Bili čestitam...prekrasna beta:-D
Printable View
Bili čestitam...prekrasna beta:-D
Puno hvala svima od srca!!! Mery13 vidim i tvoja betica se lijepo penje :-))))
Bili iskrene čestitke za betu....to je odlična vijest..jedva čekamo taj 21.05.....:-) Baš mi je drago zbog tebe i da ti je uspijelo sve iz prvog pokušaja!
hej petrovke, jeli jos uvijek zamrzavaju visak js? neki dan sam bila po ljekove i dobila onaku lijepo ljekova za punu stimulaciju. u 6. krecem u postupak.
billi kongrađulejšns
Tikki držim palčeve za puno prekrasnih js u ponedjeljak :-))))
Cure,
Da li je normalno da mi je 6dc (danas primila 9 i 10 gonal), da osjecam jajnike i da imam iscjedak, ali ono do gacia, kao neki creamy-waterly? Inace nemam tak jako nikad.
UVZ mi je 8 dc, prekosutra.
Ja sam isto nakon par dana gonala počela osjećati jajnike, onako povremeno pikanje pogotovo lijevi a on mi je i jače reagirao na stimulaciju tako da mislim da ti je to normalno. Iscjedak nisam primjetila al svako tjelo reagira drugačije, nemoj se brinuti sve će biti ok. Unosiš nešto novo i strano u organizam mislim da je normalno da reagiraš. kako ide pikanje?
Bili čestitam od srca!
Uh... da javim stanje. Dobila doktoricu, sutra idem gore naruciti se za urin i krv, od punkcije nista, tj odgadjamo jer ne stignemo odraditi. Ovi nalazi bi trebali biti gotovi do cetvrtka i tad bi trebala na kontrolu kod doktorice (ako ju uspijem dobiti) ako oni budu losi idemo dalje na punkciju... Tako cu to iznjeti u srijedu u Petrovoj, nadam se da ce biti sve ok. Bili, hvala za doktora, trebat ce jer ovoj ne mislim ici u buducnosti.
Vijesti s prvog uvz :)
8dc
Dok. koji je inace na rijecima skrt , rekao je samo odlicno.
To je prvi put da cujem tu rijec od njega, inace max nam je bilo jako dobro.
Na svakom jajniku mi je zapisao 14,12,12,12,
Valjda odoka..mislim sto mogu biti tako jednaki na svakom?
Endometrij 8,8
Nastavljam sa gonalima, od danas uvodim cetrotide i u srijedu novi uvz.
Sve mi se cini aspiracija me kaci za vikend.
Melem33 ma to je super da su svi jednake veličine, sve ih je on moja draga dobro izmjerio a i endometrij je super tako da ništa ne brineš nego se samo opusti i laganini po svoje mišiće...sretno
Curke jel je koja imala problem sa slobodnom tekućinom? trbuh mi je ogroman, bila sam na pregledu veli doktor da imam jako puno slobodne tekućine u trbušnoj šupljini i da ako to ne krene nekud da ćemo morati infuzijom to "rastjerati".. Pa me zanima jel ima neko kakav savjet ili prijedlog kako da ja to pokušam smanjiti barem da ne idem u bolnicu?
evo mene, ja nova ovdje :-)
da prvo izverglam našu priču pa da krenem s pitanjima, dakle: mm '80, astenozoospermija, rečeno mu je da pije profertil, ja '77, 1996. HPV niskog rizika, 2006. CIN III liječena kod prof. Bukovića u Petrovoj, nakon toga sve okej, međutim imam česte upale, nakon skoro 3 godine pokušavanja i jednog spontanog pobačaja u siječnju 2011. i svih obavljenih pretraga stavljeni smo u red čekanja za IVF u Petrovoj za siječanj 2013., radi mojih godina ( i kroničnih upala) i njegove astenozoospermije.
dobila sam listu sa svime što trebamo obaviti prije postupka, zanima me je li tko bio na Rebru kod psihologa/ psihijatra i kakva su iskustva te koliko se čeka na termin? gdje ste išle kod pravnika i isto - kakva je pak to priča? i na kraju, kako teče sam postupak prije MPO?
draga floridita, dobro nam došla i što prije postala trudnica::))
najbolje ti je to savjetovanje obaviti u obiteljskom centru,ako si iz ZG to ti je na cvjetnom trgu samo se telefonski naručiš oko 3 tjedna čekaš,ali ne treba ti uputnica i sve obaviš na jednom mjestu i besplatno je..Zakon se treba promjeniti,tako dok ti kreneš u postupak vjerovatno to neće biti ni potrebno,ali zasad još nas i s tim tlače:(
Ako te bilo šta drugo zanima,pitaj pomoći ću ti koliko budem mogla..
Evo mene opet danas, upravo se vratila od svog ginekologa, beta raste finooo danas je 5086, od danas sam na bolovanju ljutio se jer sam do sad uopće i radila :-) , a za tekućinu rekao nek se ne brinem da će doći sve na svoje mjesto, samo polako i opušteno dalje :-) Sutra zovem Petrovu da javim kontrolnu betu :-)
bili, pretpostavljam da nemaš bolove kad ih ne spominješ, da li mokriš? javi sutra u petrovu i za tu tekućinu
boli me ko da sam radila trbušnjake :-) malo boli malo ne ovisno opet o pozi i koliko sam u sjedečem položaju, mokrim svako malo za sad mi se čini normalno, često idem i u noći. budem im svakako napomenula.
ako se ne varam tikki je trebala jučer biti na aspiraciji..Tikkki javiii se da čujemo kako je prošlo!
