Vidim i V ima mjesta treba li onda prijemni?
Ili će smanjivati broj učenika u razredu?
Printable View
Vidim i V ima mjesta treba li onda prijemni?
Ili će smanjivati broj učenika u razredu?
Vjerojatno će smanjivati broj učenika.
išla sam jučer do škole u Mesićevoj. Mislim da će nam klinci eventualno zadnji razred biti na Šalati. Sigurno će 1. i 2. biti u gostima. Na otvorenju gradilišta je bilo rečeno da će radovi trajati nešto više od godinu dana.
Upisna je srednja škola,ali nisu predmeti i moduli još upisani
Jel neko upotrebljavao e-informativku još i osnovnoj?
Osjećam se ko zadnja nemajka jer uopće ne gledam e-dnevnik, pojma nemam šta je e-informativka.
U svakom slučaju djeci želim što bržu prilagodbu na srednju školu!
Da te utješim ne znam ni ja kaj je točno informativka
to je nešto baš za roditelje - umjesto raznih whatsapp/viber grupa.. da prof šalju roditeljima info, npr. o priredbama, izletima i sl.
Boze sacuvaj jos mi i to treba...:mrgreen:
Pa jel oni djecu smatraju debilima?
Ako srednjoskolac a bome i osnovnoskolac (osim prvašića) ne zna prenijet info o izletu, priredbi, putovanju onda u klinac nek i ne otputuje.
Btw obje what s up grupe moje djece su "polumrtve" doslovce jednom ili dvaput godisnje netko nesto napise. Ja presretna da je tako.
Jedno dijete mi je jos u OS.
Zakljucujem po tome da su djeca zrela i sposobna sama prenijet info i da sam imala sreće s "normalnim" roditeljima.
Ove god ocekujem samo poruke u grupi koncem godine kad se bude kupovao poklon razrednici za kraj skolske godine i to tko skuplja novce i tko kupuje, par prijedloga za poklon i bok.
Lili, to je zamišljeno za opravdavanje izostanaka te svu individualnu ili grupnu komunikaciju s razrednikom. Nisu sva djeca u OŠ u stanju usmeno prenijeti točnu poruku i mnoštvo uputa za neki izlet, terensku nastavu (kad, gdje, po kojoj cijeni), roditeljski sastanak, skupljanje novaca za ovo i ono.
Nekad su se takve stvari prepisivale s ploče u zapisivale u informativku.
A ta e-informativka zamjenjuje dosadašnju mail komunikaciju roditelja i razrednika.
(nisam još detaljno gledala u e-dnevnik, samo opisujem što sam o tome pročitala
https://www.carnet.hr/carnet-ova-inf...-komunikaciju/ )
Pogledat cu link sutra. Kasno mi sad :-)
Opravdavanje izostanaka ide i preko e-dnevnika.
U OS djeca zapisu sve u informativku ili zalijepe papiric, pa daju roditeljima. Mislim da je potpuno krivo skidati svu odgovornost s djece, dapače to smatram jako lošim i kontraproduktivnim.
Kod starijeg djeteta ne znam jesam li ikad od razrednika dobila ikakav mail, on je svu komunikaciju s nama imao preko predstavnika roditelja.
Kod kcerke u srednjoj, raska posalje mail, ali to je tako rijetko i po meni za to uopce nema potrebe za tako veliku djecu. Takodjer cesto komunicira preko predstavnika roditelja.
Na roditeljskom i pojedinacnim informacijama se sve moze saznati.
Iskreno ne vidim smisao e informativke ako je prvenstveno za skidanje odgovornosti s djece za prijenos informacija roditeljima.
Postedimo ih svega, pa nije ni čudo da se onda ne snalaze u real life-u. :/ a kad ce se uciti odgovornosti, ako ne kroz odrastanje?
A komunikacija na relaciji razrednik-roditelj, ne znam ni sama sta bi ja to trebala komunicirat, a da ne mogu na roditeljskom i informacijama koje su obvezne bar 1x u polugodistu?
Mozda je lakse jer se ne trebaju ukucat mailovi svih u grupi nego nekako povlace kontakte iz sustava u grupu?
Meni to sve vuče na pranje love za upgrejdanje aplikacije, a nis posebno neke koristi.
Vidjet cemo. Mozda se i ugodno iznenadim.:-)
A kako pravdaš 7 dana bolesti za koju imaš liječničku ispričnicu?
Ne znam, ja skeniram i šaljem mailom, a koliko znam u e-dnevniku se ne može "umetnuti" ispričnica
I koja je razlika ako svejedno moraš sjest i poslat tu ispričnicu elektronski?
ili profesoru da pogleda inbox svog služb.maila ili inbox te e-informativke? Isto sr..e, drugo pakovanje hahaha
Mislim da u svakom slučaju originalnu ispričnicu djeca moraju donijet u školu.
Evo npr.za opravdavanje izostanaka, nastavnik otvori ednevnik i poklika sve što mu svijetli. Ako mu šalješ na mail, kad ga otvori i pogleda više mu ništa ne svijetli i lako previdi nešto. Izgubi mu se među svim mailovima.
Ili mailing liste. Nije fora a vjerojatno ni u skladu sa gdpr-om da se šalju mailovi tako da svi vide sve primatelje. Ali skoro svi mailovi iz škole su takvi.
