bas sam zabrinuta zbog vale... ja vjerujem da ce sve biti u najboljem redu
ako netko ima informacije neka nam javi
Printable View
bas sam zabrinuta zbog vale... ja vjerujem da ce sve biti u najboljem redu
ako netko ima informacije neka nam javi
i ja je nikako ne mogu izbaciti iz glave,možda nam Eva nešta zna????
Vala je rekla da će javiti čim budu više znali.
Molite se za nju i njenu curicu.
Pozdravi ju puno i prenesi joj sve nase poljupce, pozitivne misli te molitve. Nepoznam je a prvo sto ucinim svako jutro je otvoriti forum nebih li ugledala neku dobru vijest o njoj i curici
ValaMala držite se ti i curičica :heart:
ValaMala~~~~~~~~~~~~~u mislima si mi.Da sve bude dobro!
~~~~~~~~~~~~~ Vali i curki!
~~~~~~~~~~~~~ Vali, njezinom mužu i njihovoj djevojčici...
Vala ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nije me bilo par dana na forumu bum se ja probala cuti s Valom iako mi je glupo smetati nakon sto sma procitala da se njen muz javio
Ja sma danas bila u Petrovoj 10tt je i bio je neki drugi dr bio je jako ljubazan Kasum je bio na predavanju Sve mi je pokazao i sve mi je objasnio Mjerio je Nuhalni nabor kao manji je od mm i sve je ok ali bi ipak zbog godina da idem na amnio(36) Moj muz je protiv toga a i ja nisma bas odusevljena ali se i opet bojim sta ako nije s bebom sve ok
Mali je postotak komplikacija nastalih amnio samo 1% ali nikad neznas Jedva sam ostala trudna jedva ...psihicki sam skroz pukla nemma strpljenja bas previse a samo 2 IVF postupka su bila Cak me i sram mog ponasanja ljudi su isli po 10 puta a ja ..meni je dosta vec nakon 2
Uzasav se amnicinteze i pitam se ima l potrebe za njom ako je NN ok
Drage cure, kao prvo puno vam svima hvala na ovakvoj podrsci,
molitvama i lijepim rijecima. To nam jako puno znaci.
Posto ne znamo jos nista, ne znam ni sto napisati. Mz je odmah hitno
primila kortikosteroide za sazrijevanje fetalnih pluca nase bebe,
cerviks je jako skracen i prijeti prijevremeni porod. Sada je na nekim
lijekovima koji sprecavaju kontrakcije (ne klasicna tokoliza), no oni
uzrokuju dosta nuspojava, konkretno probleme sa srcem i disanjem, tako
da joj je dosta lose.
Zamolila me da vam napisem da ste sve predivne, da vas pozdravlja i
vase bebice. Jako je tesko nositi ovaj strah, brigu, svakodnevnu
strepnju za toliko zeljeno i voljeno nase dijete. Vec smo bili mirni i
sretno ocekivali da prode ovo vrijeme do poroda i sve ovo je veliki
sok. Borili smo se od samog pocetka za nasu djevojcicu i tako cemo
nastaviti sve dok je ne zagrlimo zivu i zdravu.
molimo se za vas! Izdržite još nekoliko tjedana!
Uz vas smo svi.
Vala, vjerujem da ćete nakon svega što ste prošli i sam finiš dočekati s happy endom. Vibram iz sve snage za to.
Evo da ja malo unesem sretnih vijesti, danas na pregledu je bilo sve pet, bebica već glavom prema dolje, svi nalazi OK uključujući i tlak, pa smo 4 tjedna na luftanju do iduće kontrole kada ćemo imati detaljan UZV na SD.
andream, super za ultrazvuk...i bebicu:-)
Nema broja pozitivnih misli koje vam saljem! Drzi te se, mora biti sve ok, mora :*
Vala saljem sve ~~~ svijeta da izdrzite dok ne bude sigurno za vasu mrvu! Mislimo na vas
Vali i pikulici saljemo tri tone dobrih vibri. Andream super za lijepe vijesti! I kod nas dobre vijesti,bili smo na pregledu,decki imaju 2300 i 2400 grama na 34tt., svi nalazi su ok i sad mirujemo do iduceg pregleda za tjedan dana.
