http://www.poliklinika-harni.hr/ac.aspx
Tu si provjerim za kolko tt mi je koja od mjera (glavica,femur,trbuščić) i uglavnom tjedni odstupaju od mjera na uzv-u kod moje gin,ali ništ strašno.
Za izračun gramaže na temelju tih mjera nisam našla.
Printable View
http://www.poliklinika-harni.hr/ac.aspx
Tu si provjerim za kolko tt mi je koja od mjera (glavica,femur,trbuščić) i uglavnom tjedni odstupaju od mjera na uzv-u kod moje gin,ali ništ strašno.
Za izračun gramaže na temelju tih mjera nisam našla.
Cure da li je normalno osjećati grčeve u trbuhu kao pred mengu u 32tt...imala sam ih u početku i onda je prestalo i sad opet
Mona ja ih imam svakodnevno ali se smire nakon nekog vremena i u preponama ih imam redovito :-/
Mislim da je bitno da ne idu kroz leđa
Hvala draga...kad mi kažu trudnoća ti je nešto najljepše mislim naravno da je nosiš u sebi novi život ali ta napetost od samog početka me ubija ako boli zašto boli ako neboli zašto neboli....
Vojvodjanka.........dobrodošla među trudnice...očito trebamo ti i ja neku temu otvoriti da možemo mljet..mi sve koje smo manje T od ostalih ovdje...
dominik, fali ti HC, iliti opseg glave... tako da ne zeli izbaciti nista. Za sad nisam uspjela pohvatati sto bi bio onaj C....
A to onda nemam jer mi samo ovo pise.. Mozda je taj c opseg glave?
Meni je izbacilo neke grame ali u vise kategorija a nisam razumjela sto znače.
Ma ne sekiraj se kaae znat cu za 10 dana ako se sjetim.. Od stresova sve zaboravim pitat ..
Preveliko ili premalo je za glavu - obicno su mjere u milimetrima, znaci 4cm ne moze za opseg, a 40 je puno previse, s obzirom da je neki prosjek 35 cm na porodu, u terminu.
Grami koje izbacuje su prosjecni grami za 32 tjedna, nazalost nista specificno za tvoju bebu jer fali ta mjera. :(
Hvala kaae evo pomogla mi njuškica u inbox tako da imam rezultat otprilike !
Super!
Jesi saznala sto je C?
Nemam pojma i dalje sto je to c , ako slucajno tko zna nek javi.
Evo prislijedujem link za izračun i jos jednom se zahvaljujem dragoj korisnici na info.
http://www.gravidanzaonline.it/calco...-peso-feto.htm
Ta je tablica vjerojatno vrlo, vrlo okvirna (iako niti jedno mjerenje ne moze biti tocno, s obzirom da su mjere relativno 'otprilike', uzete s ekrana). Vecina lijecnika racuna po formuli koja trazi opseg glave i trbuha, duzinu femura i tocnu gestacijsku dob. Mislim da je formula po Hadlocku.
I sluzbeno prijavljujem da mi je dosta! Ne spavam,noge i ruke ko buzdovani i booole!! Trbuh ogroman!! Ko cce izdrzati jos tjedan dana!?? Ajde mali vise!!
Do prije par dana bila sam ko zmaj,a sad ko neki ogroman pokvareni kit
Ajoj kudri,:psiholog::drama::taps:
Bit će bolje...:aparatic:
I ja ću se upisati ovde.:)
Trudna 10+5 i počela sam osećati kontrakcije. U prvoj trudnoći su krenule u 12t, ali ginekolog tome nije pridavao mnogo pažnje. Kada bih mu se požalila da mi često stomak bude tvrd i bolan, on bi mi rekao da malo usporim tempo. Ležanje na boku kada dođe do toga i povećane količine magnezijuma su, čini mi se, ublažavale problem.
Sada opet isto, ali drugi ginekolog koji mi od početka trudnoće želi otvoriti bolovanje. Imala sam smeđkasti iscedak i odmah me htela slati na komplikacije. Dogovorile smo se da ću joj se javiti odmah ako se ponovi. Uvela sam folnu i iscedak je nestao. I dalje se čudi što još uvek radim, iako mi posao nije naporan. Ja sve mislim da ako sam prošli put izgurala 42t i na kraju se nisam ni otvarala niti su kontrakcije bile dovoljno jake da se porođaj završi prirodno, da ću i sada izdržati do kraja. Jedino sada imam intenzivnu četvorogodišnjakinju, jedan carski rez i starija sam, pa se brzo umaram i stalno me nešto bolucka.
Pozdrav svima i da nam brige budu manje!
