naravno da hocu!!! hvala vam svima! :heart:
mislim na vas i drzim vam najvece moguce fige da i vi ugledate svoje + sto prije!! nemojte odustajat i gubit nadu, jer cudo uvijek ceka negdje :-) :fige: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Printable View
naravno da hocu!!! hvala vam svima! :heart:
mislim na vas i drzim vam najvece moguce fige da i vi ugledate svoje + sto prije!! nemojte odustajat i gubit nadu, jer cudo uvijek ceka negdje :-) :fige: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja sam isto kod dr. Š. Nikad nisam bila na kontroli jer sam uvijek dobila m nakon inseminacije. A sestra na šalteru me nije htjela naručiti za 14 dana jer je sve bilo puno pa se onda nisam ni trudila. Samo sam dolazila 10 dan na folikulometriju i eventualno izvadila betu 14. dan. I to je sve.
Ja sam u 11 mj. bila zapisana za IVF, a sestre su mi rekle da ne mogu doći do njega ove godine jer je sve puno i da nazovem krajem godine da se naručim za 1. mj. Uzalud sam mahala papirima...
Betu sam vadila u hitnom laboratoriju pa su mi rekli da više ne dolazim jer uputnica za hitni laboratorij ne može biti stara 14 dana; doktor mi taj dan kad treba vaditi betu, treba izdati uputnicu.
Nakon svih hodanja i maltretiranja u KBO-u, završit ću ovako :gaah: pa onda ovako :psiholog:
pozzzz
gdje ste curke, ništa ne pišete, u kojoj ste fazi??? od 29.12. ganjam termin za dr popovića, tek jučer uspjela dobiti vezu... komastično... :cekam:
ja isto zvala, nece me narucit bez uputnice, a uputnicu cu dobit tek u petak... primit ce me ono za uskrs kontam....
nisam znala da se na pregled treba doći i nakon što ostaneš trudna. :coffee:
ma ne, nije gužva, samo se ne javljaju... vjerojatno još uvijek ima termina u siječnju.
rekli mi da dodjem u utorak bez narudzbe posto je T u pitanju...
moras dolazit jer ti mpo dr. korigira terapije i radi neke uzv i testove... zapravo on o vecini toga odlucuje, ginekologinja vodi trudnocu i prati odluke mpo dr.
Ja se više uopće ne naručujem kod dok P. i to od kad sam bila naručena pa mi nitko nije javio da dr P ipak nema taj dan a ja bzvz dolazila iz DJ u OS, tako da sada kad nešto trebam nazovem dan prije između 14:00 i 15:00 sati i pitam da li je dr sutra tamo i samo se pojavim. Svaki put me primio. Malo mi se čini da se sve ubrzalo u KBO, u 12 mj sam se samo pojavila sa uputnicom kod dr.P i pošto je na UZV sve bilo u redu odma smo krenuli sa terapijom za IVF, nažalost stimulacijom mi je rasla i nekakva "čudna cista" pa smo morali prekinuti, tako da znam da je dr P bio tamo tih dana oko Božića, jer ja sam svaki dan bila na UZV. Neki dan sam opet bila kod njega, cista je nestala, tako da u 2 mj krećemo opet , ako sve bude u redu :)
da, meni uvijek govore nazovite dan ranije da vidite jel radi...
ma bit ce sve u redu sigurno! super za cistu i drzim ti fige da bude uspjesno ~~~~~~~~~~~~ :fige:
Ja sam jedva dobila termin kod Š. za ovaj mjesec. Prvo sam zvala kao sumanuta, nitko se nije javljao, onda kad sam ih napokon dobila, saznala sam da moram imati uputnicu i gledati u nju dok se naručujem. 9.1. sam zvala s uputnicom u rukama i dobila termin 28.1. Komaaaa!!! Sad je već sigurno i veljača puna. Tako mi se to sve odužilo da sam već na rubu živčanog sloma.
ivana.sky, je li kod tebe sve OK? :ghug::-D
sutra krećem s terapijom.. :cupakosu::scared::scared::scared: nabrijana do kraja... srce lupa.. sve mi novo, puno informacija u malo vremena. sve me strah da mi neće nedostajati koji nalaz, koja pogrešna uputnica.. jedva čekam da sve krene. od muke sam dobila žgaravicu. malo prije sam skužila da mi je suprugova liječnica dala pogrešnu uputnicu za spermiogram za dan punkcije. napisala medicinska biokemija, a ne ivf laboratorij ginekologije osijek. jučer nije bilo sr.bronzović, nisam imala kome predati nalaze. sutra novi pokušaj. svaki savjet je dobrodošao. ugl sredinom veljače icsi ..
