Da li ste u postupcima koristile Na tetraborat? Ja sam ga koristila 2011., ali nisam sigurna da li je to bilo prije ili poslije punkcije? Sada mi nisu ništa rekli za to. Koja je njegova funkcija uopće?
Printable View
Da li ste u postupcima koristile Na tetraborat? Ja sam ga koristila 2011., ali nisam sigurna da li je to bilo prije ili poslije punkcije? Sada mi nisu ništa rekli za to. Koja je njegova funkcija uopće?
Hvala cure na informacijama. Anci ma pitala sam sestru ali je rekla kao da ne mogu. htjela sam provjeriti od vas ako je netko imao sl.iskustvo, ali budem tražila još i gore kad dođem. :-)
Evo i ja bila u subotu gore ali opet me cista zeznula i nista od postupka..
trebam pomoć tj. savjet! kao što se iz potpisa vidi da imam nekoliko pozitivnih beta i da idući utorak čekam prvi uzv. no međutim,ja danas malo prokrvarila i čini mi se da će biti menga. i ne znam šta da radim. dal da pričem još koji dan i da vidim kakvo ce biti stanje ili da odem ranije u bolnicu i zamolim da me netko pregleda? :(
I ja sam bila u subotu, cista je i dalje tu. Sad pijem Yasmin u nadi da ce cista otić. I onda Femara i mozda koja ampula menopura jos pa cemo vidjeti
Poludjet ću!!! :cupakosu:
Jel netko imao Beta hemolitički streptokok gr.B? Koliko je vama trebalo da ga se rijesite?
Meni je nađen u aerobnom brisu i popili smo kuru antibiotika i suprug i ja i danas dignem ponovljeni nalaz i streptokok je još tu :cupakosu::cupakosu::cupakosu:
A u petak sam trebala ići na VV, 21. dan ciklusa za FET.
Baš nemam sreće! :(
Još mi je socijalna ginekologica rekla da ne idem na postupak da mi ne bi ni davala antibiotik, jer da to nije potrebno. Kao kod prirodnog planiranja trudnoće da ne daju antibiotike. A čitam da je opasan prilikom poroda.
Ja sam ga imala unazad 2 godine i to jednom godisnje ga imam ali mi uvijek prodje nakon antibiotika.
ali ja bih na tvom mjestu ipak otisla na pregled jer koliko sam cula,on je uglavnom opasan kad se radja pa se dobiju antibiotici ranije,tako da te mozda puste na fet.
Ps.ja sam isla dns na pregled i sve je okej, za tjedan dana ponovno idem na uzv.
Black_woman bas mi je drago da je sve ok s tvojom bebicom. :)
Koji antibiotik si koristila ako se sjećaš?
Već sam ja bila na dogovoru kod doktorice da vidim što mi još treba od nalaza prije koja 2 tjedna i rekla je da moram imati ciste briseve.
Ja konstantno muku mučim s tim strep b. Imala sam ga prije postupka, dobila antibiotike, rekao dr da ne moram ponavljati briseve (nismo bili na VV, ali svejedno da kažem). Poslije me više nisu pitali za nove briseve. U trudnoći sam ih radila, i opet strep b. Ali doktor je rekao da on to ne bi liječio prije nego profilaksa na porodu.
Rekao je da je taj strep b kod mene normalno stanje, nemam nikakvih problema od toga i tako to stoji. Idem za 2mj opet na briseve, sigurna sam da će mi se ponoviti isti nalaz. Baš me zanima što će mi onda mpo doktorica reći za to (nisam se sjetila pitati sad kad sam bila)
Drage cure,
ovdje sam prvi put. Posebno želim pohvaliti OVAJ ODGOVOR, taman je sve što meni treba, iste godine, tajming, pitanja - sve jako slično.. Danima već čitam sve što pišete i hvala vam puno na svim informacijama. Meni je 38 g i sve u redu, ali nikako do bebice više od 4 god pa od veljače radim brdo pretraga koje mi je privatni ginekolog dao na konzultacijama za mpo.
Preko socijalnog gin idem na sve pretrage i dalje je sve na meni - od odabira gdje ću raditi briseve do koje bolnice za odabir mpo..
