evo jednog teksta koji se bas dobro uklapa u temu:mrgreen:
http://www.tportal.hr/lifestyle/zdra...kupaonici.html
Printable View
evo jednog teksta koji se bas dobro uklapa u temu:mrgreen:
http://www.tportal.hr/lifestyle/zdra...kupaonici.html
Prioritet mi je da imam kvalitetno vreme sa porodicom, zaista nisam od zena sa krpom u rukama kojima sve smeta i ne opterecujem se neredom. Od kad imam dete, po pitanju nereda su mi kriterijumi mnogo snizeni, a narocito od kad radim, jer zelim da to malo vremena sa porodicom svi uzivamo. Kad se najave gosti, uvek ne moze bez rzinskog spremanja i kamufliranja loma, od te procedure popadamo od umora nekad :lol:
Ono sto je meni jako vazno je da je sustinski nesto cisto, a ne na izgled - ja recimo patim da su ciste kvake i slavine, nervira me kad neko sedi po javnom prevozu pa mi sedne na krevet na kome nema prekrivaca i prekrivace cesto perem, imam milion krpa za sto namena i poludela bih kad bi mi neko pogresnu iskoristio za nesto, obuca jeste na podu u hodniku, ali se zna "zona" u hodniku gde je obuca koja se nosi van i tu se ne gazi u kucnim papucama i obrnuto... Vazno mi je to, a vizuelno zaista deluje da je haos. Recimo ormar mi je gotovo stalno nesredjen, uvek ima nekih stvari po kaucu, ...
džizs, jel više dosta ovih gadarija
brrrrrrrrr, ma svi bi trebali bit na zaraznoj po svemu ovome kaj se piše
držim četkicu na lavabou, ima kapicu, ali naravno da je šiknem unutra čim operem zube....znači, trebala bi je osušit fenom ili zabranit puštanje vode u wc-u dok se moja četkica ne osuši....ili je ispeljat van iz kupaone.....ili stavit u ormarić kojeg nemam....ili kaj....:facepalm:
Evo me, uredjujem vec nekoliko dana stan, mjenjam kauc, stol, stolice, komoda, hiljadu sitnica i farbam, sto sama, danas uletio mm, i kroz par sati napravio ono sto bi meni trebalo dva tjedna s trbuhom do zuba. I sve si mislim ovih dana, sada imam vremena, sad cu fino pedantno, kad vec mjenjam saltere i uticnice nadobudno usisavam iznutra (na tragu onome sa stapicima za usi) :mrgreen: , skinula sam sve knjige iz biblioteke i njih ususala i lagano vlaznom krpom prebrisala (oko tisucu komada),i moram priznati DA MI JE DOSTA!!!!! Upravo sam primijetila da mi je nogica na komodi montirana krivo, danas vise nemam snage struskati mrljice farbe s crnih plocica i jedna stolica koja se montira doma se laganini klima i zivo mi se fucka!!!!!!
to je valjda ona faza kad imas radove ukuci i onda zadnji dan sfusaris sve sto mozes sfusariti. Ali fakat mi je dosta krame i zelim doci do faze usisavac i vaza na stolu.
Svesrdno potpisujem pomikakin tim.
Uopće mi dosad nije sinulo da bih mogla... pa, hrpu toga što ovdje piše.
Volim da je opći dojam-relativno uredno, čistoća mi je jako važna u kupaonici i kuhinji, a gade mi se očite stvari-npr., danas mi je bio vodoinstalater zbog nekih problema s odvodom kade i u kupaonicu mi je ušao direkt s hodnika u vidno prašnjavim cipelama. Nije stigao ni izaći, ja sam već oprala pod. Ali to je to-vidljiva nečistoća.
Ostalim se ne opterećujem, na isti onaj način na koji odbijam razmišljati da time što djetetu dozvoljavam da razgovara na mobitel, povećavam za ne znam koliko (jer se, upamtili ste, ne opterećujem time) mogućnost da oboli od tumora na mozgu.
Ne postoji situacija u kojoj se ne može primijeniti ona da ni u čemu ne treba pretjerivati, zar ne?
