dominikslatki,mi se zbilja pratimo:-*
Takve periode sam i ja imala...čas svega par bh dnevno,pa onda ovakvi dani ko danas...pa to sa pišanjem. A trbuh mi tvvvvrd.
Printable View
dominikslatki,mi se zbilja pratimo:-*
Takve periode sam i ja imala...čas svega par bh dnevno,pa onda ovakvi dani ko danas...pa to sa pišanjem. A trbuh mi tvvvvrd.
Pusti ti to žužy puževim korakom idemo mi prema naprijed.. Nećemo se hvalit previse, ali kad se sjetim svih stresova sto svojih koje jos uvijek imam, sto tvojih s početka i bolnica i svega , mi smo čudo :)
Jos da nam je koji tjedan ma sa svim bh i ostalim s****** pa smo na konju!
:rock:
Pozdrav svima!
Pratim vas dugo ali se tek sad ukljucujem. Prolazim sve isto kao i vi...
U 31. sam tjednu, a na strogom mirovanju od 16. tjedna. Cerviks skracen, unutarnje usce bilo otvoreno, ali zadnjih dva mjeseca zatvoreno. Serklaz nije radjen zbog polipa na cerviksu i rizika od krvarenja. Beba jako nisko, pritisak imam vec nakon 5 min dok odem u wc, ponekad hrpa bh kontrakcija, a ponekad sve mirno. Uz sve to trombofilija i terapija Clexan ujutro i navece...
Svaki dan nesto novo bolucka ili zateze... Nadam se da doguramo sto dalje.
Pozdrav svima!
U 31. sam tjednu, a na strogom mirovanju od 16. tjedna. Cerviks skracen, unutarnje usce bilo otvoreno, ali zadnjih dva mjeseca zatvoreno. Serklaz nije radjen zbog polipa na cerviksu i rizika od krvarenja. Beba jako nisko, pritisak imam vec nakon 5 min dok odem u wc, ponekad hrpa bh kontrakcija, a ponekad sve mirno. Uz sve to trombofilija i terapija Clexan ujutro i navece...
Pozdrav svima!
Odradila pregled danas, 36+0. Beba malo manja od prosjeka, ali izmjerena stvarno onako otprilike. Kilaza 2525g. Sljedeci pregled tek 22.12. jer doktora nema, a meni se ne da nekom drugom na stol (plus ni on ne smatra da je bitno jer sve izgleda dobro). Naravno, mogu u bilo kojem trenutku otici na pregled ako zelim i mislim da trebam. Najbitnije od svega mi je da ce doktor biti tu oko termina. Ne bih bas htjela radjati uz nekog drugog.
Pozdrav svima!
Imam novo pitanjce za vas. Ja sam po prirodi "pristojni" panicar (onaj tip panicara koji kuha i kuka u sebi i ne maltretira previse okolinu s time ;) ) i ova tema je kao stvorena za mene.
U 27. tjednu trudnoce sam (26+5) i nekako mi se cini da bebu osjetim manje nego prosli tjedan tj. da je intezitet udaraca slabiji. S obzirom da mi je ovo prva trudnoca i nemam s cime to usporediti trenutno se, gle cuda, brinem. Bebu osjetim vise puta dnevno, tu i tamo budu jaci udarci, ali nekako imam osjecaj da je prosli tjedan vise tulumarila. Racionalni dio mozga mi kaze da je sve OK i da je valjda i njoj takvo vrijeme, a panicni dio pici svoju pricu :roll:
Sto vi kazete, da se brinem(i reagiram nekako) ili da zauzdam panicara u sebi?
Obavljen pregled danas, plod se razvija dobro i prvi otkucaj srca na UZV vidljiv, ali hematom jos uvijek velika prijetnja, pored tableta ukljucene i injekcije 2x sedmicno. I dalje napeto nema radovanja.
Koliko si sad tt? Miruješ li strogo?
radoznalica, samo polako i miruj! doslovno, kauč-wc!! držim fige da sve dobro prođe!!!
Kaae,radoznalica,super za preglede.
radoznalica,mrvica kuca,vidiš da je to hrabrica mala. Nastavi mirovati i sve bude ok.
evo i mene danas s pregleda,ušla u 37TT, + 10kg,visuljak okrenut glavom prema dolje....mislila sam da nije jer i dalje ne osjećam nikakav pritisak ni potrebu za češćim pišanjem...idući pregled 22.12,dr. ispravio uputnicu i na mikrobiologiju odnjela samo za BHSB...
kaže dr da je mali oko 2800gr +/- 200gr, dakle opet idemo preko 3kg sigurno....:rock:
Sad sam 6t a cuvam se, samo lezim i wc jedino malo po kuci prosetam nakon jela, bas mi lose bude zeludac ne moze da "svari". Hvala vam na podrsci :*
Cure, danas me dosta muče kontrakcije, čim sam se ujutro digla imala sam ih desetak u 20 minuta.
