pa da ne vjezba zena uludo :P
Printable View
pa da ne vjezba zena uludo :P
ma pusti mene, smiješno mi je bilo kako zhang piletinu umače u afrodizijak, štoviše - španjolske mušice :mrgreen:
Kupila sam avokado. Lijep mi je. :-)
Dosad ga nikad nisam jela tako da bih trebala provjerene i fine recepte.
Guacamole je ziheraški recept, imaš masu recepata na webu. Npr. ovdje. Al ne možeš tu puno fulat.
Ja volim tople sendviče s avokadom. Narežem ga na cca 4-5 mm tanke šnite, složim sa šunkom i sirom na kruh i zapečem 10-15 minuta na cca 200 °C.
Ako bih htjela nešto pametnije, morala bih i sama malo googlati :) Radila sam bila neki rižoto jednom, al zaboravila sam točno kako. Imam neku mediteransku kuharicu, mogu pogledati večeras, ako ne bude nekih dobrih savjeta.
Ponedjeljak: karfiol sa parmezanom, i tuna na naglo.
Za veceru sparoge-fritaja.
Upravo smisljam ostatak menija za ovaj tjedan.
Jelena hvala ti
Juha od teleće koljenice, lešo meso i salata
Jučer varivo od mladog boba i ječma, danas vjerojatno neko od brokule i tikvica. Na detoksikaciji sam od prvomajskih peka.
A za avokado moj omiljeni recept je salata s tunom - avokado, ljubičasti luk, dva tvrdo kuhana jaja, tuna (najbolja je ipak rio mare). sve nasjeckati na komade od ca pola cm, i začiniti limunom i maslinovim uljem. Nema kome se ne sviđa.
meni :mrgreen: doduše, nisam probala ovako, al ne paše mi taj avokado nikako. il ga ne znam dobro ukomponirati. a nije da nisam probala :-/
ja avokado obožavam, iako uvijek kažem da ću napravit guacamole, na kraju ga uglavnom potamanim žlicom onako iz kore
danas sam htjela artičoke, bob i grašak, ali nigdje nisam našla artičoke, pa će bit sve isto, samo bez artičoka :mrgreen:
sutra ću mesnu štrucu sa feta sirom u sredini
Travnat??? Svašta osjetim u avokadu, ali travnatost ne :-/
On je zapravo "egzotični" maslac, sam po sebi i nema previše okusa, ali jako je ugodan uz dodatak jače aromatičnih namirnica. Kažem, tko god je probao onu salatu gore, oduševio se i tražio recept.
Angie, ako je tebi avokado maslac bez posebnog okusa, onda se ni ne cudim da ne osjetis travnatost. Meni avokado nije sjeo cak ni u kombinaciji s cokoladom, tj. kakaoom, a svi znaju moju ljubav prema cokoladi
Mislim da u kombinaciji sa čokoladom/kakaom ni meni ne bi sjeo :lool:
Avokadu se u slanoj kombinaciji mora ubaciti nesto da ublazi masnocu .
moze avokado ( gnjecen) -limnunov sok- malo maslinovog- ljutika sitno sjeckana ( ili luk)-paradajz ( sitno narezan )persin/ korijander
ili avokado ( gnjecen )- maslinovo- limun/ limeta- ribana kisela jabuka
meni je slatka kombinacija fina kao desert
avokado- med- zlicica kakaa ( miksano) + grcki jogurt na to , ne u to ( moze i sl. vrhnje , ali je lakse sa grckim jogurtom)
Varivo od lece sa suhim mesom, za dva dana, i palacinke!
Smrznuta banana, avokado, kakao, slatko vrhnje i malo meda. Sve smiksati i imas fini, kremasti sladoled.
Meni uz avokado definitivno ide neko svjezi okus, ne mogu si zamisliti slatko i cokoladu. Mozda me netko od prijatelja iznenadi pa se predomislim.
Ja sam radila i ovo:
http://www.coolinarika.com/recept/pi...ja-s-avokadom/
Nikakva senzacija, ali je fino.
Radila sam guacamole. Odlican mi je avokado.
Moram probati i vase recepte :-)
vidjela žaba... pa radila danas pečeni luk, a pošto nisam imala oraha, jako je fino i s pinjolima.
netko je stavljao recept za leću, mislim Mojca, ako mi netko može brzo staviti link, ne stignem sada tražiti, tnx
Pohana teletina, pire, kupus, paradajz te bob&grasak sa mentom.
Baš ste bile brze i ažurne :-P
Skuhala leću po svom, super je ispala, danas smo polizali lonac i tanjure :-)
rehab :lol:
nisam vidjela da si pitala, al ja radim ovako http://kuhanaipecena.blogspot.com/20...-lece.html?m=1
oooodlicno je!
Jučer Ceaser's salad, danas ću kotlete s rižom i zelenu salatu.
mi danas klasičnu juneću (procijeđenu :D ) juhu.
jučer smo pojeli lešo meso, malo ga je ostalo, pa ćemo danas salatu od to malo mesa, jaja i paski, mladih izdanaka češnjaka. to mi je jako fino, ako slučajno niste probali - pa sam zato došla napisati ovdje što danas jedemo :mrgreen:
Ne znam zasto se osjecam prozvanom :)
Cini mi se da sam skuzila na topicu o expres loncu da neki od vas puno dulje kuhaju juhu, a ja malo kasnije ubacim tonu povrca. Otpocetka kuham stabljike persina koje izvadim, a na samom kraju ubacim sjeckano lisce. Bit ce da je tu djelomicno kvaka. Al i dalje nama pliva nasjeckan luk po tanjuru i mi ga volimo :)
Uopce mi nije jasno tko stigne 4 sata kuhati juhu. Malo vam zavidim. Jedino da ju sad stavim da se kuha do 22.15 h. A imam i pretis lonac (i to znacenje tj. kraticu sam sad naucila na topicu od kuhanju s expres loncem), svejedno ga rijetko izvucem. Stoji mi visoko, moram sa stolcem :)
Mi smo jucer jeli mladu blitvu na leso i meso s rostilja. Za danas nisam kuhala. Kasno smo se sinoc vratili kuci.
I da, volim mladi cesnjak!
Mi danas jeli lungic u ruzmarinu i speku, cvijetin mladi kupus na cetvrtine s maslinovim i cesnjakom i zelenu salatu.
Ovaj kupus mi je otkrice otkad je cvijeta73 napisala da ga tako radi.
Btw, u subotu sam radila tortu s mentom. Prefino i skroz neobicno.
Ja sam propustila cvijetin kupus
cviiiiijetoooo....
Mi smo danas pecenu koku, mladi krumpir skuhan u vodi sa metvicom i nakon kuhanja zacinjen maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i paprom, zatim zelenu salsu (persin, listovi metvice, cesnjak, kapari,senf, ocat, maslinovo ulje) u koju smo dodatno namakali meso i krumpir. Ama prste polizali.
Za sutra sve spremno za prvu ovogodisnju parmiggianu, bas joj se veselim!
Rezanci od tikvica za mene i bolonjez sa mrkvicom i graskom a za muvicu sa njokicama. Ja sam jela matovilac salatu sa malo krastavca i rajcice a micika krastavac i rajcicu
...