Vala drzi se Tebi i bebici pozitivne vibre da sve bude apsolutno ok
Valin M hvala sto si nam se javio u tebi jako stresnom trenutku. Nadam se da ce izdrzati jos biti 2u1 i da ce sve proci dobro.Koliko je ovdje dobre vibre i molitvi mora biti. Puno je izljubi i budite jaki....volimo vas.
Andream i šumsko lijepe vijesti:klap::klap: samo neka ih bude vise i vise.
Vala draga nažalost mogu reć da znam kako vam je, bilo bi bolje da ne znam al eto...
Sve sam slično prošla i ja, iako puno ranije, vi ste sad već u 31.tj. pa još koji tjedan i bit će sve ok!samo treba mislit pozitivno znam da je teško al to bebica osijeti i puno joj znači!
Mislimo na vas!
Evo i ja danas obavila pregled i koliko sam se cijelu trudnoću bojala skraćenog cerviksa, ja evo još zatvorena!sve je ok i od slijedećeg tjedna idem u bolnicu na pregled ako se šta prije ne pokrene samo!
Nea ne moras panicariti...kada budes javila da je krenulo mi cemo bezglavo jurcati na forum da vidimo da je sve proslo ok8-)
Vala držite se :kiss: izdržite još koji tjedan kako je bebica rekla i sve će biti ok
ValaMala držite se vas troje! jaka je to bebica, što je sve do sada preživjela pobjediti će i ovo ne sumnjam! stalno si mi u mislima i molitvama!
ValaMala u mislima smo s tobom, držimo fige da sve bude u redu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vala molim se za svo troje... Za vašu djevojčicu da bude jaka i da se čvrsto drži sa svoju mamu... Za tebe draga, da budeš psihički snažna za svoju bebu i da se nastaviš boriti za malenu... I za TM da bude uz vas i da vas sretno doveze kući u veljači... Nadam se da će sve biti u redu... ~~~~~~~~
ValaMala,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
Vala nadam se da ce lijekovi pomoci i da ce bebica uspjeti da ostane sto duze sa tobom,gdje joj je najbolje.Toliko se nas molimo za tebe,vjerujem da ce sve biti dobro,tvoja malena je borac...nakon svega sto si prosla od pocetka,ja vjerujem da ce na kraju sve biti dobro iako ste sad vjerujem ludi od brige,jer se mozete samo nadati,slusati dr. i moliti Boga da se sve dobro zavrsi.U mislima ste mi ti i tvoja djevojcica:love2:
Cure imam jedno pitanje...Zadnjih par dana se ne osjecam bas najbolje...imam nekoliko puta u toku dana napade lupanja srca i vrtoglavice i imam osjecaj da mi fali zraka.Mislila sam da je to mozda normalno jer beba raste pa gura dijafragmu i sve se smanjuje i stisce na racun bebe,ali bas moram vise puta u toku dana snazno udahnuti da se ne bih onesvijestila.U slijedeci ponedjeljak moram vaditi nalaze i raditi onaj test sa glukozom,ali nesto danas kontam da mi je mozda zeljezo snizeno pa se tako osjecam:zbunj: Da li je neka od vas imala slicne smetnje?
Meni se to pocelo desavati ima par dana al sam pripisala to nekako kraju trudnoce ... Danas me prvi put uhvatilo tako da sam mislila da cu se onesvjestit. Ne znam zasto se to desilo, mozda tlak ... Ne znam. Pitat cu dr-a u sridu pa ti javim sta mi je rekao :)
ja se nisam puno premišljala,znala sam i da ako odem na amnio neću ići na pobačaj,tako sam vrlo jednostavno razlučila i odbila,radili smo samo nuhalni koji je bio u redu i dalje nisam htjela,ni na triple ni na amnio,samo se razluči što bi bilo i što bi napravila u konačnici nakon dobivenog nalaza,odluka svakako nije laka
Meni je do sad bilo ok,doduse vadila sam ga prije mjesec i po.Ne bih nesto na svoju ruku da uzimam od tableta,radije bih da sacekam do ponedjeljka da imam ''pravu sliku'',ali kako mi je tesko ovih par dana,samo pusem i odhukujem kao da slona nosim na prsima,a danas na poslu sam se uplasila koliko mi se zavrtilo i imala sam osjecaj da ce mi srce iskociti(kao da imam neku pticu u prsima koja leprsa,eto takav mi je osjecaj).Pogledacu na netu koje povrce i voce ima zeljeza,pa da mozda to uzimam do ponedjeljka.Puh...
