sirius, super za malecku :)
Printable View
sirius, super za malecku :)
Ako gledam svoje priovatno i poslovno okruženje, rekla bih da je baš to da je 50% cijepljenih, 50% necijepljenih
Sto se mene tice , moj zakljucak je ( a radim u dijagnostici ) da nam je broj pacijenata bio uobicajen 2020 nakon otvaranja od onih 5 tjedana.
Od prvig dana 2021 broj je poceo rasti , tako da je po mom slobodnom zakljucku porastao za 30+% .
Ne primjecujem da itko ista odgada. I sto treba i sto manje treba.
nisam znala da smo tako loši :-o
ali da, i Beroš nam je onda taman ministar zdravstva po mjeri :lol:
sirius, super za malenu :heart:
Kod mene na poslu od nas 16 samo je mislim 4 necijepljeno. Od toga su 2 osobe preboljele, a 2 nisu.
Oko mene isto većina cijepljena
Malo na temu smanjenog broja pacijenata. Treba reći da su se prije korone pacijenti često NEPOTREBNO (takva je bila praksa) naručivali u bolnicu ranije i otpuštali kasnije nego što je nužno. Npr. prije bi na razne zahvate dolazili čitav dan ranije, a operacija bi bila sutradan ili čak za 2 dana ako bi došlo do nekih hitnijih situacija.
Također, kemoterapije su u mnogim bolnicama noćile što sad više nije slučaj. Sada dođu dan ranije po premedikaciju (tablete) i odu doma te se vrate sutra rano ujutro na kemo.
To je kumulativno ogroman broj nestalih "noćenja" koje se objektivno moglo smanjiti i prije. Sigurna sam da ima i drugih sličnih "kvaka" koje se od korone više ne provode.
Ovo što se pred bolnicama danas događalo totalni je sumrak svega. Baš me zanima bi li medicinsko osoblje i pred danskom ili francuskom bolnicom protestiralo protiv cijepljenja, a kamoli protiv testiranja. Dobilo bi nogu u guzicu istog trena.
pa vrlo je indikativno da teoretičari zavjere imaju odgovore na sva pitanja i znaju sve što će se dogoditi, a znanstvenici tapkaju u mraku
uopće me ne čudi da su mase omađijane instant odgovorima, koji su uvijek takvi da peru ruke od svake vrste odgovornosti prema široj zajednici
nitko ne želi čuti da se ne zna koliko će ovo sranje trajati, a ne zna se jer je previše varijabi da bi se znalo
i taj odgovor je teško prihvatiti, lakše je zapomagati dokleeee višeeeee (i usput odvraćati ljude od cijepljenja)
O protestiraju, još kako... proguglaj malo..
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...opiru-15102381
Mislim ja i na druge države, gle Austriju. Članak je otprije mjesec dana. Je li Macron popustio?
Ja bih, bez sekunde razmišljanja, ovim zdravstvenim radnicima koji prosvjeduju, uručila izvanredni otkaz. Pa neka se onda zaposle gdje god žele, ako mogu.
Nisam čitala članak ali se sjećam da kad se tu pisalo kako mediji imaju "zavjeru šutnje" o protestima u Francuskoj sam komentirala da iako se okupilo 250.000 njih na protestima diljem Francuske istovremeno se tad svaki dan cijepilo 250.000 građana Francuske.
U međuvremenu je broj tih koji protestiraju pao na par desetaka tisuća a broj cijepljenih Francuza se povećao za par milijuna.
Ali zar baš zato ne misliš da bi se sljedećih xy dana/tjedana trebalo testirati sve? Zar nisu svjesni da je sve otišlo u kupus? To bi bio maleni glas razuma u ovom ludilu. Ok, hajmo pokazati građanima da nam je zaista stalo.
Ovakvi nelogični postupci u narodu stvaraju još veći otpor.
I ovdje na forumu se provlači tvrdnja kako cijepljeni također šire virus, ali (mnogo) manje. Pa idemo to onda staviti na papir, konkretne brojke. Te mnogo manje brojke. Zašto to ne naprave? Ne možeš ljudima prodati priču da ga šire manje, a ne zna se o kojem je broju riječ, nego je sve na razini nagađanja.
Mislim da nitko ne niječe da i cijepljeni šire virus, pa gdje je tu onda logika?! Što ako taj jedan zaraženi cijepljeni liječnik bude neki kirurg?! Pa koja je to tek opasnost.
Jutros u osječkom KBC-u među testiranima 6 pozitivnih, piše asimptomatskih. Vjerojatno je takvih i među cijepljenima - asimptomatskih.
