Jel niste morali ds radite analize? Priznao vam je vase.
Printable View
Jel niste morali ds radite analize? Priznao vam je vase.
Priznao je, analize smo radili krajem decembra kod nas.
Pozz borimo se s azo malo manje od 2 god s tim da su svi nalazi uredni ali spermia nigdi ni vidit ni cut al me zanima na temelju cega daju terapije niko mu nije nista spomenia a vidim da su vam velikoj vecini muzevi na terapijama
Mozete li mi jos molim vas reci da li vasi muzevi posle tese ili mikrotese moraju raditi preventive radi tumormarkere? Moj muz je bio na pregledu, sve je u redu ali kao jednom godisnje da se to uradi. A ja crkavam od toga. Da li je neko imao slicnu situaciju?
Ja mog planiram u svakom slucaju da nateram da radi svake godine psa i jos neke tumor markere. Prvo sto je imao hormonsku terapiju koja ne znam sta je mogla da poremeti posto je bila agresivna i dugo trajala, drugo nakon mTESE postoji mogucnos pada koncentracije testosterona i skoka FSH posto je fizicki izvadjen deo tkiva koji ima Lajdigove celije koje proizvode testosteron i trece, sto je po meni najvaznije, muskarci sa idiopatskim sterilitetom imaju povecan rizik od razvoja kancere i kardiovaskularnih oboljenja. U svakom slucaju lekar koji vam je to predlozio je po meni super, razume se u problem i nije kao vecina koja odmahuje rukom i kaze da nije nista strasno.
Sto se tice toga,nema pravila. Msm,svakako je bolje da ga tripujes da zdravije zivi. Sto se tice kardiovaskularnih problema,pretpostavlja se zbog snizenog testosterona. Ali to nek kontrolise i nek uzima dopunu i resio je problem. Ako se bude zdravo hranio garantujem ti da nece imati nikakvih problema.
Hvala Detelina ❤️ Svakako vam javim bilo pozitivno bilo negativno ! I sve ovo do sad je stvarno velika stvar ...
Sonja ima i na engleskom u gornjem desnom kutu , a ako ni to ne ide google prevoditelj cijeli tekst
Ljudi ja se puno izvinjavam, mozda vas smaram. Da li neko zna sta znaci ovo visestruko zadebljane bazalne membrane i peritubularna fibroza. To je nama pisalo posle tese ali dr nam nije rekla sta to znaci. Samo je rekla da nisu pronadjeni spermatozoidi. Hvala vam
Hej Saky, je li vam se javio tko iz Istanbula, ima li kakvih novosti?
Da li neko moze da mi objasni proces oplodnje spermatidama?
Danas smo imali trece vidjenje kod Tansela. Trenutno 6 meseci terapije. Rekak mi je da oni rade ROSI. Da je uspesnost kod njih izmedju 10 i 20 posto. Rekao je da bi bilo dobri da nadju spermatozoide,jer su oni specijalizovani za ICSI sa spernatozoidima iz micro tese i kod njih je uspesnost izmedju 60 i 70 posto. To se gleda na zatrudnjivanje,ne na radjane deteta. Prosle nedelje je nasao spermatozoide kod decka sa Fsh 47 i inhibin B 5,ali to nista ne znaci. Svako je slucan za sebe.
Sinbad,
na što se odnosi uspješnost od 10 do 20 %?
Ja msm na beta. Oni gledaju uspesnost cim zena zatrudni. Dalje ih ne interesuje. Nisam ga bas dobro sve razumeo,ne prica bas engleski ragovetno.(ili ja ne razumem mada msm da ja razumem i pricam ok) Ili je prical u globalu na uspesnost sa spermatidima. Ali znam sigurno da je rekao da je kod njih sa spernatozoidima nadjenim iz micro tese uspesnost 60 do 70 posto.
Kakvo je stanje sa hormonima Simbade kod tebe,da li su se popravili?
Predpostavljam da je bilo sve isto i treci put,pregled ,nalazi i terapija?
Obzirom na to da je Saky rekla da pre mesec,dva dana nisu jos uvek imali aparat za ROSI predpostavljam da ne prica o njihovoj uspesnosti...svakako je logicno da je mnogo manja uspesnost sa spermatidama nego spermatozoidima.
Mi sad sledeceg meseca idemo drugi put da nam prepise drugi deo terapije.
Ninilana vi idete sad krajem meseca ako se ne varam?
Da li su vama hormoni u ref.vrednostima?
Cao svima :bye:
mi smo jos jedan par sa prvobitnom dijaznozom azospermije (sad su je promenili u cryptozoospermia jer su u ejakulatu u Istanbulu uspeli da nadju nekoliko komada) , i vec par meseci citam sve sto ste pisali. Mi smo takodje isli kod dr.Emrea iz Istanbula i to u vrlo slicno vreme kao i korisnica @Detelina koliko vidim. Sada cekamo da ja odradim neke analize i spremamo se tamo za ICSI pa sam samo htela da vidim kakva su Vasa iskustva sto se toga dalje tice kod njih...
