Super onda, probaj i ove, kzu da te boje dislekticarima olaksavaju.
Printable View
Super onda, probaj i ove, kzu da te boje dislekticarima olaksavaju.
Ja imam dobre vijesti: sad pred upis u srednju školu odvela sam mlađeg sina u Suvag psihologu i logopedu, za svaki sličaj, da vidimo gdje je sa svojim elementima disleksije, krstkim intervalom pažnje, memorijom itd. Kaže psihologinja da je skroz ok, a logopedica da ima nešto sitnih smetnji zamjena slova kod pisanja i čitanja napamet, ali da nema nikakvih zapreka da upiše bilo koju srednju školu koju želi. On i dalje ima papire, ali to će mu najvjerojatnije dobro doći na maturi. Uostalom, tko zna... Mom starijem sinu su napravili reviziju rješenja o individualizaciji u prvom polugodištu. Čim su mu to potvrdili, prof.matematike mu je digla font na testovima na 14 i on je u roku keks dogurao do petice. Slično je i s drugim predmetima. I kako sad stvari stoje, izgleda da će p3oći s 5 iako se tome nitko od nas nije nadao, pa ni on sam.
Pouka priče: i te kako vrijedi truda sav taj rad s djecom, kod logopeda i doma, ali i papiri znaju korisno poslužiti.
Da, to je i ko mog sina još uvijek problem. Nisam sigurna da će to ikada riješiti. Moj brat je iz iste vreće i dan danas sa 40+ godina. Bez vanjskih pomagala ne ide nikako. Ali lakše je kako djeca rastu, pa im postane jasno njihovo ograničenje.
Moj sin je puno puta zakasnio na izbornu informatiku koju obožava, a to je popodne i nema doma nikoga da misli za njega. Dugo sam ja brinula o tome, zvala telefonom i podsjećala ga, ali on jeprepoznao problem tek kad sam prestala, pa je dobio neopravdani i propustio omiljeni predmet. Sad si sam namješta alarme. Sreća da postoji tehnologija koja tu pomaže.
Istina. To otkriješ slučajno, kad dijete dobro čita tekst iz čitanke koji je na žutoj podlozi, a ne može pročitati na bijeloj. Ima za kupiti prozirnih folija u svijetloj žutoj ili plavoj boji koje staviš na bilo koji tekst, pa isprobaš što djetetu paše. Moj E. Obožava signire, ali ne sve, samo zeleni i žuti. A ja sebi markiram odurno roza i narančastom i cijeli život koristim šarene flomastere, ali njemu ne pašu moje farbe, ima svoje.
sta cete napraviti sa skolskim knjigama koje jos daju iskoristiti? prodat, poklonit?
naši moraju vratiti knjige po određenom popisu!
meri, svakak vidi ako možeš kaj zamjeniti, prodati, mada je malo toga u prvim razredima, samo glazbeni, čitanka iz hrvatskog, možda početnica, priroda i glazbeni
mi ne vracamo knjige jer smo ih kupili.
imam glazbeni, dvije citanke iz hrvatskog, priroda, mislim da je i knjiga iz engleskog iskoristiva i imam kompletan vjeronauk nekoristen, jer sam ga bila upisala pa ispisala. za drugog mi vise nece vrijediti jer bi on trebao krenuti 2018 u skolu, a tamman ce se te godine opet mjenjati knjige.
vidi da zamjeniš, možda ćete imati razmjene po školi, ili pogledaj kod suseda, naravno ne trebaš ni ti kupovati nove knjige
ovo ja stalno govorim da je najbolja škola.
naši su već vratili u školi tako da ih poslije mogu iskoristit drugi prvašići, samo im je ostalo par.
u petak završna priredba, bijela haljina kupljena, noć prije radimo pletenice tako da kad se puste sutradan bude kosa valovita jer su njih dvije snježne pahuljice :-)
sad sve u petak?
kako misliš SVE?
Jos malo pa kraaaaaaj :dancingfever:
:mrgreen:
knjige smo dobili pa ih i vracamo
ne znam kad, jer jos idu zavrsni ispiti
mi trebamo vratiti samo udžbenike iz glazbenog i vjeronauka :)
je se baš ne veselim toliko kraju škole jer sad treba pretraživat one kampove (Willow thanx again) al dobro.
za onaj praznik u 6.-om već smo isplanirali posjetit Brijune pa će pola tog tjedna bit pokriveno, mašala jesam puno pokrila od 10.6. do 4.8. kad idemo na GO :lol:
lili za tebe i tebi blizu http://spansko.helendoron.hr/ vidi plakat za teniski kamp
Hvala ti zavirim od doma po svim tim linkovima :-)
mi smo glazbeni izgubili tak da ću to morati kupiti(izgubio je i vrecicu s tzk-om s nike tenisicama). Vjeronauk i pid nam je u očajnom stanju, ali smo to uz glazbeni dobili rabljeno i nije 100% naš nemar uzrok izgledu knjiga...
Cek zasto moras kupiti zato sto ste to dobili?