joj i ja sam se napatila za termin kod dr p. na kraju sam zvala ujutro da vidim u čemu je problem zašto se ne može dobiti veza, rekli su mi da nazovem malo prije 14h pa će mi se javiti. i jesu.. da ne povjeruješ..
lota kako ide s terapijom?
bella sta su rekli??
ja sam vam skroz ok :-) stalno mislim na vas sve i kako sam cesto i sama kod dr.p. uvijek si mislim jel ova pored mene sad netko tko je na forumu iza nekog nicka (za one koje ne znam) :mrgreen:
nemojte odustajat cure nikako! tesko je i vjerzjem da ste umorne od svega, al ne dajte se! ja vjerujem da cemo se sve setat s busama po hodnicima ove godine!!! :heart:
Danas druga folikulometrija,cekam dr.p u sali je. Terapiju podnosim dobro,nije mi problem bockati se. Najvise me zivcira ovo cekanje. Ujutro vadim krv,pa uzv. Suprugovi nalazi nista bolji nakon 2mj profertila. Citam da se tek nakon 3mj vide rezultati.
javi kako napreduju folikule i sta kaze dr.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Imamo ih 11,10,9,9,8,8,8,8, za sada sve ok. Petak ponovo uzv. Ima jako puno zena z cekaonici,zausta mi je zao sto ne sudjeluju aktivno ovdje, vjerujem da neke samo promatraju. Dok sam cekala prosli put na uzv,razgovarala sam s jednom zenom, zaista ima lijepo iskustvo s dr. P. Inseminacija od prve,sve super! I to sa 38 godina!
Kako tvoja bebica,raste?? Mama raste? vjerujem da i tata raste, vecinom to bude nuspojava,covjek suosjeca!
ohoo pa bit ce to nesstooo ;-) super da terapije djeluje! meni je samo to bilo bitno, cak i nakon nespjeha, sto su se ciste povukle i 1 jajnik mi proradio bio, odmah sam znala da ce sve biti ok. a dr.p. je cudnjikav ali zbilja je u sustini dobar, i zna covjek svoje, samo ga treba poslusat (kolkogod nam to mrsko bilo) i sve ga pitaj sto ti slucajno ne kaze! ja sam ga gnjavila svakojakim glupostima, cak i preko moba (priznajem i da ga jos uvijek ponesto priupitam :lol: ) ima covjek strpljenja i objasnit ce :-)
beba raste, mama evo pomalo, a tata se smanjuje hahaha :mrgreen: selimo pa radi jadan stalno i onda se sav ispuho... bas smo u pon bili u bolnici na uzv kod dr.ice r. sve je ok, hvala bogu! i zacudila sam se koliko i s "druge strane" ima zena... a uskoro ces nam i ti tamo :heart:
lijepi pozdrav djevojke! Ja sam nakon tri neuspješne inseminacije odlučila krenuti u zagreb.Najviše me razljutilo što sam pitala dali bi trebali provjeritiprohodnost jajovoda?Kaže meni doktor nakon druge inseminacije:pa da trebalo bi,,,,,inače inseminacije nmaju svrhu!Pa jesam ja doktor ili ti??? Odem u zagreb i dr mi odmah kaže da bi napravio histeroskopiju pošro su nalazi drugi ok!
žužka, kod kojega si liječnika bila u os? zaista što se tiče nalaza, dr.p mi je tražio svašta nešta, ne mogu se požaliti. to što su tebi napravili, to je zaista veliki propust! :-o
baš kod njega...zar nebi trebala prohodnost jajovoda biti na prvom mjestu??inače mi je on ok kao dr.ali zar ja moram pitati šta trebam napraviti ili???
Ehh zuska, nazalost mi trebamo biti sve pa na kraju krajeva i same sebi lijecnice.. ljuti me to, ali nekako se usput naviknes da sve sto cujes, vidis, procitas moras ih pitat jer ocito sami zaborave rec i napomenut i oni trazit?!
Lota ima li kakvih novosti?
baš tako ali nažalost ima nas jako puno pa dok čekamo puno razgovaramo i uvijek nešto novo saznamo...a jesi ti bila na kakvim postupcima kod njega??
