S Iva tako lijepe vijesti :D čestitke!
Printable View
S Iva tako lijepe vijesti :D čestitke!
žužy, imam obični Mg
iva, čestitke!!
meni CRP još viši, sad je 30, sutra opet UK.. već mi ide na živce :/
Kiara ma zašto tebi taj crp divlja? Koliko si sad T?
Ja ga sad u trudnoći nisam nijednom radila, a bome ni krv me nisu slali vadit od samog početka trudnoće. Nevjerojatno kako svaki dr ima svoju politiku. Tko zna kakav bi meni crp bio :-/
s_iva moja draga,čestitam od sveg srca tebi i tm! :-D :mama: :pivo:
kiara,a k jarcu i crp-u...a leukociti kaj vele,i doktor?
Evo uzela i ja mg u dražejama u dm-u.
Gledala sam i omegu.
Obavili pregled,mišek je super i ja zatvorena. Ima oko 1700g i baš je štucal na uzv-u :heart:
s_iva :-D cestitam draga!
uzivaj u svojim srecicama :heart: :heart:
Žužy bravo za mraveka! Blago ti se sto si zatvorena!!!! Sve bi dala za takav nalaz!
Kiara ako su i leukociti ok (iako su i oni u trudnoći kao povišeni) i brisevi, i nemaš tegobe mozda to nista ni ne znaci, vidis da neki doktori to ni ne kontroliraju!
Žužy, gledala si i omegu, ali jesi li ju i uzela?
Ja malko o tome čitala pa naišla da je dobro uzimati je baš u zadnjem tromjesečju.
Za dva tjedna idem na kontrolu pa ću baš pitati gina o tome, možda on ima nekaj za preporučiti.
Medeja,da dobro ju je uzimati u trečem tromj. tad najviše treba bebi. A prenatal kojeg uzimam ne sadrži omegu a bome ju nit unašam dost prehranom...pa sam pitala gin kaj misli o tome.
Rekla je da nije obavezno,niti pod 'mora',ali da ju predlaže,ako želim da uzmem neku.
Pa gledam malo..nisam još uzela.
Žužyka a da ipak baciš pogled na iherb:
Ovo je za nas heparinke, ima veći omjer dha koji je i bebi za razvoj mozga potrebniji od epa, a ne razređuje nam krv toliko...ali zato malo skupo
http://hr.iherb.com/p/40209
A ovo je klasika provjerena, pročišćeno riblje ulje od teških metala:
http://hr.iherb.com/Solgar-Omega-3-F...Softgels/23555
Cijena više nego dobra ...duplo jeftinija nego kod nas...sad u 11 mjesecu dodatnih 10% na sve narudžbe, još ako ti je prvi put da kupuješ iskopiraj kod dobiješ 10$...a poštarina je 4 $...objasnim još ako treba:-P
Uglavnom ova dva su od malih ribica...inćuni, sardine...
ja pijem dietpharmovu omegu, jer je bila neka akcija 1+1. to sam kupila još na početku trudnoće.
i jedem žlicu-dvije kokosovog ulja. ima da rodim malog einsteina :kuhar:
kiara79, je li postojao neki razlog zašto ti je prvi put vađen crp pa ga sad stalno provjeravaš ili?
ja isto ne mislim da mi je ta pretraga rađena, morala bih pogledati nalaz krvne slike.
leukociti su mi bili blago povišeni, ali ispod 14. to sam već napisala.
držim fige da ti se ta situacija što prije razriješi.
Ja uzimam kapsule ulja bakalara (iz bakalarove jetre). U trudnoci je najbitnija komponenta DHA, a DHA ima najvise u ulju bakalara, plus ima manje EPA od obicnog ribljeg ulja. EPA ima protuupalno djelovanje, ali i razrjedjuje krv. (DHA i EPA su komponente Omege 3.) Ulje bakalara jos ima i vitamin D, sto je super opcija zimi, pogotovo u mojim krajevima. Moje kapsule su 500 DHA/400 EPA.
http://hr.m.iherb.com/ChildLife-Cod-...oz-237-ml/8521
I ovo mi je preporučeno :-) a sad je i na dobroj akciji.
