Ginger ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~
cleaning lady, počni s otopinom hipermangana u većini slučajeva je to dovoljno, mojima je bila to jedina terapija
Printable View
Ginger ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~
cleaning lady, počni s otopinom hipermangana u većini slučajeva je to dovoljno, mojima je bila to jedina terapija
Danas he vec sesti dan.ove u pelenskom podrucju su groozne.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Neke kozice imaju crvenilo oko mjehurica pa me to malo brine,dajem joj fenistil. Sinoc sam sve potapkala sa hipermanganom pa namazala sa sudocremom... sad cemo vidjet. Po noci je plakala ali ne radi kozica. Iskreno jos je nisam skinula iz pidjame :p krepana sam
Hvala cure
Na kraju je ipak bila incizija jutros :-(
Pod lokalnom
Kazu da je bilo puno gnoja i ne bi proslo samo
Ona je sad dobro, kao da i nije bila
Ima jedan sav
Kontrola za dva dana i onda se nadam da smo ovu nocnu moru stavili iza sebe
Ne dogodilo se nikome...
A joj Ginger :love2:. Vibram da se sve što prije završi.
Ajoj :O
Ginger incizija kozica? ajde nek bude dobro
ginger, šaljem :love2: i nadam se da će mala žaba brzo bit dobro kad su to očistili, je li još na ATB? kako su ostale cure?
nadam se da su lijepo zašili!
ima moj muž nešto slično ali na leđima, ali brate mili, izgleda ko da ga je neko nabio nožež, sory na opasci
Sad sam procitala sve Ginger, grooznoo! Drzim fige da sve prođe u najboljem redu :grli:
Ginger nadam se da će odsad pa nadalje sve biti dobro :love2:
Mala ribica :heart:
Ginger draga, sad udahnite i uzivajte u lijepom vremenu, nadam se da je ovo tmurno iza vas.
hvala cure
i ja se nadam da je to iza nas i da cemo uskoro uzivati u suncu
sad smo jos na mirovanju
I mi pokupili koze...u cetvrtak pocelo...danas imao i temperaturu i sad ih je dosta i bas ga svrbe. E sad doktorica rekla hipermangan da ga zaljevamo. Ali on veli da ga pece i derao se ko da ga tucemo. Pa sad ne znam.jel bitno opce tretirati necime kozice. Mislim ako ne tretiramo jel ce dulje trajati ili jel ce se upaliti...ili ne znam .....sta moze biti
Moji oboje imali u 12.mj.stariji prvi krenuo lupala sam ga u zobenim pahuljicama to smanjuje svrbez i crvenilo. Mladji je dobio nakon par dana puno manje od starijeg ali njega je svrbilo jace pa smo navecer mu dali koji put fenistil kad bi vidjeli da se cese. Drugo nista ni kreme ni masti ni hipermangan.
Meni susjeda rekla ako se ne tufka sa time da ce duplo dulje trajati...pa eto pitam
Nakon koliko dana moze djete van. Neki vele 4-5... Neki 7-10. A uglavnom dok izbijaju ne van. I kao ne smije bas na sunce.
Mi nismo dva tjedna isli van...kad su se pocele susiti i nove nisu izlazile i pola ih se povuklo. Ja nisam nis tuflala...kupke sa mljevenim zobenim pahuljicama nam super bile.
Kako se napravi ta kupka.
zemeš šaku dve pahuljica staviš iz u pelenu, krpu, malozavežeš staviš u neku posudu, naliješ vruće vode, i malo saftaš , onda žmičeš i izlazi ko mlijeko bijelo sluzavo van
Ja sam samljela 2 sake pahuljica i u kadu s vodom djecu nisam tusirala vec samo potapkala lagano rucnikom da ne izbrisem to mlijeko.
Zanima me do kad su koze zarazne. Dobili smo ih u cetvrtak i sad muslim da vise ne izlaze i dosta ih se i posusilo odnosno primile su se kraste. Jel jos uvijek zarazno?
I jel bi smio polako van vec je u kuci od cetvrtka dakle sutra ce biti 6 odnosno 7 dan ako racunamo cetvrtak lud je polako...
Pitanja za one koji su cijepili djecu:
-gdje?
-koliko dugo se ceka nalaz titra?
