ej cure ne mogu nać na starim postovima da li netko od vas zna gdje se vade brisevi na kbc rijeka jer mi moj gin. to ne radi .........hvala
Printable View
ej cure ne mogu nać na starim postovima da li netko od vas zna gdje se vade brisevi na kbc rijeka jer mi moj gin. to ne radi .........hvala
nisam do sada bila toliko u toku ali kako od trudnoce nista vec 14 mjeseci slijedi posjeta specijaliste da se razmatraju daljni postupci ili procedure koji bi meni odgovarali....
zanimalo me je naime o zakonu o umjetnoj oplodnji koliko sam uspjela skuziti preko interneta jedina kvaka je ta u tome da parovi moraju biti vjencani(sto mi nismo),i da nema zaledivanja jajne stanice a to znaci bol,bol i jos boli ukoliko nemam srece prvi put!?????
molila bih da mi to netko malo razjasni,i nadam se da nisam postala na krivo mjesto
thx :/
vita a jel imas uputnicu za vadit briseve?kako to da ti tvoja ginek to ne radi :? bas cudno...trebala bi...ja sam prekjucer bila kod svoje i onda sam ih sama nosila na ZZJZna mlaku.a vjerojatno se vade onda na poliklinici,probaj tamo pitat...nisam sigurna...Citiraj:
vita22 prvotno napisa
renesmee nebi znala,ali koliko sam cula mislim da parovi trebaju biti u braku,tako su nesto govorili sad da li je to vec tako,......
renesmee prvo dobrodošla :)
Parovi ne moraju biti u braku za ići na MPO, već mogu žijeti u izvanbračnoj zajednici koja se potvrđuje kod javnog bilježnika ovjerenom izjavom. Malo više o tome imaš na ovim mjestima;
http://www.roda.hr/forum/viewforum.php?f=100
http://www.potpomognutaoplodnja.info...layout=default
I drugo je to da nema više zaleđivanja zametaka, a ne jajnih stanica.Tu je velika razlika.Jajne stanice se smiju zaleđivati kod nas, ali pošto je to u svijetu još uvijek u eksperimentalnoj fazi to se kod nas i nije prakticiralo još i to se odnosi samo na žene koje boluju od teških bolesti pa moraju proći recimo zračenje, pa da im se omogući da budu majke u budućnosti tada im se zamrzavaju jajne stanice.
http://www.potpomognutaoplodnja.info...id=9&Itemid=56
I još nešto, a to je da je ispravan naziv potpomognuta oplodnja, a ne umjetna oplodnja (ne mislim ništa loše kada ovo pišem ovo je samo ispravak) . Jer u svemu tome nema ništa umjetno nego se pomaže ženama tj. parovima da ostvare trudnoću bilo kirurškim zahvatima, lijekovima koje stimuliraju rast jajašaca ili IVF,ICSI i drugim metodama.
renesmee dobrodošla i čim prija otišla s ovog pdf-a! :)
Novi zakon je grozan .... ali ipak ne onemogućava paru koji nije u bračnoj zajednici da umjetnom oplodnjom pokuša doći do svoje bebe, znači vi trebate donijeti potvrdu pravnika da živite na istoj adresi određeni broj godina i naravno osobne koje to potvrđuju... čak i ako do sad niste službeno bili na jednoj adresi nije problem jer znam parove koje su te potvrde dobili skoro ist dan kad su se na policiju prijavili na istu adresu.
Tvoje drugo pitanje je već malo zeznuije, naime baš sada ima zamrzavanja jajnih stanica, ali u tome je problem.... do sada su se zamrzavali zameci koji su imali puno više šanse "preživjeti" odmrzavanje od jajne stanice.... od 100 % odmrznutnih jajnih stanica preživi 1%.... ali to ti ne smije biti prepreka, ko zna možda kod vas upali iz prve ;)
NIsi nam napisala u čemu je kod vas problem.
Drage moje, želim vam da u Novu godinu uđemo pune optimizma, da nam bude bolja nego ova i da što prije budemo trbušaste!