:lool: tek sad ovo vidim.
svi za kauč, dašta.
a di da držim četkicu nego blizu zahoda, ne bi da imam kupaonu od 25 kvadrata.
pazi molim te, to je jaaaakoooo opasno.
a ovo s knjižnicom i čitanjem na zahodu :lool:
čitam na zahodu, da, to je jedino mjesto di mogu na miru čitat. al dobro, u devedeset posto slučajeva se samo pravim da obavljam još nešto uz čitanje. :mrgreen:
Ja sam stvarno jedna velika, velika prljavica :mrgreen:
Ne samo da imam jednu spužvicu za wc nego sam danas prala prvo zahod pa pod oko školjke pa lavandin, i tek na kraju sam se sjetila ove teme. Tješim se da kemija kojom perem ubija sve baje.
Glede knjiških beštija, kad mi je srednjem bilo 8 mjeseci uzeo je slikovnicu od prijateljičinog sina koji je 15ak dana prije bio zaražen rota virusom (to smo sve utvrdili kad ju je strpao u usta :roll: ). Naravno da se zarazio. Nisam pojma imala da je uopće moguće da virusi prežive na predmetima tako dugo.
LE okej, to ću napravit ja koja se opterećujem možda ovakvim stvarima
šta sa ostalim u kući? i onima koji dolaze inače češće? rjeđe? bilo kad?
da im održim svima predavanje na temu poklapanja wc školjke?
ili stavim natpis: OBAVEZNO prije puštanja spuštajte dasku inače....:oklagija:
Moji ukucani znaju da treba nacelno spustat poklopac, no mi nemamo cetkice okolo nego u ormaricu. Jedino mi rucnici stoje na perilici rublja ali ormaric je u planu. Kod nas je poklopac spusten uvijek, tako mi je ljepse.
Kod nas je poklopac uvijek dignut, ali stvarno 99% vremena. Meni je tako ljepše, ne znam zašto.
Jednom je MM spustio poklopac kad je bio na wc - u prije spavanja. Ja sam se u noći digla i u mraku otišla na wc, naravno automatski sjela i počela pišati.
To je bio događaj za zapamtiti.:evil:
I onda lijepo sred noći, ne znam što bih prije. Kupam se, perem wc, perem pod,...:roll:
Skoro sam istukla muža.
Tako da, kod mene se poklopac ne spušta, ni u ludilu.:lol:
ahahahah....
ne mogu si ni zamislit kakav cirkus bi bio kod nas da počnem spuštat poklopac...
Nekidan sam pregledavala kojekakve slike kupaonica i vidjela odličnu dasku, na unutarnjoj strani poklopca je pisalo "don´t miss",
to je moj trenutni problem. Mali je počeo pišat stoječki, svaki put kada uđem u wc prvo perem dasku i oko wc-a
Kod nas wc daska uvijek spuštena, em ljepše izgleda em najmlađi nemože niš ubacit unutra.....
Probala sam sad nekoliko dana ne oprat pod (mislim da 4 dana) , mogu reći; katastrofa (nije se zmazanoća tolko vidla kolko je voda bila prljava) :roll:
Dijete jednom mora naučiti pišat stojećki, ako ga je sad krenulo zašto ga vraćat. Ionako muški zapišavaju uokolo čak i u odrasloj dobi, rijetki su koji pišaju uredno. Nije stvar u ciljanju nego u onom početnom i završnom mlazu, uvijek će biti svega uokolo.
I moj muž piša stojećki.U stvari mi nikad nije ni palo na pamet da bi muški to mogli obavljati sjedećki:unsure:.Mislila sam,svi muški to tako:?:.
I ne bih mogla sama s frendicom na more,vjerovatno:-).
Ježi ga, svak je sam sebi odabrao životnog partnera... da sam mogla bolje, hm, možda i jesam, ali to je već priča za neki drugi topic... uostalom možda je meni u nekim stvarima bolje neko nekome tko odlazi bez partnera na odmor ili putovanja...
