thanx!
dobila sam već preporuku za nju, pa ću je potražiti! ;)
Printable View
thanx!
dobila sam već preporuku za nju, pa ću je potražiti! ;)
Goran Vojnović: "Čefuri raus!"
Kad se prihvati činjenica da je knjiga pisana "govornim jezikom" (u prijevodu - puna je prostota, i to doslovno jedna prostota na drugu), zapravo je jako, jako dobra. Neusporedivo bolja od Šalkovićeva romančića "Oko cucka pa na mala vrata" koji sam pročitala prije 2 dana i koji mi je primjer loše napisane knjige, lošeg stila i loše kompozicije (a uspoređujem te dvije knjige jer se obje bave urbanom tematikom neprilagođenih mladih ljudi, s tim da Vojnović ima i snažnu etničku komponentu u svom romanu).
Procitala Steve Berry - Templarska ostavština
Trenutno čitam: Dan Brown - Velika obmana
upravo pročitala djevojčicu koja je previše voljela šibice i nije mi se svidjela!
niti malo!
premorbidno za moj ukus!! :/
sutra krećem sa tisuću sjajnih sunaca!!
nadam se da je jednako dobra ko i gonič zmajeva! :D
Sad uporedo citam
Filipa Gregori:Kraljicina luda(nakon sto sam vec procitala i njene prethodne knjige o Tjudorima) i
Markus Zusak:Kradljivica knjiga
Napokon sam procitala Cuvarica sestre svoje, uf...uf...tematika je zbilja teska.
Takoder sam procitala Mavis Cheek:Seksualni zivot moje ujne
Mislila sam da ce to biti nesto onak lagano ljetno ( s zaostatkom je citam)..al na kraju mi je bila jako zanimljiva.
Ne čitam za svoje dijete, već za cijeli razred. :) Zadovoljna sam količinom učenika koji pročitaju lektiru. :DCitiraj:
ASTRA prvotno napisa
..... i da... M. Držić: Novela od Stanca, Profilovo izdanje s prijevodom :lol:
Offt. ti "prijevodi" starih tekstova su zakon! Ja bih bez toga bila izgubljena... pogotovo kod stare dubrovačke književnosti. Sjeverozapadna Hrvatska je druga priča, to već ide lakše...
Ont. ne čitam trenutno nikakvu lijepu književnost nego praktične stvari. Dobila Veliki priručnik o vrtu (sve o uzgoju voća i povrća) i polako se pripremam za slijedeću sezonu... :mrgreen: Od lektire sam upravo apsolvirala Šegrta Hlapića sa starijim sinom i Carevo novo ruho (integralnu verziju) i druge Andersenove bajke s mlađim! Na paralelnom kanalu je Hobit i Dnevnici Pauline P. ali tu se moram uključivati samo u komentare, ne moram pozorno čitati... :D (nisam mogla vjerovati da će doći dan kad će djeca početi samostalno čitati, ali dočekali smo i to, jupiiiiii! :heart: :heart: ). Uskoro ću moći čitati SAMO za sebe...
Oprostite na OT, al kad vi stignete čitat?
Moja curka ima 16 mj.ne ide u jaslice, samnom je doma, dok popodne spava kuvam i čistim a u 22 kad ide leći zaspim i ja s njom..uglavnom :mrgreen:
e da, i šetamo psa 2-3 puta dnevno.
Zadnje što sam uspila pročitat je samo štivo za na wc..gola istina :lol:
za nešto 'ozbiljnije' mi mozak jednostavno nije spreman :(
Bit će, kasnije :taps:Citiraj:
Smokvica. prvotno napisa
Dok sam bila na porodiljnom nisam ni ja baš puno stizala pročitati... tu i tamo, ponešto. Kako A. raste, vremena za čitanje je sve više :)
hosseini mi je pravo otkriće!
