di je ta kopitarna????
Printable View
Evo popisa, ima i par dućana u ZG http://www.kopitarna.com/?page_id=374
Ima i u West G.
a ima li link na te čizmuljine?
prvi dućan Kopitarne i dugo jedini u Zagrebu je bio u Bauerovoj - tamo su se kupovale najbolje klompe - na žalost se zatvorio i sada dućane imaju po shopping centrima - šteta.
Vidim da je jedan u kapotl centru - OT - mene užasava to šro po neka stvari baš moram ići u neki trgovački centar - baš ih ne volim i nisam nikad. uvijek me zaboli glava od neonskog svjetla i nedostatka zraka
Antirecesijske mjere, a!? :mrgreen:
ajajaj
i ja moram uskoro kupiti zimsku obucu x4
bankrotirat cu
ali barem su zimske jakne ok, samo jedna nova mora pasti ove sezone (za N., prerasla proslogodisnju)
a ustede.... vise nemam gdje rezati
sve je vec na minimumu
potpis
preciznije, ne preko njuškala nego forumske burze
za male novce kupila dva para buca za klince, skafander i sve zimsko za što bi u dućanu morala dati pola plaće - ne pada mi napamet
sa napomenom - sve su stvari stvarno očuvane, nigdje ništa nije poderano ili odlijepljeno, vjerujem da će dobro poslužiti za jednu sezonu jer iduće ionako idu u novu veličinu
e, da - i sebi sam zimsku jaknu kupila preko burze (i nosit cu je idućih par sezona) :-)
danas citam:
... funkcija MMF-a je primarno pobrinuti se da država (Hrvatska ili neka druga) redovno vraća svoje dugove. To je ono do čega je svjetskim ekonomskim strukturama moći najviše stalo. Što će se pritom s dotičnom državom dogoditi, hoće li doći do gospodarskog rasta, rasta plaća, kakva će biti zdravstvena zaštita i sl., to nije briga MMF-a.
Što MMF donosi, to je posve jasno ‒ rezanja (npr. u zdravstvu i školstvu, a s tim i pad kvalitete usluga), smanjenja plaća javnom (a onda posljedično i privatnom) sektoru (recimo, svima 15% niže plaće u stilu Latvije)....
Meni je ovo zastrasujuce. Ja iskreno ne znam od kuda bih odrezala tih 15% uz novi stambeni kredit, placanje nasih i tuđih rezija, boravak i prehrana za dijete te aktivnosti. U zimskim mjeseci ogromna nam je i apoteka - lista. Stalno neke pastile, sirupi, tekuce zeljezo, otopine za lece, neofen, flasteri, sumeci aspirini, maxflu....
centar, počni od apoteke - sirupi i pastile ti baš ničemu ne služe. Možeš raditi neki domaći sirup za kašalj, npr od sljeza .Uzimati med i uglavnom tražiti neka prirodna rješenja. Bezreceptni preparati iz apoteke sigurno imaju zdraviju prirodnu alternativu
Sad kad ti veliš, i ja sam primijetila, NanoiBeba, osobito maxflu i šumeće aspirine - to je papilova.
Kad čovjek ima gripu, nema mu nego ležati i čekati da prođe, a, ako je prehlađen, vjerojatno isto, samo bez ležanja.
Maxflu je kombinacija paracetamola, vitamina c i nečega za odčepljivanje nosa - sve sigurno jeftinije ako se kupi u običnoj, vulgaris varijanti (a vitamin c u voću).
mi na svoju ruku u apoteci kupujemo samo tablete za snižavanje temperature, nešto protiv glavobolje tipa kafetin i aspirin C. Sve ostalo kupujemo samo ako nam doktorica kaže ili prepiše.
kuhamo čajeve, pijemo limunadu, uzimamo med. kada su djeca bila manja znala sam im davati čaj korjena sljeza, med u crnoj rotkvi ili takve nekakve slične stvari.
sve nabrojano je samo za nas. cini se da je nase dijete samo prijenosnik. ona pokupi u skoli svasta, pa nam iskrca doma.
o bolovanju ne smijemo ni razmisljati.
ok, mogu razumkjeti za aspirin C ali pastile i sirupi vam stvarno nisu potrebni - ne djeluju :(
sorcie, ove su se meni jako dopale
http://www.obucari.hr/pd/4149/pgoid/9/cizme.wshtml
a ima još:
http://www.obucari.hr/pd/4133/pgoid/9/cizme.wshtml...
zaklela bih se da ih je u dućanu bilo 4 - 5 tipova, ali sada na netu vidim samo ta dva :-/
Pastile Salviol koje radi Gradska ljekarna na bazi kadulje su za manje love, a djelotvorne kod upala grla. Kadulja pobije sve pred sobom. Okus im je grozan. Isto tako sirup islandskog lišaja od Trešnjevačkog laboratorija djeluje iz nekog razloga bolje od drugih sličnih i skupljih. Oboje isprobano nekoliko puta.
Evo, upravo sam pofriškala šibe za Sv. Nikolu. Malo nove trakice, stara je popucala i ko nove su.
A stare su preko 7 godina, barem 2 od tri. Trećoj je sada 7.:mrgreen:
Je to malo novaca svake godine za nove šibe 15-20 kuna, ali zašto? Kada pomnožim sa brojem godina skupi se fina svota koja je potrošena na nešto pametnije.:-)
a zakaj uopće šibe?
mi mamo šibe otprije desetak godina
ni ne pofriškamo ih
LOOOOL
Haha, i mi isto. Samo stepem prasinu sa njih i bok.