Ajme Nike tenisice :/
nemoj se ljutit tocekice ali niste vi izgubili glazbeni nego ti je SIN izgubio, knjige su njegova odgovornost.:kiss:
Mi smo prosle godine trazili odgodu pa tek ovu jesen krecemo i trebat ce nam slijedece knjige i radne biljeznice, ako se netko zeli rjesiti svojih. Meni ne smeta da je potcrtano i ispunjeno itd, jer glavne knjige ce mu biti u skoli i ne nosi ih doma, osim petkom. A ja zelim imati rezervne doma da mogu pratiti sto u skoli rade i pomoci kad bude trebalo a ne da mi se nagomila za vikend od cijelog tjedna.
Za Hrvatski, pocetnice knjiguljice za tiskana i pisana slova, udzbenici i radne biljeznice, S. Jakovljević, Rogić V. Štanger VeliČki
matematka 1, udzbenik, radna biljeznica i zbirka zadataka, sve od J. Markovca, izdala Alfa
Priroda i drustvo, "Skola i Dom", udzbenik i radna biljeznica, napisali D Domišljanović i T. Jelić., izdala Alfa
Engleski, Happy House new edition, udzbeniki radna biljeznica, L Roberts i S Maidment, izdavac Algoritam
Njemacki, Applaus 1, D. Ušćumlić, G Barišić, Lazar, izdavac Profil
Odmah ući engleski i njemački ¿
Je, meni su i te iz skole previse. Gledam ih nerado samo kad moram.:mrgreen:
Čuj ti sigurno najbolje poznaješ svoje dijete, htjela sma samo reći da znam roditelej koji rade puno s djecom al ne znam da itko od njih ima duple knjige :-)
Ti očito želiš biti svakodnevno u tijeku, ok.
Nego jel netko zna ima li šta preko Odmorka tijekom ljeta u ZG i što? Od kampova mi je ok Žabac i još jedan pa ćemo vjerojatno nešto od toga a opet da ne bankrotiramo. :-)
Bit će odmorko možda još nije napisana na web bazeni, a Jarunu možda nešto u domu sportova, a bit će u cekate i ljetne radionice besplatne samo se treba prijaviti, a pogledajte malo coolschool na tresnjavci
Može on nositi dio ili sve knjige svaki dan ili određene dane doma, a tako je moj nosio jer mu je bilo žao da knjige sam ujutro u školi, a tek pred kraj godine više nije nosio, a ali on je to sam nosio i u školu i iz drugih nje, a po svojoj želji, a baš se i nije pretrage doma ih gledati
Odmorko nemojte zaboraviti da trebate iskaznice za isti, potvrdite papire u školi http://www.skolski-sport-zg.hr/iskaznice.aspx šaljite gdi treba, prvih mjesec dana važi i original prijavnice, ako imate važeću iskaznicu, onda pogledajte do kad važi.
Karting za nas na kraju svemira a i za one koji žele doći do kraja karting ljetna škola, počinju se popunjavati termini za besplatnu školu Kartinga u trajanju od 3 dana, prijave na listu u Karting centru to je tam sa strane kod Gokyja http://kczagreb.hr/ljetna-karting-skola/ adresa je kod Gokyja, ne rade ponedeljkom.
Hvala puno Jelena.
Hvala punooo Jelena.
evo još jedan kamp, novootvorena igraonica, čini se super ako vam paše lokacija
https://www.facebook.com/djecjiklub.zmajo/
andiko otiđi na karting centar ali tamo kod gokyja i upiši se u listu, ti koji su na listi idu badava, a kolko znam da već par godina nemaju mogućnost da platiš tečaj, nego samo rade verziju koju sam rekla, tj. to je vama badava, ali naravno da se plaća jer to je pod pokroviteljstvom socijalne skrbi, prevencije, branitelja .... ( sory zaboravila), nije 2 sata vožnje , daj si zračunaj kolko bi to para bilo, vožnje ima nekih 20-30 minuta, po određenim ključevima, jedni iza drugih, jedni pored drugih, čunjići i štapići, i to je treći dan. svaki dan 2-3 sata .
inače 5 minuta vožnje za klince ( ako deđeš i platiš) je 40 kn, za odraslije je 60 kn.
jučer naši četvrtaši bili na kartingu ali skraćenoj verziji, i vozili su do 10 minuta po grupama od 6, više ih ne stavljaju na staze.
Covjece, tek sad kuzim koliko mi olaksava zivot to sto sam jos na porodiljnom
Stvarno ne znam kaj bih da nisam :-/
I kaj nas ceka nagodinu...
Jos malo pa gotovo.
Nasi su danas pisali zadnji kontrolni. Nemaju vise zadaca, jedino moraju ponavljati tekst za zavrsnu predstavu. Zadnju noc ( iz cet na petak) spavaju u skoli, zajedno sa uciteljicama ( cijela skola od 1.-4.r ) i to jim je sada glavna okupacija.
baš fora, mogli bi i to nama uvesti
nego naši osmaši idu zadnji dan škole u Vukovar na 2 dana,