ONT
Ne kažem da moraju zapišavati, naravno da je svima draže (pa pretpostavljam i samim malim i velikim muškarcima) da je svijet oko njih uredan i čist, i naravno da je svim roditeljima cilj da dečki uredno pišaju, ali zar nije prirodno stanje stvari da muška populacija piša stojećki? Iz kojeg razloga učiti dečke da pišaju sjedećki? Zato da bi mame i/ili tate manje morali prati oko WC-a? Ili zato jer živimo u modernom 21.stoljeću u kojem je puno toga drugačije nego prije?
Naučiti malog dječaka da piša stojećki po meni znači podučiti ga kako da krene piškiti, da pusti mlaz tek kad nacilja u školjku, da pri završavanju pišanja ostavi pišulinca iznad školjke da ostatak iscuri, da ga otrese iznad školjke a ne sa strane, itd.
Netko je možda svoje sinove pustio da sami zapišavanjem otkriju kako pišati stojećki. Moj sin je uz tatine upute naučio pišat stojećki. Uredno.
aj da sada opet ne idemo na to muško pišanje... ispisale su se već stranice is tranice o tome...
Ah, čuj, to ima veze i s visinom... Kad muško ima 190 cm u visinu ili više, teško je pogoditi rupu tamo negdje dolje pa je praktičnije sjesti, naročito usred noći ili rano ujutro (i kad nemaš previše odjeće na sebi).
Nisam o tome razmišljala sve do nedavno, ali 12-godišnji sin (trenutno visok skoro kao ja, a to je 170) isto je počeo to prakticirati na isti način i uz obrazloženje da mu je tak lakše.
Naravno da muški mogu pišat sjedećki, i ponekad MM to prakticira kada se recimo moja kćer kupa a njemu je frka na WC. Sigurno neće odlaziti preko puta kuće u šikaru pišat stojećki, nego će na brzinu sjesti na školjku i obavit to sjedećki, da ga baš žensko dijete ne gleda u guzicu.
pa zato što je prostata u prirodnijem položaju, prazni se cijeli mjehur i mokraćovod
a problemi s prostatom su jedna od najčešćih bolesti današnjih muškaraca
znači, zaboravimo na zapišavanja (iako ni to nije za odbaciti) i okrenimo se ka zdravijem
(oko mene su muškarci preko 70 i 80 i ipak sjede)
Ma ni meni se ne da lamentirat o muškom pišanju, samo mi se učinilo da je tvoj odgovor na moj post krenuo u filozofskom smjeru...
sve 5
MM doma piša sjedećki, rijetko stoji. Sin piša sjedećki, pokušavam ga naučiti da stoji i piša, ali ni u ludilu ne želi, jer misli da će si pokapati obleku.
I bez obzira koliko ja objašnjavam da nije bitno da li će pokapati obleku, imamo vode, imamo čiste obleke, nije to ništa, dogodi se svima, bla, bla, bla,... Ne želi.
Takav je od malena. Nikad nisam ničim pokazala da bi mi bio problem zapišavanje ili tako nešto, ali on ne želi.
Od kad se s dvije godine odviknuo od pelene imao je možda 2 ili 3 nezgode sa zapišavanjem gaća. Užasno na to pazi.
Dodatak: a zašto ga želim naučiti da zna pišati stojećki?
Jer nam je to praktičnije po zimi, u vrtiću i slično.
A ima i solucija da možeš sama na more- ma što na more, preko oceana, a da gospodin piša stojeći. Dogovor kuću gradi.
A kad imaš doma tri muškarca koji su itekako visoki, normala ti je drugačije pranje školjke, s tim da znaju da se zapišani dio prebriše samoinicijativno i održava u urednom stanju (nivou urednosti kojeg smo sami uspostavili).
Praktičnost pišanja stojećki skužiš tek kad imaš curicu u fazi odvikavanja od pelena...
Uopce mi je nezamislivo da netko odrastao promasi i onda to ne pocisti :/
Inace, i po feng shuiu se smatra dobrim poklapat wc skoljku.
MM piša sjedečki, stariji piša sjedečki a malome je netko u vrtiću rekao da curice pišaju sjedečki i ježi ga, to što se igra barbikama ga nesmeta ali pišanje sjedečki ga smeta.
