taman sam mislila da F nece nikad....no ipak je....
Pola 4 ujutro, posisao je prvo jednu, u polusnu razi "dugu", zavrsio i to...kad trazi trecu :lol:
Printable View
taman sam mislila da F nece nikad....no ipak je....
Pola 4 ujutro, posisao je prvo jednu, u polusnu razi "dugu", zavrsio i to...kad trazi trecu :lol:
Lea nekad kad traži kaže - mama, daj mi titu, gladna sam za titu (isto tako kaže i - gladna sam za pecivo)
Neki dan smo pričale o tome do kad će ona dojiti.
DRugi dan ujutro iz čistog mira ona započne - mama, ja ti ne bih još prestala papati titu. Znam da sam velika, ali ja ću još papati titu.
Ja pitam - a do kad?
Ona - do škole. U školi više neću, ali sad dok sam još u vrtiću, hoću :)
dusa draga :heart:
faris :lol:
tu foru sam pročitala kad smo tek počinjali dojiti (mislim da je orka izvalila) i bila mi je urnebesna. sad su mi svi ti biseri neodoljivo slatki, ali normalni.
lea, frajerice. 8)
Znas sta mi je jos smjesnije bilo...kakvu je facu napravio kad je rekao trecu
Skontao je da nesto nije ok, pa me gledao zbunjeno, onda se okrenuo i nije htio da doji :shock:
nisam mogla vjerovati
:heart:
moja nina ima nova imena za njih, prije su bile veika i duga (druga), a sad su velika i maja (mala), nije baš očigledna razlika u veličini, ali nikad se nine zabunila. i kad smo negdje vani i nije baš zgodno papati,a ona baš bi, onda me pita "mama, mogu samo mvicu maju, samo mvicu" . to mi je tako slatko.
Smizla nekak slabo ima bisera kad su cike u pitanju a iovo je vise raznjeeez nego biser :heart: .
Sjedimo na krevetu, ona naslonjena na moja koljena i nekaj pricamo.
Odjednom ona zastane, objema rukama me zgrabi za cicu, onak puna energije, stisne i izvali:Kak si ti dobra :lol: .
Evo još jedan raznjež...
večeras se uspavljujemo na cici i Marko nikako zaspati. I tako više od sat vremena, pa malo jednu, pa drugu i već me počele boljeti bradavice i taman sam htjela prekinuti kad odjednom pusti sisu i kaže:
mama!?
ja: molim ljubavi
a on: marko je sretan
aaaa sva sam se rastopila kak je to nježno rekao :heart:
mišić mali :heart:
jučer se, okićeni vrećicama, uspijemo utrpati u krcati tramvaj i sjesti. andrej isti tren:
- ja bi ciku!
uspijem odložiti vrećice, raskopčati jaknu, podići majicu, spustiti potkošulju i pronaći ciku. andrej mi gurne glavu u jaknu i cucla. nakon pola minute, punih usta:
-fafto fmo ftaji?
- stali smo na semaforu, crveno je.
- ne fidim femafoj.
- pa kak bi vidio kad si se sakrio u moju jaknu. brzo ćemo krenuti.
nakon idućih pola minute:
- ja bi onu djugu ciku.
iščeprkam je, on cucla. mir je potrajao minutu:
- a je l' imamo još neku ciku? :lol:
- ja nemam, ponijela sam samo dvije.
- hoću tojticu.
ekipa se odlično zabavljala. :roll:
Andrejček... :lol: :lol:
Andrej :lol: .
I mi imamo tramvajskih.
Udemo, uzasna guzva i vice smizla s vrata: puno ljudi, guuuzva, gdje cu ja papati ciku :lol: ?
Isti tren se ustalo troje ljudi 8) .
Andrej, to je bio pravi šou program :lol:
preslatki su :D
zapisujte si te forice, vrijeme brzo prolazi!
martin je mahao rukama kad smo se borili s prejakim let downom i nabadao ustima siku, a kad bi ju dohvatio istog bi trena ukočio dlan s ispruženim prstima i skvrčenim palcem (kao kad nekog navodiš da se parkira, pa na kraju vikneš stop, stop). to mi je bilo za krepat, nisam ga slikala, a sad to više naravno ne radi :/
Andrej :lol: :lol:
A ti si živa volja :lol: !!!Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
:lol:Citiraj:
Njojza prvotno napisa
novi posle "guge" trazi "pe-se" (petu i sestu).
biseri su vam super!