Cikla, i mene je ginekologica htjela poslati na bolovanje uz dufaston zbog krvarenja, premda je pregled pokazao da je sve u redu - po uzv dijete je bilo dobro, ja uredno zatvorena. Odbila sam jer sam krvarenja imala i u prvoj trudnoći, i to toliko da sam vjerovala da imam menstruaciju i nisam trudna. Zbog toga sam u prvoj trudnoći sve to prošla bez ikakvog usporavanja ritma (radila prekovremeno, nosila teške terete, ma svašta) i bez hormonalne terapije. Tako sam sad obećala da ću se paziti i piti tablete ali na bolovanje nisam htjela. Na kraju nisam ni tablete popila, jedino sam pazila da ne nosim baš teške stvari, ali bilo je opet i dosta fizičkih aktivnosti. Čak sam osjećala, pogotovo u ranoj trudnoći, da mi je manja napetost u trbuhu kad se umjereno krećem. Pješačenja su mi jako pasala, mislim da me najviše smetalo sjedenje za kompjeterom. Krvarenja je i opet bilo, ali manje nego u prvoj trudnoći. Neću nikom savjetovati da radi što i ja, ali na kraju sam se zapitala koliko žena bespotrebno leži na bolovanju i pije tablete bez potrebe tijekom trudnoće.
Nove cure dobrodošle!
Meni moja divlja od jucer trbuh mi stalno poskakuje, sve si mislim pa kad ce vec jednom malo odspavat, bas sam umorna!
kudri, drži se!:kokice::heart:
jel iza tebe idem ja ili ima još netko između? :o
ja sutra ulazim u deveti mjesec i sad me hvata panika da ću prenijeti ili da ću roditi baš na božić i neću moći jesti francusku i pečenku kod kuće :škartoc:
melange,pa buš ju jela u rodilištu hihi!
Meni nekak pod normalno dolazi na misli da budem rodila ranije,neznam objasnit...
Malo sam nervozna,gin mi je na bo cijeli prošli tj,priča se da se ni ne vrača..ovaj tj sam trebala na pregled. Samo mi treba neko drugi sad pred kraj trudnoče.
evo i mene malo da vam se javim :bye:
nemam nikakav specijalan update da vam išta pametno prijavim, mislim da mi je jedino trbuh počeo malo biti vidljiv (ne samo navečer ko do sada)
i dalje se hrvam s mučninama i ''bulimija'' mi je prešla u pod dobar dan (ok, ima koji dan svako toliko da ne povratim al ti su rijetki) uglavnom recikliram doručak pa uspijem nadoknaditi klopu u toku dana, i sada na 19tj sam oko 2.5kg dobila..mislim da je to ok? nisam neka mršavica i sitnija sam pa nekako mislim da kod mene i mali pomaci su sasvim normalni...
Kudri tak si mi odletjela pred sam finish, a Žužy ni ti mi baš ne odmičeš sporo :trci:
a s druge strane meni vrijeme nekako i dalje na kapaljku...
Dominik nek ti miruješ koliko god imalo veze ili nemalo, pa nek što dalje dobaciš 2U1
Ah moja Melange, ti baš brigaš slatke brige kaj ćeš klopat za blagdane
Muma preslatka curka na avataru :*
Nove curke dobrodošle :D
Melange ma ne brini bolje to nego da ti kamere 1.1. Dođu u bolnicu.. Hahah mislim da ce kudri doc ako se ne varam!
Lady ja sam povraćala do 23. Tjedna i to slapove :-/ i svejedno bila u plusu nekih 5kg tako da si ti super..
joj kamo srece da ja prenesem ali to je nemoguce..
Ma nikad ne znas sto je nemoguce. Stvarno ima brdo slucajeva dijagnoze ranog otvaranja (jedinica bi trebala biti prilicno zanemariva), a na kraju se radjaju bebe iza 40-og tjedna.
Ja nemam nikakav osjecaj sto se tice termina. Prosli put sam rekla da necu roditi u studenom jer mi se studeni ne svidja (termin je bio 19.11.) i na kraju sam pocela s trudovima 1., a rodila 4. prosinca. Za ovu bebu mislim da nece ranije, ali ne mora bas ni 15. sijecnja. A niti 31.12. jer ce imati rodjendanskih problema cijeli zivot.
Lady,evo i ja svoju prvu kilu dobila sa 19. tt,sad sam na +8. Ne brigaj,nadoknadit ćeš,samo da ta više povračanja olabave.
Meni nekak sad sve fino jest čovječe...al baš. I slatko čak. Što se vidi i na vagi sad u zadnjem tromj. Mislim neka,ne smeta :-) samo se čudim. Apetit mi u nebesima. Evo baš si pečem pomfria8-)
A jučer za večeru zmuljala piceka i krumpira od ručka,tri pite s jabukom,malo salame na kruh za potvrditi i na kraju kekse s mlijekom. Njam!
Cure pozdrav, danas smo 24+0 i mene to brini svako malo.... Pa ta malena jedva javi se tu i tamo kroz dan ali to tako njezno i lagano.... Pa vidim po vasem pricama da to bi trebalo vec lupkati na veliko....