Danas sam bio i dalje nema nista na spermogramu. Video sam neke ljude sa nase sa Balkana,pricaju nas jezik. Malo sam bio smoren,zato sto nema nista.Fsh je u granicama,lh je ispod ,testosteron je oko 9. U sustini predlaze operaciju,nista ne obecava mozda je tako i bolje. Operisacu se krajem februara i to je to,bar cu zavrsiti agoniju od 5,6 godina konacno.
Pozdrav svima,
Nazalost jos jedni sa azo dijagnozom, i to ona gora varijanta, neopstruktivna :((((
Citala sam cijelu temu od pocetka i svi imamo ista pitanja/ nedoumice..nazalost :(
no svejedno me zanimaju info novijeg vijeka:
- da li u CITO u Splitu zbilja rade pravu microTese ili ipak ne?
Suprug i ja razmisljamo ici kod dr.Hauptmana na Rebro ili CITO u Splitu, no koliko sam vidjela na Rebru jos uvijek ne rade micro Tese, ili ima netko info da ipak rade?
Takoder, od silnih informacija i soka u kojem smo jos uvijek, da li se na micro Tese iskljucivo ide da se i zena paralelno stimulira ili se moze i bez toga tj.prvo napraviti micro i ako se nade nesto , onda se zamrzne i tek onda da zena pocne primati terapiju?
Hvala na info!!!! Nek se slobodno jave i oni koji su u tome godinama vec i imaju iskustvo/ savjet za podijeliti da ne gubimo vrijeme
U Cito ne rade pravu microTESE (mi smo bili) . Reći će vam da rade ali po par detalja skontaš da ne rade. Pristup doktorice je bolje ne komentirati.
Hauptman je dobar ali ne riskiraj kada nemaju mikroskop za micro TESE.
Ne treba se stimulirati ženu paralelno, ta odluka je na vama.
Ninilana, koja je razlika microTESE u Splitu i prave?
Micro tese je patentirao dr iz New Yourka. Kod njega na obuku su isli dr emre i dr tansel kaplancan. U sve ostalo sumnjam sto se evrope tice.
MicroTESE traje duže (doktor traži dok ne nađe-do 6 sati). U Cita otvaranje oba testisa 45 min. Nakon operacije pacijent treba dobiti jako detaljan histopatološki nalaz. U Cita dobiješ jednu doktoricinu rečenicu koja se odnosi na samu operaciju. Istina, oni koriste taj mikroskop ali ne na način na koji se to zbilja radi. Cito to zove micro TESE ali ispada da je to multiple TESE. Dakle tehnologija od micro a postupak od obične TESE (uzimanje djelova tkiva. Jako malo doktora općenito ustvari radi pravi micro TESE.
Ninalana, hvala ti puno na odgovoru i hvala Bogu da si mi se javila
A stara, svi smo mi u istoj drami. Ne gubite vrijeme, izvadite što prije sve potrebne nalaze i radite samo microTESE i to vanka. Mi smo se odlučili za Tursku nakon jako puno izmjenjenih mailova na sve strane svijeta. Bili bi pošli u Schlegela u USA da možemo svako malo letiti u Ameriku ali nažalost ne možemo.
Ne mogu vjerovati..cijelu poruku napisala i otisao samo dio,drugo sve nestalo..
Da te pitam, jel i kod vas bila neopstr.azospermija?
I koja je situacija kod vas, u kojoj ste fazi, jeste uspjeli u Turskoj? Nadam se da jeste
Bilo bi onda korektno Cita da kažu da to nije prava microTESE. Mi smo je radili tamo, ali kako je prošlo uspješno, nismo puno ispitivali što se točno radilo.
Pa opet mi nije cijela poruka prosla, zasto je to tako?! Vidjela sam u prethodnim postovima kontakt od dr.iz Turske (Momart klinika jel?) pa cu se javiti..
Koliko brzo se dobije termin kod tog dr.i cijena svih procedura je oko cca 50 000kn ako se ne varam? I da li ima na forumu uspjesnih prica (da su dobili bebaca) sa neopstr.azo?! Zelim biti pozitivna, ali isto tako realna..
Donna9- pa upravo to, nek se bar iskreno kaze i objasni koju metodu primjenjuju..
Mi smo kod dr.Emrea isli u decembru 2019., i iskreno ako se dvoumis moj ti je savet da apsolutno neces pogresiti sa njim. Kod mog muza je takodje neopstruktivna azoo plus mikodelecije y hromozoma sa tim nekim problemom u azfc regionu znaci bas zeznuta situacija, ali su cak u uzorku koji je tamo dao uspeli da nadju nekoliko komada(sto nam je doktor i rekao kao moguci scenario ali prosto nismo mogli da verujemo). Nama je rekao da se za 1. put najavimo 2 3 nedelje ranije samo, a sto se tice placanja placa se 1 konsultacija 100e i u bolnicu u koju vas salju placate 50e za spermogram, sve ostalo nisu naplatili ukljucujuci i moj pregled kod ginekologa konsultacije i jos jedan naknadni spermogram. sto se tice micro TESE ona je 1500e a ICSI sa lekovima ukupno 2500e.
