Super, da bitno ti je da si tu negdje u obje, ti si u visokoj zadovoljavajucoj.
Mene bilo malo frka, jer sam 77g. kakav ce biti nalaz.
Za moje godine, 35, kaze dok odlican.
Jesi vadila i ostale hormone?
Printable View
Imam sve osim prolaktina i TSH. .DR mi je rekao sa su svi uresu..svi su mi unutar ref.vrijednosti..
sad cu ovih dana i ta dva izvadit pa da vidimo..
Vidim da dobro reagiras na lijekove,odlicno!!
Sad ti zelim svu srecu na punkciji da se oplode i transferom zadrze kod tebe svih 9 mj.
Sretno!! Ako smijem pitat koja je vasa dijagnoza?
UUU lijepo ma iskreno ja nisam uopće očekivala veliku betu jer sam imala jake simptome za vješticu a od nekih stvarnih kako kažu trudničkih ni jedan, mene su jedan dan boljele jedan dan ne..ma sve je to jako rano draga za neke posebne simptome, zato se ti opusti samo pozitivno razmišljaj i sve će biti u redu :-) ja vjerujem da je taj + onaj pravi sretno još jednom :heart: i javi rezultate bete
Pa i nema je u biti konkretno.
Mm je bio normo, zadnje je aste..ali taj spermiogram je radio nakon antibiotika i 2dana apstinencije, nije mjerodavan.
Ja sam imala povisen tsh,sada je ok i operirala sam miom na maternici i tada su mi nasli malo endometrioze iza maternice prije 13 mjeseci.
To je sve.
Sve ostalo ok, imala sam sponatni 6+1, samo otislo bez kiretraze, prije 2mj.
tako da kaze dok mozemo prirodno, ali idemo da ne gubimo vrijeme.
Bas tako,mozete doma pokusavat godinama bezuspjesno,ovako su vece sanse..bas,zasto gubiti vrijeme.
Onda uopce ne sumnjam u ishod..jos jednom sretno do neba
mi smo naručeni za postupak u 01/13 i rekla mi je sestra da je velika gužva i da se javim sredinom 11/12 za ljekove tako da je bolje da se javiš nešto ranije...
eto ista stvar,ni mene nisu nikad slali vadit hormone.na početku prije negdi tri god. kad smo se još čudili kak nemogu ostati trudna,sam pitala dr. da bi možda trebali vidjeti hormone pa je rekel da se ne brinem oko toga.kao ciklusi su mi školski pa su mi sigurno i hormoni ok.tek lani kad sam rekla u petrovoj da mi ide mlijeko iz cice me poslal vadit prolaktina,bil je 25,9 i rekel je da je to u redu.nakon što mi je počela iti krv iz iste cice umrla sam od straha,otišla privatno na ultrazvuk gdje mi je doktorica rekla da je sve čisto,imam malo prošireni mliječni kanalić i da imam lijepe dojke:naklon: i da se opustim.
Melem draga,pozitiva je najbitnija po meni sa psiholoske strane..okruzena veselim pozitivnim ljudima razmisljaj pozitivno.i nemoj da te bude strah godina,pa nebi da imas 60:)..znas i sama da zene radaju i poslje 40..
Zuzy, ja bi na tvom mjestu otisla kod soc.gin.i trazila uputnicu za sve spolne hormone,uz to i za AMH..ja mislim da je to jako bitno,ako grijesim neka me slobodno netko ispravi
Ja nim ni cekala soc, samo sam ih povadila.
Jeste novaca , ali neznanje me vise kostalo zivaca.
hm,za to mi treba uputnica,tak da sad kod kontrole budem inzistirala da me šalje vaditi sve kaj se da.
Morat ce ti dat jer su to redovne pretrage kod MPO..moja je samo ispisaa bez da sam ju trazila
Pozovi se na svog doka, reci da ti treba estradiol,prolaktin,Fsh i Lh za 2-5 dc i progesteron za 7dpo.cca 21 dc
I da trebas stitnjacu, TSh, t3,t4.
Razlog zasto da konkretiziras i kazes da si pred postupak i da trebas je taj, da shvati ozbiljnost, da ne pomisli da si to ti sada od mr.googlea saznala.
Inace stitnjacu, ako si iz Zgradi privatno, nije dugo cekanje,a nije ni puno para.
Jako se dugo ceka soc, ja sam 2mj da bi dobila samo dijagnozu, vec sam ta 2 mjeseca pila euthyrox i zanijela.
Tako da to bolje tako.
žužy ne znam da li ti je mpo doktor u petrovoj napisao što trebaš od pretraga prije postupka, meni ginekolog isto nije htio dati uputnice, ali je to napravio nakon što mi je doktorica kod koje sam u postupku napisala sve na povijest bolesti.
mislim, ako ti specijalist napiše da trebaš obaviti neke pretrage, nema kaj soc. ginekolog ne dati uputnice.
btw petrova radi samo spolne hormone, štitnjaču ne.
Ayan ti govori istinu, znaju ne dati, ali moja da sve na moju rijec, samo moram znati sto pricam.
