laumi prvotno napisa
nenaa, nisam ni na kakvoj dijeti (nikad nisam bila na dijeti i ne vjerujem u dijete. Ono u što vjerujem i čega se držim je promjena prehrambenih navika.) Već sam napisala da sam izbacila slatkiše i da ne jedem iza 18 h, a velike količine slatkoga su upravo i razlog toga što sam se udebljala (u trudnoćama nisam nakupila puno kila, samo nisam igubila onih nekoliko kila viška koje su ostale nakon trudnoća pa sve puta 3). I malo sam smanjila porcije. Trudim se većinu kalorijskog unosa unijeti do 15h, znači: obilniji doručak, za ručak neke normalne količine i lagana večera. Jedem sve osim masnog i prženog i salama (ali to ni inače ne jedem). Što se tiče masnog, jedino se nisam odrekla maslaca povremeno za doručak i umaka na bazi vrhnja (iako to rijetko radim).
Svjesna sam toga da je gubitak tog prvog kg vjerojatno gubitak vode, ali mene svejedno veseli jer -1 na vagi je ipak -1. Važem se uvijek ujutro natašte.
I znam da vaga u sljedeća 2 tjedna možda neće ništa pokazati, ali vjerujem da ću uz ovakav režim izgubiti višak kg. Nije mi bitno bude li to za 6 mj. ili godinu dana. Imam vremena. Bitno mi je da sam se konačno pokrenula, odmah se osjećam bolje.