ja nisam lili ali i ja mislim da je na meti
i još par njih koje su otišle s teme :joggler:
Printable View
ja nisam lili ali i ja mislim da je na meti
i još par njih koje su otišle s teme :joggler:
Ovaj mi je odlican i ne moze jednostavnijim rjecnikom objasniti zasto 'meta' nije meta, tj nije 'osobna sloboda' ni na kakav drugaciji nacin od sto drugih 'osobnih sloboda', a nogometni je trener:
https://www.joe.co.uk/news/jurgen-kl...drivers-291862
na meti koga/čega?
bile su osobno napadnute ili su im argumenti napadnuti?
ma zapravo uopće nije važno
na forumu sam dovoljno dugo da sam filmove "Vrijeđaju me tuđi argumenti" i "Sve shvaćam osobno jer ne razlikujem osobno od generalnog, vol. 2 - Dizačice na 4 noge napadaju!!!" gledala previše puta. Kraj je dosadan.
betty blue, osobni dojam, pričale smo već i o tonu
evo ova tema je na rodinom forumu, ja koliko sam vidjela, samo freyja i ona tinky iz Slovenije su se javile da su necijepljene u zadnje vrijeme
a službeno je cijepljeno 50% odraslih, preboljelo ne znam koliko? 20%
zašto nema više necijepljenih na forumu?!? niti onih koji su preboljeli? ova tema se isto lagano pretvorila u reklamu za cijepljenje
ja se osjećam malo kao žrtva propagande koja se cijepila da bi skužila da to cjepivo nije ni približno efikasno kao što je u "reklami" pisalo, najprije do 100%, pa do 90% pa sad za deltu valjda 66%
koliko će biti za par mjeseci zaštita? 2%
kao da sam onaj winston iz 1984. pa sam skužila odjednom gdje živim?!? ne vjerujem više ni znanosti ni stožeru ni forumima
ali lakše mi je da to ipak napišem :mrgreen:
Willow, je li ti jasno da se može pojaviti novi soj korona virusa protiv kojeg će cjepivo imati učinkovitost 0%?
necijepljenih je na forumu puno više, samo se ne outaju
ali ja ovu temu nisam nikad shvatila kao postrojavanje i prebrajanje primljenih doza cjepiva
nitko nije dužan outat se jel cijepljen ili ne
al je stvarno smiješno da se ni o čemu ne smije razgovarati na generalnoj razini jer postoji mogućnost da se netko u tome prepozna i uvrijedi
vezano za cjepivo, nikad nije bilo rečeno da je učinkovitost 100%, niti se ikad reklamiralo kao takvo
ako se ne varam, početna učinkovitost za Pfizer je bila 90%, pa je spuštena pojavom delta soja (koji nije postojao u vrijeme razvoja cjepiva)
taj osjećaj iznevjerenosti je vjerojatno tu zbog previsokih očekivanja
cjepivo nije čudotvorno, ono je samo alat, kojeg eto ni ne upotrebljavamo dovoljno
nije dovoljno cijepiti samo sebe, potrebno je da dovoljan broj ljudi bude cijepljen
kad se male ruke slože i to
sirius,
kako je tvoja djevojčica?
jel se tinky poslije javljala (možda mi je promaknulo) kako je završila korona kod njih doma?
Što dokazuje i Izrael i maltene prisiljavanje na treću dozu.
https://www.dw.com/hr/milijuni-izrae...rde/a-59380079
Inače, nemam pojma za forum, niti mislim da se ljudi moraju izjašnjavati i postrojavati, ali recimo i ja se ponekad pitam kako to da se samo 50% odraslih cijepilo jer ja realno ne znam gotovo nikoga tko se nije cijepio :neznam: Gdje god se okrenem, od obitelji, prijatelja, posla, ljudi su se cijepili, eventualno su preboljeli pa se planiraju cijepiti kad im prođe 6 mjeseci. Evo kod mog muža na prijem od 100+ ljudi njih 15 se mora testirati kad putuju.
ili državi :mrgreen:
Tko zna o čemu to ovisi. Ja se doslovno mogu sjetiti svega nekoliko ljudi koji nisu cijepljeni. Kod mene na poslu od užeg tima (za koje dakle znam) doslovno jedan, a i taj je sad prebolio.
Kod mene su isto većinom cijepljeni ili preboljeli ali gotovo svi koje poznajem (posao, obitelj, susjedstvo, škola...) su protiv cijepljenja djece (uključujući i ovu većinu koja je sebe cijepila).
https://www.vecernji.hr/vijesti/sva-...zacija-1469901
meni je ovo 100%
100% zaštite od težih oboljenja nije isto što i 100% zaštite od zaraze
OK, nije vrag da netko ozbiljno shvaća ovakvu izjavu (a nije vrag niti da je Kristijan Ramadan ovo izjavio :mrgreen:)
Evo betty je bila brža od mene, pišemo isto :lool:
Ok, cjepivo definitivno ne štiti 100% niti od težih oboljenja, smrti i hospitalizacija.