:* svima!
ej barby imam uputnice al nijedna ne glasi direktno gdje moram ali zvala sam ZZJZ tamo moram po epruvete pa kod ginekologa na kbc i onda vratiti nazad te briseve u ZZJZ.....hvala ti ......sve naj naj vam želim za 2010 godinu.......kissssCitiraj:
barbyRI prvotno napisa
Nadala sam se u 2007g da ču imati jednog princa ili princezu i nije se ostvarilo, pa je došla 2008 i opet ništa. Sad je 2009 na odlasku i opet ništa. Nadam se da me 2010 neče iznevjerit, kao ni sve vas.
Drage moje želim vam sretnu novu 2010 i da vam se ostvare sve želje koje si zaželite a posebno ona najveća :* :love:
i ja vam svima zelim sve najbolje u ovoj sljedecoj godini i da nam se ispuni nasa zelja da sve budemo trbusaste!!!!! :D :D :D
Mene je danas obradovala jedna lijepa vjest od prijateljice koja se nekoliko godina muči sa začećem i prošla je u 2009. godini 2 neuspjela IVF-a i odustala od svega u 9 mjesecu i sada je trudna...prirodno, nenadano...Meni je to definitivno još jedna potvrda da malo usporim u 2010. godini i da se više posvetim trenutku i ljubavi (naravno i dalje uz pomoč MPO, ali malo laganijim tempom).
Večeras Vam svima želim da se lijepo provedete i da u 2010. zakoračate puni elana i pozitivnog duha koji će nam svakako trebati u daljnjoj potrazi za našim malm blagom! Sretno svima!
SVIMA ZELIM SVE NAJBOLJE U OVOJ GODINI I DA USKORO UGLEDATE PLUSICE!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Drage moje, svima želim što prije velike plusiće u Novoj 2010. i puno zdravlja, sreće i ljubavi....a i malo više love neće škoditi :)!
drage moje suborke i suborci, želim vam svima u 2010. godini sretan završetak ove mpo pustolovine i da jednog dana postane samo lijepo sječanje kako ste došli do svojih mrvica, a vama koje već imate te slatke mrvice želim da uživate s njima u svakom trenutku i da vam ništa ne pokvari tu čaroliju. svima odreda još veelika :* sretno
Drage moje suborke želim vam sretnu novu 2010. godinu s puno zdravlja i ljubavi i da vam se ožele sve lijepe želje koje imate! :heart:
Cure di ste? :/
Imate kakve nove vijesti vezane uz humanu ili vas? :mrgreen:
i ja se pitam....vec danima nikog nema... :cry:Citiraj:
kika83 prvotno napisa
ja cu poludit.... :P popila sam dabrostone,i opet ju nisam dobila...sta se to smenom dogadja :? jutros sam bila vadit hormone stitnjace,proslo mi je mjesec dana otkako pijem vecu dozu euthyroxa da vidim ako se tsh snizio...ako nije nista od postupka... :cry: poludit cu...
Hey, ja sam neki dan bila na humanoj, ali nema nikoga, svi su na godišnjem odmoru. sutra imam psihološko savjetovanje pa čemo vidjet kako će to proči. I mene malo zabrinjava nedolazak menstruacije jer danas mi je već 39 dan, ali nadam se da je to samo zboga laparo i da će se opet sve ustaliti. Kada je vama došlo nakon laparo? (ja sam zadnju imala 27.11.)
Kako već sutra imaš? Pa kad si se naručila da su te za tako brzo upisali :?Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
Meni je menga nakon laparo došla 39dc.
Ah, ja imam za dobit 10.1 i sto posto sam sigurna da nisam trudna :(
pa nema nikog na humanoj da,do 11.1 su na godisnjem.ja cu iza 14. ici jel moram pokazat vlastelicu nalaze od hormona stinjace .imam osjecaj gadan da od moje MPO u 2.mj nista :cry:
Naručila sam se isti dan kao i ti, bio je utorak, ali su meni dali termin prije jer sam na listi za 2 mjesec. Ja u postupak neću ići ali svakako će mi potvrde trebati za kasnije pa sam to odlučila spremiti već kad sam se naručila.Citiraj:
kika83 prvotno napisa
Kolektivni godišnji na humanoj pa smo i mi uzele g.o. od foruma........novosti nema do daljnjega........
Zanima me od vas koje ste već bile u postupcima tko vam propisuje utrogenese?.... Znači da li vam na kbc-u poslije postupka daju utrogenes ili recept za njega ili vam recept za njega daje vaš ginekolog prije postupka... i ako da da li vam to vaš mpo doktor napiše na nalazu na kojem piše koje stimulativne lijekove koristite.