Stitnjaca ide na Rebro, zato kazem bolje laborTorij, cca 180kn
Ne znam zasto su soc.gin tak teski za uputnice,moja je vald iznimka jer cim sam joj pokazala nalaz MM i da idemo na MPO mi je dala uputnicu za hormone
u biti moj dr. nije škrt za uputnice,daval mi je sve kaj su u petrovoj tražili.pitam se samo zašto me nijedan od njih nije nikad slal vadit hormone.pogotovo jer je s mm sve ok(normo)..ako mi bude i sad rekel da mi netreba,reći ću mu da me traže u zg i trebal bi mi dati.a pred prvi ivf sam dobila onaj popis pretraga koje treba obaviti(krvna grupa,faktor,markeri na bolesti,papa,brisevi),sve bilo ok.hormone ne.inače sam iz kc,pitala sam za štitnjaču,navodno naši šalju na pretrage u vž.za otprilike 3 tj valjda dobim prvu mengu nakon kiretaže,onda moram na kontrolu i naoružala se budem popisom pretraga.:dancingfever:
ne,drugi.a pošto je "sve" do sad bilo u redu,nekak sam počela tražiti odg. na dugo postavljano pitanje-zašto nejde.pa se trenutno lovim za hormone:idea: svi (uključujući i doktore,sestre),obitelj,prijatelji,znani i neznani su se čudili kak smo mi to ostali trudni nakon prvog postupka?svako od njih zna nekoga ko je išao goodinama pa ništ:| ja sam samo ponavljala,pa normalno da nam je uspjelo,s nama je sve ok.i bome je bio šok kad ipak nije.i sad sam malo počela tragati,preispitivati..a bit će kako bude.
Dosla s pikanja, estradiol od jutros 2200.
Hm, cekam uzv sutra...mirisim li to stopericu?
rekli su mi phd nalaz za 10 dana,evo zovem jučer,danas,vele da pitam preksutra.a čekam da piše tam zašto nije uspjelo,mada sve si mislim da i nebudem puno saznala.dr. strelec je moj mpo doktor.
Prosao je i najgori dan u mom životu. Hvala Bogu, sve je bilo u redu, ništa me ne boli, a sreća u nestreći je ta da su mi se jajnici očistili od cisti.... Eto bar je nečemu poslužila ova neuspjela trudnoća.
Cure, svima vam želim puuuuno uspjeha u postupcima ovaj mjesec, da bude puno lijepih vijesti i lijepih bebica iduće godine u veljači!!! :*
Sirena moja sada samo skupi snage za dalje i naastavak borbe za bebicu..ne mofu ni zamisliti kako ti je danas bilo,jedino sto mofu je poslati ti.virtualn zagrljaji :love2:
I sorry na kojem krivom slovu jer pisem s moba pa mi malo nezgodno
Jutros uvz, odlican i ima ih 8 komada 17-19 mm i endometrij 9,8
Veceras u 21h stoperica, u sub ujutro aspiracija kod dr.Radakovica.
Ima li tko kakvog iskustva s njim?
Žužy ako ideš u Vž za štitnjaču naoružaj se strpljenjem kod nas ti se prvi pregled čeka i do 6 mjeseci.....kod nas ljudi idu sad i u Varaždinske Toplice jer tamo navodno ne čekaš dugo. Ja sam baš danas išla vaditi krv za TSH u Vž jedva sam ušla u čekaonu kolika je gužva.Obavezno provjeri štitnjaču, znam dosta cura kojima je baš štitnjača zadavala velike probleme a i ja imam problema s njom pa ti govorim iz iskustva. Meni je doktor rekao čim saznam da sam trudna obavezno i hitno se javiti na vađenje krvi i pregled. A i ostali hormoni ti mogu imati veliki utjecaj, moja kuma imala 2 spontana jer je imala previsok prolaktin, prošla sve žive pretrage i tek kad je promjenila doktora otkrili da prolaktin radi probleme. Sredila prolaktin i treću trudnoću iznosila bez problema do kraja. Za štitnjaču porazgovaraj s dr.opće prakse a ne ginekologom. Meni moja daje uputnice za sve što ima veze s štitnjačom. Nadam se da sam malo pomogla! Sretno :-)
Bili moja,
I ja isto...sada tek dolazi tezi dio,iscekivanje...da li ce biti jajnih,da li ce se oploditi,da li ce se primiti...toliko iscekivanja...
Melem,odlično!! bit će to sve dobro,ne brini.. očekujem vijesti u subotu:)
a ja sam kod prof.Radakovića ali dosad samo jedan pregled obavila,pa se nadam da ću od tebe saznati više informacija o njemu prije mog postupka:)
Sretno u subotu,držim fige
Naravno da ces sve cuti, kakv ti je dojam ostavio na pregledu?
a zapravo bila sam na konzultacijama kod njega budući da mi ginekologica radi u Petrovoj,rekao je da će me pregledat netom prije postupka u 9 mj.da je sad besmisleno( bila sam koncem trećeg mjeseca), pa mi je samo pregledao papire i rekao da trebam izvaditi AMH još da to voli imati i čudio se što već imam svu dokumentaciju za MPO..nekak mi se činio dosta ozbiljan ali sam čula od drugih kao da je do njega jako teško doći i da imam sreće što sam kod njega,tak da::))
kakav je tebi?
Curke 12DPT beta 193:-D Tako me strah nadam se da će se poduplati!
Kristina 1977
Jupiiii,
Bas je lijepo vidjeti, pa imas je vec sada , bez straha pa poduplat ce se samo tako.
Bas mi je drago, lijepo mi je vidjeti ovakav post :)
Vidim jednog vodenjaka :)
Tikki
Isprazni mailbox....di si mi?
Ja sam ti jako nestrpljivi jarac, a ti meni tako :( :)