Ako misliš na VV, oni startaju tek u 9. mjesecu tako da do tad i oni i mi živimo u neznanju.Citiraj:
jo1974 prvotno napisa
Printable View
Ako misliš na VV, oni startaju tek u 9. mjesecu tako da do tad i oni i mi živimo u neznanju.Citiraj:
jo1974 prvotno napisa
xCitiraj:
Bebel prvotno napisa
Jo ne se zivcirati, kad odes gore na dogovor sve ce ti doktor reci. :*
mene već žmarci prolaze od te jeseni... što će biti, kako će tumačiti i provoditi zakon, koliko će nas to usporiti... :? znam, svima nam je tako.
u posljednje vrijeme ionako imam dosta upside down-ova i jedino kad se istinski osjećam dobro kad sam gore u postupku :(
Mislim da će to biti kaos u kojemu će najviše izgubiti pacijenti - i to oni poput Ružice, koji ionako nemaju previše vremena, a kamoli da ga troše još na birokraciju :(Citiraj:
ksena28 prvotno napisa
curke moje, jer se spremate za jesen, ja sam tak tuzna, tak mi tesko pada opet sve to prolaziti, vjerujem da znate kako mi je, tj znam da znate. a kad opce oni pocinju raditi gore, s kojim datumom? ako znate provjereno?
Valjda 15.9. :?
Citiraj:
Šiškica prvotno napisa
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clana...,17,,173000.jl
:cry:
Što znači biti usred postupka (doduše komentar sa Sv. Duha) u rujnu?
Je li se dogovor za FET (ET nije bilo zbog HS) tretira kao postupak koji je započeo punkcijom?
Ja bih to tako tretirala, pogotovo jer nije bilo ET odmah nakon punkcije.
:(
ovo je zivi ocaj, ja nisam ni znala da je zakon veec na snazi, fakat mi je koma, kako sam nadobudno mislila da cu ici na postupak u 9 mj :cry: sad cu bit sretna ako idem sljedece godine prije proljeca, ma koma, pa nece valjda tak dugo imat pauzu s postupcima???
Nadam se da mi nece stopirati FET..imam jos 12 smrzlica..pa valjda cu moci po njih bez dodatnih aministrativnih gluparija.... :evil:
Citiraj:
draga prvotno napisa
cure, mislim da se u ovom trenutku još ništa ne zna, iako se ja bojim i za one postupke koje su započeti ali prekinuti zbog hiperstimulacije. Doktori se boje zbog prevelikih kazni, a zakon je nedorečen, pun neodumica, nejasnoća, etc.
Ja vas ne zelim bedirat, ali meni se cini da FETovi ne spadaju pod "stare" postupke... Ne znam, sve ovisi o volji doktora i ravnatelja bolnice da li su spremni riskirati drakonske kazne. (a iskreno, ja ne bi bila spremna riskirat u njihovoj kozi, jer su i fizicki odgovorni)
fetovi ce se morati odraditi al tek kad se sve ustabilira, tak da sumnjam da ce i njih raditi sada, al cekajmo 9 mjesec, mozda ima nade, glupo je stvarno da doktori prekinu s postupcima, totalno nerazumno, ak je zakon donesen, pa nek se uskladjuju u hodu
Jutros sam se uputila mom soc. ginekologu da napravim briseve i papu da sve bude spremno za 15.9. i usput vidjela Jutarnji list s velikim ružnim naslovom :x :shock: i takva gotovo u suzama uđem dr. i šokovi se nastavljau.. :x
Možda se nešto u zakonu u međuvremenu promjenilo a ja ne znam :? :?
Dr. mi je rekao da neka mi lijepo na VV naprave papu i breseve jer on to ne radi :? :?
Usput je naravno mrmljao i prigovarao zašto brisevi (pa vi imate istog partnera) a papa vam sad puno košta !!!!!!?????? kako pa imam dopunsko !!!
Izašla sam s četiri uputnice i rojem ??????????? iznad glave..
Što se događa??? zar nemamo pravo na jednu papu godišnje?? i zar papu ne uzima soc. ginekolog??
samo da nadodam :roll: :roll:
Najradije bi danas nekog upucala!!!
vezano uz ovaj debilni zakon!!
ma taj tvoj dr sra$ka. ja u petak napravila briseve i papu u moje predivne soc. ginekologice. da sam na tvom mjestu nasla bih novog primarnog ginekologa. pod hitno.Citiraj:
Šiškica prvotno napisa
eh i danas me zove da imam mikroplazmu i e. coli :( zadnji put mi je trebala godina ipo da ubijem e. coli :( :(
ovo i ja potpisujem - učini to što prije ...Citiraj:
da sam na tvom mjestu nasla bih novog primarnog ginekologa. pod hitno.