Kada odmaram prestanu, dogofi se poneka.
Ne znam kako sad tako naglo.
Ugl, popila sam ujutro jedan šumeći mg 375, mogu li sada još jedan?
Nešto me i crijeva muče, nisam prvo par dana uopće na wc-u bila, jedva jučer uspjela, danas je lakše. Valjda je ta peristaltika sve pokrenula.
Bejbi se giba non-stop, imam osjećaj da se stalno izokreće, oko pupka mi nešto gurka, sve si mislim da je lakat s obzirom na njegov položaj.
Ja sam u 31. tjednu i imam ih dosta. Ono sto sam primijetila da pocnu ako mi je vruce ili zagusljivo, ako ne pijem dovoljno vode, ako mi je probava spora, ako je beba suvise aktivna i svojim pokretima izazove dodatno kontrakcije. Uglavnom, i ja sam ih danas imala previse, jos sam na strogom mirovanju. Pomoglo je tusiranje i 600mg magnezija (400 jutros i 200 veceras). Nadam se da ce noc biti mirnija.
Medeja,eto oče tak i meni..nekad jako česte a nekad rijeđe. Meni su noći koma po tom pitanju,budi me svaki okret i odma me primi bh,probudi me ukočeni kuk i čim se pomaknem me opet primi bh...uglavnom imam filing da mi je cijelu noć trbuh kamen. Danju me primaju ali ne tolko jake....ali ima ih.
Pazi da ti bude prazan mjehur i poradi na pražnjenju crijeva. Barem kod mene pali. I možeš slobodno popiti dvije tablete Mg.
I odmaraj više.
Medeja dobro došla u bh klub :-/
Ja magnezij uzimam 2x375g vec 2 mj svakodnevno i pomaze mi dosta, ako slucajno zaboravim odmah su kontrakcije češće..
dominikslatki,kak je ovih dana?
Nema nam kudri dugo.:kokice:
Da, nema nam kudri, a njoj je sad negdje vrijeme sta ne?
Meni je ovih dana malo lakse i sve se spremam na lose dane jer evo bilo je 3 dobrih za redom..
Spavanje me bas muci, sto ti kazes, pomaknem se i evo bh, pa mjehur, pa se razbudim.. Ahh.. Sutra imam kontrolu, nadam se dobrom.. Si ti uspjela dogovorit pregled?
Mene su ovaj put stavili na razmak od 10dana, prije uvijek na 2 tjedna pa me to malo kao muci..
Cure imam pitanje:
Od jucer imam jake glavobolje, cak sa ukocenoscu dijela lica i tijela i cak nekakve konvulzije,
jucer oko sat-dva nisam bila svjesna gdje sam, sta se zbiva i imala ta bljeskanja u ocima.
ne zelim panicariti, danas je malo bolje, ali glava i dalje boooooli.
Dvoumim se da odem negdje na hitnu ili ne. Ako odlucim oti i, molim savjet gdje da je javim u Zg?
e da, sad sam 28tt
orange80, jesi imala ikad prije migrene? jer mi tako zvuče tvoji simptomi.
Hvala ti na ovom podsjecanju na migrene.
Ne, nemam nikada migrene, ali valjda uvijek postoji prvi put da se migrena pojavi.
i ja se tjesim da je to to, ali znas kako je, ako postoji i 1% sanse da je nesto gadno, htjela bih to iskljuciti.
A opet, naravno da mi se ne hoda po hitnoj.
sta migrene stvarno mogu biti toliko jake da ti se polako gubi svijest, ukoci dio tijela i lica isl?
Mene je tamo u 26 tj negdje ulovila grozna glavobolja , neizdrživa, isto sam razmišljala hocu necu na hitnu. Ali to s licem mi nije bilo.. Imala sam bljeskove i vrtilo mi se i dok su mi oci bile zatvorene , a glava mi je sva bila nekako nemirna nikako ju namjestiti. Popila sam lekadol i smirilo se. Probaj s lekadolom. Ako tad ne prođe Odi na hitnu..
o da. plus mučnine ili osjetljivost na svjetlost/mirise. i ovo bljeskanje je dio migrene s aurom.
svakako popij lupocet čim osjetiš pojavljivanje simptoma, nemoj trpiti i pustiti da ti se razbukta jer onda pomažu samo jaki lijekovi, a ne znam koliko su dopušteni u trudnoći.
a prije odlaska na hitnu možda možeš nazvati pa pitati za mišljenje?
Orange, nemoj se zezati s time i lijepo zapali do hitne.
Ja sam u prvom tromjesečju imala strašne glavobolje i gin me uvijek pitao imam li bljeskove pred očima. To se meni nije događalo, ali znači da je simptom nečega.
