i opet isto mislimo :-)
Printable View
I ja sam se oduševila Kradljivicom knjiga. Čak sam na par mjesta i plakala
Živa istina :mrgreen:
Mene sad čeka Solar (nisam znala da ga ima u KGZ), pa Sjena vjetra, pa još jedan Wilson.
I usput mi je prijatelj posudio (inače omraženog) Grishama, The Litigators, kune se da je odličan i da ću biti iznenađena.
Pa, da vidimo...
Je li tko to čitao?
Ja stvarno ne podnosim taj njegov scenaristički stil, ali priznajem da sam to zaključila prije puno godina, nakon što sam pročitala Rainmakera.
Pitanje, Philippa Gregory: dobila sam na mail newsletter od Tiska, vidim da je izasla njena knjiga "Casni trgovci".
Pretpostavljam da se radi o knjizi "A Respectable Trade", koja bi trebala biti zadnji dio "Wideacre" trilogije?
Zar Tisak ima i prve dvije knjige iz te trilogije??
Kao što sam pisala, dva mjeseca nisam ništa pročitala pa sam zaključila da moram uzeti nešto čitati što neću moći ispustiti iz ruku. Tako mi je pala na pamet Smilla i njen osjećaj za snijeg.
I stvarno je bilo tako, progutala sam je. Nosila sam je sa sobom da mogu čitati u busu :-)
Krasna atmosfera, zanimljiva heroina (literarna majka Lisbeth Salander :-)), vješt zaplet i čak prihvatljiv rasplet (a inače su mi raspleti najtanja mjesta krimića/trilera).
Isto mi je ostao neki osjećaj da nešto fali na kraju, ali još ne znam je li mi to bilo žao što je gotova ili mi stvarno nešto nedostaje u priči.
knjigu sam davno dobila od kolege Danca
Baš sam se nabrijala na skandinavske krimiće.
daj, MM zadnjih pola godine čita samo Nesboa- ja sam pročitala jednu i dosta mi je za sada
Nisam čitala sa scribda, nego knjigu iz knjižnice, a baš se ni ne razumijem u to.
Ali na ovom linku mi se čini da je sve.
Ne mogu je citati :/
Procitala sam nesto vise od 100 stranica i odustajem.
U pravu si, stil je isti, dobro on pise, ali ovo mi je i mucno i degutantno i ne zelim se uopce prisiljavati citati je.
Nije mi nikako sjela.
I u prvoj knjizi se nadje bisera :mrgreen: no, nekako je sve smijesno i simpaticno, a ovdje mi je prilicno odbojno.
Ne znam sto ti mislis...
Završila Izgubljeni simbol Dana Brown-a, počela čitati U sebi Stephanie Meyer i odustala nakon 40 stranica, nikako mi nije išlo, danas si digla Divna stvorenja, malo sam krenula, zasad mi se sviđa...
pratim vas :-)
Pa, za početak, "Otvoreno cijelu noć" mi je ostavila puno bolji dojam.
Nisu ni "Četiri prijatelja" loša knjiga, iako, količina prostota i vulgarnosti koju je natrpao u tu knjigu je zbilja impozantna :roll: Ipak, dala sam mu šansu. Kad apstrahiraš pubertetsku razinu komunikacije između "prijatelja", ostaje još uvijek dosta zanimljivog materijala. Prva dva dijela djelovala su čak obećavajuće. Ali treći dio, e tu je zglajzao i sve pokvario zagazivši u sentimentalnost i patetiku, između uspomena i pijane sadašnjosti. Tako da me se cijeli taj dio knjige uopće nije dojmio.
Prvi i drugi dio interesantni su, ako ni zbog čeg drugog, zbog likova. Ako pažljivije promatraš, svi oni su u bijegu od nečeg, iako glume velike frajerčine, a odnos glavnog lika sa svojim roditeljima je vrlo uvjerljivo ocrtan. Kao stvoreno za pdf "Dobne skupine 13-18", samo što su ovdje akteri desetak godina stariji :mrgreen:
U drugom čitanju, doduše, sve skupa mi djeluje prizemnije i manje kvalitetno (što nije slučaj s prvom knjigom, koja me oduševila i iz prve, i iz druge). Što samo govori o tome da ne treba baš sve knjige čitati dvaput :mrgreen:
Maloprije sam kupila 3 knjige: Robinja, Svih sedam valova i Anđeli koji mi šapuću.
Čitao itko?