Jelena, kod nas su sibe samo dio folklora . Ono, obicaj je pa ajd.
I nase se svake hodine samo prefriskaju, najstarija ima 12 godina
kod nas i kad smo mi bili deca nije bilo tih šiba ( tj. nismo dobivali), a ne dobivaju ni moji klinci
Moji svi dobivaju. Ipak nisu bila taaako dobri da mi dobili samo poklon. :)
ova tema je stvarno špostala sve samo ne antirecesijska - stalno gledam nebih li našla još lkakav savijet . Misli šiba- pa to je jedom godišnje. Trošenje u apoteci je ipak veće.
Možemo tako krenuti od čuvanja poklon vrećica, pa do prosljeđivanja bonbonjera i butelja vina, a mislim da se o tome već pričalo.
Ono što ja vidim je da su nama prihodi sve manji a cijene (tu pišem samo o prehtrambenim artiklima) sve više, i da je stvarno sve teže manevrirati kućnim budžetom.
Od režija me i dalje najviše izbezumljuje račun za vodu jer nemamo vlastiti vodomjer, a kako stvari u zagrebu stoje, nećemo ga skoro niti imati.
Slazem se s NanoiBeba, mislim da smo svi vec srezali neke velike luksuze na minimum, da smo srezali i neka zadovoljstva, a da smo ostavili samo ono sto nam daje privid da jos uvijek nismo bas siromasni, ali na zalost mislim da jesmo.
po statusu zaposlenja i ostalim pokazatljima MM i ja bi trebali biti u nekom srednjem stalezu, a kako je on nestao, nismo imali srecu/znanja ili cega vec da smootisli u visi stalez, pa smo pali u nizi. i ne vidim nigdje neko poboljsanje da ce se situacija promijeniti.
a moj pad pratim prema cijeni maslaca. sve me strah da ce mi jednog dana on postati luksuz.
naš primjer je sličan. nemamo više niti kredit, ali niti bolji standard. Mi neke stvari pišemo, tako da znam koliko je poskupjelo. i nj+ije da kupim prvu stvar na koju naletim - tražim, gledam, kombiniram. Bilo sa hranom, bilo sa stvarima za djecu - MM i ja sebi skorio pa ništa ne kupujemo. Stvarno više ne znam gdje bih stegnula.
isto ovako.Citiraj:
naš primjer je sličan. nemamo više niti kredit, ali niti bolji standard. Mi neke stvari pišemo, tako da znam koliko je poskupjelo. i nj+ije da kupim prvu stvar na koju naletim - tražim, gledam, kombiniram. Bilo sa hranom, bilo sa stvarima za djecu - MM i ja sebi skorio pa ništa ne kupujemo. Stvarno više ne znam gdje bih stegnula
imam ogromnu sreću da moj muž jako dobro čuva i raspoređuje to love što se ima, gleda gdje je što jeftinije, isplativije, odavno se ne kupuje ništa što nije na spisku.
a spisak se skraćuje.
to s ukrasnim vrečicama ili poklonima za proć ja radim odavno, tu nemam nikakve uštede.
postao mi je pravi problem kupovati hranu, na kompromise sam odavno pristala.
nikako naći maslac u Križevačkoj mljekari, tako da ne znam jel kod njih još uvije 40 kn/kg, ili kao u Veronici 50
kod bohneca je 10 kn komad 250 g
kupujem megle maslac, obično je on uvijek na akciji po 12.99 pa naviše
nije mi ukusan kao vindijin, ali zažmirim.
veronikin da, ako sam već na placu, inače ne idem po njega
kupujem i vindijina slatka vrhnja 4 u paketu, to mi je dobra ušteda
dobijem 2litre za 56 kuna u metrou, nekada ga znaju staviti čak na 52 kune
AM sad ti je vindijin u dioni 12.99.
Inesica i ja smo nekidan pricale kako je cijena veronikinog narasla. obje smo bile iznenadjene, mada moram priznati da neko vrijeme nisam ga kupovala, pa taj skok od 10 kn mi je promaknuo do prije mjesec dana.
to slatko vrhnje nisam vidjela u metrou. A tamo rijetko i idem - nije mi baš blizu. I dalje ga kupuujem u lidlu ikako su ga bezobrazno poskupili.
da, ukrasne vrecice, nepogođene poklone, bozicnu dekoraciju, odjecu... sve to vec dulje vrijeme recikliram. nije uopce u tome stvar. nesto se mora kupiti, platiti kesom. ja sam na jednom forumu citala temu o zivljenju sa 100 kuna dnevno (hrana) i to je nekima bio cirkus, presmijesno, kako to netko uopce uspije, pa limun je 7-10 kuna !?!
imam evidenciju potrosnje zadnjih nekoliko godina, svaku kupljenu stvar, svaku lipu na stednji i znalo nam je biti gusto, ali smo se izvukli. htjeli smo ustedjeti 10% za vlastiti stan i uspjeli smo. imala sam nocne more kad smo uplatili taj novac. osjecala sam se golo, nesigurno, da ne pricam dalje. navikla sam imati to zaleđe i sad opet ispocetka.