vala mala i muž , mislimo na vas i vašu curicu
Printable View
vala mala i muž , mislimo na vas i vašu curicu
Pozdrav svim curama na ovoj temi!!
Vala Mala , mislimo na vas!!:heart:
vala :heart: ~~~~~~~~~
alma za takvo ostajanje bez daha skoro do vrtoglavice sam čitala da je najbolje leći odmah na lijevi bok,jer je tada najbolji protok krvi i tebi do srca pa krv nosi kisika dovoljno,inače ako npr. ležiš na leđima iza 5mj trudnoće beba i ostali organi pritišču te glavne žile koje se vraćaju do srca i tada ženi se može uzlupati srce i ostajat bez daha,tako sam čitala na zdravstvenom portalu jednom,neznam više gdje,a inače je i tipično za trudnice da se ostane često bez daha i meni se to dogodi ali nikada do vrtoglavice ili da mi jako lupa srce,ali zna iznenada se uzlupat i onda na lijevi bok i ubrzo sve bude ok
ValaMala drži se!:love2: dat će Bog i roditi ćeš ti veliku, zdravu i jaku curicu!
alma mislim da ti simptomi mogu biti od nedostatka željeza. izvadi feritin, željezo, hemoglobin. ja po preporuci gin uzimam od početka trudnoće ferrum lek 2x1 tab za žvakanje zbog anemije, dobiješ ih na recept..
vala mala~~~~~~~~~~~~da sve bude u redu!
Vala :love2::heart:
Sve ce biti u redu, samnom je u bolnici bila cura koja je takodjer lezala od 31 tt, i sad je vec na 35.
Zato samo pozitiva i slusaj doktore :yes:
I ja sam cula da se treba lezati na lijevom boku,ali glava od bebe mi je na lijevoj strani i kad tako legnem pritisnem ga valjda i on pocne lupati na sve strane,tako da i od mog spavanja vise nema nista...Cak me zna probuditi lupanje u sred noci i onda skontam da lezim na lijevoj strani i da sam ga pritisnula.Jedva cekam da se nekako drugacije okrene,ali eto od pocetka je tako smjesten ''poprecno'',pa valjda mu se svidja.
bok svima!!
ja se jučer vratila, bebe su velike (11, 12 i 13 cm) i aktivne, sve je na svom mjestu, cerviks 43 mm T
pregledavala me dr. Akšamija (jako je draga) i rekla da je zasad sve u najboljem redu. samo da tak i ostane
ValaMala :heart: :heart: drži se
Svima svako dobro želim ;)
Kordice vratila si se...samo neka tako i ostane.
Da jos malo zavibramo za Valu i za Bab...cure držite se
Kordice, neka se tako i nastavi. Da, dr je jako draga i detaljna, i mene je pregledavala jednom.
X!
Mare... :heart:
Sori, ali moram jedan OT: Isprobali smo večeras tummy tub. Beba uživala do neba. A tek mi promatrajući nju! :) Toplo preporučam!
http://www.tummytub.co.uk/gallery.html
Curke dobila sma uputnicu za UK i BATB Procitala sam na povijesti bolesti da je to antibiogram e sad jedno pitanje Poštop sam morala kompletnu krvnu sliku i mokracu to su mi rekli da idem u doma zdravlja i to sam obavila Za ovo..antibiogram..je posebna uputnica i piše za mikrobiologiju
A gdje s tim idem jeli mi netko to moze reci? Nije mi bas zvijezda blizu da se secem do nje bezveze a M mi radi pa me nemre voziti A totalno me zbunila ta posebna uputnica i sad neznam kam bi s tim A narucena sam za 2 tj opet u Petrovu jer moram to donijeti i jer ce ponovno mjeriti NN
Nety imas u Petrovoj mikrobioloski laboratorij pa pitaj tamo jel mozes to kod njih obaviti. U istoj ti je zgradi gdje i obican lab, samo kad udjes odes skroz desno i tamo pitaj.
uživali smo sinoć na uzv 3D, moja curica je mirna :-) jedva da je ruku pomakla i pokazala lice,a nogice drži prekrižene :) al smo uspjeli vidit spol
sve je super
Bravo za curku. I ja kad vas čitam postajem pomalo znatiželjna nosim li curku ili dečkića (evo i Seve čak objavila da će roditi sineka :-) ... ali odolijevam napasti, neka bude do kraja iznenađenje. Eh slatkih li mukica ...
Evo samo da vam javim da sam od sutra do poroda na promatranju u bolnici.
S obzirom na moju prijašnju lošu anamnezu, a i beba je nešto manja, pa dr. želi
pratiti situaciju odnosno dali će posteljica i dalje dovoljno dobro opskrbljivati
bebu hranom i kisikom. Inaće, ctg nam je uredan, zatvorena sam...jedino bi bilo
dobro da naša "mršavica" nabaci još nekoliko grama. Sada u 37.tt ima 2350g.
Mislit ću na vas...a vi mislite na nas!
Svima želim svako dobro, uredne trudnoće - da možete uživati u njima, a curama
kojima se približio "dan susreta" da im bude najljepše moguće iskustvo.