Pazi jedino na dozu jer je ovo sa slike za djecu - znaci da ce preporuka na boci biti takodjer u djecjim kolicinama
Ajme S_iva,napokon,napokon :heart:!!!!Cestitke od srca,uzivajte,mazite se i da brzo dodete doma ~~~~~~~~~~~~
Bitan je taj omjer DHA i EPA kao što i Kaae kaže DHA je taj koji je potrebniji...
Kod većine preparata je 120:180 u korist EPA
Prvi link koji sam stavila ima omjer DHA 500:EPA 80 zato i je cijena malo veća i to je za mjesec dana, isto child life, ali je za trudnice i to baš da nebi bilo problema s dodatnim razređivanjem krvi zbog EPA...
http://hr.iherb.com/p/40209
Tnx Frčkić:love:
s_iva čestitam!
nisam ni ja vadila krv nego 1x u 12TT,briseve nijednom...da imam neke smetnje i probleme tek bi onda dobila uputnice....
od suplemenata pijem kad se sjetim kupit onaj Fr**ekov mama sok, jedem ribu 2-3x tjedno i pečem si kruhiće od lanenog brašna (najbogatiji biljni izvor Omege 3) tako da se smatram pokrivenom...
sjećam se nedavno neke diskusije i članaka po netu o tom ulju bakalara, ako iskopam zakeljit ću al' ko ispalo diskutabilno iz nekog razloga....
yves još uvijek nema?
Bila sam danas na pregledu, sve je ok. Mog doktora ne brine parvovirus pa onda ni ja vise necu brinuti. Kaze da je izuzetno rizican period izmedju 20. i 24. tjedna trudnoce, a inace nista prestrasno, pogotovo kad nije moje dijete u igri, ili nitko drugi izuzetno blizak. Slozio se s tim da jos jednom izvadim krv za mjesec dana, ali samo zasto sto su me vec narucili, on me ne bi slao. Virus prolazi kroz placentu u 1% slucajeva, a ni tad 100% beba nije zarazeno tako da je rizik vrlo, vrlo mali i nemam sto napraviti da ga jos vise umanjim.
Beba je procijenjena na 2146g, mrvicu iznad prosjeka za 33+4. Zijevala je na pregledu, izgledalo je kao da ce nas progutati prestrasni Pacman. Brrr. Sad mi je bas zao sto nisam dobila sliku, grozno je izgledalo. :lool: Sljedeci pregled je za 3 tjedna, a onda cu ici svaki tjedan, valjda.
Meni su vadili krv na prvom pregledu s oko 8 tjedana i onda jos jednom s 28, ili kad vec, kad sam radila OGTT (KKS + zeljezo). Briseve ne rade ni prije trudnoce ni u trudnoci, osim ako ima indikacija.
Ma ne, prvi put mi je CRP vađen negdje u 9 tt, kad me poslao izvadit KKS, biokemiju i urin.. CRP je rutinski u biokemiji, ništ spešl, i već onda je bio povišen, no kako trudnoća odmiče, on raste. Leukociti su bili mirni, no sad su i oni skočili na 16, nemam pojma, vidjet ću drugi tjedan kad budu nalazi kaj će reći, al pretpostavljam da će mi uvaliti neki antibiotik.
s_iva cestitam na curicama!
Cure nadam se da me primate u svoje društvo, trudna sam 6+2 danas prvi put vidjela otkucaje, inače sam već tjedan dana na fragminu... Dosad sam prošla svašta tako da mislim da ću često pisati na ovoj temi, već me svega strah a opet s druge strane sam tako sretna i nadam se najboljem, toliko od mene zasad svima šaljem :-*
karanfilčić,dobro nam došla i čestitam na malom srčeku ispod tvoga.
Večina nas je bila na tvom mjestu (kaj se strahova tiče) i skroz te razumijemo tako da...samo tipkaj,piši..olakšaj strahove.
I nek ti dani do prvih pokreta prođu brzo,poslije bude malo lakše.