Ja neću o pišanju, muž mi je po tome pitanju dosta uredan, ja se samo želim prijaviti u klub neurednih :mrgreen:
Moji poznati su prilikom gradnje kuće odlučili da će u wc postaviti pisoare (uz, dakako, i wc školjku), u kući su tri muška, svi visoki. Ona kaže da kad usred noći mora na wc ne želi razmišljati na što sjeda ili da onako bunovna mora čistiti. I to je jedini put da sam vidjela pisoare a da nisu na javnom mjestu. A ona tvrdi da joj je to potez života.
A da odrasli muškarci pišaju sjedećke, to sam vidjela samo kod starijih muškaraca koji imaju problema s prostatom, pa ga puštaju 'kap po kap', dakle oni koji već IMAJU probleme, a ne oni koji se trude izbjeći ih. Ne kažem da nema drugačijih, samo ih JA ne poznajem.
A neko vrijeme sam bila uvjerena da mi wc školjka curi pri dnu, jer je svako malo bilo mokro. Onda sam skužila da je posrijedi moj sinko :mrgreen: , kad sam mu slučajno upala u wc - on zuji prema plafonu, pišonju usmjerava valjda kamo i pogled, pjevuši si svoje...
Ovo s pisoarom mi je odlično, samo treba slomiti blokadu u glavi... Čula od susjeda sličnu priču (sin je otvarao firmu u svojoj kući, tako nešto, uglavnom wc su trebale koristiti i stranke, stavili pisoar uz školjku pa se pokazalo odličnim).
Inače, prije smo se tome rugali kad je kolega (Zagorec) pričao kako u njegovom mjestu grade kuće - svaka mora biti bar pol metra dulja i šira od prethodne u istoj ulici. Jedan od njih stavio je pisoar, pa su ga kritizirali da je u Njemačkoj (gdje je radio 20 godina) bil na wc-u samo po kolodvorima i birtijama.
da imam bolje raspoređenu kvadraturu kupaone i posebno wc-a (u koju stane jedna osoba sa svojom guzicom i to je to), svakako bi gledala postaviti pisoar! mislim da je to najbolje rješenje za muškarce, pa bili oni visoki ili niski, ako jedino ispravnim misle da je pišanje stoječki. a to su uglavnom svi koje ja poznajem, osim mog starog koji kao i kod Audrey već ima određenih problema. nije on to odlučio jer je nešto naročito čisto biće. :)
inače, da, mm je visoko stvorenje, vrlo slobodnointerpretirajuć po pitanju čistoće i urednosti i ja s njim već ohoho godina vodim bitku oko zapišavanja wc-a i okolnih pločica (između ostalog). dobra stvar je jedino što nam je četkica za zube ipak u kupaoni, daleko od tih svih baja iz pljuskova kod puštanja vode...
OFF teme: gadljivost mjerim po grimasi užasa koju žene naprave na scenu iz filma 13. ratnik kad si oni vrli vikinzi ujutro redom počnu dodavati lavor s vodom sa kojom se umivaju i pušu nos i tako to... :mrgreen:
A neko vrijeme sam bila uvjerena da mi wc školjka curi pri dnu, jer je svako malo bilo mokro. Onda sam skužila da je posrijedi moj sinko :mrgreen: , kad sam mu slučajno upala u wc - on zuji prema plafonu, pišonju usmjerava valjda kamo i pogled, pjevuši si svoje...[/QUOTE]
ovako i moj, a ako odmah ne skužim i prođe neko vrijeme, sada po ljeti nam baš fino zamiriši u kupaoni- kao u zahodu na kolodvoru:roll:
Ne mogu prežaliti kad smo renovirali kupaonu što nisam stavila onaj mali wc za djecu, a gledala sam ih, premišljala se,...
Dijete ga može koristiti godinama i ima samo svoj wc.
Naravno i pisoar je odlična ideja.
moja šogorica ima fino odvojenu kupaonu i wc
odlično, u wc samo školjka i mini lavabo za oprat ruke, super
a u kupaoni može bit šta god hoćeš
i nitko joj ne bleji u zmazani veš, mašinu, dal je kada oribana i sl....