Ivall, decortin piješ samo kad si u postupku, a folna se može i inače.
Printable View
Ivall, decortin piješ samo kad si u postupku, a folna se može i inače.
decortin se pije do 12 tjedna isto kao i folna i estrofem,barem je kod mene tako.ja bi na tvom mjestu nazvala na telefon jer ko zna kad će ti na mail odgovoriti, šljiviš tih desetak kuna koje ti uzme
već sam napisala pa sam tek onda vidjela da je bio neuspjeli postupak,sorry. uglavnom prije postupka ti je dovoljna folna i vitamini
Cure hvala puno na pomoći.
Iskrene čestitke trudnicama:klap:
Imam ozbiljan prigovor na vaše izljeve majčinstva.
Ovdje je priča primilo se ne primilo.
Isključivo je pravo rođenoga djeteta nekoga zvati majkom.
Ničiji plod nije, nakon tko zna koje vrijednosti bete umno sposoban nekoga zvati majkom, niti je u prvom tromjesječju svjesno biće. I kada transfer ne uspije nitko mamin nije umro.
Dajte se skulirajte sa mamicarenjem u IVF postupku, kod smrzlića itd. Zakon još nije izmjenjen, ljudi se bore na Ustavnim sudovima, i vi ne razmišljajući zametak proglasite građaninom RH.
I onda Milinović ima pravo kada samo uspješan IVF uračuna u statistiku.
Alllo!!!
Simicv jao,ne mogu vjerovati!Na ovom forumu zene imaju pravo svoje zametke zvati kako hoce!
Mogu ih zvati mrvice,bubice,tockice,curice,bebice,srce mamino,ljepotice,djecica..kako god hoce.
Svaka cast na cvrstom stajanju na zemlji-spomenula si da si bila u jako mnogo postupaka,pitam se kako si tepala
svojim zamecima..ili nisi uopce.Vjerovatno si zena koja manje emotivno poprati zbivanja u svom tijelu i oko njega tokom
MPO postupaka.To je isto u redu.Ali dozvoli ostalim zenama emocije,zaboga!.
Uopce ne kuzim cemu onakav post.
Sretno tebi u postupku uskoro!Pozz
Curice hrabrice imam jedno pitanje?!Ja sam jedna kukavica iako poduzimamo sve za odlazak u Prag imam pitanje.Da li je zahvat donacije jane stanice bolan?Ha ha malo kuakvički ali ipak pitam!8-)
simicv mislim da nisi skužila poantu ovog foruma. tu smo da jedne drugima pomognemo, utješimo, ohrabrimo, savjetujemo...nismo tu da jedne druge rastužimo. tako da ovo kako mi nazivamo svoje embrije od začeća našom djecom tebi istina može smetati i možeš se ne slagati s time ali nisi razmislila možeš li tom izjavom nekoga povrijediti. mogla si to zadržati za sebe ili jednostavno ne sudjelovati na ovom forumu...
mi smo odlučili još malo komplicirat, krvarimo danas malo ozbiljnije ali beta se poduplala pa je danas 148.
očekujem pad uskoro, nemojte me krivo shvatit, nade za ovaj postupak sam odavno ostavila postrani i raščistila sa sobom, ali ovo me totalno spi..... Jasno mi je da sa ovakvim mikronskim betama i trenutnim popratnim pojavama nema uspjeha al isto kida živce. Kako se žene stvarno uspiju nosit sa ovim? Meni je ovo gore od lijepo čisto zdravoseljački negativne bete.
venddy, znam kako ti je jer iza sebe imam 3 biokemijske. ALI ova beta se stvarno dupla! Malo optimizma..
Venddy vjerujem da ti je gore od negativne bete,ma apsolutno.Ali morat ces nekako izdrzat i prebrodit kako god bilo.
Ali beta se zaista lijepo dupla,pa jel je mozda moguce da je bila samo jako kasna implantacija?Jel je to moguce?
Anđeo i Hop čestitke!!!!bravo!!!!
Venddy drži se ali ovo miriše na dobro.....i neka ova igra živaca završi super za tebe!!!!!...jer za mene nažalost nije,opet sam krvarila i beta pala velika ogroooomna 0....nadam se da će barem moji smrzlići surađivati i da će im biti tako lijepo kod mene da če se nastaniti 9 mjeseci...
meki draga jako mi je žao i želim ti uspjeh u FET-u. Mene očekuje isto što i tebe jer i ja krvarim, samo će možda potrajati još koji dan. Ali isto kao i ti već sam se prebacila na FET i nadam se pozitivi. Drži mi se draga:love2:
cure držite se,žao mi je da vam se to događa
Venddy, šaljem puno pozitivne energije.....Da li je to tvoje krvarenje baš obilno, prava men.? Hm, Beta se ipak lepo duplira, možda, možda je bila kasna implantacija.
Djurđa, kog dana posle pozitivne Bete si išla na UZV na kom se čulo srculence?
meni je bio transfer 8.7.,a 2.8. je potvrđena trudnoća i na uzv i već su se mogli vidjeti lagani titraji odnosno otkucaji srčeka,znači 25 dnt
Hvala!:-)
Moja dr je trenutno na godišnjem, tako da ću sačekati još par dana... iskreno se nadam da ću na uzv čuti i taj magični zvuk.