Jako mi je žao kad pročitam tvoj potpis...:love2:
Oprosti kaj pitam...dali se zna razlog gubitku tvojih beba,jesi i tad bila na heparinu?
Karanfilcic dobrodošla na ovu temu i ostala jos 34 tjedana!!
Prva trudnoća je bila sy Turner inducirani porod jer je dijete imalo tešku dijagnozu uz Turner, nespojivu sa životom. Druga trudnoća dijete umrlo u trudnoći ništa nije nađeno osim prekratke pupčane vrpce i 3 trudnoća rodila s 34tt dijete umrlo nakon 3tjedna zbog komplikacija upale pluća, inače je imala i teža oštećenja mozga i u zadnje dvije trudnoće su djeca bila niske porođajne težine. Sada smo napravili sve žive pretrage, sve mam je uredno osim mog pai1 heterozigot, doktori(idem paralelno kod socijalnog i privatno) su se usuglasili da uzimam fragmin 2500 i aspirin 100 uz to još i 3*2 utrogestana i 2*1 folacin. Sa 10tt idem na 4d. Uglavnom ovo je prva trudnoća na heparinu nadam se da će nam pomoći u ostvarenju našeg sna
I ja se nadam da će ovaj put sve proći u najboljem redu.
Teško je čitati što si sve prošla, stvarno si snažna.
Karanfilčić drago mi je da si s nama i da je srceko tu :) kad čitam tvoju priču zaista me uhvati istovremeno i tuga i divljenje tvojoj snazi i hrabrosti..Želim ti naaajškolskiju i najdosadniju trudnoću koju možeš zamisliti :*
Mi smo se danas pravili važni na UVZ i šarmirali našu doktoricu svojim pozama :D Muža sam pustila da se divi i sluša a meni je samo laknulo da sve ide dobro..danas me prala posebno grozna nervoza i strah, bila sam sva izbezumljena..ali evo nas kući, mazimo trbuh i sretni smo što bi nam se uskoro mogao i javiti :)
Mučnine i povraćanje su i dalje tu..17tj..
Lady bravo za pregled!!
Ja sam rigala ali ono slapove do negdje 24. Tjedna i onda kad sam legla u krevet na mirovanje sve se smirilo. Samo se nemoj naprezati ako tako puno povraćaš kao sto sam ja..
Rodilaa decka prirodnim putem od 4kg i 53 cm :)) sve je ok za sada hvala Bogu jedino me trtica ubija .. Ali nekaa
Djevojka, čestitam!
Prava je to momčina!
Brzo nam se oporavi!!!
djevojka,sjetih te se jutros,reko idem pitati di si i kak je prošlo!
Čestitam od sveg srca,evo ga tu je tvoj momčić!:-D
eryngium nam se nije dugo javila.
Kaae,Lady,super za dobre preglede.:-)
Meni bh sve jače..svaki čas me stisne jedna u krevetu. Dok sam na nogama trbuh mi klasika kameni ali eto sad se i bh počestile...el mi ne paše ovaj Mg,ili mi je jednostavno to normalno sad s ovim tt..neznam,bumo vidli.
S_iva, djevojka, čestitam!
I moje brojanje dan po dan je došlo do svog kraja. Na 35+5 pukao mi vodenjak, valjda više nije mogao izdržati pritisak kontrakcija, i 5 sati iza toga na CR stiglo je moje najveće čudo od malo preko 3kg i 49cm. Sad je u intenzivnoj dok još malo sazori a ja se selim na neke druge teme brojati dane dok ne budemo skupa.
Pratit ću vas i dalje. Sretno!
Eryngium, djevojka cestitam na bebicama! Uzivajte!
Djevojka i Eryingium bravooo! Neka je sve dobro prošlo i puno se mazite sa svojim mrvama :*
Eryngium, čestitam!!!
Da se ubrzo mazite zajedno!
Djevojka,eryngium,cestitam od srca!! Eryngium,terminuso,ostavila si me samu da odbrojavam hihi! Ali neka je sve dobro prosli!! Moja kcer je rodena u terminu s 3050 i 49cm! Tako da je tvoj momak zaista pravi momak!! Puse