Na VV-u ne rade briseve i papu. Ako ti socijalni ginekolog ne radi briseve i papu, što je osnova osnove od njegove usluge, a šta radi :?
Što da sad radim ? U šoku sam :shock:
Tikvan jedan.. :evil:
Šiškice, pa zar je on tebi dao uputnice za te osnovne pretrage da napraviš na VV-u??? Ako je tako, iz ovih stopa mijenjaj ginekologa, čim prije. Možeš već od dana prijave kod novoga tražiti da ti napravi sve te pretrage.Citiraj:
Izašla sam s četiri uputnice i rojem ??????????? iznad glave..
ljudi dragi koja zbrka
pravu sreću imamo mi koji smo prije ljeta i ovog degutantnog zakona uskočili u vlakić
ovakvo komentiranje i ponašanje ginekologa po meni je nedopustivo
ne mogu vjerovati da naši VV-ovci neće raditi postupke; nadam se da se radi o pritisku ravnatelja Metelka da se čim prije izmijeni ovaj nemogući zakon
Luda saaaaaaaaaaaaaaaam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ovo je stvarno prežalosno, 'em novi Zakon, 'em *****b****** primaraca ginekologa za osnovnom zdravstvenom uslugom koje trebaju pružati (na vratima moje ginekologice stoji da je papa osnovno pravo iz zdravstvenog osiguranja)!!
I ja sam jako ljuta i tlak mi je opet skočio, nakon svega ovoga iščitanoga. :evil: :evil: :evil:
prvo danas Jutarnji,sada ovo sa Šiškicom... Kaj su u ovoj državi svi p*p*****?????????????? (modovi sorry)
jutros sam jezik stavila u škrip,ali sad ne mogu više.... :evil: :evil: :evil: :evil:
zar moramo opet raditi papu? men nije trazio doc alebic, ne kuzim, jednu imam odprije godinu i nesto, sta sad opet?
marta papu bi trebala raditi zbog sebe jednom do dva puta godišnje, ne zbog dr
andream kod koje si ti ginekologice ?
Sad si razmišljam da se samo pojavim u Vinogradskoj ili u Petrovoj s uputnicama i pravim se grbava !!!
Na trećoj uputnici piše KKS,AST,CGT,APTV, FIRINOGEN,D-DIMERI,UREA I KREATININ.. jel mi možete reći jel se i ove pretrage mogu npr. napraviti u Vinogradskoj? Ili mora biti s VV?
Luda sam..Mislim da je ovo zadnja kap..
OGLAS:
Tražim novog ginekologa na području Zagreba koji nema ništa protiv MPO-a..
ajme šiškice katastrofa, pa stvarno smo jadne da jadnije ne možemo bit :(
Šiškice, to su pretrage (biokemija krvi) koje se najčešće obavljaju u Domu zdravlja u kojemu si dobila uputnicu. Dakle, ako je uptnica siva, bez naručivanja vadiš krv u svom domu zdravlja (tj. onomu kojemu pripada tvoj ginić ili dr. opće prakse, tko ti je već dao uputnicu), a kao je uputnica crvena, ideš u bolnicu - bilo koju. Koliko znam, u Vinogradsku i na S. Duh se za te biokemijske pretrage ne naručuje, samo se pojaviš između 7 i 9, kako li već labosi najčešće rade.
Htjedoh reći, VV to ne ne radi, VV je za endokrinologiju - dakle štitnjača, šećer... hormoni...
A novoga ginića i ja tražim :roll: , ZG-istok...
Sve uputnice koje sam dobila su crvene.. Budem ujutro otišla u Vinogradsku..
Hvala cure na pomoći.. Zlatne ste :heart: :saint:
Nisam sigurna da će te u Vinogradskoj primiti bez naručivanja. Radije odi na Sveti Duh
Ajd' me malo prosvijetlite.Citiraj:
Šiškica prvotno napisa
Moj ginić na svakoj uputnici piše u koji lab me šalje (točan naziv), zar vaši ne rade tako :? Čak mi i onaj opće prakse tako radi.
opet sam nekakav poseban slučaj
cure, jel netko ima kontakt od dr. B?
mislila sam na dr. A... posaljite mi na pp, pliz...
pino imaš pp
Obrad-Sabljak, DZ Črnomerec.Citiraj:
andream kod koje si ti ginekologice ?
mislila sam da si možda kod moje dr jer i mojoj piše na vratima da je neograničen br uz i papa test pravo iz osnovnog osiguranja