prvi put sam ga radila sa prepolovljenom kolicinom svih sastojaka,kefirom iz frizidera a drugi put je bio sobne temp....
vodu isto topliju 2gi put.... pa sam oba puta dobila cigletinu bijelog ispucalog vrha....(ono sitno ispucano ko presusena zemlja)
kupila sam danas kefir i popila dio (a s ostatkom cu sutra pokusat opet)...ma to je slatko naspram ovog domaceg,gljiva mi se raspojasala pa bude stvarno fuul jak i kiseo...sve mi se cini da je ˝ubio˝ kvasac...to moguce? stvarno sam se drzala recepta i postupka od A do Z,eto jedino nemam toliko preciznu vagu da izmjerim 0,5g kvasca pa ga ofrlje uvalim....
e,da...i jeli nuzno da on bas sav potone? ja cekam dok ne nabubri i krene tonut na dno pa ukljucim pekac da to izmjesa...
no,mogu ti rec da generalno nisam zadovoljna sa pecenjem u 2 faze (i kad radim samo s vodom)....moram pripomoc pekacu,ostane ful zaljepljenog brasna na metlici nakon pocetnog 5ominutnog mjesanja...korigirala sam program,u pocetku sam radila na rapid za bijeli kruh a sada rapid integralni...vise se digne....
da li je moguce doskocit tome sto mi ostaje ful one tanke,kao paucina korice posvuda oko kruha? jeli to znak da nesto krivo radim ili da pekac bas nije OK?