Ok, pa nije valjda da netko ozbiljno shvaća onaj članak s net.hr-a (ma zapravo, vjerojatno taj lik koji je napisao taj članak to zapravo nije ni izjavio)?! Ono ste trančirali uzduž i poprijeko (neki, ne mislim na tebe, Mima), a na ovakav je članak dovoljno napisati to što si napisala?!
Za one koji nisu u toku - linkala sam u subotu (?!) jedan članak s net.hr-a.
Kako bi netko uopće u veljači 2021. mogao znati ovakve stvari. Pa do tad u se u Hrvatskoj cijepili samo liječnici i rektor Boras. Hoću reći, ne mogu se uopće znati ovakvi podaci dok značajan broj ljudi nije cijepljen, a pogotovo se ne može znati kakve sve mutacije virus može imati. Obzirom da se inače radi o jednom pametnom gospodinu, teško mi je uopće povjerovati da je ovako nešto izjavio.
da, i to treba napisati
ja ne znam u kojem postotku štiti, ali znam da je visok
u svakom slučaju, sigurna sam da će netko već izjednačiti taj postotak, odnosno vjerojatnost s vjerojatnošću u ostatku populacije, pa će ispast da je razlika u jednoj i drugoj skupini zanemariva, odnosno nedovoljna za odlučit se na cijepljenje
jer, ako govorimo o osobnim dojmovima, moj osobni dojam je da se na ovoj temi pokušava izjednačiti rizike koje nosi necijepljena populacija s rizicima koje nosi cijepljena, kao da je razlika jako mala
a nije, razlika je velika
ma dobro, skužili ste poantu, na početku su stvarno svuda bili napisi da štiti do 100%, sjećam se Beroša da je tako nešto izjavio
e sad, od čega štiti, definitivno sad znamo da ne štiti u tolikom postotku ni od zaraze ni od težih oblika bolesti
ja ovome jednostavno ne vidim kraja, kad prođe godina dana i istekne nam "covid pass", tražit će booster, pa opet i opet i opet, do kad? svakih 6 mj. novo cjepljenje? pristat ćete na to?
možda se sljedeće sjete da su rizične skupine za covid npr. pretili pa uvedu sljedeće pravilo: ako ne smršaviš za mjesec dana npr. 0.5 kg po tjednu, 2 kg mjesečno, ajmo kontrola i ako ne ispuniš isto, ukida ti se covid pass? i to sve dok ne dosegneš zdravu težinu?!?
treba rasteretiti zdravstveni sustav, apsurdi su mogući :mrgreen:
Baš sam se na to htjela osvrnuti. Neki sam dan razgovarala s jednim liječnikom (cijepljenim) koji je komentirao kako smatra da je ova situacija u zdravstvu odgovor vladajućih na nemogućnost rješavanja cjelokupnog zdravstvenog problema u RH. Dok oni uvode restrikcije u državni zdravstveni sustav, prihodi privatnih zdravstvenih institucija rastu dvoznamenkastim brojem. Očito su problem nemogućnosti rješavanja financijske situacije u zdravstvu na normalan način odlučili riješiti tako da smanje broj pacijenata.
Uopce. Samo 65% odraslih.
https://ec.europa.eu/eurostat/web/pr...ddn-20210721-2
Hvala za link. A prosjek svih odraslih u EU je 53%. Pa pola zemalja EU je otprilike kao mi, neki vrlo sitni postotak razlike.
Kad vidim da jedna Finska ima 60% pretilih (meni su tamo svi bilio tako fit i slim :-) ) , nije sad da je to tako jako odstupanje.
S naglaskom da u ovu statistiku overweighta ulaze pre-obese i obese.
U mom poslovnom i privatnom okruženju doslovce znam samo jednu pretilu mušku osobu i on je u postupku skidanja kila (nakon korone). Fakat nije ono da hodam centrom i viđam oko sebe pretile ljude na svakom koraku.
Ne nisam se šalila jer to nije veliko odstupanje od većina zemalja EU.
I dalje općenito previsok prosjek pretilih odraslih osoba (muških još više nego žena).
Možda fakat treba uvest neke mjere, možda ih to potakne da misle o svom zdravlju :/ :škartoc:
evo sirius, ja sam ovo što citiraš shvatila kao budućnost, a ti odmah skočila
ali da, zanimljiva teorija, sigurno će neki necijepljeni pacijenti odgađati ili totalno izostaviti posjet liječniku / bolnici ako nemaju potvrdu, neće im se dati zafrkavati s tim
najbolje da nas sve posvađaju i razdvoje na dva (ili tri?) tabora
ups, možda to i namjerno rade :-o