... E jesam ga zakomlicirala :mrgreen: ...ali sigurna sam da je odgovor jednostavan.
Bok curke, ja dobila i potvrdu pravnika...eto sad sam spremna za postupak . :D :D Tko će dočekati kraj mjeseca :raspa:?
recept za utrogestane dobivaš od svog ginekologa, obično ti mpo dr. napiše na onom nalazu što daješ svom gin. da ti je potreban recept a ako ti i ne napiše mislim da nebi trebala imati problema oko recepta. ja sam sada bila u postupku u sloveniji i išla sam pitati svog gin. ako mogu dobiti recept za utrogestan i on mi je dao bez problema, pa zašto bi plačala kada imam pravo dobiti besplatno.
Tako i ja razmišljam... ali moram priznat da sam malo razočarana površnošću na koju sam naišla, naime meni nitko nije spomenuo utrogenese, a dobila sam protokol i sve, znači tamo se moram pojaviti 8dc na folikikometriji ... mislim kad bi mi rekli da moram nabavit utrogenes :? - ja sam prvi put u postupku i da nema foruma ja ne bi imala pojma o ničemu.
.... I ta krvna grupa i rh faktor, ispada da ja jedina nisma to trebala vadit.
Diabolica super... a ja cu stvari tek dobit krajem 2. mjeseca :evil:
Ameli jesi ti sad čekalica bete??? Ja se nadam da će ti Slovenija biti dobitna kombinacija :)
nažalost slovenija nam nije bila dobitna kombinacija, procurila sam prije 9 dana tako da nisam dočekala ni vađenja bete. sada se trenutno odmaram i razmišljam kako dalje i dali uopče više pokušavati.
ne brini se za utrogestan njega počinješ koristiti tek nakon punkcije tako da ćeš ga imati vremena nabaviti, a tu krvnu grupu i rh faktor nisam ni ja vadila iako je iza mene već 5 postupaka IVF-a.
sretno u veljači!
Ameli žao mi je :( .... ali nemoj posustajat, možda je baš slijedeći put taj... vjerujem da je teško nakon toliko razočarenja krenut dalje ali kažu da uvijek postoji svijetlo na kraju tunela.... samo je neki put nažalost taj tunel predugačak.
Koliko moram tih utrogenesa pitat svog ginekologa?
dani bas cudno da ti nisu dali za vadit rh faktor i grupu...po novome se treba pise na papiru koji se dobije za protokol o MPO.jesi ti dobila taj papir na humanoj?mi bili jucer po muzevu krvnu grupu gotova mu je....sad jos cekam nalaze stitnjace i briseva i psihologa i pravnika i to je to....e da,zaboravila sam cekamo i muza nalaz hiva i hepatitisa krajem tj.Citiraj:
dani82 prvotno napisa
dani slazem se s tim,i ja sam isto prvi put u tom svemu(nadam se i zadni)i da nema foruma i dobrih cura koje pomognu sa svojim savjetima,objasne bila bih neupucena u sve jel po dr slabo bi ista saznala...
zabor.sam reci danas konacno mi se pokazale stvari,jako slabe ali ajmo reci dosle...bilo je i vrijeme,za staru god sam zadnji dabroston popila.u cetvrtak mi je 3.dan ciklusa pa idem vadit ginek.hormone. drzite mi fige da budu ok.moja socij. ginek. mi rekla da mozdas imam manjak estrogena posto mi sa svim dabrostonima traju samo 1 dan.
BarbyRi dobila sam neki papir na kojem mi je pisalo koje sve pretrage trebamo mm i ja obavit... šta i tm treba radit nalaz krvne grupe i rh faktor :?
...Super za stvari, nadam se da će sve dobro bit i da se vidimo u 2. mjesecu :)
da i on pise na papiru ua OBA partnera krvna grupa.rh faktor..onda ja briseve jos i sta treba ostalo skupa...Citiraj:
dani82 prvotno napisa
mene sad muci samo TSH i stitnjaca moja ako se to ne snizi nista od postupka u 2.mj....sve cu znat za otprilike tjedan dana kad mi bude nalaz gotov... drzite mi fige!!!!!!
