Naravno, ma mislila sam na ove priče o štrajku .
Da škola bez djece nema svrhu, ona su početak. Ako niih nema nema kome ni nastavnik držati nastavu.
Printable View
Ak ćemo ovaj kaos i kojekakvo svaštarenje po neprikladnim toolovima prodavati van - hahahahahahahaha
Neki nisu znali ni uputu s Carneta pročitati koji tool je za što
A da ćemo to prodavati van.... Što Microsoft, Cisco i Google alate?! Možda će ih ipak oni prodavati sami???
Pa rekla bih da ih po opisu ima cc 20% u svakom razredu.
Samo vecini ipak roditelji ne rade u zdravstvu.
Nemam pojma , ali hrpa odluka koje su donesene nisu imale vezu s mozgom.
Ok, uzimam u obzir da je situacija nastala naglo pa se nije stiglo promisliti o svima.
Ali roditelji koji rade SRV zbog teskoca u razvoju ocigledno laziraju bolovanja ili rade od doma. Osim onih koji ne rade od doma. Oni se valjda snalaze ko moja kolegica koja radi , a ima kod kuce dijete s autizmom. Jer mi imamo radnu obavezu.
Ja sam svog prvasica poslala u skolu nakon sto smo ipak dobili prave informacije, a to je da ce se nastava odrzavati ista kao i online. On je presretan, iako ih je dvoje u razredu a u boravku je bio sam s uciteljicom koja nije njegova. Bojala sam se kako ce mu takva skola sjesti, a on odusevljen[emoji4]
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Martinicius, bravo za prvasica!
Ovo je toliko kompleksna tema koju nisu zakuhali ni nastavnici ni učenici :-( .
Zaista bi me zanimalo što ona učiteljica Mitovskine prijateljice radi od 8 do 16h. Potpuno sam sigurna da ne gleda u zid. Jer da "meni" gleda u zid, ja bih bila u školi sutradan pa ne bi više zidarila.
Ove političke igre koje se oko školstva vode pogoduju jedino neradnicima jer radnici se u školstvu uvijek nekako snađu i to u pravilu na svoju štetu, bilo vremensku, financijsku ili zdravstvenu, a rado bi da postoji uređen sustav da se ne moraju "snalaziti". Takvi se, uostalom, osjećaju potpuno bijedno jer se javnost okrenula protiv njih, a oni su na rubu snaga.
Kad se podvuče crta, netko bi hitno školama "koje su se tako odlučile" trebao reći da rad koji isključivo obuhvaća uputu "pročitajte lekciju 25 i riješite RB 26", a bez objašnjenja gradiva putem prezentacije, video lekcije Škole za život ili sličnog vlastitog uratka (i bez ispravka domaće zadaće) NIJE PRIHVATLJIV za moguće dugoročno online školovanje.
....roditelji na srv, s druge.....
Ok a zašto bi roditelji koji je na srv lažirao bolovanje
Aha, sad mi je puno jasnije.
Mom muzu se pise godisnji i slobodni dani, to je vec ispucao, sad poklanja i prekovremene da zadrzi posao. Privatni sektor. Nismo djecu poslali u skolu iako su sve tri u kriticnom razdoblju skole, predskolac, prvasic i petas. Nasa skola je mala, podrucna, u kombiniranim razredima ih ima 9 s uciteljicom, ima sve uvjete.Radim cijelo ovo vrijeme, opet privatni sektor, ali muz je doma, pa nismo mogli potpisati izjavu.
Predskolca i prvasica dobro hendlam, jer nes ti gradiva. Petasica dobila dva iz matematike. Nakon sto je bila na instrukcijama odlicna. Ja sam radila i ne znam koji su bili zadatci, ona ne zna sto je pogrijesila, a ja sam luda jer joj zelim pomoci, a ne znam kako. Da zovem uciteljicu? Je li krivo mnozila, krivo stavila tocku, gdje zapinje? Grozno mi je zvati uciteljicu popodne ometati je, a istovremeno sam ljuta na sustav, i na sebe i na dijete. Ja necu preziviti jos jedno polugodiste skole na daljinu. Imam osjecaj da djeca nista nisu naucila. Na plus strani, skola na daljinu je cuda ucinila za odnose izmedju njih. Puno su bliže.
Štrajk bi bio katastrofa, i bome pljuska svima nama kao roditeljima, djeci i onima koji su bezpogovorno odradivali radne obaveze.
I na instrukcijama se dijele ocjene? Nikad čula,nikad dala ocjenu
Ako želiš pomoći brk prođe zadatke koje su radili u zadnji dva tri tjedna
mi smo imali anketu i ja sam skoro pa identičan komentar napisala.
svakom nastavniku matematike koji kaže: 1. pročitaj i probaj sam, pa ako ti nije jasno onda 2. pogledaj video tonija miluna i probaj tako, a ako ti ni to nije jasno, onda pitaj mene - bih uzela plaću i dala je toniju milunu.
čuj to, maltene ti veli pokaži koliko si glup kad ti tri puta treba objašnjavati.
e, pa ne možemo tako raditi.
