A sto se mene tiče, ja se stvarno ne vrijeđam lako, dakle ne morate te disclaimere. :mrgreen:
Printable View
A sto se mene tiče, ja se stvarno ne vrijeđam lako, dakle ne morate te disclaimere. :mrgreen:
X i X na dokaze o inteligentnijoj djeci (ja bih tu vjerojatno, da se Bog dokaže ili tipa duša itd. sumnjala da je istraživanje napravljeno OK, tj. da će ta teorija izdržati dugo). A propos djece, potpis na seni i vertex - ne "vjerujem" u 7.-mogodišnje ateiste i vjernike. A izražavat se svašta može, ono...čisto ventiliranja radi :mrgreen:.
Ili šarena? LOL.
Ebony and ivory...:sing:.
Krivo žene, krivo. Ovdje uopće nema ovaca, niti stada. Samo pastirice.
seni :lool:, koja uspješna patetika!
A ja tražila šarene ovčice pa našla ove: http://www.ebay.com/itm/Photographic...16.m2518.l4276
Super reklama za benetton :mrgreen:
Baš su lepe!
i ja to tako kažem i osjećam. svjesnost se odnosi samo na to da sve neke "primisli" odbacim do kraja. ali to je više dio kulture.
sjećam se da sam to objasnila i djetetu kad je imalo šest godina. da biramo prijatelje, pa eto, odlučili smo ne izabrati (ovog kršćanskog) boga i da kojim slučajem postoji i da jest tako divan i dobar kakvim ga vjernici smatraju.
mm je bio vjernik i postao je (svjesno) ateist. ja nisam odgajana vjerski, i oduvijek sam bila ateistkinja. ono što sam vrludala za vrijeme tinejdžerskih godina je zanemarivo.
Ako bi se dokazalo da Bog postoji, ne bih onda imala sta vjerovati ili nevjerovati, jednostavno bih znala. Pitanje je da li bih ga prihvatila, s obzirom na to sta je sve kroz istoriju dopustio ili dopusta da se desi.
a o kojem to bogu govorimo? što ako se dokaže da se radi o bogu u kojeg vjeruju mormoni li da postoji krishna? što ako su katolici u krivu i ako postoji bog, ali nikad nije poslao svog sina pod imenom isus na zemlju?
Što ako,što ako? Ako bi se tako očito dokazalo onda to više nebi bilo pitanje vjere. Isto bi svi "vjerovali" ko šta vjeruju da postoji vrabac na grani i ne bi se postavljalo pitanje kome je oštećena logika...možda jedino onima koji ne vjerujuvda postoji vrabac. Bilo bi lako i prelako da je tako
E sad si mene zbunila, ja sam mislila da u Svetom pismu stoje dokazi, samo što dio publike ne smatra dokaze dovoljno uvjerljivim, isto kao što kršćani ne smatraju uvjerljivim dokaze da je Muhamed prorok, a Židovi ne vjeruju ni Muhamedu ni Isusu, nego još strpljivo čekaju.
Credo quia absurdum - Tertulijan.
zanimljiv link o broju različitih religijskih sistema danas u svijetu i njihovoj zastupljenosti:
http://www.religionfacts.com/big_religion_chart.htm
Mislim da se precjenjuje važnost "istine". Zašto ne bi bilo moguće da postoji više od jedne istine? Npr. moguće je i da Bog postoji i da ne postoji. Ovisi tko je tumačitelj stvarnosti. U mojoj stvarnosti ga nema. U nečijoj drugoj stvarnosti on i njegova milost stvarni su ko' vrabac na grani. U toj drugoj stvarnosti potop ima smisla, u mojoj je apsurdno uopće ga i pokušavati tumačiti osim onako racionalno kako to radi Tanjin muž. Otprilike je tako to meni objasnila moja kćerka. I zvuči mi pošteno, pa makar bilo od djeteta s "oštećenom logikom" :mrgreen:
Kanga, sviđa mi se tvoja kćer!
JG, i meni! :)
Moram razmisliti zašto mi je odmah pao na pamet Paulijev princip isključivanja.
Više vjernički, nego racionalno.
