cure,meni stigla 1.placa!!!!
3068 kn (VSS)!!
ne znam jel bi se smijala ili plakala!! :roll:
Printable View
cure,meni stigla 1.placa!!!!
3068 kn (VSS)!!
ne znam jel bi se smijala ili plakala!! :roll:
Super Bucka za prvu plaću! :D Počasti se nečim lijepim samo za sebe.
vodim moje i daddy-eve na rucak,pa se bojim da mi nista nece ostati!!! :roll:
Kak' oni imaju dobru kćer i snahu :*
:oops:
ma izdrzali su moje xygodisnje studiranje,pa im se moram bar malo oduziti!!
Pozdrav svim bolesnima, trudnima, a i svim ostalima..... evo mene na poslu... tek sam danas uspjela užicat neku kantu od kompa dok mi ne stigne novi.....
Bucka, kaj je to plaća za cijeli mjesec :oops: ... koliko se sjećam nisi počela radit na početku mjeseca.... :/
Ja još imam noćne more od jaslica... još uvijek plače, malo jede, pa malo ne jede... i tak.... MM je bolestan i samo se nadam da Lara neće pobrati od njega....
ja sam pocela radit 4.9-ponedjeljak,a 2 i 3.9 je bio vikend!
znaci fali mi 1 dan od cijelog mjeseca!!
Cure kako se nosite sa situacijama gdje starije dijete gnjavi vaše?
Bili smo jučer na igranju kod frendova koji imaju dvoje djece i mala od 2,5 godine se stalno napikavala na Lenu. Par puta ju je uspjela rasplakati i onda smo joj MM i ja rekli da to nije lijepo i da se više nećemo dolaziti igrati s njom. Na to je njezin tata poludio i rekao da se ne smijemo tako razgovarati s njom jer ona ipak ima samo 2,5 godine i ne kuži. A on baš i nije nešto pokušavao spriječiti njezine ispade. Nas dva smo onak ostali posr.... . Najgore od svega kaj su nam to dobri frendovi (i iskusniji roditelji) i ovako mi ispadamo da previše dramimo. Meni se nekako čini da se roditelji ipak trebaju malo bolje postaviti u takvim situacijama.
Ne znam kakva će Lena biti za godinu dana ali iz ove perspektive mi drugačije izgleda....
MN, ne znam kako bih postupila na tvom mjestu, ali znam da bi F pobjegao meni u naručje uplakan :(
Bucka, to ti je državna firma :/ , ali bar je siguran posao i početnička je plaća, s godinama bu porasla kojih par kuna-sori, ovo pišem i ja isto ne znam da li da se smijem ili plačem
mi nemamo frendove sa starijom djecom, bar ne jako dobre frendove.... ali imamo u jaslicama jednu malu koja je rođena u 01/05, od nekih je starija i 8mj.... to je velika razlika u toj dobi i čini mi se da je mala dosta tak.... ne znam kak bi to nazvala.... recimo gruba... znam ja da je i ona mala i da ne razumije, ali ipak mi nije svejedno... teta veli da ona pazi da mala ne gura ove koji su tek počeli hodati i još se gegaju... glavna joj je fora slagati stolice u vlakić i onda kad se ovi mali pokušaju dići uz stolicu onda mu izmakne stolac :shock: mislim da ona više spada u stariju jasličku, ali teta veli da se ne brinemo... nisam pametna....Citiraj:
Mama Natasa prvotno napisa
bucka... odradi pripravnički pa onda briši.... tu ti plaća ne bu baš nešto rasla... osim ak stvarno ne doguraš do fotelje ;)
kovke - zovi majstora !!!!!!!!!
MNataša - mislim da si više baš i niste dobri frendovi :/
bucka - koliko ti traje pripravnički????
imam bolju ideu - odi na porodiljni :lol:
laritia - teta ima jako čudne metode
Lara, samo hrabro dalje u vrtičke pobjede. Bucka čestitam na prvoj plači, znam da je jadno tolko dobiti sa VSS, ali da se utješiš ja sam u jednoj privatnoj firmi dobila 2.300 kn i još su mi rekli da je to super ( isto VSS ).
ne, još gore,kumovi smo si :mrgreen:Citiraj:
Mirta30 prvotno napisa
Priznajem, rospija sam i prava škorpionka ali se trudim biti fina kad su djeca u pitanju i njihov odgoj (ne dijelim savjete ali ih ni ne tražim). Jednostavno ne znam kako se postaviti u takvoj situaciji a da zadržim dobroljudske odnose...