Ms.ivy nasmijala si me do suza, mm se još smije, teku nam suze !!!!!
Ljubi djetešce, pregenijalan je! :heart:
Andrej i šmučkina curica :klap:
šmizlici i andrejčeku :love:
Bez problema! Povremeno da cicu igračkama, iako češće nudi moju.Citiraj:
ne znam kako bi to funkcioniralo s dečkima
Ili kad se udari pa poslije objašnjava kak je to bilo:
F: Tu sam se jupio!
Ja: Da, jesi.
F: I onda si mi dala cicu! Fina je mi bija!
Cica, cica i prestane. Ja se hoću zakopčati jer mislim da je gotov, a on: Nemoj ju spemiti!
A sad po zimi: Mama, topa je ti cica. Daj pobaj kak je topa!
Ili: Mama, hoću cicati na podu! (stojici, foteji, kadi, tepihu itd).
Ja navečer: Filipe idemo se kupati zajedno?
F: Onda ćeš mi dati cicu!
Mama oćem dugu! I teću!
Izlazim ja iz kade, a kaže F: Mama imaš dije cice!
Zvončica, genijalni ste!
Moja je sad u fazi da jako vuče, tako da sve šprica iz bradavica i sve to namjerno da se može time škakljati. mlijeko je po cijelom njenom licu i okolo. Smije se više od stvarnog škakljnja ili bilo čega drugog. Kasnije su točkice mlijeka svuda po trosjedu...
Mi već dugo nismo sisavci, ali jučer je bila ova situacija:
sjedi on za stolom i jede pa svakih par minuta žica vodu, popije gutljaj-dva i onda izlije u sudoper pa opet traži. MMu već dojadilo i srdito veli 'Nek ti mama da cicu!", a on podigne pogled i pita me 'A imaš mlijeka?' :mrgreen: :heart:
Ode Tin u spavaću sobu, nalakti se na krevet i dere "Ciiicaaa, cihihicaaa" iz petnih žila. I dere se on tako, dere, dok se ja nisam snašla u kuhinji s ručkom da mi ne izgori i došla u sobu. Primim ja njega i sjednemo mi na krevet, umudri se on i kaže mi potpuno mirnim glasom: "Sad će mama dobit cicu... bebi!"
Ujutro se spremamo i ja oblačim grudnjak a Grga mahne i veli :"Pa-pa cici,cici pa-pa!"
Dođem ja četveronoške na krevet da se svi troje mazimo prije spavanja, a mišonja se nakezi i upuže ispod mene, digne glavu i kao cica mljackajući. Ja ga pitam što radi, a kaže on meni da cica cicu!
Pitam ga gdje je to vidio - u crtiću o konju Spiritu gdje mali konjić cica svoju mamu :mrgreen: :heart:
E sad sam se do suza nasmijala, čitala sam od početka do kraja :lol:
Divne su mi te vaše priče i sad mi je strašno žao što sam ja moju Reu dojila samo 2 mjeseca, kad je mlijeko nestajalo, pedijatrica mi je predložila dohranu i ja sam s tim nastavila.
Šteta što tada nisam znala da postojite i vi i SOS telefon :(
Bravo za vaše klince, neka samo uživaju, a vidim da ni vama nije loše. ;)
baš ste me sjetile našeg jučerašnjeg bisera. lada (3,3 g) traži ciku i kad je poslužim prvo porazgovara s njima nešto tipa "kako ste cikice? nisam vas dugo vidila".
dakle, jučerašnji monolog:
"bok, cika! je se mi poznamo? ooo, ti si žirafon, a ti žirafeta" :)
(likovi iz istoimene slikovnice)
a što sam ja danas doživjela :roll:
podojila sam margitu, i ona je onako u totalno zadovoljnom transu, kao nadrogirana :mrgreen: , i ja joj tepam: "ma kako je fino mamino mljekeco, njam njam, ma ima li išta finije od maminog mljekeca??"
a čuješ zaru: "ima. čokolino."