Mi idemo krajem marta ili početko aprila tamo ponovo bas za vantelesnu...
Ako ste odlucili ići u Tursku koliko čujem i dr. Emre je jako dobar.
Tansel Kaplancan vam jako brzo odgovori na instagram, za mail mu treba par dana. On kaže kada da dođete i ne čeka se jako puno. Jutrom je na operacijama, popodne na konzultacijama.
Nas je do sada izašlo:
Prve konzultacije s doktorom 500 lira
Prvi spermiogram 550 lira
Test mikrodelecija (naše budale napravili polovično) 170 €
Prva tura terapije 625 €
Nakon tri mjeseca:
Konzultacije 500 lira
Spermiogram 550 lira
Test hormona mislim 500 lira nisam sigurna
Druga tura terapije 1100 €
Operacija su nam rekli košta 1700€
Dalje za ženski dio ne znam
Detelina,
dok sam citala tvoj post bukvalno sam odlucila da cu i ja prvi put ikada napisati nesto na nekom forumu :-). Vasa prica je skoro ista kao nasa, iste smo klinike i doktore kontaktirali, s tim da mi nismo isli u Solun jer su na putem maila na sve nase analize napisali da su izgledi za nalazenje spermatozoida premali i da predlazu donaciju. Amerika je super opcija i imam poznanicu koja je tamo posle 10godina uspela da zatrudni, ali je stvarno preskupa opcija.
E sad posto su nama trebali da rade micro TESE a pronasli su nekoliko spermatozoida i u uzorku, predlozili su da ja odradim jos nesto i da se vratimo i tada radimo ICSI. Zanimа kako je tebi prosla stimulacija i da li si sve vreme bila tamo ili si kuci počela stimulaciju pa u nekom trenutku otisla u Istanbul?
Daj Bože da dobijete cijeli Kelly Familly ali morate znati da u slučaju muškog djeteta postoji velika šansa da i ono kao odrastao muškarac bude imao isti slučaj. To nije smak svijeta ali se morate sjetiti u pubertetu da se testira i zaledi što god da se nađe. Znam da sam sada pošla svjetlosnim godinama daleko ali nikada se ne zna a ako ovo pročitaš ostat će ti u glavi i sjetiti ćete se to napraviti. Nadam se da ćete biti u situaciji da o tome uopće pričate.
U slučaju azfC
Bas mi je drago sto su nasli spermatozoide u uzorku :). Sto se tice naseg slucaja mi smo radili paralelno mTESE i moju stimulaciju. Ja sam na konsultacijama imala pregled kod ginekologa i dogovorila se za protokol koji cu koristiti. Prvo su rekli da moram da budem tamo tokom stimulacije, sto kod nas nije bilo moguce kao opcija. Na kraju smo se dogovorili da pocnem sa stimulacijama u Srbiji i dodjem na poslednju kontrolu kod njih...to je 10-11 dan ciklusa. Ovde sam isla na folikulometrije i radila hormone (mada u Turskoj to ne traze ali moja dr je insistirala) i tamo sam samo primila stop inekciju i odradjena je aspiracija. Sve u svemu jako su profesionalni i korektni. Odakle ste vi? Sta su ti trazili od analiza da uradis?
Detelina,
meni do dolaska tamo nisu ni predložili da to radimo istovremeno pa nisam htela da zbrzamo stvari a i nismo imali u planu toliko da ostajemo zbog posla i obaveza.
Sto se muza tice obzirom da je nadjen mali broj spermatozoida nadamo se većem iz budućih uzoraka ako ne odradićemo i mTESE ako bude bilo potrebno kad i moja aspiracija.
I ja planiram da stimulaciju počnem ovde pa da odem tamo, jel i tebi tamo ObGyn Numan Bayazit? Pa dogovorili smo se da odradim HSG i na svoju ruku cu uraditi ogtt i trombofilije mada su oni u fazonu da to ne mora, ali meni je sigurnije nekako da sve to odradim unapred. Jel si ok podnela stimulaciju mada znam da je to bas individuala stvar?
Mi smo iz Bgd, a vi?
Hvala na savetu. Zapravo upoznati smo sa time, medjutim u Turskoj ne rade u ovom slucaju vracanje samo zenskih embriona jer kazu da oni to ne smatraju bolescu i da ako vec danas moze da se sa tom dijagnozom dodje do potomstva zamisilite sta ce tek biti kroz 20 ii 30god. Moj muz je eto jedini u svojoj siroj porodici sa tom mutacijom tako da se to moze desiti i ako vam otac i majka nisu nosioci tih mutacija... u svakom slucaju svakako sam ubedjena da cemo imati zenskice :-)