Bila na inseminaciji... nista od nje... ali dao mi je metformin, uz prijedlog terapije za stitnjacu i 3.mj poslije dobih +
evo me, javim vam se do slijedeće subote, nadam se sa dobrim vijestima... držte fige!!! :ghug::fige::scared:
Ja sam definitivno digla ruke od OS. Bila sam naručena za 11. mj. za IVF i luda sestra na šalteru mi nije htjela dati termin i sad me opet naručio na IVF za lipanj. UŽAS! Do tada inseminacije! Koje ne djeluju. Nisam još išla, a ni neću. Idem za ZG. Privatno. Osijeka mi je preko glave. Gade mi se svi: od sestara do dokora.
Meni je propala 1 godina u naručivanju, čekanju i njihovom laganju. Naručim se, dođem u Os, kad tamo nema doktora i tako nekoliko puta za redom. Zgadili su mi se, neopisivo. To tamo treba zatvoriti, pa bi barem imali prvo na putni nalog kad idemo u Zagreb. A ne ovako, moja dr. neda nalog jer kao rade i oni u Osijeku. A šta rade, zavlače pacijente, da moraš izluditi i odustati. Njihova uspješnost nije ni spomena vrijedna.
cure
prijavite ih inspekciji ministarstva zdravstva
neka ona pokažu podatke o broju i vrsti obavljenih mpo postupaka
i nakon toga nek dobiju ključ u bravu
Drzim vam fige cure, gdje god zavrsile :-*
u čekaonici većinom igram igrice, pa ne razgovaram s ostalim pacijenticama jer ne volim da netko sa strane sluša o mojim problemima. no, u zadnje vrijeme porazgovaram s nekima. ugl. došla sam do zaključka da se dođemo do punkcije i da punkcija prođe ok, ali sve zapne kod biologa!!! od cca 8 jajnih stanica-jedna oplođena! i većina mi je rekla da je samo jedna oplođena.e sada, to povlači more pitanja!!! da li je uopće i ta jedna oplođena, da li je problem u biologu koji nije kompetentan za takav posao,koga pitati što se dogodilo, kakve su statistike,.. ??? trenutačno zg nije opcija iz x razloga, još uvijek imam vjere u os, moram i želim! et, za sada toliko od mene...
:heart::klap:
cure
već dugo se može prema iskustvima pacijentica sa KB Osijek zaključiti da embriolgica nije stručna, osobito kod ICSI metode
imamo pravo preko osiguranja na 4 stimulirana i 2 prirodnjaka
ne trošite svoja prava na tim koji nije stručan za mpo
tim čine reavnopravni sudionici liječnik i klinički embriolog
najbolji liječnik ništa ne može bez stručnog, iskusnog i educiranog embriologa
Inesz u Osijeku je bila inspekcija i zamisli nista se nije desilo.... zasto nije mozemo samo nagadjati. Cula sam da navodno mi sve koje ostvarimo ivf trudnocu bilo gdje dalje ali rodimo u kbc Osijek da si oni upisu to kao njihov uspjeh. Da li je to uopce moguce i kako ja stvarno neznam, ali da je inspekcija bila.. bila je i nista:-(
Lota u pravu si biologonja je koma! i uzalud sav trud ljecnika i sve stimulacije kad ona neodradi svoj posao kako spada.... Svi se zale na nju.
Uglavnom kako god Sretnooo
Inesz
Ona nikad ne radi ICSI to znam iz pouzdanih izvora... njena prica je nek se nadju sami.
Ja hvala bogu nisam ni jedan postupak napravila u Os. jer me je imao tko uputiti i reci mi ni SLUCAJNO... ali koliko cura znam koje su izgubile godine i godine...
saan, kako to misliš .. nek se sami nađu??? pa da se mogu sami naći ne bi tamo bila!!! ti to ozbiljno misliš?? to su teške optužbe... ne šali se s takvim optužbama ako ti info nije iz pouzdanih izvora. ako je to istina, i ako imaš neki konkretniji dokaz, na to treba reagirati!!!!!! ovdje se radi sudbini mnogih žena, koje iz što financijskih, što zbog drugih razloga ne mogu u zg.
uludo troše vrijeme i novce na os, dok embriolog pušta naše prilike da se same nađu! žalosno je to što se tim ženama daju lažne nade dok netko ne obavlja svoj posao, posao koji je jedan od najljepših i najplemenitijih na svijetu- stvara novi život!!!!!!!