Evo još jedno lijepo i rijetko (znam samo jednu djevojku s tim imenom i nikad ga više nisam čula) - Dalma
Printable View
Evo još jedno lijepo i rijetko (znam samo jednu djevojku s tim imenom i nikad ga više nisam čula) - Dalma
Cure, postoje tri pravopisa u hrv. jeziku, jer se jezikoslovci još nisu usuglasili oko toga tko je u pravu. Možete raspravljati dovijeka.
Više mi se sviđa Elena, ali ne zbog tradicionalnosti, nego zbog toga što Enea zvuči 'prazno'. Inače bi bila za neobičnija imena.
Dalia mi je bas lijepo, Dalma nikako...
a meni Dalma prelijepo
Dalma mi je skoro pa isto kao Alma, a Alma mi je nekako starinsko (za bakice) ;)
Meni je Alma lijepo. To je jabuka na mađarskom, znate? Poznam jednu dragu Almu, naših godina (svi smo tu negdje, ne?) i nije mi starinsko.
Dalia... mislim na cvijet.
Dalma... pa, zanimljivo, malo čudno doduše.
nije na turskom?
meni je aLMA STVARNO PREDIVNO IME I PAŠE I NA CURICU I NA BAKU, VISOKU I NISKU, MRŠAVU I DEBELU, PLAVU I GARAVU...
BAŠ PRAVO ŽENSTVENO IME
sori slova, ne da mi se ponovo
bome, kaže internet - na madžarskom
a, na španjolskom Alma znači duša :)
prekrasno ime!
prevedemo li Almu na hrv dobijemo Dušku
alma je prekrasno ime.
a zamisli kombinaciju Lea i Alma :heart:
I meni je Alma divno, ide i uz naša prezimena na -ić, a i uz neka neobičnija ili strana.
I starinsko mi je a i internacionalno.
Mii nije sigurno, krivo si naučila. Potvrđujem kao tvoja kolegica. Tei je nešto sasvim drugo: Tea se deklinira kao hrvatska imena na -a, dakle: Tea, Tee, Tei, Teu, Tea, Tei, Teom.
Mia spada u skupinu imena na -ie i -ia, gdje se između samoglasnika umeće "j", dakle: Mia, Mije, Miji, Miju, Mia, Miju, Mijom.
Inače lijepo mi je Dalia, a nije loše ni Emilijana (čula jučer na radiju to ime).
Meni je isto Alma jako lijepo, a Dalma mi je bezveze to mi zvuči ko neka hrana.
I Elena je isto lijepo, ali mi je Jelena ljepše (zato jer je moje :-P) a u današnje vrijeme je puno rjeđe nego Elena.
ni meni se alma ne sviđa.
a mi ovdje imamo forumašicu dalm@-u
nadam se da nije ni dalma ni alma :mrgreen:
Što kažete na ime Petra?? :idea:
nisi mene pitala:mrgreen:, ali ti mene nikad ništa ni ne pitaš :-P
prvo je bila zara lutonjičina, a nakon toga zara u mallu ili areni.
isto i jana, kao žensko ime.
prema tome...
ti si premudra za mene, pa se ne usudim
a i ne sviđa ti se Alma, pa si mi sada van konkurencije
pa sad vidim da mi je dalma ostalo iz djetinjstva i ljetovanja u splitu kao nekakv dućan
alma mi je divno, čak ste mi ubacile bubu u uho ako moja beba bude djevojčica :-)
flopice, sad iz sve force navijam za almu!
to će biti jedina alma na forumu
ja sam dugo dugo mislila da će mi se druga kćer zvati kika.
pa bi onda bilo zara, kika i mali baumaks
LOL
pa baumaks je genijalno!
ne sviđa mi se alma, ali sviđa mi se mirela.
oš me sad uzet u obzir?
I Mirela je lijepo, spada mi u kategoriju zaboravljenih imena iz 70-ih i 80-ih koja nitko ne daje djeci jer su kao česta, a zapravo su među bebama jako rijetka.
Jučer sam upoznala jednu curu s predobrim imenom: Ajana! Jako mi se svidjelo. Izgovara se s naglaskom na A, iako kaže da je često izgovore kao Tajana, samo bez T, jelte.
mi smo izbor ženskog imena sveli na dva. Tena i Anja.
a možda dobije oba.
muško i dalje nemamo
Što kažete na ime Lada?
Meni bormeš nisu sva imena koja tu spominjete lijepa. Alma mi je ljepo ime, Petra također, ali Ajana? A kakvo bi to ime trebalo biti?
Anja i Tena su mi ok, ali mi ne idu jedno uz drugo. Anja Tena. Nekak mi to baš ne zvuči.
ma ni meni. neće dobit oba. osim ako ne poludim do 9. mjeseca