Od 6,5 tisica zaposlenih na Rebru valjda ih je jutros tamo bilo desetak. Uz njih vise od desetak vrlo glasnih organiziranih protivnika mjera i teorije o virusu.
Mene osobno ta predstava jutros stvara sram i nelagodu.
Ne smeta mi da zaposlenici kazu svoje misljenje, ali parada oko njih mi stvara los osjecaj. Ali to se moglo ocekivati. Nista novo niti neuobicajeno.
Čitam sad - u Francuskoj je oko 2,7 milijuna zdravstvenog i njegujućeg osoblja, a 15.9. suspendirano ih je 3000 koji su odbili cijepljenje. Izračunajte postotak. Koliko ih je ono kod nas?
O tome koliko puta manje cijepljeni šire ili se zaražavaju postoji više studija. Zadnje što mi je ostalo u glavi jest 17 puta manje. Ali, izvoli guglaj.
Ma daj, da guglam. Pa to nije primjernjivo na stvarnost, na svakodnevnicu. Studije, studije i studije. Pa zar će se to reći pomahnitalom narodu? Guglajte. Ja se stvarno pitam - zašto testiranje svih ne provedu u praksu - jedan mjesec. Samim tim činom povratit će povjerenje jednog dijela građana, sigurna sam. Ne pozivaju svi na vješala i ne prijete svi, ima onih kojima je jednostavno dosta toga da ih se pravi ludima.
Zašto Beroš u srpnju nije odgovorio Mariji Selak na nekoliko vrlo konkretnih pitanja koja mu je postavila u sabornici. Još ga je na samome početku pozvala na dijalog. Bila je pristojna i normalna, nikakvih uvreda i prijetnji nije bilo.
Ovakvih izjava čujem dosta, bio cjepljen i umro od korone. Znači da cjepiva ne štite baš od fatalnih posljedica i smrti. Znam da ništa nije 100%, ali ovo je puno manje od 100%.Citiraj:
upravo je sprovod tati mog nadređenog koji je umro od korone. Bio je cjepljen, fit i vitalan.
Znači možeš širit zarazu, razboliti se, imati teške posljedice i umrijeti. pa čemu onda ljude prisiljavati na to. Tko želi neka izvoli.
Na pitanje Markotićki da li cjepljeni imaju manju količinu virusa u tijelu (budući da se često provlači da oni šire zarazu ali puno manje), žena je rekla da imaju istu količinu virusa ali da to sad ionako nije bitno. kako onda manje šire zarazu ako imaju istu količinu virusa i zašto nije bitno. Bitno je jako, ako je cilj zaista javno zdravlje ljudi.
Ponavljam se. Ali, po mojoj procjeni za Hrvatsku temeljenoj ma brojkama koje je Capak iznio i podacima o cijepljenima. 45 posto cijepljenih, 55 posto necijepljenih. Medju pozitivnima, 78 posto necijepljenih, 22 posto cijepljenih. To su podaci za zadnjih tjedan (ili par tjedana). Da je cjepivo potpuno neucinkovito, omjer cijepljeni-necijepljeni medju pozitivnima bi trebao biti jednak omjeru cijepljeno necijepljeni, dakle 55 naprema 45 posto. Ovako, kad je rijec o pozitivnima cijepljenima ispada da ih ima nekih 2 puta manje nego bi ih bilo da je cjepivo 100% neucinkovito.
No, ovo ipak nisu brojke i postoci za hospitalizirane i umrle ljude za koje ne znam (mozda su mi iznesene brojke promakle), ali pretpostavljam da je situacija za cijepljene znacajno bolja. Ove brojke bi trebale biti dostupne svim clanovima stozera, i bilo bi ih dobro javno iznijeti. No, lako moguce da su to vec i radili, al ja nisam uocila.
Ovakvih izjava čujem dosta, bio cjepljen i umro od korone. Znači da cjepiva ne štite baš od fatalnih posljedica i smrti. Znam da ništa nije 100%, ali ovo je puno manje od 100%.Citiraj:
upravo je sprovod tati mog nadređenog koji je umro od korone. Bio je cjepljen, fit i vitalan.
Znači možeš širit zarazu, razboliti se, imati teške posljedice i umrijeti. pa čemu onda ljude prisiljavati na to. Tko želi neka izvoli.
Na pitanje Markotićki da li cjepljeni imaju manju količinu virusa u tijelu (budući da se često provlači da oni šire zarazu ali puno manje), žena je rekla da imaju istu količinu virusa ali da to sad ionako nije bitno. kako onda manje šire zarazu ako imaju istu količinu virusa i zašto nije bitno. Bitno je jako, ako je cilj zaista javno zdravlje ljudi.