galicia prvotno napisa
Radoznalice, baš zvuči
iscrpljujuće to što prolaziš, žao mi je. :( Nemam ništa pametno za reći jer još nisam našla nešto što bi mi pomagalo kod mučnina u ovoj trudnoći, ali u prošloj mi je pomagao gutljaj-dva Donata Mg ili polagano žvakanje badema. Baka mi se klela da pomaže nekoliko zrna riže u ustima držati, ali nisam nikad probala jer mi je zvučalo mambo-džambo.
Što se upale tiče, ne znam koja je, ali znam da za neke kantarionovo ulje i još više češanj češnjaka u vagini preko noći rade čuda. E, sad, ne znam smije li se to u trudnoći isprobavati, ali ja osobno bih radije češnjak nego antibiotike u ranoj trudnoći. Ima nekoliko tema o tome, čak mislim baš ovdje na forumu.
Ljube, cure si ti rekle sve i slažem se s većinom - nevezano za tlak ili bebu ili hormone ili bilo što drugo, debljati se nije moguće bez unosa kalorija. Pokušaj razmotriti što jedeš, ali i što piješ (izbaci sve koliko god možeš osim vode). Hrpa je skrivenih praznih kalorija u gotovo svemu što stavljamo u usta, a opet ostajemo gladni. Jedi češće, manje i pametnije (npr. za doručak umjesto nekih pahuljica kvazi zdravih, a ustvari krcatih jednostavnih ugljikohidrata/šećera, probaj pojesti zobene pahuljice s nekim voćem - to su složeni ugljikohidrati i duže ćeš od njih biti sita). Držim ti fige da uspiješ, da se kile prestanu lijepiti i da nalazi budu uredni! :love2:
Meni je OGTT bio grozan zbog gladi prije i onog načekavanja od pola dana u bolnici. Baš razmišljam to preskočiti ovaj put jer mi je uvijek glukoza u krvi niska. I kad nisam natašte bude u granicama. A slat će me garant jer šalje uvijek i jer je splašena.
Danas mi je puno manje muka nego svih proteklih dana, baš mi je čudno koliko mi je dobro. :neznam::dancingfever:
Još odolijevam otići na hitni ginekološki da vidim kuca li srce, iznenađujuće sam mirna u vezi s tim.