Meni je zadnji put trebalo mislim 4kutije. Imaj ti sa sobom utrogestane kad budeš išla na transfer jer ja ih nisam imala pa su mi oni dali za taj dan. Inače baš i nedaju.Stave ti jednu i poslije moraš trčat kod ginića za druga dva taj dan ili kupovat a nema smisla jer idu na recept. Zato ih imaj sa sobom.Citiraj:
dani82 prvotno napisa
čitam vas i prsječam se sebe sa tim njihovim propustima.
utrogestan sam uzela sasvim slučajno,na kraju se pokazalo pametnim.Nitko ga jednom rječju nije spomenuo.
i još jedan njihov propust.Nemojte me krivo shvatiti ,da sam smotana i slično ali neke stvari ja nemam šta znati.Tu su oni da me upute na vrijeme.
Naime,na dan punkcije nitko mi nije rekao da samnom mora doći i MM. On je srećom bio tamo,ali isto tako moglo se dogoditi da ne bude.I šta onda?
To mi se ne sviđa kod njih.... rješavaju nas po defaultu.... a kad se samo sijetim koliko mi je moj ginekolog govorio "to zbog stresa ne možete ostat trudni".... a sad kad ulazim u postupak nije bed ako sam pod stresom, jer sama je ta situacija stresna, a kamoli kad još ne znaš da moraš stavljat utrogenes ili trčat kod ginekologa nakon punkcije, a da ne kažem da se kod mog gospodina ginekologa treba posebno najavljivat i čekakt termin i po tjedan dana.... i sad se ti nemoj živcirat, pa pod stresom sam već sada.
Znači u principu se stavlajuj 3 utrogenesa na dan.
I ja sam imala na prvoj inseminaciji problema jer sam se na IUi došla samo sa jednom uputnicom. Nitko mi nije naglasilo da mi treba uptnica i za spermiogram za supruga, pa sam ja zaključila da se to podrazumijeva i da ide skupa s mojom uputnicom (kao sad kad idemo skupa na psih.savjetovanje s jednom uputnicom). Onda sam imala problema i skoro mi je odgođen postupak.
dani82, ja bi ti savjetovala da svakako napraviš krvnu grupu i RH faktor jer netko ti je to zaboravio naglasiti (i oni griješe) a kasnije češ ispaštat ti. Ne vjerujem da će ti zbog toga odgodit postupak, ali nikad ne znaš, a usput češ se poštediti nepotrebne sekirancije do koje bi zbog svega moglo doći. Svima su nam rekli da to napravimo, i 99% sam sigurna da su ti zaboravili reči-slučajno.
Gizmos što misliš samo da ja napravim te nalaze ili imm to mora radit?
Znači u principu se stavlajuj 3 utrogenesa na dan.
Ja sam stavljala 3x2 utrogestana nakon transfera. Oni ti stave dva odmah nakon transfera.
Dani, zašto nebi provjerila s docenticom dali to trebaš napravit?
Mislim da neradiš bezveze ako netreba, a i ima prim ginekologa koji ti neče napravit neke stvari ako nije nepiše na papiru specijaliste. Neznam kakav je tvoj.
Ja ču zvat Vlašića čim počnu radit pa ču vidjet dali i meni to treba.
Oboje morate to napraviti. MM je neki dan dobio sve uputnice a iste stvari nam trebaju i za Mb osim briseva koje treba napraviti više radi sebe nego njih. Objasni tvojoj doktorici da su ti to zaboravili napisati na papir i da su ti rekli naknadno telefonom i da ti treba ili neka ti netko skenira i pošalje onaj papir što smo svi dobili (ti ga vjerojatno nemaš) na kojem je sve objašnjeno što nam treba prije postupka. Mislim da ni meni na nalazu ne piše za krvnu grupu, ali kad mi je dala taj papir onda mi je rekla da sve navedeno moram skupiti prije postupka i da ne smije biti starije od tri mjeseca. da imam kako skenirati rado bi ti to poslala, ali MM je na godišnjem a na poslu nemamo skener
Ili napravi kako ti je kika rekla pa pitaj docenticu. Mislim da je ona do 18. na godišnjem pa ćeš i ako pričekaš opet sve stići obaviti...