alma i meni se događaju slične situacije, ostanem bez zraka i ako ne sjednem i počnem doboko disati imam feeling da ću se onesvijestiti. Za sada vrtoglavice još nisam imala. Moja drica je rekla da je to sve normalno i neka više odmaram i slušam svoje tijelo, tj. kad mi pofali zraka da sjednem i odmorim, makar tebi je teže jer još radiš pored toga što si prešla 27. tt. A za željezo ja nisam htjela onaj željezo fumarat (heferol kod nas) ni po liječničkoj preporuci, uzela sam Floradix (100% na biljnoj bazi) i nalaz krvi mi je OK. Možda da probaš ako se kod tebe da nabaviti.
Nea nema mjesta panici draga, imat ćeš divan porod i još divniju bebu - jedva čekam čestitati ti :heart:
Bebice znala sam da ćeš ovaj put dogurati do termina, sva tvoja disciplina se isplatila :love:
uf - mi se nakako pratimo u svemu - klinikama, doktorima, a i tijeku trudnoce, nazalost... evo da vas malo utjesim - ista stvar se i nama desila. znam da je i Vala pisala kako su joj BH kontrakcije pocele jako rano - moje su pocele sa 17tt, a prvi put sam zbog strasnih bolova hospitalizirana s 23tt (bolovi su bili posljedica prijasnje teske operacije i pucanja priraslica) i od tad sam strogo mirovala. s 30tt BH kontrakcije su izgleda presle u trudove, otvorila sam se i bebi se vec pipala glavica koliko se spustila. uz to sam imala i niz drugih nerazjasnjenih komplikacija - pad krvne slike koji je odgovarao gubitku oko pola litre krvi zbog cega sam cak bila i na MR-u trbuha. dobila sam kortikosteroide i lezala u bolnici na tokolizi (koja ima grozan utjecaj na disanje i srce - ma strasne nuspojave) do 34.tt. nakon toga su me otpustili, ali se porod ocekivao svaki cas. na kraju sam ponovo hospitalizirana u 36.tt zbog manjka plodne vode i prezrele posteljice. i na kraju sam rodila na tocno 39tt veliku, jaku i zdravu curku!
u takvim je situacijama kljucno mirovanje - znaci ni mrdnuti iz kreveta osim na wc, nikako ne sjediti i lezati maksimalno na lijevom boku. sigurna sam da je nas to izvuklo u najkriticnijem periodu... i prva vam je stanica 32tt - kad dogurate do tamo, mozete lakse disati...
znam kako vam je i znam da vas bas nista ne moze umiriti i utjesiti, ali nadam se da ce vam nas primjer dati malo nade i vjere u pozitivan rasplet. grozan je taj osjecaj jada, bespomocnosti i straha i znam da trenutno sve izgleda crno, ali zbilja, zbilja sve moze ispasti u redu i imajte to stalno na umu...
vibram da docekate nas scenarij - curku u terminu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(kakva je to "neklasicna" tokoliza? to je onaj lijek koji sluzi i za reguliranje tlaka?)
Vala ~~~~~~~~ da sve dobro završi; ja vjerujem da će sve biti u redu :heart:
vala drž se! Ja sam sa svojim curkama uz tokolizu i strogo mirovanje izdržala punih 6 tjedana, hospitalizirana sam otvorena 3cm, Eva već u kanalu, išla rodit otvorena 6cm. Nije lako, ali sve se izdrži. Strogo miruj i misli lijepo i pozitivno-to je moj recept!
Ja moram, osim Vale, pozdraviti sve čuvalice trudnoće po bolnicama (MPO i one druge).