kudri čestitam na malom bucku :heart:
Printable View
kudri čestitam na malom bucku :heart:
Draga kudri,čestitam ti svim srcem!
Niko dobrodošao :-D :-D uživajte!
Kudri, čestitam od srca!!
Bravo kudri, terminušo moja! Baš mi je drago da ti je porod prošao onako kako si željela. Čestitam! Uživajte, mazite se, odmarajte!
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
Kudri, čestitam!!! :)
Cure, u kojoj oblekici planirate bebice dopeljati kući? Koju ćete veličinu kupiti.
Prvo sam mislila hlačice i majicu, bodić ispod i čarape, strpamo ga u onog čupavog medvjeda iz H&M i kapica.
Ali vidjela sam jednodijelni kombinezon, tak mi je sladak, svaki put vidim nešto novo što mi se svidi.
Za veličinu sam mislila 56. A u slučaju da se nešto dogodi i rodim ranije, može muž kupiti nešto u manjoj, 50 veličini.
Medeja,mi smo mu kupili bodi,veličine su bile neke lude pa je br 68 tak mali..ali za svaki slučaj ako mu i to bude veliko,uzeli smo mu i manjega. Neznam kolki bude.
I plišano odjelce iz jednog djela sa stopalima na drukere skroz,56. Nije mi se natezalo sa majicom i hlačama,ovak mi bu lakše:mrgreen: I kapicu.
Isto je plan bio stavit ga tak u debeli skafander i as ali su me cure spuntale,pisalo se na onoj temi za opremu novorođenčati...i sad imam spremljen tanki skafander. Pa mu prebacim dekicu ako bude trebalo,mada sumnjam. Do doma imamo ni desetak min.
Kudri, čestitam :-)
Sa svakim porodom ovdje na forumu mene obuzme još veće iščekivanje i strah kad ću i kako ću ja...
dominik, dobit ćemo curicu :-)
Kudri iskrene čestitke ! Sjecam se vašeg početka i ne znam sto mi je divnije, Niko iznenađenje ili super porod.. Ma oboje! Zasluženo!
Super misice za curku, bit ce muških komada za njih tu na rodi hehe ;)
Tko nam je slijedeci?
Misica? Kaae ti mozda?
Kudri koje lijepe vijesti i iskustvo, jako sam sretna da je sve dobro proslo i zelim vam puno mazenja :*
kudri čestitam!!! :heart::-D
Curke bas gledam neke (vecinu) kako se blizite finishu i malo me uhvatila tuga kaj cete kroz par tjedana zgibat mi s ovog pdf...bas cete mi nedostajati..a da ne govorim koliki ste mi izvor informacija...
Imam osjecaj da sam od veljace 2015 trudna u komadu, kako je ta pauza nakon spontanog bila jedva 3mj..pa sam nekako dopratila i sad ispratila dosta vas..eh da..
Moguce da me i hormoni peru ;)
I VOLUNTEER!!! :mrgreen:
medeja, bodi dugi rukav i jednodjelno pamucno odjelce. i medvjedic "skafander".
velicina je neka nb tj newborn, mislim da je manje od 56, dakle 50. to je jedino sto sam kupila u toj velicini.
misice, ugodno zavrsno odbrojavanje ti zelim :)
Sent from my A0001 using Tapatalk
Kudri cestitam :kiss:
Hvala curke! Vjerujte u sebe i svoje tijelo jer smo žene fakat savršeni strojevi!! I tražite ono što želite na porodu! Pusee
Ja sam vam zaboravila reći da sam u ponedjeljak imala epizodu i završila na hitnoj.
Sve je počelo za vikend s onim divljim kontrakcijama, dobila sam proljev, sve ničime izazvano. Nisam se naprezala, baš ništa. Samo je mali bio aktivan za poludjeti.
U ponedjeljak oko 5 muž i ja u dućanu, a meni krenu bruuuutalni menstrualni bolovi. Mislila sam da će mi utroba ispasti van. Toliko me boljelo da sam se rasplakala, što od boli, što od straha.
Zvala sam svog mpo gina i veli on meni da se javim u Vg na treći kat da me pogledaju.
Stavili me na ctg (moj prvi ikad), mali lupao stalno po sondi, oko 140-160 otkucaji i cijelo vrijeme kontrakcije.
Vag me pogledao, zatvorena, cerviks 4,5, a mali okrenut glavom dolje.
Kako je prije bio poprečno zaključeno je da se okretao i tako potezao sve ligamente, maternicu, živi užas.
Leđa su mu na istom mjestu, a glava više nije gore, nego dolje. I jutros se okretao, opirao se na dvije strane, boli me koža na tim mjestima.
Uveo mi Cordipin r jednom navečer.
Splašila sam se kao nikad.
Bitno da je sve okej, a to što imam zvrka u trbuhu je druga stvar. :)
Uh Medeja:-o ja mislila da je moj zvrkić ali tvoj je zbilja pomutnju napravio. Mogu si mislit kaj ti išlo kroz glavu kad su počeli menstr. bolovi.
I baš tak,bitno da si zatvorena!
Medeja uff znam taj osjećaj kad mislis da je gotovo!! Drago mi je da je sve ok!
Moja mene toliko zna udarat da je to strasno, sav trbuh mi se izoblicava i bas mi bude neugodan osjećaj, i budem iscrpljena kao da sam kopala a ne ležala i zna to dugo trajat.