Odlučila se za VV, zvala i sestra mi je rekla da dođem sa svim što imam 1.dc i ako sve bude u redu, idem odmah u postupak.
E taj je dan danas/sutra.
Koji postupak će biti još ne znam, ali kako sam čitala ranije, voljela bih samo preskočiti prirodan jer prirodno ne ide već 4 godine, a sve u redu - dogurala s dečkom u 38.godinu prirodno :)...
Da li biste preporučili kojeg dr za mpo na VV?
Treba li mi A1 / D1 uputnica već sutra na 1.dc? I ona JB ovjera?..
Hvala puno unaprijed!
Draga glow dobro dosla.ja sam na vv isto inace sam kod dr Jukic.upoznalasam i dr Podgajski i dr Fenzl svi su oni ok.ja isto imam sve nalaze ok ali imamo los spermiogram.jeste vi radili spermiogram?ja momentalno pauziram nakon neuspijesni ivf u jesen cu ponovo krenuti.sretno ti zelim.a da uputnica a1 za prvi put
Glow ja sam isto kod dr.Jukić i meni je za sada sve ok kod nje....tek kad se dogovorite da krećete u postupak treba ti d1 uputnica i prije toga ćete prvo ići na razgovor kod soc.radnice pa ti ona objašnjava sve zakonske stvari u vezi postupka i za tu ovjeru od jb.... mi smo ove godine dosli na red s prvim postupkom tako da su ti to friške inf i mislim da se za sada nista nije mijenjalo u toj proceduri...
Miuata žao mi je što vam do sada nije uspjelo...vidim da imamo iste dijagnoze pa me to još vise pogađa....ja sam bila samo na jednom aih-u do sada, mada mi je odmah nakon toga rekla da su nalazi za ivf, pauzirala sam sada dok su bili blagdani i godisnji i sad planiram sljedeći ciklsu ići opet... na kakvoj si stimulaciji bila, koliko si dobila js, a koliko zametaka?
Draga LemonK bila na menopur i orgalutran stoperica dekapeptyl.imalasam 11 js.sve su bile ok oplodilo se 5 blastice pa su zamrz.po 2 u slamcicij.tako da sam imala prosle godine 1 et si 2 fet
Ja mislim krenuti u jesen ponovo
Sretno!
Hvala! Razumijem tvoju pauzu, nakon svega toga ti i treba, nadam se da ćes do jeseni biti odmorna psihički i fizički i spremna za nove bitke!!!
Ja si isto mislim da ću imat puno js kad je sve ok kod mene i jos sva ta stimulacija, al brine me koliko će ih se zapravo oplodit ako je sp loš....vidim da su se tebi samo pet od tih 12....sory kaj gnjavim, kad me nekaj kopka onda mi je lakse podijelit s nekim....
Pozz cure da li ima koja iz Bjelovara pa da mi preporući ginekologa jer sam promjenila mjesto stanovanja a da nemam problema s uputnicama i svime ostalim što mi treba za postupke
Draga ja sam iz bj.ja sam kod dr-ce orlovic sve mi je dala sto god treba osim uputnice za vađenije bete.onda sa prvi put dobila na vv crnu uputnicu za betu .poslije sam isla sama u bj i vadila betu u bolnici ne kosta puno.putni nalog i sve drugo bez problema .sretnooo
e hvala ti i meni moj gin nije dao uputnicu za betu za zg već u mjestu stanjovanja. hvala ti i ovih dana ću otići i pitati da li će me htjeti uzeti
Pozz,pise mi na povijesti bolesti:kontrola sa nalazima hormona i postupak S/IVF/TESA,koju uputnicu trebam za to?dal se ide i na pregled?
Evo zvala na VV,rekla mi sestra da donesem uputnicu d1,da mi onda vrijedi za sve,i da se vidimo u petak,al sve islo na brzinu da nisam uspijela pitat u kolko sati moram bit tamo,sad sam opet zbunjena
Cure,
znam da se dolazi u subotu na pregled, ako se M dobije u petak, ali molim savjet kad je najbolje doći, pretpostavljam da subotu ima puno manje ljudi, ali svejedno ne bi htjela zakasniti. Oko 9 je u redu... ili?
Hvalaa
Obicno sa punkcijama pocinju oko 9:15-9:30, pa tko nije stigao na red do tad, malo priceka i nastave sa pregledima.