Pa zato sto je na SRV i radi 4 sata. SRV =skraceno radno vrijeme. Kuzis? Radis 4 sata ipak. Dijete ne ide u skolu i 4 sata je samo doma? Ili ne moze biti samo doma pa mama mora lazirati bolovanje jer dijete nije bolesno, a nije niti mama ili tata. Nego samo mora na posao, a dijete ne moze u skolu gdje zbrinuto?
Valjda se svi slazemo da neradnicima treba dati pedalu, bez obzira na sektor u kojem rade.
Tko su to neradnici?
Svi profesori moje djece jer niti jedni nije imalo nikakvu video lekciju ( osim linka na Tonija) , a niti sat uzivo?
Mala dobiva instrukcije kako napisati trazeno iz engleskog preko telefona . I to tek nakon mog opseznog sloma zivaca. U cemu je fora? Osim da barem 50 % profesora smatra da je dovoljno staviti kratke pismene upute sto trebaju napraviti i to se racuna pod odradeni sat.
Vjerojatno ste već vidjeli, ali meni je to tako lijepo da moram podijeliti i ovdje:
Evo što je rekao građanima norveški Ministar zdravstva na konferenciji za novinare, a povodom korone.
Drago mi je što se najmlađi vraćaju u školske klupe. Ali bih volio nešto reći i o malo starijima. Onima koji i dalje s uzdasima sjede i čekaju...Dragi tinejdžeri, nismo vas zaboravili! Cilj nam je vratiti vas u školu prije ljeta.Zahvalili smo se dosad mnogima na doprinosu i trudu tokom ove epidemije. A sad je krajnje vrijeme da se zahvalimo mladima. Jer, oni su zaista podnijeli veliku žrtvu.Proteklih tjedana odrasli su bili isrustrirani radom kod kuće, zabranom putovanja i odlaska u vikendice. I s njima suosjećam!Ali vikendice će nas čekati kad sve ovo prođe. Na poslu će nam se isto sve vratiti u normalu.A kada ste mladi, ništa kasnije se ne može usporediti sa ovim sad.Proljetni dani, kad imate 14 godina, neće vas čekati da se vratite... Ljeto sa 17 godina je samo jedno.... Maturanti neće ponovo biti maturanti...Mi odrasli možemo lako razglabati o sljedećoj godini. Sljedeća je godina za one koji kupuju mljeveno meso i toalet papir na akciji!Sljedeće ljeto ne postoji kad je čovjek mlad.Mladi razmišljaju samo o tome šta će se desiti danas ili sutra.Mlad si kad maštaš o tome šta će biti ovog ljeta i ovog polugodišta.Kad sanjaš da pobjediš u nogometu i osvojiš ligu s najboljim rezultatom ikad!Kad jedva čekaš ekskurziju gdje ćeš konačno prići svojoj simpatiji.Kad planiraš haljinu za maturalni ples – uvjeravaš roditelje mjesecima da ti kupe baš onu najljepšu – i sanjaš tu večer gdje ćeš plesati do kasno u noć...Ali eto, dođe virus i odnese sve te snove.Nema više turnira, nema ekskurzija. Nema maturalnih večeri i plesova.Paralelno, moraš se skoncentrirati na online nastavu dok roditelji galame oko tebe na Skype sastanku za posao. Nemoguće!Volio bih vam reći da će sve uskoro biti kao prije.Ali neće.Ovo polugodište će biti drugačije. Ovo će ljeto biti drugačije. Cijela ova godina će biti drugačija.Vi ste generacija koja će morati drugačije. Stavili ste svoj život na čekanje da bi drugi sačuvali svoj život.Nadam se da ćete ipak plesati, iako maturalnih večeri neće biti. Nadam se da ćete ipak postići sjajne rezultate – iako neće biti u nogometu.Nadam se da ćete ipak flertovati sa simpatijama – iako neće biti ekskurzije.Nadam se da ćete lijepo proslaviti svoj ispit zrelosti – iako će biti drugačija od onog kako ste navikli.Vaše godine su jedinstvene i neponovljive.Nadam se da će vam biti lijepe i u ovakvoj situaciji.Najljepša vam hvala, mladi ljudi! I hvala maturantima generacije 2020, nećemo vam ovo zaboraviti!
ja sam sigurna da moj sedmas ne uci koliko bi trebalo
od nekih profesora dobije zadacu, procitaj udzbenik i rijesi radnu ili pitanja
on odmah otvori pitanja, i onda po tekstu preskace i trazi samo odgovore
odgovori budu savrseno tocni, zadaca na vrijeme odradjena
lekcija savladana - za mene ne
i sad je jako tesko forsirati ga da te neke stvari prolazi jer on meni tupi da ne treba, pa poslao je sve, i pohvaljen je cak
a ne kuzi i ne prihvaca da ce mu to gradivo trebati
ustvari kuzi, al mu se sad ne da
igrom slucaja dosta vremena se bavim s cetvero osnovnoskolaca, moji i necakinje, treci, cetvrti, sedmi i osmi razred
nizi razredi nisu imali nikakav dodir s uciteljicama, salju se zadaci roditeljima, oni porjesavaju, roditelji posalju i to je to
ponekad je lekcija na skoli na trecem pa vide nesto objasnjeno, inace objasnjavam ja
ovi visi - kako do kojeg profesora, kako ste i same pisale
neki se stvarno trude, imaju zoom, daju termine za pojasnjavanja, salju videa
neki samo sibaju procitaj i rijesi tip zadataka
necakinja je iz fizike dobila zadatak za ispit da u 90 minuta sama sebi osmisli ispit iz cjeline (zadaci rijecima) i posalje rjesenja
ni broj piotanja, nista, samo cjelina i vrijeme
Da da. Čitala sam Norvežanina. I dalje mislim da je najgore maturantima. A kid nas jedva da ih spomenu - i to šireći dezinformacije ( ministrica).