Malo cu spojlati pa ne mora svatko citati :D
Jasno mi je sve, no, odustala sam. Likovi su bas takvi kao sto opisujes (koliko sam polovila u prvih 100 stranica). Tipicno ih oslikava onda jedna scena, gdje cak toliko ni ne karikira jer vjerujem da postoje takvi likovi :mrgreen: kad jedan stoji u moru, boji se zene koja ga moze nazvati pa nosi mobitel i u more :rolleyes:, a drugom rukom... :rolleyes:
No, nakon sto ih je onaj ljubazni gospodin :mrgreen: pozvao u javnu kucu, pa nakon sto su dosli tamo... Tu negdje mi je prekipjelo pa sam zatvorila knjigu.
I procitala sam O misevima i ljudima, prvi put. Jako dobro, Steinbeck je izvrstan!
Neću opisivati što se dalje događalo, ali prekinula si s čitanjem baš kad postaje zanimljivije. Nije da su likovi odrasliji :mrgreen: ali situacije u koje upadaju postaju sve bizarnije.
Ostajem pri svojem mišljenju da su prva dva dijela knjige obećavajuća, a treći da je bitno slabiji.
Ja ga JAKO volim, al' ono, bas-bas. :heart: moja najdraza je "Istocno od Raja".
I znas sto? Bas sinoc sam o njemu razmisljala...
Naime, zavrsila sam Alijevu "The Sultan in Palermo" (odlicna, preporuke, zao mi jako da trenutno ne mogu procitati i zadnju iz "Islamskog kvinteta" jer ju ne mogu nabaviti), na polici me cekao Kerouac, "On the Road", uzela, pocela citati, i pomislim.... "Ma ne bih ja to... Radije bih sad Steinbecka citala...." Bas sam nekako za njega raspolozena.
Inace, imam hrpu narudzbi koje cekam u knjiznici (uglavnom povijesne i historic fantasy), i dok mi ne stignu zelim nesto za izricito opustanje. Idem danas vidjeti sto mi preporucuju.
I ja volim Steinbecka - East of Eden, Grapes of Wrath, Of Mice and Men - i tim redoslijedom. Prvu obožavam.
Istočno od raja sam pročitala, odlična je!
Vidjela sam da u KGZ imaju i Grapes of Wrath (Plodovi gnjeva) pa ću si to uzeti sljedeće.
Kerouaca nisam nikad čitala.
I sad još jedno priznanje :mrgreen: nisam nikad pročitala Krik i bijes (Buku i bijes). Samo dijelove na satu hrvatskog.
Kako se vama to čini?
Ne kako vam se čini to što ja nisam čitala, već kako vam se čini Faulkner! :mrgreen:
Što, Krik i bijes ili činjenica da je nisi čitala? :mrgreen:
Što nisi čitala - OK.
A Krik i bijes mi se sviđa iako ne volim romane struje svijesti. Jako volim Faulknerovu Svjetlost u kolovozu.
mene anci zainteresirala sa četvoricom prijatelja i tim morem :lool:
Mislim da se nije ovo spominjalo: Jedan dan, David Nicholls, a knjiga je baš lijepa, životna, stvarna, smiješna i tužna, s odličnim dijalozima, skroz me uzela.
hvala optimist, mislila sam da je to mozda jedna od dvije knjige za kojeu vec godinama pokusavam otkriti kako se zovu.
Obje sam citala nekako u isto vrijeme. Obje su futuristicke price. pogotovo su se meni cinile tada. Prije vise od 20 god.
U jednoj je zavladala vladavina zena i muskarci su istrebljeni ili poslani na fizicki rad a samo jedan mali dio je odredjen da budu davatelji sperme. Prati se jedan iz te vrste i njegova bivsa zena koja je visoko pozicionirana i nikako si ne smije dovoliti da pokaze da voli jednog muskarca. I da ustvari voli voditi ljubav s njim.
Druga knjiga je potpuna suprotnost. Zavladao je potpuni patrijarhat u kojemu su zene doslovce ropkinje, bez prava glasa. Osim, naravno zena vladajuce klase. Neke od ropkinja sluze za to da budu surogat mame. Prati se jedna takva. Ostale mi u sjecanju dvije scene iz knjige- lice maze putrom jer kreme za lice i sva kozmetika, ukljucujuci i supun i parfem su dostupni samo ovima iz vladajuceg sloja. (I prostitutkama.)
I druga scena kako njen "vlasnik" pokusava imati odnos s njom da bi ona zatrudnila, ali svemu svjedoci i njegova zena, jer se to tako radi.( :-o)
Ne znam dal su te knjige totalno smece, jer kazem, citala sam ih kao tinejdzerka, ali cesto ih se sjecam i htjela bih ponovo procitati, ali nikako da nabasam na naslov.
Da li medju vama ima nekoga kome su gornji opisi zvucali poznato?