X
Printable View
Cure ne mogu sad naci temu za kovid kod djece, moji klinci imaju koronu, stariji cijepljeni je ok, mladji necijepljeni (7) vec 5. dan ima temp preko 38, sad kaze da ga jako bole noge i jedva hoda, mislite da ga trebam na zaraznu?
Kako su vasi prosli?
.
U principu, simptomi su uobicajeni (bol i temperatura). Ali ako te brine, neka ga pregledaju za svaki slucaj. Bol u nogama je imala moja sestra, prijateljica, a i ja.
Moja (6.5) je bila u principu asimptomaticna (smrcala je pola dana, dan... ako i to, testirala sam ju jer sam ja imala kovid pa mozda i izmisljam njene simptome), ali ona je cijepljena 3x. Veci (isto cijepljen 3x) ili nije imao, ili je bio patient zero pa smo propustili.
Da, odvest cemo ga.
Jutros se zalio da ga jako boli i da ne moze hodati.
U zimu 2020, mjesec dana prije nego sto je korona dosla je imao neku cudnu virozu za koju su mislili da je gripa a od koje nije mogao hodati pa je isao u zaraznu na infuziju, kasnije je test pokazao da nije bila gripa
Sad sam se uplasila da opet nece moci hodati, bolje da ga odvedemo
Moja starija vakcinisana se nekoliko dana ( negde od 8.-12 dana bolesti) žalila da je jako bole noge, i da joj je teško da puno hoda, iako je naizgled bila skoro asimptomatska- jedan dan male temp. i par dana malo zapušenog nosa i vrlo malo suvog kašljucanja.
Još dosta dugo nakon toga nije imala njen uobičajeni (hiper) nivo energije.
Ja sam pitala dr. u kovid ambulanti za savet, jer su me isto odvratno boleli svi mišići leđa i nasumično bilo koji mišići i zglobovi po telu- rekla je da u principu od omikrona većina ima takve bolove, za koje pretpostavljaju da su neurološki i da nema puno pomoći osim odmaranja i mirovanja, eventualno neki analgetik. Koliko je to tačno, nisam dalje proveravala, uglavnom, saosećam sa detetom i nadam se da će ubrzo biti bolje!
Svjež feedback iz KB Dubrava, u čekaonici u načelu smiju biti samo pacijenti, čak i na Hitnoj ograničavaju pratnju al progledaju kroz prste.
Dok se čeka, pacijenti imaju maske a kad se udje unutra 80% sestara i doktora ne nosi maske. Ono malo "čudnovato" (jučer na Hitnoj,danas na intenzivnoj) mi s maskom a dr.i sestre s kojima pričamo bez, ne vidim logike onda da ih nose i pacijenti.
Al eto tako je.
Inače sve pohvale za intenzivnu i Hitnu KB Dubrava (nije se radilo o kovidu), stasala je nova generacija liječnika i sestara, izrazito dragi, ljubazni,pristupačni i nadasve profesionalni. Ne pamtim takav odnos prema pacijentima i pratnji već dugo.
Evo cure, sve je ok, hvala na odgovorima.
Sekundarni miozitis, povisena kreatin kinaza i lagana dehidracija, sad je vec puno bolje
Mozda nismo morali ni ici, sad mu je i temp pala, ali ipak mi je drago jer ide vikend a mirnija sam
Prije 2 god je fakat bilo koma, morali smo ga nositi jer nije mogao hodati, tad mu je kreatin bio u nebesima, njega ocito viroze tako pucaju
Stariji je jednom nakon viroze sepao tjednima, njega je na zglobove
jg dobro da ste otišli, ja nekako sve manje imam samopouzdanja s ostancima doma a kad je u pitanju zdravlje.
I dječje ali i nas odraslih.
Ja sam prije 15 godina bila u vinogradskoj na hitnoj. Prvo sam u bolovima lezala na hodniku, dali mi Spasmex, nista minto nije pomoglo. Poslije kad sam usla u ambulantu, lijecnik je telefonski dogovarao termin za golf. Ja sam imala zapletaj crijeva.
