Sara čeka M.
Printable View
Sara čeka M.
Jutro curke, ako odem u Split prije Božića, došla bi u MB na konzultacije dok sam pod Menopurima... Baš mi se to i ne čini neka fora... ono: "prof. V. evo mene kod vas, ali sam za svaki slučaj prije malo skočila u Split." :)
Da sam ja prof. V. ne bi bila zadovoljna...
A jooooj... :) :)
Ili samo brijem bez veze?
Mojca, briješ bez veze :-) Pa nije doc.V.neka sitna duša da ti zamjeri nešto što je sasvim normalno. Zna se da se Maribor čeka godinu dana. Ti imaš 39 godina, i svakome je jasno da nećeš prekriženih ruku čekati. Svi u Maribor idu s prethodnim odrađenim iskustvom, dapače, to je i bolje.
Ali 2011.je pred vratima, i samo ti, Mojca, kreni što prije nakon N.g, nema smisla gurati sto stvari paralelno.
Andream, čekamo izvještaj... dakle, ipak pobjegao folikul :-( Ali poduzeto je sve, znači, i kućna radinost i inseminacija. Čekat ćemo bete skupa :-)
andream, mislim na tebe :heart:
tiki_a, ja sam jutros procurila uz zakljucak da meni ni ova Mia iz nekog danasnjeg posta ovdje na ovom PDF-u nebi pomogla ni da zaista ima vilinski ili andjeoski prah :lol:
Izgleda da imam odlican imuno-sustav koji odbija bilo kakav homeopatski pripravak ili supstancu koja bi mi pomogla ostvariti trudnocu u mojim godinama. Odustala sam.....nemam zivaca za cekanje kad znam da ne cekam nista osim sljedecu posiljku boli i razocarenja.
Mimek....joj, napeto je :mrgreen:
Mimek & Doris :heart:
Taca sretno!!!
tikica_69 nema odustajanja....
Svim kokama:-D
Tikice, daj svakako odi uzet svoje lijekove koji ti pripadaju u 12.mj i koji će te čekati. Nek su oni kod tebe u frižideru :-) pa ih ti onda gledaj koliko hoćeš i odvaguj...
evo kako je napisala sretna, folikul je ipak pobjegao, što je bilo i očekivano jer je štoperica išla na 18. Ali dobra je vijest što je spermiogram ovaj put bio iznenađujuće dobar, blaga oligo, unatoč asptinenciji od jednog dana, tj jučer, a ovulacija povrđena UZV-om. Sad mi je najveći problem što neću znati jel će beba biti iz kućne radinosti ili inseminiravanja :mrgreen:
andream, i nek ti to ostane jedini problem:-) (slijedećih 9 mjeseci)
nadam se i ja tom "problemu", mare, hvala...
Aurora, ~~~~~~~~~~~~~ za uspješan lov u subotu.
Tiki, ~~~~~~~~~~~~ za novi postupak i da ne odustanete.
Žao mi je andream što je folikulić pobjegao :-(. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da upali kućna radinost ili inseminacija (nije bitno što glavno da je bingo hehe) :-)!!
Mojca, meni je prof. V. na konzultacija propisao još nekoliko mjeseci klomifena u nadi da ću zatrudniti i da neću morati dolaziti kod njih iako mi je rezerviran termin...i to mi je najtoplije zaželio...a na konzultacijama sam bila 4 dana nakon punkcije u Hrv..
sretno u Splitu!
nisam razumijela pitanja u vezi dg? ne znam koja je to kratica.
naši postupci nisu 100%...ali nisu bili niti jako dugotrajni. moj prvi sin je iz drugog stimiliranog IVF-a. prva stimulacija je završila trudnoćom zvanom vještičje jaje ili blightet owum. a drugi sin je iz trećeg prirodnom ivf-a.
a treći nam dolazi iz kućne radinosti.:-D
još je jako rano za veliko veselje jer je još puno toga pred nama do kraja, ali ipak.