I tako, ima toga još. Meni se ideja sviđa. A i nemaju svi savršenu djecu koja sve sama prenesu. Ima jako puno problema i ovo može biti super način komunikacije, ako roditelji budu surađivali i ako ne isključe obavijesti.
:lool: dakle ja ću biti prva koja će isključiti sve obavijesti posebno zvučne :mrgreen:
Nemam ih nigdje uključene jer želim svoj mir a ne da mi stalno nešto zvuči ili blješti ili treperi ili iskače.
Ne kužim kako onda mi koji primamo po 50-100ak mailova dnevno uopće funkcioniramo i radimo, multitaskamo i ništa nam se ne izgubi medju mailovima??
Pa danas postoji toliko raznih načina za označit nerješene mailove od pinanja do označivanja kao nepročitanog... i naravno najvažnijg da čitaš mailove kad imaš vremena i odmah odgovoriš, ne ostavljaš nerješeno ili druga opcija naznačiš da nisu odgovoreni.
moj zaključak je da oni prof. koji nisu bili ažurni na mailu, neće biti ni na ovoj novotariji. Neki ljudi ne vole modernu tehnologiju, bolje da ne navodim šta sve doživjeh u školovanju djece.
Najjače je bilo kad se dijete ispisivalo s jednog od izbornih predmeta i ravnateljica tj. vijeće i škola već sve pustili u proceduru i rekli da smatramo rješenim, a onda se javlja raska nako nnekog vremena da ima informacije kako to treba napraviti (s tim da je cijelo vrijeme bila u navedenoj komunikaciji). Znači zaprimilia i odgovor ravnateljice i ona se javlja jer nije valjda uopće pratila mailove. Inače stalno ima pun inbox i ne barata mailovima, kako li će tek bit s novinama... :-)
A gle ninaXY nijedno dijete nije savršeno al da ih treba učit odgovornosti i samostalnosti, mislim da treba. Uz e-infomativku im se tako samo odmaže, a ne pomaže. Netko će zaboravit jednom nego 5x al će u nekom trenutku naučit lekciju i savladat prenošenje poruka.
ili trebamo čekat da krenu na fax i postanu punoljetni da to savladaju, koliko shvaćam ovo vrijedi za srednjoškolce također?
Lili, slažem se s tobom. Mislim da zbilja radimo medvjeđu uslugu djeci s tim praćenjem djece na svakom koraku, a bome i cijelom društvu. Ima djece s posebnim potrebama, njima treba pomoći, ali ostali bi trebali biti u stanju zapamtiti ili neka si sami zapišu pa doma pogledaju što trebaju. Pun mi je kufer i tablica i kvačica i promjene sučelja na aplikacijama.
JKad čitam što pišete, samo ću reći da mi je drago što sam "prerasla" e-dnevnik i ostale novotarije. Sa e-studentom (ili što već sve ima) će se moja ekipa baktati sama.
Cure, vama sretno sa novim opcijama, aplikacijama...
Oh da i to veliku medvjeđu uslugu.
Dosta mi je sučelja, aplikacija...ne želim ponovno ići u osnovnu školu i da me se bombardira vrlo često bespotrebnim informacijama.Još manje želim bit helikopter koji prati svaki korak, više ne možeš ni smuljat roditelju ako želiš hahaha
Ovih dana sam samo pitala djecu (jer idem na služb.put pa me neće biti): jel treba nekome nešto potpisat i jel trebate pare za nešto kupit za školu?
S tim da sam im rekla prije par godina da me slobodno potpišu za gluparije tipa privole za korištenje fotografija, suglasnosti za izlete i sl. Imam potpis da me može iskopirat svatko tko zna pisat, svoje inicijale.
Moji su sad 8. razred i 3. srednje, od dogodine oboje srednjoškolci ihaaaj...vrijeme leti...
Onda sam ja najveća nemajka. Nikad nisam ušla u e-dnevnik, ni u studomat, a ni ne znam kako bih to izvela. Nikad me nije ni zanimalo.
Sada kad je kći odavno diplomirala i radi od prvog dana kad je dobila licencu, isto ništa ne pitam. Sama mi kaže ono što smatra potrebnim. Oduvijek je tako.
Zadnje mi je rekla da planira odmah upisati doktorat. Ok.
Ja sam u mirovini i radim na 4 sata i stara sam, umorna i ne da mi se i kud bi došla da ju stalno pratim, ispitujem…? Bitno mi je da je ona zdrava i sretna. Ništa više.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja za studomate i ine studentske aplikacije niti imam šifre, niti ih planiram saznavati. NJihov studij, njihova odgovornost. Mene u toj priči nema.
Pa ni ne postoje roditeljske šifre za studentske aplikacije. Punoljetni su.
Lili potpisujem sve
što se tiče teme ako netko ima svježe info o jezičnoj gimnaziji u Zadru vezano za kvalitetu nastave i općenito zadovoljstvo tom školom molim nek napiše koji redak!
Flopi na istoj valnoj smo :-)
Mogu provjerit za Zadar, pa javim.
zna li netko, je li izišla lista sa brojem bodova zadnje upisanog za ovu šk.godinu ? ne nalazim ju na webu
Hvala Lili
ja imma podijeljene info
jedino što sigurno znam jest da svi imaju odlične rezultate na državnoj maturi