Na Rebru s bebom na hitnoj navecer, jedan lijecnik, prepun hodnik. Nakon pola sata cekanja ulazim da vidim sto je. Neki stranac ne zna na sto ima pravo na hitnoj, lijecnik kao valjda jedini koji zna engleski s jos njim minimalno 20 min razgovara, mi cekamo s bebom kojoj ne mozemo spustit temp ispod 40. Na sto smo mi na kraju otisli kuci s djetetom i tusirali se cijelu noc dok nismo otisli privatno ranom zorom i nastavili privatno s lijecenjem uz informiranje pedijatrice.
Klaiceva hitna nam je bila super, al i nije bilo neko ozbiljno stanje, jednom razbijena glava i jednom rasjeceno uho. U oba slucaja isti lijecnik. Presuper lik. S osmjehom ga se sjetim.
Ja sam vagala i važem zapravo, kao i moja sveki. Rebarska čekanja su notorna i iscrpljujuća, znam da je moja sveki jednom čekala od večeri do ujutro i nakon toga 2x promisli jel baš mora ići ili je to nešto što joj je poznato i može pričekati do ujutro. Mi smo uglavnom imali sreće i sjećam se da su djecu odvajali od odraslih na Rebru (ulazilo se i u druge boksove, tj. odrasli su ulazili nekamo sjeverno, a djeca nekamo južno). Klaićeva nam se dosad pokazala baš dobra. Dolasci hitnih i odlasci na hitnu svekoliko iskustvo, ovisno tko te dopadne. Jednom na nekom otoku (gastritis) su bili zbunjeni i nudili mi injekciju pa su zbunili i mene, zašto injekcije, što će to riješiti, a bol se ponavlja svaki put u popodnevnim satima nakon ručka - susjeda non-medic mi je na simptome rekla "a da uzmeš gastal" i bila je u pravu, kasnije se pokazalo da je to to. Jedan ZG tim koji mi je došao davno kad mi je pukla vodena cista, a ja mislila da umirem je bio super. Sve jako ovisi. Ne reklamiram ostanke doma nikako, when in doubt, na hitnu ipak (ali s hranom, vodom i nekom zabavom i nečim za sjest i računajući da se tamo može provest cijela noć, u svakom slučaju spreman na boravak od 5+ sati, pa ako ispadne kraće - super).
To ako ides ko pratnja. Za neke vece lomove isto bas nema citanja.
Pričalo se o ovome ovdje pa stavljam link na peticiju
Nakon svih ovih godina, evo i mene s prvim pozitivnim testom.
Jučer blaga temperatura, grlobolja, pece grlo na jednom dijelu, i glava boli u jednoj tocki, plus umor i blaga bol u misicima. Prvo sam mislila da sam pretjerala s radom na badnjak.
Onda pričam s mužem, ajd planirali smo kod njegovih, i mislim si frendica pred mjesec dva imala kovid s istim simptomima, pa ajd da se testiram
I pozitivno
Danas me muci malo nakasljavanje i glavobolja. Bas neka cudna glavobolja, jucer mi paracetamol ništa nije pomogao, samo ibuprofen.
Pretpostavljam da je kcer isto imala jer je od utorka do četvrtka imala temperaturu. A pola vrtića bolesno
Sad me bas zanima za moje roditelje. Prije 3mj su dobili 4.dozu, ali ako pokazu simptome, a oboje su 70+ i 80+, srce, tlak....jel se kod nas mogu dobiti kakvi lijekovi ili?
Naravno da se dobiju lijekovi. U skladu s godinama i simptomima.
Mislim da nista specijano ne bi dobili osim za ljecenje simptoma klasicne lijekove.
Eventualno ako bi bili hospitalizirani sa gadnim simptomima u losem stanju.
Jučer sam googlala i baš je pisalo kako se lijekovi daju u prva 4 dana. A svi stariji dođu u bolnicu kasnije i sa jakim simptomima
Pa si mislim, ok kako kod nas odmah na početku dobiti nešto?
Nisam sigurna da je tako kako sam napisala,to je moja pretpostavka.