A menstrualne bolove ja imam svako malo, jaaako neugodno.. Za sto ti je točno taj lijek koji si dobila?
Mene uvijek sprase sa magnezijem i spasmexom :-/
Žužy kako tvoje srce danas? Ja ga u glavi osjećam danas :-/
Inace, mislim da mi je nakon serije dobrih dana, danas započela serija groznih, sva sam koma..
Rekao gin da je to za tlak i kontrakcije.
Jer mi je nešto tlak u zadnje vrijeme visok, 150/90. Užas.
Bolje je danas kaj se toga tiče,nisam još mjerila ali ne 'čujem' ga.
Su ti jače kontrakcije,na to misliš pod grozne dane?
Ja sam kao neku menga bol osjetila par puta...ali bi prošlo čim bi se okrenula na drugu stranu.
medeja, nemoj se samo uplašiti ako ti krene lupati srce ili tresti ruke kad ga popiješ.
Evo pijem ga već treći dan i nemam neke posebne nuspojave. Još.
Kaj si i ti na njemu?
Ja ne radjam nikoga barem do 22.12., kad mi se vrati doktor. :lool: Zapravo, ne znam jos kad cu. :unsure:
Sto se odjece tice, ako se iz rodilista vracate autom, nikakvi skafanderi ne dolaze u obzir zbog autosjedalice. Najdeblja odjeca za novorodjence u autosjedalici je flisani/plisani jednodijelni kombinezon, koji nije podstavljen kao poplun. Na to, kad se dijete propisno zakopca, idu deke po potrebi.
Medeja, super da je sve dobro proslo. Boli inace kao sam vrag kad se okrecu tako velike bebe. Zasto si dobila taj lijek, imas probleme s visokim tlakom?
Zna mi tlak podivljati ponekad, da. Baš kao za peh na svim kontrolama je od 150-140/100-90.
Nije mi forum pokazao uopce ovu stranu, vidim sad da je tlak. Jesu provjeravali proteine uz tlak? Gornji bi ovdje koliko-toliko tolerirali, ako je sve ostalo ok, ali ovaj donji je granica za daljnje istrazivanje.
Negativni proteini u urinu, doduše, na početku trudnoće su bili pozitivni.
medeja, pila sam ga iza serklaža do prošlog petka kad su mi ga maknuli.
Medeja, to je opasno visok tlak.
Mene su ekspresno hospitalizirali kad mi je tlak bio donji 90.
Za 15 minuta od.mjerenja sam bila u bolnickom krevetu.
I ostala do poroda.
Ne znam tko te je samo tako pustio, ali ja bih zatrazila ekspresno drugo misljenje. I to po mogucn
Po mogucnosti u nekoj bolnici.
Ovakva situacija s tlakom nije nimalo bezazlena.
Melange, u kojem si ti tjednu? Ja ću piti što god treba samo da mi ne naškodi bebanu. Ali on stvarno ima posla zadnjih dana, prevrće se, baš je neugodno. Jedva čekam još koji tjedan da se udebeli pa da prestane s vratolomijama jer će mu ponestati mjesta.
Sreća moja mala, nećemo ga moći za rep uhvatiti jednom kada izađe. I sada navečer i cijelu noć banči, pravo muško. Tko će na kraj s njime izaći.
Medeja, visok tlak u trudnoci je potencialno zivotna ugroza i za mamu i za dijete.
I sama sam bila u takvoj situaciji.
Niti jedan odgovoran ginekolog te ne bi pustio bez ozbiljne obrade.
38+1tt danas.
moj tlak je isto povisen od petka.
140/90, 130/90.
mjeren prije tri ctg-a i sutra moram opet. ali ja budem tako uspuhana i uznemirena prije tih pregleda, pa beba spava pa je prezivahna. a usput i osluskujem svaku glupost i cekam da rodim. prvi put.
bilo bi cudno da mi je tlak normalan :P
urin je uvijek neg.
Sent from my A0001 using Tapatalk
Moj tlak je pod kontrolom, skoči samo u nekim situacijama. Mjerim ga više puta dnevno i uvijek bude oko 120/80, ali nakon napora ili sl skoči.
Znači do 36-37tt se pije. Okej.
Moram napraviti opet kks, urin, urinokulturu i crp, a sljedeći tjedan ću i ogtt.
Otkada ne smijem jesti kada radim ogtt?
Kudri cestitam, zelim vam sve najbolje :*
Cure, kos povisenog tlaka se rade proteini u 24 satnom urinu.
Nadam se da kada govorite o proteinima, govorite upravo o tome.
Kao sto rekoh, tlak u trudnoci je vrlo ozbiljan problem.
I to je to od mene.
Sretno!
Cordipin se pije kod povišenog tlaka u trudnoći ali isto i kao lijek za tokolizu. Kod učestalih kontrakcija. Pije se do 37 tt kad prestaje opasnost prijevremenog poroda.
Ja sam u prvoj trudnoći, uz mirovanje i Mg 2 puta na dan, pila Nifedipin zbog kontrakcija koje su mi u 25.tt skratile cerviks sa 4.2 na 1.7cm. I pila do punih 37tt i kad sam prestala piti već sutradan krenuli trudići i za 2 dana pukao vodenjak.
Meni su se kontrakcije dosta smanjile. Mislim da sam jučer još imala dvije,mdanas niti jednu.
Jako sam zadovoljna.