(zara sad inače doji jednom u par dana, i baš je jutros prije margite dojila)
Podižem ovo, jer više ne znam što li će sve izmisliti samo da se što češće dočepa zize.
Ovo je sve bilo večeras.
A)
H: "Mama, daj majo zizu"
Ja: "Čekaj malo da pojedem večeru"
H: "Daj mi zizu, jekao sam ti"
Ja: "A ja sam rekla da pričekaš da pojedem večeru"
H: "Ja sam jekao, ti si jekja. A sad mi daj!"
B)
H: "Mama, dogovojimo se - može? Ja isto imam zizu, vidjeja si dok sam se kupao? Ti mojoj daš pusu, a onda ja dobim tvoju. Može?" - i tu sad ide umiljati pogled i trep-trep.
C)
Ležimo u krevetu, uspavljivanje standardno - malo jedna, malo druga.
Ja više onako za sebe, promrmljam si u bradu Uf, pa što se toliko seliš s jedne na drugu?
A on me pogleda i veli: "Pa kad stajno zabojavim kak je ona djuga finaaaaa"
Amalthea :lol: :lol: :heart:
Podižem ovo, jer više ne znam što li će sve izmisliti samo da se što češće dočepa zize.
Ovo je sve bilo večeras.
A)
H: "Mama, daj majo zizu"
Ja: "Čekaj malo da pojedem večeru"
H: "Daj mi zizu, jekao sam ti"
Ja: "A ja sam rekla da pričekaš da pojedem večeru"
H: "Ja sam jekao, ti si jekja. A sad mi daj!"
B)
H: "Mama, dogovojimo se - može? Ja isto imam zizu, vidjeja si dok sam se kupao? Ti mojoj daš pusu, a onda ja dobim tvoju. Može?" - i tu sad ide umiljati pogled i trep-trep.
C)
Ležimo u krevetu, uspavljivanje standardno - malo jedna, malo druga.
Ja više onako za sebe, promrmljam si u bradu Uf, pa što se toliko seliš s jedne na drugu?
A on me pogleda i veli: "Pa kad stajno zabojavim kak je ona djuga finaaaaa"
:lol: :lol:
moja uglavnom ima bisere: "uuuu fino, a sad duga (druga)" i "mojiiiim lepo majo cice, hala", a jucer je sasvim neplanirano i nevezano za dojenje podragala cicu preko odjece i rekla: "milice moja daga (draga)..." ovako ne zvuci smijesno, al bilo je preslatko. milica je inace izraz kojim ja njoj cesto tepam dok dojimo, jer je kao draga, mila, umiljata.
Puse za Korinu i Hrvoja! Premedeni su. I prepredeni su! :)
Moja Linduška još uvijek nije pričalica, ali tako slatko traži "cici", pa nakon par minuta "kuku" (drugu), pa onda opet "kuku", pa tako jedno pet puta i na kraju odvali jedan "aaaahhhh", k'o kad bauštelac potegne žuju iz flaše i osmjeh od uha do uha. :heart:
ha ha ha linduška
domi veli "cici", "dugu" za drugu
a kada vidi obje - tulum! oduševljenje bez granica. onda dilema - priča: "koju?, koju?"
sisa bruno i nakon što se nasisao odmakne se i kaže
-nema više jogurta, sve sam posikio
:lol:
Joj kako to slatko Hrvoje komentira svoju zizu!
Sve mi se čini da će i moj Grga i za godinu dana isto kao i do sada.Ja ga pokušavam malo odvratit,zabavit s nečim da zaboravi ali nema šanse.Taj će cicit do škole!
On dođe po mene u kuhinju,veli mama cici,otrči na kutnu i onako s rukicom prema meni i viče mama dođi.I kak da ne dođem!?
konačno je i moj F propričao (do pred mjesec dana sve je bilo mmmm, mmmmm i upiranje prstom)
ustane se uspred noći, stane u krevetiću i dubokim glasom prošapće - mama, cici...
a uspavljivanje krene - cici, pa duuu (druga), pa opet duuu i tako dok ne zaspe...
neki dan u ZOO - gledamo majmune i mali majmunčić cica... velim ja to F i pokažem mu, a on na sav glas - mamun cici! i podigne mi majicu i povlači cicu :P