Bye :bye::kiss:
nata sretno i da curka nabaci još par stotina grama :-)
sretno nata! Neka curetak jos malo ojaca do najljepseg susreta i neka ti bolnicki dani brzo prodju. Mislimo na vas! Ja sam danas prelezala veci dio dana jer me prepone rasturaju i trbuh mi je nezgrapno velik. Osjetim bebe sve nize i ne kuzim kako se toliko moze promijenit u jednu noc, jos jucer su bili visoko iznad i oko pupka. Trebam li se zabrinuti?
evo da vam curke javim...ja u 15tom tjednu saznala da u sebi nosim malog pišonju.....još nije sigurno 100%..ali nekih 90% da:))....pišonja se vidi iz aviona....a ja cijelo vrijeme mislila da je curka....ovo je zaista bio šok..hehehe
Ma Sumskice ne brini ko zna kako su se smjestili pa te sad brcaju malo niže, a i čuj još malo pa je kraj blizu možda su se spustili prema izlazu:-)
jedva čekaju da upoznaju mamu svoju!!
još malo, još malo!!
Mirna bravo za pišonju!!!
Sad sam dosla doma nakon pregleda u bolnici i na dnevnom ulosku krv! Prvo sam se prestrasila, ali si mislim da je to sigurno od ne bas njeznih prstiju doktorice koja je radila pregled, jel se to ikome od vas desavalo nakon pregleda?
Ne bih htjela dizat frku i opet letit u bolnicu, po baby watcheru bebi kuca srceko i sve je ok, sad cu se najest cokolade da me malo izbumba iznutra da se smirim.
Ja bi rekla da je to od pregleda.
Neki dan sam bila u Petrovoj, u trudničkoj ambulanti... tamo ko na traci. Niti ti pogledaju papire, niti te ko išta pita. Pregled gotov za 2 minute.
Ležala sam cijeli dan nakon pregleda jer me užasno boljelo.
Ili pojedi naranču da te izmlati pa ćeš biti mirnija.
ja sam sebi rekla...ak vidim krv nakon pregleda ili sexa, zanti cu da je to zato jer je prokrvljenost grlića ogromna i velika je vjerojatnost puknuća neke žilice, što mi je dr. objasnila, ali svejedno bih se javila na hitnu da budem mirna.pošto si se ti vec vratila iz bolnice..znači, vec si pregledana što ti daje sigurnost da nije nikakvo krvarenje prijetilo pa je navjerojatnije neka žilica.ja bih pričekala.ako se smanjuje..to je to.najvjerojatnije će tako i biti.ako se povećava krvarenje, što je jako malo vjerojatno..onda drito u bolnicu opet!
ne brini...kaže mi moja dr...da je bolnica puna žena oko večernjih sati sa takvim i većim krvarenjem ali nakon sexića..hehe
Hvala cure, evo lezim i nadam se da ce prestati, nije neka velika kolicina krvi, ali dovoljno da me uznemiri. Evo bas se malena meskolji iznutra pa sam uvjerena da ce sve biti ok i da je to od pregleda.
mirna evo još 10 dana!!toliko se bojali da ne bi opet prerano a kako sad stvari stoje niš se još ne događa, ne da se bembolini van:-)
i da curica je, tako barem kažu:-)
bugaboo ma bit će da je od pregleda, ti lezi i odmaraj pa ako do sutra ne stane pravac doktoru, al ako je od pregleda bude stalo!
Nešto me već dugo muči. Od prvog dana trudnoće, na niti jednom pregledu gin mi nije ni pipnuo prsa? Zar je to normalno?
Nije ni meni u cijeloj trudnoci. Ne znam jel normalno ali kod nas koliko znam nije uobicajeno da se pregledavaju prsa trudnicama
Ni meni. Nina, a zašto misliš da bi ti trebao pregledati? Ja se zapravo ne sjećam da mi je ginekolog ikad pregledavao prsa.
Tijekom trudnoće nije ni meni, ali zato na redovnom pregledu uvijek.
Meni nikad, ni u trudnoći ni prije...šareno bih pogledala svoju doktoricu da mi krene pipkat grudi....
Prethodni privatni ginekolog bi me na svakom uzv pregledao doslovno do grla. Masno bih platila, ali sam bila mirnija.
U nazad par godina sam imala mastopatije pa me skoro poslao na mamografiju, ali tad sam imala 30ak godina i dr mi nije htio napraviti pregled. Ja se pokušavam sama pregledati, ali nisam osobito spretna i ne znam da li bih prepoznala problem. Već dugo osjećam bol u jednoj cicki i to prema pazuhu (i prije trudnoće mi se to dešavalo). U principu boli kad diram......a na svakom pregledu zaboravim pitati gina jer sam zaokupljena bebačem i pitanjima vezanim za njega.
Ja brijem da bi moj socijalni ginekolog , privatni ginekolog i MPO ginekolog pobro šamar da krene pipat grudi..:lol:
Čini mi se da sam bila na bezbroj pregleda i nikom nikada nije palo na pamet da pipne (.)(.)..i najnormalnije mi je da ih ne pipa.. zna se za što je droktor..:mrgreen:
koliko sam shvatila-nina govori o redovitim pregledima dojki -UZV, nevezano za trudnoću.
evo da se i ja javim nakon redovitog uzv danas popodne..
30+0 tt, malena sve 5 se razvija, ima 1,5kg, opet je kratko upalilo i 4d pa smo vidjeli slatkicu našu s bucmastim obrazima:)
ja zatvorena, sve 5. dobila još 1,2kg od prošli put što je ukupno 7kg od početka.još 2 mj do poroda pa valjda ću doći bar do 10 preporučenih.. samo me gljivice još muče i dr kaže da umjesto canestena nastavim s rojazolom a da ćemo moći to riješiti tek poslije poroda kada ću smjeti uzimati određene lijekove za to..
I ja sam imala puno gljivica u prvoj trudnoći, ovaj put ništa, sve čisto. Koristila sam canesten ali nije baš puno pomagao.