Ma gledajući Hrvatsku i tako je. Prvo te otkantaju da je rano i liječiti se doma. Poslije te pitaju što si čekao
Tko u Hrvatskoj dobije antivirusnu terapiju? Ja sam cula da je dovbila samo jedna osoba na imunosupresvima i to preko veze. Ne doslovni preko veze nego je jako angazirana drustveno oko svog stanja , pa je imala dogovorenu hospitalizaciju cim bude pozitivna . Sve je bilo organizirano i dogovoreno sa specijalistom koji ga prati. Sto se tice ostalih nisam cula da postoji ikakva procedura osim cekanja da prode ili da se pogorsa.
Evo čitala sam preporuke, kod nas u prvom koraku antivirusni lijekovi idu za osobe koje nisu cijepljenje, nisu u potpunosti cijepljenje ili je od zadnje doze prošlo više od 6mj
Pa zato sto su antivirusni lijekovi jedini koji utjecu na virus ( njegovo umnozavanje) , odnosno tijek bolesti , sad kad su vec u opticaju. Sve ostalo nisu nikakvi lijekovi za bolest nego samo lijekovi koji ublazavaju simptome ili pokusavaju sanirati stetu koja je nastala od tezih komplikacija bolesti.
Kao i za covid bilo bi logicno davati i lijek protiv virusa gripe barem rizicnim skupinama, posebno ako nisu cijepljeni. Paracetamol i vitanim C nisu lijekovi protiv gripe. Kao ni protiv covida. Ali kod nas se gotovo u pravilu ne da daju lijekovi protiv gripe i covida iz raznih razloga.
https://www.google.com/amp/s/dnevnik...93.html?espv=1
Stigao ali koliko vidim samo za bolnice za sada.
Pa koja budala to salje u bolnice? Lijek je namijenjen kucnom lijecenju kovida, s ciljem izbjegavanja hospitalizacije. Daje se unutar prvih pet dana od pozitivnog testa osobama koje su pod rizikom dobivanja tezih simptoma (sto je za Paxlovid poprilicno sirok pojam). Prakticki nitko ne zavrsava u bolnici zbog kovida unutar prvih pet dana, osim ako su hospitalizirani preventivno (sto je isto pizdarija jer ih se samo izlaze nepotrebnom riziku od drugih bolesti). Stvarno svasta.
Vrci, ako su tvoji pred 3 mjesrca dobilo 4. dozu trebali bi bit ok i mislim da ti nije produktivno vrtit sad te scenarije o 'nekim lijekovima' kad na to ne mozete utjecati niti organizirati.
Ma znam, to mi bio panika mode
Iskreno, mislila sam da će meni brže proći. Evo imala sam temperaturu u nedjelju i opet danas. Malo me to brine, nisam ful odmarala i ležala.
Valjda bude za koji dan bolje
Vrci, pa tek 3 dana imas simptome. Ni prehlada ne prodje tako brzo. Ne pretjeruj. Ja sam raduckala zavrijeme covida, rutinske poslove. MM je normalno radio od kuce cijelo vrijeme, on je dulje vukao covid. Premda vjerojatno nismo isti soj pokupili jer smo dobili u razmaku od 4 mjeseca.
Al eto niti je on mene, niti sam ja njega zarazila. Njega je nas mali, mene nije. Ja sam bila frisko cijepljena trecom.
Ja sam jucer malo sredila auto, ocistila kupaonicu. Danas bole misici i evo opet temperatura. I glavobolja, to mi koma
Ali čudna je bolest, jutros curio nos i kasljala, sad je ok. Bas kao da se mijenja svakih par sati
Radila sam i danas test, crtica je nešto bljeđa nego u nedjelju. Al nema šanse da 5.dan bude negativan pa da sam slobodna.
A da nađemo nešto dobro u svemu, dobila sam dugo željen odmor i gledam serije
https://www.novilist.hr/novosti/njem...Ijs7sW2jElJgC4
Ma ne bi oni...cilj je bio naša dobrobit. Opet neke urote ravnozemljaša.:-)