Cure napravila test i 10DPT pokazao +,užasno me strah,nemam nikakvih simptoma pa se bojim da nešto nije u redu. Bili jer ti imaš koji simptom,do danas su me bolje cicke za poludit sada prestale,pa se bojim! Ajde malo riječi utjehe!
Kristina, opusti se...rekli smo samo pozitiva!!!
Evo curke vraćam se k vama, moja trudnoća je završila neslavno. Plod se prestao razvijati (9+4 tt) i sutra idem na kiretažu :( .
28.05. krećem u nove pobjede....
Sirena28 jako mi je zao..ali ujedno ti zelim svu srecu 28.5.I da potraje svih devet mjeseci:)
28.05. idem na dogovor da me stave na listu za lijekove.... To sam se naručila još početkom 3 mjeseca dok još ni nisam bila trudna... Kako se svašta izdešava u tom praznom hodu u čekanju od naručivanja pa do pregleda.... I velika sreća i velika tuga... Ali ja sam klasa "optimist" :)
bas ti se svasta izdesavalo,svaka cast na pozitivnom stavu tako treba..onda sretno na pregledu ,bas me zanima kad ces doci na red za lijekove..ja sam dosla na dogovor za lijekove koncem treceg mj.i evo tek u 10/12 sam na redu..sretno
Mislim sutra na tebe draga sirena28..drzi se
Sirena28 ostani samo u svoj klasi, ne daj se !
Ja sam danas bila na uvz,
Drustvo se povecalo
Desno 17,15,13,14,14,14
Lijevo 16,15,14,14
Znaci sada ih je 10, bilo ih 8.
Narucio me sutra ponovno na uvz i vadila sam estradiol.
Danas mi je 10dc i 9 dan kako primam 2 gonala i 3 dan cetrotida.
Polako se priblizavaju finale.
cure moram vas pitati o kakvoj listi za lijekove pričate u petrovoj?
ja sam u 4.mj. išla na ivf, nisam znala koju ću terapiju imati sve do 3.mj, kad sam došla kod dr. na dogovor i odmah isti dan mi sestra izdala lijekove. jel se to šta u međuvremenu promjenilo. u 10.mj idemo ponovo u postupak i mislia sam se za 9.mj. naručiti kod dr. za lijekove i dogovor, do sada je tako štimalo
mislim da to stoji i dalje.ako imaš zakazani termin za postupak u 10.mj. onda digneš ljekove u 9. i krečeš u boj. Moj prvi postupak je završio kiretažom u 8/9 tj. i kad sam zvala da se naručim za drugi,naručila me 20.6. tek na razgovor s dr. a onda ćemo tek dogovoriti termin.čini mi se jako sporo,ali tak valjda mora biti.a možda i ovisi koji ti je mpo doktor pa koja je gužva kod njega.
a vidjet ću šta će mi reći, svejedno moram nazvati ovih dana da pitam koji mi sve papiri ponovno trebaju, jer ovi moji će do 10.mj isteći. ma ne znam, meni nekako uvijek ispade jedan postupak u proljeće, jedan pred zimu. samo da ne prođe puno godina tako, doslovno živim za tu jesen da vidim kakav će ishod biti svega, strašno mi je žao što kod nas nikako ne dolazi do transfera,vidiš iz potpisa kako imam loš materijal za lab. ovaj put mi jajne st. nisu ni stigle do laba već mi je biologinja rekla da nevaljaju...
melem33, ovo kod tebe jako lijepo izgleda..sretno!!
inada, samo da te pitam jesi vadila AMH?
e vidiš, u ova dosadašnja dva postupka niti jedan dr me nije pitao za homone, i napokon sam uspjela nažicat uputnicu za hormone, idem u 7.mj vadit ih
vadila sam samo prolaktin koji je povišen, ali još uvjek u granicama normale. kad sam nalaz pokazala mpo dr rekao je da je to ok. prvi ivf je bio s gonalima, drugi s decapeptylom 1dc i menopurima, dobili smo samo količinu js, ali nikakvu kvalitetu. i sad me baš zanima kakvi će biti rezultai hormona. dr bi sad išao u dugi protokol s decapeptylom i opet menopurima, tak mi je nešto poslije punkcije rekao
pa ne mogu vjerovat da te nisu tražili niti jedan hormon a prošla već 2 postupka i to neuspješno..pa gubim vjeru i nadu u te doktore,stvarno!! a to je jaaako bitno za sam postupak,da ti se uopće prepiše adekvatna terapija..ne razumijem..
ja sam isto samoinicijativno vadila hormone,samo mi je dr.rekao da izvadim još AMH( pokazuje rezervu js), a na svoju ruku ću izvadit prolaktin i TSH
draga, baš me zanimaju nalazi hormona da se vidi zbog čega ti se to dešava
Ja se nadam, nisam bas iskusna, prosli put ih je bilo 8 sada 10.
10 dc i od 2dc primam 2 gonala...do kada ce me pustati da rastu?
AMH sam radila u prosincu i 38 pmol/l je.
Radila sam privatno, pa ne znam jel mjerne jedinice odg.
uglavnom ja sam u optimalnoj plodnosti..28,6-48,5
Iznad toga su povecane koncentracije, ispod je zadovoljavajuca.
Inace moj fok mi je sve rekao vaditi.
Tako sam i otkrila povisen TSH, ostalo je bilo sve ok.
I sada u postupku. Progesteron 2dc, danas estradiol, 10 dc.
Melem to je odlicno,ja sam u zadovoljavajucoj pa su mi rekli da je ok..meni je 25 pmol isto privatno radeno