:)
Moja ti, ništa ti ja tu ne kužim. Ali, evo, prepoznajem se u bosonu :lool:
Integer spin particles, bosons, are not subject to the Pauli exclusion principle...
the elementary bosons are force carriers that function as the 'glue' holding matter together
Ja isto ništa ne kužim, ali nije ni bitno. Ako propitujemo znanje i istinu kao cjelinu, ne možemo se u toj procjeni koristiti dijelovima tog istog znanja i istine, već trebamo istupiti izvan svega, u "meta" razinu.
meni je to sve prekomplicirano za moj mozak :mrgreen:
koji nema kapacitet za dvije istine :mrgreen:
Pa nitko nema kapacitet, vidiš kako je sve to lijepo uređeno, svako ima svoju i bok!
ja se slažem s JG. a ovo konkretno partikularno znanje očekujem da nam vertex objasni :cekam:
Jelena..Ma nekima je dovoljno,nekima nije ..nekima previše...pod "očito" mislim npr. On siđe i pruži ti ruku i kaže tko je i što je...i opet neki možda ne bi vjerovali ni tako. Kužiš...hohohoooo ;-)
Ovo za mogućnost više istina ne znam baš...da jedna osoba i ne vjeruje mi ne zvuči baš moguće,al da svatko može imati svoju istinu to mislim da jest,i da ima (imam) pravo na nju dokle god nije opasna po tuđe zdravlje....itd itd i ne smatram nikoga oštećenima zbog njihovih uvjerenja,a pogotovo da bih izgovarala naglas...ko da bi bilo bitno nekome čuti :-/
ma ne treba ni sići. pojavi se odnekud, kaže da čuje božje poruke i raja vjeruje. ko onaj iz flds-a što trenutno iz zatvora prenosi božje naredbe. malobrojni su pobjegli, ali većina i dalje pobožno sluša. da ne povjeruješ. ko ne prati onaj treš tlc, evo linka :mrgreen: http://en.wikipedia.org/wiki/Fundame...ter-Day_Saints
Evo, možete počet čitanjem ovoga :mrgreen:
Šalim se... (i daleko od toga da mi je to u malom prstu). Ali ne bih rekla da je Paulijev princip ovdje relevantan...možda prije pojam valne funkcija i činjenica da čestice jesu istovremeno u više kvantnih stanja tj. da je valna funkcija superozicija više stanja. Rekoh - možda :D
Link mi greškom vodi negdje na sredinu stranice, nije to neko posebno mjesto, počnite slobodno od početka :D
nije meni problem što bog postoji u nečijoj drugoj stvarnosti (možda je moja stvarnost - matrix :mrgreen: tko će ga znati).
brine me više što sada u MOJOJ stvarnosti postoje vatikanski ugovori i što se diskriminira djecu koja ne idu na vjeronauk. na žalost od te stvarnosti ne mogu/ne možemo pobjeći. kad ravnatelj jedne škole veli: neka sjedi u hodniku, nek se vidi čije je dijete četničko. - to je stvarnost od koje ne mogu pobjeći u zemlju oz.
u toj stvarnosti su ubili muža meni drage poznanice. u toj stvarnosti moja prijateljica ne može otići do bolnice a da ju netko ne vuče za rukav i govori da je abortus ubojstvo ili se drugu koja ide na MPO naziva ubojicom.
Ok, pa svima nam to smeta, samo smo na sekundu odlučili razgovarati o nečem drugom.
Meni je sve jasno, jedino što ne mogu odlučiti ima li istina prirodu čestice ili vala :lool:
Poznam i Paulijev princip i Hundov zakon, al mi nije jasno zašto me ona rečenica o dvije istine asocirala na to, al odmah, zato moram malo promisliti. Tj. imam osjećaj da znam, al se ne usudim baljezgat. Premda bi se možda Paar vratio u svoje područje koje bolje razumije, da čuje mene kako laprdam :mrgreen:
a vi meni sad zvučite ko sheldon cooper. ko mi je kriv kad sam bježala sa satova fizike. :bazinga:
Ako gledamo ljudsku percepciju - definintivno postoje različite "istine". Ali, maknemo li navodnike - pa trebala bi bit samo jedna? Inače, ovo mi je glavni "bug" modernog doba - ma, može i ovo, i ono, i ovo, i ovo, bitno samo što te čini sretnim i sve super politički korektno se mi grlimo - i svi u pravu. Pa, ne može to tako, brate mili i sestro draga, barem za nešto što nije tipa "lajking" - fora mi je ova knjiga, ovaj muškarac ili ova šminka ili volim kupus, a ne volim meso, nego za nešto što je znansteveno... a naravno da što je znanstveno nije i vječno (vječne su samo vjere... ili nisu) :).
Ma Bodulice, ništa ne brini, meni bi Sheldon odmah rekao da razmislim o tome da pređem u "teaching" :lool:
i cestice i vala i strune.... istina je uvijek jedna i sveobuhvatna samo je pitanje u kojem vidu je mi dohvatimo. to je ono partikularnoj itotalnoj spoznaji. metafizicki je istina uvijek ista fizikalno se ocituje ovisno o nasoj poziciji i kutu iz kojeg joj prilazimo ako smo napustili ono meta i ostali samo fizicki