:)
Citiraj:
Smokvica. prvotno napisa
Ovo kao da sam ja pisala...ali ukradem ja vremena nekad, žrtvujem spavanje, inače ne znam kad bi čitala
ja sam čitala dok sam dojila :)
I meni :DCitiraj:
bucka prvotno napisa
I ja sam citala dok sam dojila,narocito prvo dok maloj nije smetalo sta se oko nje desava.
Sad mi cupa knjigu,hoce i ona da cita :lol: ali posto sisa za uspavljivanje,brzo zaspi pa ja procitam poprilicno stranica :)
A kad legnem,ukljucim lampicu na mobilnom(da ih ne probudim sve)i tako citam :P
Čitam topic i baš da ću pitati isto (samo moja ima 18 mj ) :lol: .Citiraj:
Smokvica. prvotno napisa
Nego kako uspiješ čitati i na wc-u ili tempiraš odlazak na wc kad zaspi :mrgreen: ?
Nema veze, ja pratim i skupljam naslove za jednog dana, ne gubim nadu :) .
Ona radi sve šta i ja pa je posjednem na tutu i dam joj slikovnicu :lol:
počinjem danas sa srednjim spolom
http://www.dzepna.com/eugenides_srednji_spol.htm
pročitala sam Kvatno liječenje od dr. Chopre
pa me zanima zna li tko dobru knjigu kako naučiti meditirati?
Pa imas u hotelu Jadran redovno besplatna predavanja o meditaciji.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
nisam imala pojma
tko organizira?
Nemam pojma. Napisem ti kad pogledam plakat.
Zavrsila od Joanne Harris "The Lollipop Shoes", trenutno citam od iste autorice "Blackberry Wine".
Da li netko zna gdje je onaj topic o knjizi "Budizam za majke", ne mogu naći
Zavrsila , konacno, "Ocean, more" i to mi je sad na top listi nadrazih 10...
Sad citam "Tisuću sjajnih sunaca" od Hosseinija. Dobra, odlicna knjiga, ali nesto sasvim drukcije od "Oceana..."
Preporučit ću nekoliko knjiga koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Tematika je nekoliko pa će sigurno svatko naći nešto za sebe. Uglavnom, riječ je o knjigama koje su na mene ostavile poseban dojam.
Djevica u kavezu - Ayaan Hirsi Ali
Ayaan je napisala sjajnu Nevjernicu, a Djevica iz kaveza samo je nastavak (ne u doslovnom smislu) njene sjajne ruke. Ako ste čitali Nevjernicu ne treba previše objašnjavati niti Djevicu iz kaveza
Bez daha - Jon Krakauer
Jedna od najboljih knjiga koju sam ikad pročitao. Krakauer je američki novinar koji s još trinaest ljudi odluči stići na vrh Mt. Everesta. U velikoj bitki za život, od cijele ekspedicije prežive samo dvojica, Krakauer i još jedan. Nevjerojatna knjga. Čita se bez daha.
Sjaj tišine - Indu Sundaresan
Upravo sam pročitao. Potresnu priču o ljubavi i sudaru kultura u ratnim vremenima u Indiji. Odlično opisana povijest i stanje u Indiji za vrijeme kolonizacije. Sve o napisano kroz ljubav britanskog časnika i indijke u raljama rasnih predrasuda, nacionalističkih intriga i eksplozivnih političkih odnosa ocvalog društva. Kroz njen opis gotovo da možete osjetiti miris Indije. Fenomenalna knjiga.
Eto, ako se netko pronađe i zadovolji ga moj ukus, bit će mi drago preporučiti još izvrsnih knjiga.
daaaaaa!!!Citiraj:
Aimar prvotno napisa
please, please, please! :)
Krv cvijeća Anite Amirrezvani Tek sam počela, čini se dobro.
Za Indu Sundaresan se slazem :)
Toplo preporucujem jos dve njene knjige:
Dvadeseta supruga i Svetkovina ruza(nastavak)
Upravo sam rpocitala
Crveni sator Anite Dajamant,takodje preporucujem
upravo pročitala Dosje kuhinja, Anthony Bourdain. preporičam!