-jedna doza ili dvije do 13g starosti? (nailazim na razlicite informacije) Ako dvije koji je minimalni razmak?
-sto kazu, je li trajno ili treba docjepljivanjeu odrasloj dobi?
-s obzirom da je navodno mogucnost blagog oblika bolesti nakon cijepljenja, u kojem periodu od primanja cjepiva?
Nasla sam neke poluinformacije po netu, ali ako je netko nedavno cijepio dijete i saznao ove informacije puno bi mi pomogao da se znam organizirati do kojeg trena mogu cekati s odlukom.
Titar provjeravas na zavodu za javno zdravstvo. Nalazi se cekaju cc 2 tjedna.
Ostalo ne znam. Svi smo imali kozice.
2 tjedna titar + 3 mjeseca izmedju dvije doze (ako treba) + 1 mjesec rezerve. Ok, znaci trebam odluciti min 5 mjeseci prije puta cijepiti ili riskirati da ih dobiju pred/na putu. Osim ako i prva doza nije dovoljna za zastitu od bar par mjeseci, to bi mi dosta olaksalo racunicu :mrgreen:
Moji i dalje broje kumulativno 10 godina u "institucijama" bez zaraze :roll:
Prvo provjeri titar.
Mene je moja mama godinama uvjeravala da nisam imala vodene kozice, ali titar je ( gle cuda!) potvrdio suprotno.
Nakon toga odluci. Vjerujem da postoji zastita vec nakon 10 dana od primljene prve doze.
Evo ti malo info o dozama http://www.cybermed.hr/centri_a_z/cj...vodenih_kozica
Thx, vec sam procitala, na nekim drugim mjestima pise 1x, ovo 2x nadam se onda znaci dozivotno. Morati cu prvo nazvati zavod, da vidim kako napraviti za pocetak titar. I da li moze na uputnicu.
Moze na uputnicu, radila je moja sestra. Cini mi se da je tada, prije 7 god, mogla obaviti pretragu u Rocfellerovoj i u Petrovoj. Njoj je titar bio pozitivan iako nitko ne zna kad ih je preboljela.
Ja sam cijepila sina u dobi od 2 ili 3 god, jednom dozom. Vec tad se nisu mogli dogovoriti je li dovoljna ta jedna doza. Nisam ga docjepljivala. Racunam da mu je izlozenost u kolektivu dosla kao docjepljivanje. Curica je preboljela.
Moze. Sto ne bi moglo na uputnicu.
Ja sam isto ' istraživala ' o tom cjepivu i ono što sam isčitala ( a to mi je kasnije potvrdio i pedijatar ) da cjepivo ' drži ' negdje pišu 8-10 god, a najviše 15.g I kaže meni pedijatar cijepiti prije škole i taman će joj biti zaštita dok ne rodi ( da ne dobije u trudnoći ), a ja..jel.. A tko garantira da će ona rodit sa 20.g ? Mislim ja sam prvo s 36...
Ja se još uvijek dvoumim jer ako dobiju kao stariji mogu proći puno gore i s težim nuspojavama.. A pedijatar mi pak kaže da ih je ovdje ( u Njem) jaaako teško pokupiti jer da su skoro svi cijepljeni .. Tak da nisam pametna što da radim..
Ja sam se isto dvoumila i čekala.
Kad je navršila 13, a titar je bio negativan, cijepili smo.
Koliko će zaštita trajati, ne znam.
U krajnjoj liniji može opet napraviti titar i docijepiti.
Ne stignem sad čitati, pa sori ako pitam već stoput rečeno.
U njenoj grupi ima kozica, jučer oko 9 smo spazili 4 točkice, 2 na prsima, 2 na leđima, temperatura 37,8.
Noćas (dakle 4-5 sati nakon 37,8) i jutros temperature nema, točkice isto izgledaju, ima ih isti broj.
Koliko treba da točkice postanu mjehurići i da se počnu izbijati u većem broju?
(Sve se nadam da ovo nisu kozice, sutra bi trebala na izlet s vrtićem i jako se veseli tome.)
Ipak ih ima više..
to je to...
Kad da počemo mazati?
odmah?
dr nam radi popodne.
Kaže mi sestra od pedice iz druge smjene da se ničim ne mažu...?