Citiraj:
i jos nesto: nitko mame ne priprema na to da ce im se zivot razbiti u komadice i izokrenuti totalno kad im se rodi prvo dijete. pa kad beba ocekuje da ih mama stalno nosi i cesto doji, kao sto je prirodno, mame prema svemu sto im drustvo sugerira (svaka tri sata dojenje, izmedju moras naci malo vremena za sebe - sto je u prvih mjesec dva nemoguce), mame misle da nesto nije u redu i to im dodatno ubija samopouzdanje. kad bi se jednostavno pomirile s tim da su u tim prvim danima diada s bebom, kao sto su bile u trudnoci, ne bi ni posumnjale da nesto nije u redu ako beba ne spava tri sata i onda pojede tocno 75ml.
to je taj stav iz vremena naših mama da beba ne smije "ometati" mamu u "normalnom" životu - a ako te ometa, onda nešto krivo radiš... edukacija je ključna! što se tiče dojenja - meni je sestra u rodilištu rekla da mi dijete ne želi sisati (nije odmah pojurio na cicu) i da imam "mala prsa" (notorna glupost!!!)... da nisam bila potpuno sigurna u sebe zahvaljujući mjesecima provedenim na forumu možda bih se i ja bila rasplakala i zaključila da neću moći dojiti, kao cura na susjednom krevetu.