svima zelim da im se ostvare njihovi snovi, ovako ili onako...samo da konačno stignu!!!
tikica:love2:
Tikice, puno sam manje prosla, ali se isto cesto osjecam kao ti...:(
Tikice, :love2: nije ti TM ništa zamjerio da bi ti sad morao opraštati - pa bilo bi čudno da se ne osjećaš ovako kako se sad osjećaš... nakon svega što si prošla do sada. ti si stvarno jedna super žena! pusti sad sve, pošalji k vragu i mpo i doktore, i svoje jajnike i njegov spermiogram... sad ionako kreće doba tuluma, alkohola, slavlja... a nakon toga ćeš vidjet kako ćeš se osjećati i hoće li ti se dati poduzimati nešto (ali sjeti se da tvoje ime piše na lijekovima u frižideru u vinogradskoj) :-)
AB, to si tako lijepo napisala da mi je drago što si to napisala:-), i ja bi joj isto napisala da znam, al poslat ću tikici samo jedan veliki kiss, odmor svima treba (a aurora se odmarala 8 mjeseci pa se sad pravi važna:-))
Evo ja sam natrpala pola frizidera s lijekovima za postupak koji je ipak u sijecnju pa potpisujem AB da i tikica treba uciniti isto. Hisperoskopiju smo srecom potpuno izignorirali, iduci ciklus sam na Stedirilu (kaze dr da su to najzenstvenije ab) pa 20.dc UZV i E2 pa akcija. Taj E2 me malo zeza, ni dr. nije sicher koliko pa cemo ga kontrolirati.
Andream, zao mi je za folikulic ali mozda stvarno ovako ispadne bolje.
Dobro jutro najdraže curke... :)
hvala vam svima na savjetima i podršci... Kako ja sve ovo držim gotovo u potpunoj ilegali, puno mi znače vaši komentari.
Sudeći po tome kakav je bio ovaj radni tjedan, do kraja godine će biti strašno.
A ja sam poprilično "energetski" nisko unatoč svim vitaminima. Previše radim, premalo spavam, pozitivan stres oko kućice je također bio prilično iscrpljujući... previše sam se trošila u zadnje vrijeme, tijelo jer odlučilo reći "dosta", pa sam se jutros probudila s temeraturom. I ono malo dvojbe koja je tinjala u meni, nestalo je kad je živa porasla preko crvene crtice. Siječanj 2011 je vrijeme za početke... Do tad, pijem vitamine, vibram za sve vas i čekam da prođe prosinac (mjesec koji uvijek teško podnosim). Eto... prespavala dva put i odlučila.... :)
Puse svima.
Mimek poručuje da su se pogledale na UZV i vratile se doma, lijepo im je skupa i iščekujemo dan po dan...
Baš me vesele sve ove akcije u niskom startu. Bit će tu svega :-)
Taco, baš dobro da je doktor odlučio da ne moraš još i na histero. Nisam znala da Stediril još postoji :-) A i moje diane su još na tržištu... Moram ti vratiti recept za dex tako da možeš upotpuniti opremu u frižider.
Mimek, ima još vremena punih 8 dana ... :-)
Tiki, Tikica, Mare, Vikki, Gričanka, m arta, mojca, enya, sara i ostale... :heart:
Pozdravljam sve članice kluba 39+. Ja imam taman toliko, sva sreća da sam sad trudna pa sad mogu prestati razmišljati o krizi srednjih godina. :lol:Sad jedino molim boga da ovu trudnoću iznesem do kraja, da beba bude zdrava i da se ne raspadnem kad budem rađala jer mi je ovo prva trudnoća. Na pp sam našla molbu jedne članice kluba 39+ da napišem nešto o svojim stimulacijama, a moju priču možete pročitati pod naslovom Čuda se događaju..., evo sad i nekih "golih podataka" o mojim postupcima.