Cure trebam pomoc,trenutno sam na gonalima,prvu pikicu dobila sam u 13 h kod njih gore,znaci nastavljam u 13 h svaki dan? Nije mi problem sad za vikend nego u pon i uto posto radim do 14h,znaci u 13 se negdje izgubim da to obavim,u srijedu se opet javljam kod njih gore na uzv,kako ste vi to iskombinirale? Hvala puno
Kiara 1 zadnji put kad sam bila u postupku isto sam prvu dobila oko 14 kod njih i sestra mi rekla da svaki dan si dam sat ili sat i pol ranije dok ne dođem do 9 ujutro
Meni nije nist rekla kolko se sjecam,ajme meni,ja sam sad dva put dala oko 13
je li neka od vas možda dobila za prvih 5 dana Puregon 225 UI po danu..putem Puregon pena?
Nova sam u MPO, u smislu stimulacija, pa me zanima...danas je 1. dan primjene. :trci:
Evo ja danas dobila Puregon u 13h, isto mi je ovo prvi IVF i prvo samostalno pikanje..... moje doze su 150 ml sljedećih pet dana...sutra se moram piknut oko 11 pa onda dan iza u 9...
Huh..ovo za 9 ujutro sestru nisam registrirala...
Isto kao i ti - 1. dan sam u 13 h, 2. u 11, a danas 3. onda u 9, tako je kod svih?
Hvala puno, nova sam u ovome, ma nije ništa problem nego to pikanje na poslu... huh...:voodoo: :mrgreen:
Cure moze pomoc!?? Morala bi ovaj mjesec krenut u postupak i danas dobim nalaz pape "ascus"!! Dr veli da nije to nista strasno i da se ne daje terapija. Mogu li opce u postupak??
Cure kopiram post ako vam je promaklo. Dvije minute vam treba :-)
http://forum.roda.hr/images/icons/icon4.png Pomozite Mirni da napiše diplomski rad :)
Dragi svi,
naša Mirna, aktivistica i volonterka obraća vam se molbom za ispunjavanje kratkog upitnika.
Upitnik "Načini prikupljanja i davanja informacija na forumu udruge Roda - podforum potpomognuta oplodnja" koristit će u svrhu istraživanja za istoimeni diplomski rad iz područja informacijske pismenosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih za upitnik slobodno joj se obratite na mirna.curkovic@gmail.com
Mirna vam zahvaljuje!
http://goo.gl/forms/1YX7UzgaTV
Zanima me dali se kod postupka umjetne oplodnje što plaća HZZO-u i ako da što, koliko? Mi krećemo sljedeći moj ciklus sa postupcima, nemam dopunsko, pa neznam dali da ga radim il..
Ne treba ti dopunsko. Ni ja ga nemam i nikada ništa nisam platila. Bitno ti je da ti tvoj socijalni ginekolog na uputnici upiše ispravnu šifru za žensku neplodnost N97 i oslobođena si od plaćanja (za sve pretrage vezane za postupak, brisevi, vađenje hormona, i slično, kao i sam postupak). Dio ljekova koje budeš morala sama uzeti u ljekarni, naprimjer utrogestane, nazoveš svog ginekologa i on ti pošalje recept u ljekarnu ili ako ne radi kupiš ga u ljekarni u prizemlju bolnice i poslije im doneseš recept i oni ti vrate novce.
Meni je po treći put za redom nađen beta hemolitički streptokok grade B u brisu. Tako da ni ovaj mjesec ništa od postupka.:cry: Pijem već treću turu antibiotika.
Pitam se hoću li se ikada riješiti te beštije. :cupakosu:
drage cure koje ste jučer bile u Šetnji, dođite nam ovdje. registriracija je lagana, a možete nakon registracije razmjenjivati iskustva s drugim ženam koje se liječe na VV i na drugim klinikama.
:-)
Pozdrav ponovo svima, zanima me ovako, sa mojom sljedećom mengom tj.3-5 dc (kako nam je rekla sestra) krecemo u 3. put da idemo na VV i rećeno nam je da krećemo sa postupkom umjetne. sad me zanima koliko postupak traje? od kojeg dana ciklusa kreće? bitno mi je zbog posla, moram prije najaviti.