Koji ružan kraj srednjoškolskog obrazovanja. Jednog lijepog perioda života. Niš baš niš nisu naoravili za njih. Pa kkaj se fakat njih nie moglo vratit barem na dva tjedna u školu?
I mene bole uši id otvaranja kafića i shopping centara.
Pa kad već otvaraju, zakaj ta deca nemaju barem mauralnu večer ili nekaj u školi za oproštaj
?
Ok, škola mog djeteta je " čuvalište" djece iz 6 Oš, a kaj je s drugim školama?
Al' se zahuktalo danas ovdje :mrgreen:.
Ništa od prave škole ove školske godine, of course, zbog epidemioloških razloga ('za većinu učenika nastava će završiti online, jer nije moguće zadovoljiti epidemiološke uvjete'). Tako sam dobila odgovor na upit upućen nadležnima. A to što se sve drugo otvara - nema veze.
Možda da se svi požalimo?
To što se godišnji dobiva / uzima uvijek u isto vrijeme, rekla bih da je prednost. Bar si unaprijed čovjek može uplatiti putovanje dovoljno rano.
Ja ga dobijem, ali nikad ne puno unaprijed, pa je tako teško išta planirati.
isto imam doma, osmas. odraduje skolu. i dobije plusice i petice i zasto bi se trudio vise? sest nece dobit, a preblesavi su jos da shvate vaznost ucenja za sutra. rijetka su takva djeca, vecina nase bistre djece odraduje koliko ih se trazi
a buduci da kod mojeg nema nikakvog audio/video kontakta s niti jednim nastavnikom, cak ni razrednicom koju su dobili mjesec dana prije pocetka online skole, a osmasi su, i sve se svodi na - pogledaj knjigu i rijesi zadatke, malo je reci da sam razocarana i da svu podrsku nastavnom kadru koju sam davala povlacim
I osmaši. Sorry, zabiravila sam. Maturante i osma3e bih vratila u školu. S tima da sam se maturanata prvih sjetila jerga imam doma a i zbog norijade i maturalne večeri
Još će početak sljedeće školske godine biti pomaknut na kasnije, da se produži turistička sezona, koja sad pati zbog korone...
Mislim da su od svih najviše oštećeni maturanti i osmaši.
Mišljenja sam da bi trebali vratit svu djecu u školu jer situacija je bizarna. Sve je otvoreno a "prave" škole za sve nema :/
Šta nisu mogli nakon treće faze 'otvoriti' i četvrtu npr. dva ili tri tjedna kasnije (18.05. ili 25.05.) i vratiti ih sve u školu?
To bi djeci puno značilo i da pokrpaju eventualne rupe i da se još malo podruže prije početka dugih ljetnih praznika...
Ah, da, kao da je ikome stalo do djece osim roditeljima... Svašta i ja pišem...
Ali kako ce sad vratiti svu djecu u skole kad ih je od prvog do cetvrtog razreda doslo ovako malo? Da ih se vratio pristojan broj, vjerojatno bi i ostali roditelji pozeljeli slati svoju djecu, a skole i mzo bi vidjeli da postoji interes roditelja i djece za otvaranjem skola... ovako, reci ce, mi smo otvorili skole za najmanje rizicnu skupinu i skoro nitko nije dosao.
Pri tome uopce ne pravdam mzo i skole, jer oni su napravili lavovski posao da skoro nitko ne dodje u skole.
Pa sve mogu vrlo lako, stožer je postao bog i batina. Ako oni kažu da se mora u škole, ići će se u škole.
Ako su mogli cijelu zemlju zatvoriti, mogu je i otvoriti, to je još lakše.
I zato jer ih nemaju gdje smjestiti. Zagreb, s najviše djece, ima puno previše oštećenih škola
Na ovo moram reagirati vaša samo 3 tjedna u ljeti većina nije vidjela nikad , a ne jos za Božić i uskrs. Do prije 2 godine nikad nisam bila za Božić i Uskrs na godišnjem , u ljeti su bila 2 tjedna ako ti se slučajno nije netko razbolio i ti ostaneš bez svog termina. Oprosti ali ne žalim vas jer sad mi već tjednima radimo sa djecom gradivo za koje smo dobili stranicu u udžbeniku i radnoj bilježnici . većina ljudi ima ukupno 4 tjedna godišnjeg odnosno 20 radnih dana.