1.IVF (femara) - 2 JS, jedna prazna, druga nezrela
2.IVF (stimulacija superfact + 24 menopura) = punktirano 7 JS, oplođeno 5, 2 vraćene 2.dan (četverostanična i dvostanična), FET (jedna nije preživjela, vraćene 2 dvostanične 2 dan)
3.IVF (stimulacija suprefact + 40 menopura) = punktirano 10 JS, oplođeno 6, 3 vraćene 3.dan (sve osmostanične), FET (iz prirodnog punktirana 1 JS i 2 smrzlića, sve osmostanične, vraćene 3 dan)
4.IVF (femara + 8 menopura) = punktirane 2 JS, vraćene 2 dvostanične drugi dan
5.IVF (cetrotide + 36 gonala) = punktirano 18 JS, oplođeno 12 (3.vraćena 3.dan (sve osmostanični), FET 3+3+3 (bilo je i dvostničnih, četverostaničnih i osmostaničnih)
6.IVF (decaceptil + 21 gonal) = punkirano 9, oplođeno 3 (jedan propao i dvije blastociste vraćene 5.dan) + 3 zamrznute JS koje sad čekaju
I napokon pozitivna beta. Sve ostalo je bilo negativno.
Kod mene napravljen HSG (prohodnost u redu), nakon HSG-a laparoskopija (pokazala jedan začeljen jajovod, ali su ga uspjeli očistiti, histeroskopija (odstranjen manji septum), odrađena glavnina imunlogije (osim NK stanica) i nalazi svi u redu. Na nagovor jedne forumašice 2009. vadim antitijela na štitnjaču koja su povišena 100 puta od normalnog), TSH pokazuje brojku 5,61. Počinjem piti Euthyrox, sad sam trenutno na dozi 100 ug.
U prethodnim IVF pokušajima sam pila sve šta sam čitala da bi moglo koristiti, dakle od andola, dex-a, pa do cikle i ne mogu se više sjetit čega sve ne, a u ovom dobitnom ciklusu samo folacin i tablete za štitnjaču.
Sildad, medalju za strpljenje i hrabrost ti treba dat! Dobro nam došla u klub. Koliko sam shvatila, ovaj uspješan postupak ti je bio prvi nakon što si počela s terapijom za štitnjaču?
Upravo tako. Mada nikad neću znati sa sigurnošću, mislim da je to pomoglo.
sildad, čestitam! sad imamo toliko trudnica da ih ne možemo ni izbrojati:-)
da li bi se gospođe podružile drugi tjedan (četvrtak, petak?-taman ćemo se morati kucnuti za doris)
Tikice, :heart:!
Sildad, pozdrav i na ovoj temi :)!
Cure, sretno!!!
vage su prevrtljive-kava u srijedu, AB-ek će nas ovaj put preskočiti.
Sildad, kapa dole za strpljenje! :) Želim ti jednu školsku trudnoću! Dobro nam došla...
Vidim da si u Splitu.. jesi išla u Cito na postupke?
Mare, ja sam za kavu. Srijeda mi paše. :)
Sildad, dobro došla u klub.
čestitke i sretno u trudnoći.
Sildad, to si imala samo jedn postupak po novom zakonu? Vidim da si dobro reagirala na stimulacije, PCOS cini svoje cak i u poznijim godinama. Cestitam i zelim puuuno srece.
sildad bravo ženo ti si prava hrabrica zaslužuješ sreću
svima u klubu mah-mah
Mimek uživaj u posljednjim danima kao trudnica...fakat...blaženo stanje, zar ne
Da, ovaj zadnji postupak je bio po novom zakonu.
Kako u svojim prirodnim ciklusima mislim uopće nisam imala kvalitetnu ovulaciju (vadila sam progesteron nekoliko ciklusa za redom u svom prirodnom ciklusu i uvijek su bile male vrijednosti), stimulacija je bila jedina realna mogućnost da ostanem trudna. Na klomifen nisam uopće reagirala, a na femaru isto tako loše. Čini mi se da najkvalitetnije stanice dobivam uz gonal.