P. Cornwell: Knjiga mrtvih (15. slucaj dr. Scarpetta)
dobra je, odlicna :)
Davor Velnić, Pola suze; pogled muškarca na sudbine nekoliko više-manje nesretnih i neostvarenih tridesetgodišnjih žena. Na nekim mjestima mi je zasmetala uzvišena analitička pozicija autora, kao da on nije čovjek krvav pod kožom, na nekim drugim svođenje žena na tipove, opća mjesta i dobne skupine, a na nekim drugim mjestima potreba da u romanu iskaže sve vlastite stavove o stanju u filozofiji, umjetnosti i kulturi općenito. Sve u svemu, ipak topao i zainteresiran muški pogled u žensku dušu.
Pročitala Povjesničarku i baš se kajem :/
Znala sam, na 150., pa opet na 280., pa ponovo na 369. strani da trebam stati, ali stalno sam mislila da će se do 600. valda izroditi neki novi moment, nešto zanimljivije i nešto nepredvidlljivo. I završila sam baš razočarana, likovi su svi isti i svi jednodimenzionalni, sve skupa se moglo skratiti za pola, i svašta još bi mogla zamjeriti.
Ne znam gdje sam pročitala te silne hvalospjeve knjizi koji su me naveli da pomislim da bi mogla biti dobra. Al eto, nije mi dobra.
meni se ova knjiga jako svidjelaCitiraj:
Mrvna prvotno napisa
Maja, slažem se u vezi Povjesničarke. S tom dosadom sam se prošle godine ugnjavila na moru; ponovo mi je bilo žao zbog "uvjetovanog refleksa" da započetu knjigu moram dovršiti do kraja. Žalibože vremena i papira.
Otok - o koloniji gubavaca na Kreti 1950 god., istinita priča. Nisam imala pojma da je još tada postojala guba.
Cecilia Ahern- Na kraju duge
Ja nisam čitala ništa jako, jako dugo. Bila sam toliko umorna od posla, kuhanja, spremanja da se za knjigu nisam mogla koncentrirati jer sam čim sam vidjela krevet odmah zaspala. U trudnoći i nakon poroda pročitala sam minimalno 20 knjiga o djeci i odgoju. I onda se jedan dan dogodio klik. Dosta. I zabrijala ponovno na knjige. Naima, kao dijete su me zvali pas čuvar, bila sam doma i čitala knjige. Svaka 2-3 dana novu.Citiraj:
dunja&vita:-))) prvotno napisa
Sada čitam stalno. Za doručkom ako anđeo spava, na wc-u, prije spavanja. Ide sporije nego prije ali uživam. Čitajući Otok i Nevjernicu na moru nisam mogla stati, čitala sam do 1h ujutro a Mia se budila u 6. Ludilo!!
jučer tek završila sa čitanjem knjige "Srednji spol"!
nekako sam ju razvukla!
ok je, ali ne mogu reći da sam oduševljena!
danas počinjem sa "Gospa i jednorog"
http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=18690
Procitala sam do sada sve kod nas objavljene knjnige Tracy Chevalier,a sad vidim da je izasla nova :klap:
Evo odkad sam zadnji put pisala, čak sam uspila pročitat nešto :D
Kupila sam maloj drvenu kućicu za lutke, i dok se ona s tim igra ja fino ležim i guštam :mrgreen: Njoj je ionako bitno samo da je cica blizu :mrgreen:
..navečer oko 22 kad zaspe, i ja sam do 1 budna (al mi spavamo do 9 ;) )
zadnje pročitano H. Šalković, Zec na Mjesecu ..totalna relakscija..i K.Mišak Zvjezdani riffovi ( malo SF-a)
Pozdrav svim mama čitateljicama :love:
..drago mi je što sam dio vas!
Otok mi je fenomenalna knjiga! također mi je odličan Povratak, ista autorica.Citiraj:
twin prvotno napisa
Na kraju duge mi je zgodna knjiga, ali me se više dojmila Da me barem možeš vidjeti - mene baš onako dirnula! potpuno je neobična, barem meni!