Bile smo danas Fiona i ja u dm-u. Ja sam gledala neka sjajila, uspoređivala boje i, kad sam jedno od njih malo duže držala u ruci, ona me pogledala i mudro-ozbiljnim glasićem rekla "mama, kupi".
:lol:
Printable View
Bile smo danas Fiona i ja u dm-u. Ja sam gledala neka sjajila, uspoređivala boje i, kad sam jedno od njih malo duže držala u ruci, ona me pogledala i mudro-ozbiljnim glasićem rekla "mama, kupi".
Vriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisttttttttt :lol:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Mi smo još premali za "izjave", ali moram se hvalit, totalno sam se oduševila neki dan kad sam ušla u dnevnu sobu i našla Matiju gdje sjedi na podu iznad slikovnice, gleda sliku konja i priča "iiiiiiiiiiiiiii!" i klokoće jezikom u stilu konjskih kopita. :angel:
Nina: Maaamaaaa vidi kišobranac!
Pogledam gore i naravno vidim - padobranac...
Kišobranac :lol:
A Leona je neki dan teti u vrtiću pokazala fotku pijetla i kokoši i objasnila joj da su to kokodakavci :lol:
Mrvica me pita: Mama, ideš sutra raditi?
Ja: Idem, ribice.
Ona: Kad ja budem velika i ja ću ići raditi i kupit ću si JEDAN bombon. :lol:
(ja nemajka ne želim joj kupovat bombone-ko zna, možda je dijete željno :roll:
Mrvica jučer gleda svoju ruku i govori pokazujući: Ovo je mali prst. Onda miga palcem: Ovo je veliki prst. Pitam ja: Kako se zove taj veliki prst (palac)? Ona: Šipak.
Noćas Marlenu probudila grmljavina i veli:
" Mama gumi,ajme meni"
sjedimo za stolom na moru i borna odbija dorucak. nis ne pali, ni objasnjavanje ni podmicivanje ni prijetnje, nis...i krene on dolje sa stolca..
b:doje!
ja: ne moze, nisi pojeo...sjedni lijepo i malo pojedi pa mozes dolje..
b:dojeee...mami
ja: ides k meni sjesti? hoces onda papati?
b (mudro): da!
ja: ajd sjedni kod mene pa cemo papati
mudrac sjedne, okrene se i kaze: mama, cicu!
nikome nije obecao da ce papati dorucak! :roll:
Cure, super su vam djeca ali ovo mi jeCitiraj:
Dijana prvotno napisa
Mi na plaži i Nina odjednom snimi golog dečkića, gleda ga par minuta i onda dođe do mene i šapne mi na uho: "Mama, dečko ima rep... "
Bez obzira gdje da se nalazimo, AA čim čuje puštanje vode u WC-u počne mahati i vikati na sav glas: "Pa-pa, kaka!!!"
A jučer smo u šetnji sreli dvoje djece mlađe od njega i kod oboje je imao istu reakciju: smješkanje, mahanje, pozdravljanje, a kad bi ga pitala: "Tko je to?" (očekujući odgovor - beba), AA bi sav raznježen rekao: "Mali Arpi."
Jutros pri buđenju pitam marlenu " Je li se zeko probudio?"
Ona odgovara "Nije, miš mamin budio"
Kažemo da će se rodbina preselit u Kaštel Sućurac, pa da će cure bit Sućurke.
D. ponovio ponosno:"Ćurke" :lol:
Dajem Mrvici jabuku, a ona je gleda sumnjičavo i veli: "Ta je otrovana?"
(previše Snjeguljice :roll: )
:lol:Citiraj:
Dijana prvotno napisa
ljubim ja Kristijana, ljubi ga MM...i tako par puta
kazem ja njemu "aje ljubi tatu" on nista, "ajde ljubi mamu" opet nista i zaleti se u ogledalo i poljubi sam sebe
Prekjučer sam se probudila sa grozno ukočenim leđima, znate onaj osjećaj da vam je netko provukao željeznu šipku između lopatica? Uglavnom, koma, na sam spomen nekog propuha mi je zlo i mrzim hladna jutra kad idem na posel...
I tak se vučem ko krepana mačka ovih dana, pa me Leona zabrinuto pita maloprije:Bole te leđa, mama? Evo sad ću ti ja upalit vetilator da ti bude bolje :lol:
Kad ju je moj užasnuti vrisak zaustavio u radnji, shvatila je da me to ne bi baš veselilo i umjesto toga mi je dala pusu ozdravilicu u leđa te mi doktorski utješno objasnila: ma nije ti to ništa, brzo će proći :angel:
Popiskila se Mejra u solju i iznenadjeno povika: Look mom, pa to je yellow!