I moj se javlja sramežljivo, vrlo rijetko.
Ne brinem jer se javi ujutro i po noći, a preko dana baš malo.
Moja kilaža raste shodno trbušini. Ja sam na +3, danas 29+1tt.
Zadovoljna sam dobivenim kilama, iako sam i dalje u minusu u odnosu na početnu težinu.
Lakše će mi biti poslije poroda.
Nadam se da neću preći 10kg u još ova 2 i pol mjeseca.
Joj mene uopće sram napisat koliko kg sam dobila.. Vi sve neke mrsavice...a stvarno ne jedem nista ekstra sad..
Žužy kako se tvoj mrda zadnjih dana?
Ova moja ne prestaje ni po danu ni po noći , stvarno me iscrpi. A nije bilo tako do prije par dana.. Mozda je samo ojačala hm..bas mi valovi idu po trbuhu i sve se trese..
Hehe neka trese:-D
Moj trbuh je baš iskočio zadnjih dana,ti skokovi idu u paketu sa kilom,dve svaki put.
A mišeka osjetim na isti način..miguljenje po cijelom trbuhu od do. Več neko vrijeme me ne rita onak žestoko ko kroz drugo tromj. ali cijeli dan ga osjetim.
Evo,baš mi mm veli da sam se zaokružila u licu. Ajde neka,reko imam zakaj :zaljubljen:
I moje kg samo idu.... Vec bbilo pokusavali smo i dijetuu i opet... Sada mi zabranio kruh tjesteninu i tako slicno.... Nista slatko ne jedim nisam ni ljubitelj ni grickalica... Ali kg idu... Zatrudnela sam sa 69a sada imam 88dr.je u soku.... Secer i stitnjaca uredu...
Drage moje molim vas za savjet, stvarno ne znam sta da mislim. Danas sam dobila jake bolove jajnika i vagine, nakon nekog vremena sam pocela krvariti, bas sam se prepala. U hitnoj su me odmah uputili za ginekologiju jer su sumnjali da je pobacaj. Na ginekologiji mi je doktor rekao da sam u ranoj trudnoci da se ne vidi dobro ali da se ne razvija plod...naravno suze same idu nakon te vijesti da bi mi rekao da dodjem pod hitno za 5 dana i ako ne bude napretka mora se vrsiti abortus. Ocajna sam ne znam sta da radim a ni mislim :( .
Zao mi je, ali ne mozes nista za sada. Ako ced biti mirnija odi privatno kod ginekologa. Ako ti krvarenje ne stane samo nazalost to nije dobro.
Sretno.
Prosla sam sve to, ne krivi sebe. Neke stvari stvarno ne mozemo kontrolirati.
Pozdrav cure
U 32 sam tt i cini mi se da sam se prehladila.
Cime da se "lijecim"? Ne usudim se piti nista od cajeva jer sam zbunjena tekstovima s neta..
Nasla sam podatke da bih trebala izbjegavati kamilicu, mentu, kadulju..uglavnom sve sto imam doma.
Patronazna nam rekla na tecaju da pijemo caj od komoraca, a na netu pise nikako ne piti taj caj. I sto je istina?
Smijem li kapati u nos otopinu korijena bijelog sljeza? Time inace lijecim upalu sinusa.
Sinoc sam zakuhala..jos nemam temp no ako odmah ne krenem s terapijom razbuktat ce se...
Koja temp moze biti opasna? Sto napravit tad? Uzeti lupocet? Hladni oblozi za skidanje temp? Otici kod gina i dr o.p.?
Samo lezi i miruj. Ne razmisljaj previse. Sretno.
Draga Radoznalica, da te malo utješim i koliko toliko umirim, mnoge od nas su imale nekakav hematom na samom početku u vrlo ranoj trudnoći, tako da nam ni krvarenja nisu strana...hematomi variraju veličinom i položajem, zbog čega neki predstavljaju veći ili manji rizik...maksimalno koliko se može pomoći kod takvih situacija je kontrolirati krvarenje na ulošku, najčešće je to smeđa krv, i najčešće se sve kroz destetak dana očisti samo od sebe. Uz to se daje progesteron i preporuka za mirovanje..i čekanje, koje je uvijek igra živaca...držim fige da sve bude dobro :love2:
Za prehladu je najbolja terapija vrijeme (par dana), odmor i tekućina.
Čajeve možeš piti sve u umjerenim količinama, po šalicu-dvije. Ali i voda je sasvim ok.
Ako ti temperatura prijeđe 38 popij lupocet, ispod toga se možeš tuširati mlakom vodom.
Otopinu korijena bijelog sljeza u nos možeš.
Kod dr bih ja išla jedino ako se pojave neki ozbiljniji simptomi, ovako samo možeš pobrati nešto još gore.