Sad uviđam kako su u pravu iskusne trudnice da se sa pozitivnom Betom ne završava čekanje i strahovi!
Kako meni m nikada u životu nije bila nešto obilna, što je ovo trenutno ne znam ni ja. Sutra sam kod ginića na pregledu a i opet vadim betu pa će on valjda biti pametniji od mene. Meni je sad samo važno da nije vanmaternična ili ektopična. Samo bi mi, uz sve što sam progurala ovu godinu, još to falilo.
Cure moja prva beta je 723,40, a anakon 42 sata danas druga beta 1775.
Uff tak me strah, čini se ok, al mene opet strah.
I sretna sam i uplašena.
Draga venddy ja si mislim da bi to moglo biti dobro, znam da ti je to igra živaca,ali za to vrijedi,ja ti od srca želim da se zadrže kod mamice svoje, a čini mi se u redu, jer ipak se dupla,.nešto se dešava.
I meki isto tako , druga sreća je tvoja.
Tako je meni rekla doktorica , nasmiješila se i rekla mi druga sreća i eto, ja se nadam da će i tako ostati.
Sela, medeni, sve cure želim vam svu sreću.
hop, beta je savršena, opusti se!
anđeo, a tvoja beta?
medeni, kako se osjećaš? pridruži nam se na temi Nakon transfera...kia također!
Uh punooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo hvala sad sam mirnija ah što ču kad sam kukavica!?
Evo, upravo dobila nalaz bete. 986,2 a danas je 16dnt 3d...
Jel to to???
Mislim da je, ali ne mogu još vjerovati!!!!!!
hop draga to je super, ne brini se i uživaj
anđeo to je baš lijepa beta, želim ti i dalje sve najbolje, laganu trudnoću i lijepu bebicu
Anđeo i Hop cestitke na krasnim betama!!!!Neka sve ide dalje skolski...!!!
neće,neće,tek je krenulo,vidiš da puše sa svih strana,bit će valova i valova
Đurđa:zaljubljen:
Drage moje molim pomoć....zna li itko što sad trebam sve za HZZO da bi mi platili FET....i dali to uopće plaćaju?????....moram pokušati ono sa trećom srećom.....što prije....
Meki placaju postupak ako je te vrste da se ne moze obaviti u HR,znaci donacije.
Sela,ja sam bila jednom na inseminaciji o svom trošku,jednom na IVF donir.sjemenom na teret HZZO-a,a sad se spremam po smrzliće pa me zato zanima...
Venddy zašto u potpisu imaš biokemijsku,a zapravo još nisi sigurna...možda će ipak sve biti dobro...?!!:-D
Ooo da,onda skini tiskanicu o ljecenju u inozemstvu sa web adrese HZZO,neka ti je tvoj MPO lijecnik ispuni i odnesi u svoj podrucni urudzbeni odjel HZZO.Poprati to svom dokumentacijom
koju imas o postupcima sa doniranom spermom.Trebali bi ti poslati rijesenje u roku cca 2 mjeseca.
Anđeo i hop bete su vam savršene, sada se opustite i krenite sa uživanjem.
sela kad krećeš ???
Bok cure s područja Dalmacije,može li mi koja pomoći... naime zanima me tko vama popunjava zahtjev za HZZO??ja sam bila u Splitu na Firulama i tamo mi nitko od 4 dr.subspecijalista ginića nije htio popuniti zahtjev!!!tako da sam morala za Zagreb....nevjerojatno je da moramo prijeći 300-tinjak km zbog 5 min.piskaranja...
ja ti baš ne mogu pomoći jer sam odmah išla u Zagreb,ali netko je bio pisao da mu je zahtjev ispunio njegov ginekolog,ionako to ide preko njih kod tri specijalista,trebalo bi tu info detaljnije provjeriti,mislim da bi bilo dosta jednostavnije pogotovo nekima koji nisu blizu Zagreba
meki, ja sam iz Splita i kao i tebi na Firulama na odjelu za humanu reprodukciju mi nisu dali potpis, tkđ su mi rekli da moram u Zg. međutim kako vrijedi i potpis dr privatnika MPO koji ima potpisano s HZZO to sam obavila kod dr Poljaka u Cito.
samo bih ti preporučila da odeš u istoj klinici u dr Šparca jer iako mi je Poljak potpisao to imala sam neugodnosti jer se njemu ''nije dalo'' popunjavati obrasce..
mislim da je opa s ovog foruma pisala da joj je potpisala njena ginekologica i da je prošlo u hzzo. međutim u zakonu stoji mpo specijalist koji ima ugovor s hzzo.
uz to nemoj se brinuti za odobrenje, kad si imala ET od HZZO i FET ćeš dobiti sigurno.
sretno
cure znate li na koji broj da zovem u hzzo da pitam vezano za povrat sredstava za put na liječenje u Prag,predala sam krajem 7 mjeseca pa mi je čudno još nisam dobila nikakav odgovor a ni novac na račun a mislim da se pisalo ako predaš do 5 u mjesecu da do kraja mjeseca isplaćuju