22 su sata, ležimo u krevetu i pokušavamo zaspati...
Nina: "Ja sam glaaaadnaaa..." (moš mislit...)
Ja: "Ljubice jela si, moraš spavati...a i oprali smo zubiće..."
Nina: "Ma neću prljati zubiće, staviti ću u usta i odmah progutati...neću žvakati!"
Pokakala se Mejra pa zajedno istrazujemo stolicu. 'A gdje je onaj brokoli?' veli ona.
Čitali samo Ježevu kućicu. Došli do slike gdje je jež sa štapom u daljini, a prate ga lija i ostala družina. Mrvica pokaže na štap i kaže: "A to jež ima romobil?"
Tražila sam od nje pusu i ona me poljubi i zagrli i veli mi u jednom dahu: "Ja tebe puno volim, najviše. Nemoj više biti bolesna, jesi čula?" (imala sam skoro upalu pluća, pa sam ležala). :heart:
kako su zadnjih minimum mjesec dana radovi po novom stanu, tona majstora i sl...slijedi scena. ( Pomenuto ime "Nihad" je ime majstora koji je pravio kuhinju i koji se bas svidio Farisu)
Dakle, drugi ili treci dan bez majstora po kuci, presvlacim ja Farisa kad on zove punim glasom "nihadeeeeeee, nihadeeeeee".
Kazem ja: pa otkud ti sad pade na pamet Nihad? Jesi ga to pozelio?
Kad me F cudno pogleda i onda jos jace pocne zvat "majtoriiiiii, majtoriiiii" (majstori)
:mrgreen:Citiraj:
Dijana prvotno napisa
Tak je nama jedan međaš mojih staraca donio da probamo jabuku pa da si naberemo ako nam se sviđa, a mališa je isto rekao da je jabuka otrovna (a dotad sam mu jednom čitala, a jednom je gledao Snjeguljicu).
Nedavno smo bili kod frenda, a frend ima u sobi kreativni nered i između ostalog, razbacane skripte po podu. Mališa je malo gledao, a onda je došao frendu i rekao mu nek si pospremi taj nered (i još je ponovio, za svaki slučaj).
Došao k nama taj frend na kavu i nije se izuo (nije da je to sad baš pod mus kod nas...volim da se ljudi izuju, ali ne inzistiram i stvarno nikome nisam govorila da se baš mora izuti), a malac njemu: ''Ne smije se ići unutra u sandalama! Odi se van izuj!''
jucer smo imali za rucak čorbu od graha i Isa nije baš nešto bio oduševljen
sjedne za sto
pogleda u MM i mene
pa opet pokusa malo ne ide
a onda se malo provrti na stolici i kaze : heeeeeeeeej, a da se igramo restorana
Mi onako oduševljeni prijedlogom: OK super ideja
Isa ,jedva dočekavši, kaže MM :molim vas jednu krišku ABC sira i šolju kakaa
MM:danas imamao samo grah
Isa,gleda,nabaci svoj legendarni polusmješak i kaže:mogu li da platim :mrgreen:
WM, mislim, ne mogu se nadivit Isau, koliko je to dijete pametno...
bili smo u posjeti kod moje rodice koja je cuvala jednu bebicu(1 god)
Beba je stavrno preslatka i Isa se odusevio s njom.
Medjutim, tu idilu je narusila "nestrucnost" moje rodice u odnosu sa malom djecom.
Naime, kad bi beba malo zaplakal ona bi pocela jako glasno(mislim stavrno glasno) da joj tepa(neke nerazumljive rijeci) i da je njise :?
Ja sam bila sokirana,ali sam kontala kako bi bilo najbolje da joj ukazem na greske i dok sam ja razmisljala
dodje isa do moje rodice i kaze:a da pokusas malo pametno?
Ona:a kako je to pametno(cinicno)
Isa:prvo,ljepo pricaj sa mnom
Ona:jel filozofe mali, kako pametno
Isa, sa poluocajnim izrazom lica:mama reci joj ti da ovo vise nemoramo gledati :)
ovo je trebalo na bisere
molim adm da obrise tragove moje nespretnosti :oops:
Isu za predsjednika, koji je to mali genijalac :)
Neki dan Neva skače po krevetu i padne s njega drito na glavu (imamo samo madrac pa je nisko, a na podu su mekane puzzle). U sobi muk, svi gledamo jel dobro, a Neva se kulerski ustaje, trlja glavu i veli:
- ah, slanje, pala sam na glavu