Uostalom, rekao mi je ako mi se to krene događati da se javim u bolnicu obavezno.
Danas su kontrakcije rjeđe, bolje se osjećam. Ujutro sam mogla bez problema prošetati peseka uz dvije-tri kontrakcije kao i inače.
Nedjeljom uvijek punimo tjedne tako da smo punih 30 tjedana, hrabro ušli u 31.
Mpo gin mi je rekao da se čuvam i izdržim do iza nove godine, onda ćemo lakše disati.
Ništa, vrijeme ćemo kratiti gledanjem i kupovanjem baby sitnica, izradom kolača i keksa... Uvijek mi ovo blagdansko vrijeme brzo prođe.
Moze li preporuka sta bih mogla uzeti za bolji rad crijeva, vec 4 dana nisam isla u wc i bas me muci, od naprezanja me samo stomak zaboli a nikakvog efekta. Prestalo mi je krvarenje vec 3 dana hvala Bogu ali me sad brine sto imam bijelo-zuckaste boje iscjedak pa me brine je li to dobro ili lose? Nikad kraja brigama. Pozz
radoznalica,žučkasti iscjedak je normalni u trudnoči.
A probava...uh,probaj se držati hrane koja te inače potjera. Svak ima svoje...plus magnezij.
dominikslatki,sutra sam na pregledu. Ne očekujem uzv jer ovaj gin na zamjeni ne radi tako često uzv-e:-/ od zadnjeg pregleda je tri tjedna prošlo a jučer smo napunili 34tt.:zaljubljen:
Upravo sam imala muke po depilaciji...:drama:
radoznalica, za probavu probaj Donat mg.
Žužy tako mi je smiješno kako se pratimo. Znaci sutra smo na pregledu i ja sam upravo imala muke po depilaciji, to pred pregled Haha ..
Ja sama ne bi mogla, ja se izvalim ko morž u kadu a dragi je kozmetičarka :p
Radoznalica slažem se s curama, magnezij dva put dnevno čuda radi sto se tiče probave i ne moze ti naštetiti..
Meni magnezij nije pomogao uopce, tako da je sve to individualno. Pomoglo je - nista. Tek sad pred kraj, kad je progesteron skroz drugaciji, imam opet normalnu stolicu.
Progesteron ima veze, nekom bas jako utjece, nekom manje. Ja sam u obje trudnoce koristila do 10. odnosno 12. tjedna i svakako je bilo gore u pocetku nego kasnije. Za prvu trudnocu se ne sjecam tocno kad se situacija smirila, a ovaj put je postalo bolje tek oko 34. tjedna.
dominikslatki,zbilja se pratimo :-*
A mi nemamo kadu,fali mi bome...ja to sve ogulim na neviđeno,posle bacim oko u ogledalce malo kolko mogu i kak je-je.8-)
radoznalica,ja izbjegavam šumeče,pijem tbinlabov Mg. Možeš do 1000mg bez problema,posle mislim da bi i proljeva dobila.
Često me potjerala jaka i ultra slatka kava,dva tri gutljaja...ne uvijek ali zna. Isto tak opče ne pijem kavu cijelu trudnoču,samo ovak. A dosta sam je pila..
Još mi paše paradajzova juha i tak nekaj s paradajzom kuhanim.
Donat ni meni ne pomogne.
Mislim da jednostavno ak imaš s tim problema,da ga buš i imala...naučiš se hraniti na način da si olakšaš.
Samo pliz izbjegavaj napinjanje,sad u ranoj trudnoči pored hematoma pogotovo.
I da,super da je stalo smeđarenje:-D
Ja ti probavu donaticom riješim, iako se događalo da me ne potjera i po nekoliko dana.
Dva šumeća magnezija dnevno isto pomognu.
Nessica ponekad.
Topla limunada na prazan želudac, voće za doručak.
Pokušaj sa svime.
Orange, cure su ti već napisale i nadam se da si ozbiljno shvatila svoje simptome i otišla kod dr ili na hitnu! bljeskovi pred očima nikako nisu dobri...itekako mogu biti simptom visokog tlaka, što je jako opasno u trudnoći i za majku i za dijete! Šaljem zagrljaj da je sve dobro!!:ghug:
Cure, tu sam, još uvijek...moj sinek nikako ne želi van. Sutra je 40tt. Stalno sam u pogonu...gosti, sex, kuhanje, šetanje...ali ni da bi...Na večer me krene stezati i bole križa i tako već tjedan dana, ali ujutro sam ko nova. Sutra sam na pregledu u Petrovoj, pa ćemo vidjeti što se i da li se išta zbiva!
Da, i ne znam kako vi pred finišom, ali ja imam sve veći apetit, sve mi je fino!!! A kile se samo gomilaju. Već na +17!!! Moram roditi što prije jer fini dani tek stižu :)