Vrlo vjerojatan uzrok. Mislim da ne trebaš dalje tražiti...
Eh, ja se nadam skinuti koju kilu na godišnjem, kad se budem mogla više kretati.
Printable View
Hvala, utješila si me... Sad znam da se tlakom mogu bavit kad sezona završi...
Veliki klinac mora operirati pilonidalni sinus na jesen. Za pregled kod anesteziologa je dobio samo napraviti krvnu sliku, urin i vk vz. Da li to znaci da ce operirsti samo ood lokalnom? Kirurg nije bio komunikativan i nismo dobili nikakve informacije. Obzirom na velicinu zahvata nije nam svejedno kakva ce biti anestezija a pregled kod anesteziologa imsmo za mjesec dana.
Pregled kod anestezioliga je uvijek kompletan, ponesi svu dokumentaciju i sve iskreno reci. Tijekom operacije se moze iz lokalne prebaciti na opcu, tako da oni uzmu sve u obzir. I kad kaze na taste , to znaci na taste bez vode bez icega, od ponoci do jutra kad ste naruceni.
Hvala na info, prosli put je radio i ekg i rtg pluca pa sam se zato sad prepala.
pa u prinicipu bi trebao ekg i rtg pluća, ne stariji od 6 mjeseci
a vk i vz su pretrage zgrušavanja koje se uglavnom više ne rade
i to su po starim šprancama preoperativne obrade
tvoj je mali
kod malih uglavnom traže samo Lab i nekad ekg, većinom ne
i pituljicin je jos maloljetan, ako nema povijest srčanih i plucnih bolesti onda u principu ne treba, pogotovo ako je relativno nedavno to radio za prethodnu op i bilo je uredno
tek sad sam vidjela da pituljica pita za dijete
Ma mene je začudilo jer je za prošlu operaciju (također u Klaićevoj) morao napraviti lab+ekg+rtg pluća, a to je bilo prije vise od tri godine. Zapravo, samo me zabrinulo da to ne znači automatski da ide samo lokalna anestezija, ali sudeći po vašim iskustvima ne mora biti. Ionako ćemo to saznati od anesteziologa za mjesec dana.
Za Vk, VZ su se svi smijali kad su vidjeli da je to kirurg napisa, a LOM kaže da nam ne može dati uputnicu za PV, APTV ako tako nije traženo od kirurga ... taj ćemo dio obaviti kod koljegice u labosu. Neka samo nama operacija bude uspješna I dijete se oporavi do 12 mjeseca ... za sad se smije jer neće u školu 3-4 tjedna.
Malac u utorak ide na uzv bubrega i mjehura.
Zanima me moram li ga posebno pripremiti? Tipa hrane ili pića? Da li mjehur mora biti pun ili prazan? Da li moramo paziti sto ce taj dan jesti?
aleeeks, oslobodi prostor u pp
Trudna sam 8+5i jučer sam vadila krv. Upravo me sestra zvala da je željezo sniženo ali da je hemoglobin povišen, ne puno. Ona mi je rekla da obavezno dođem u ponedjeljak razgovarat s doktorom, jer doktora ovdje prije ponedjejka nema. Da čekam? Da idem dalje privatno tražitnekog? Mislim može li to biti neko ozbiljno stanje? Na netu pronalazim svakojake boleštine...
Nije to za hitnu. Pricekaj ponedjeljak, razgovaraj sa lijecnikom , pa ce te on uputiti dalje ako treba.
E takvu su situaciju prije par mjeseci imali moji susjedi s malim od 8.mj pa ih isplašili pa testiranje na neku rijetku genetsku bolest pa stalno vađenje krvi... Da bi nakon par mjeseci pijenja zeljeza bilo sve ok i jos da su ustvari u labosu nesto krivo brojali... Uglavnom sad sve ok... Mozda eventualno da ponovo izvadis krv u nekom drugom labu?
Da, uvijek se moze ponoviti nalaz da se iskljuci moguca greska .
Poštovana, možete li i meni reći što znače te sjemenke u stolici? Hvala
Cure, jako sam zabrinuta i molim pomoć/informacije.
Trudna sam 12 tjedana. Hormoni štitnjače mi ne valjaju.
TSH mi je jako nizak, 0.01 (referentni interval je 0.27-4.2)
ATPO (antitijela protiv tiroidne peroksidaze) su mi povišena, 95.20 (ref.int. je 0-34)
Zna li netko nešto o tome?
Baš sam tužna i uplašena. :(
Ima li netko iskustva i savjet o tableti za dan poslije?
Cure, tko zna. Da li cista zutog tijela moze uzrokovati kasnjenje menstruacije?
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
ŠARLAH - Pitanje forumašicama liječnicama:
Može li dijete imati šarlah bez ijednog simptoma osim osipa?
od subote je osuta - bili smo u dežurstvu, u Klaićevoj i kod našeg pedijatra jučer.
Svi sumnjaju na šarlah (osip je karakterističan, sitan, kao griz) ali nema ni jednog drugog simptoma: grlo mirno, uši zdrave, temperature nema...
KKS - u redu, samo leukociti na gornjoj granici, ali ne i preko nje.
Dobila antibiotik, ali joj ga još nisam počela davati. Ččekamo nalaz brisa grla.
Može li se štogod zakomplicirati ako uistinu je šarlah? S obzirom na to da joj antibiotike ne dajem.
Dijete je vrlo dobrog općeg stanja (niš joj nije osim osipa i laganog kašlja)
Da, moze biti sarlah bez temperature ( i drugih simptoma, ili sa netipicnim simptomima kao sto su bolovi u trbuhu).
da li moze biti komplikacija bez antibiotika? Moze, ako je stvarno sarlah ( kojeg uzrokuje betahemoliticki streptokok).
inace, i bris moze biti negativan, tj. da se ne ulovi uzrocnik.
Inace , E. je imala sarlah prije 10 dana,bez temperature, samo osip i bolovi u trbuhu , negativan bris. Jedino je crp bio povisen i u kks-u su bili poviseni neutrofili.
Imali smo i mi ne tipicni sarlah ali prije 12 god. Bris negativan. Temp 2 dana. Samo osip. Hodali na inekcije.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Pitanje za doktore:
Ptiroza vjeđa; kuda je najbolje otići na pregled i operativni zahvat?
Ima li koji doktor oftalmolog da se bavi baš time i da je na dobrom glasu?
Pitam za bolnice jer bi zahvat trebao ići preko uputnice.
Stigli su nam rezultati krvne slike, i piše za MCHC (Google kaže da je to hemoglobin) 352, a granica je 350.
Što to znači?
Sve ostalo je u granicama normale, iako su neke stvari na niskim granama.
Pedica nas poslala jer je malena pala s težinom za 360 g u mjesec dana.
Mene zanima, da li za onkološke bolesnike "važi" program Od dijagnoze do terapije 72 sata?
Ili, oni nam umiru od bolesti, a mi od države?
Tak je i ona rekla. Zanimali su je samo eritrociti i hemoglobin.
Ne, nismo bili nakon povraćanja jer nije imala nikakvih dodatnih simptoma: proljev, temperatura, i sl. Jesmo li trebali?
Išli smo na regularni pregled s devet mjeseci u ponedjeljak. Kažem, poslala nas je odmah na vađenje krvi zbog toga što je mala pala na težini.
Mozda je pala na tezini neposredno prije pregleda jer je par dana prije povracala i slabije jela.