:lol:Citiraj:
Mirta30 prvotno napisa
ma već sam luda od njih i njihovih metoda.... nije problem kaj je ta mala starija od većine, postoje i miješane grupe koje super funkcioniraju.... ali ta mala je baš gruba... fora joj je valjda kad ovi padaju... iskreno se nadam da tete imaju stvari pod kontrolom....Citiraj:
laritia - teta ima jako čudne metode
spremam se otići jedan dan po laru ranije nego inače... baš me zanima kakva je situacija kad ne znaju da netko gleda... ili da postavim skrivenu kameru....
Ne znam ima li veze, ali kod nas je bio frajer na kontroli mjesec dana nakon izvođenja radova i nešto sitno nije bilo u redu i to je popravio, a izlaz je direktno na zidu kod bojleraCitiraj:
Mirta30 prvotno napisa
larita - zabranjneno je snimati bez upozorenja :lol: probaj samo upasti iznenada u vrtić
MNataša - vidim biti će veselo, i mi smo u sličnoj situaciji, ali ovo je otvoreni forum pa :mrgreen: (ali barem nam nisu kumovi)
Citiraj:
kovke prvotno napisa
problem može biti i u dolaznim instalacijama, znači prije bojera
možda širim paniku bez veze ali sam luda
Vidim da ću ostati dežurna rospija.... Da li i vi reagirate zaštitnički prema svojim "mladuncima" ili je to sindrom novopečenih roditelja?
e ja vam se ne kuzim u bojlere pa nemam sto pametno napisati, a bome se ne kuzim ni u przilice jer se tu zahebavam s ovim svaku slobodnu minutu, i sve sam moguce programe downloadala i convertere iz avi u dvd, i onda sva ponosna sprzim to na dvd i onda moj dvd player opet kaze da je invalid disc :x
Bucka, odgovaram da ne idem sad na pp...da MM ga pozna.. i kakav si ti to spijun :P
svima bolesnima pusa, MN nisi rospija, i ja sam skorpionka, mi smo zene zmajevi :mrgreen:
:D za škorpione. Ima nas više ovdje (tako kaže moja lista ročkasa)
fali oklagijaaaaaaaa za vas dvije tu
mi smo juce npr. bili kod rodjaka koji imaju decu od 1, 2 i 3 godine, i novi se sav istaumirao jer oni vicu, a on ne voli glasne zvukove.
bilo je i fizickih nasrtaja, ali ja nisam bas reagovala, tj. jesam kad bi bilo gusto, ali u principu ne reagujem.
i novi je par puta pokusao nekog da udari (u ljubomornoj je fazi), i ja sam ga sprecila, ali polako.
Stalmo potenciram mirno ponasanje, ali sam jako umerena u odbrani svog deteta, jer ne rade to oni namerno, sa ciljem da povrede.
Svejedno ga vodim gde ima dece, pa makar i vikali i vriskali, ali se trudim da su vremenski razmaci pristojni.
mirta,pripravnicki mi traje 1 god,a na porodiljni-hla,ne bih jos!!
MN,mi smo na moru bili sa prijateljima i njihove 2 curice od kojih je mladja(2god) bila malo ljubomorna na niku i par puta ju gurnula,pocupala ili uzela igracke,ali ja sam niku u tim situacijama ili maknula od nje ili joj mirnim glasom rekla da to ne radi i malena bi stvarno prestala!!
kovke,i ja bi na vasem mjestu pozvala ovlastene servisere da malo to provjere!
Bucka čestitam na prvoj plaći! Mala možda je, ali je prva i tvoja!!!
Larita i mi u grupi imamo jednog malog dečka koji je bio grub, ali ga je to držalo dva tjedna i sada je ok. Tete vele da tako pokazivao tugu i bijes kaj je ostavljen u jaslicama. Držim fige da i kod vas bude sve ok.
MN i ja sam zaštitnički raspoložena (a nisam škorpionka, nego strijelac), ali se pokušavam skulirati. Petljam se ako je baš gusto, inače pustim da vidim kak će Matija reagirati, jer se bojim da se neće znati snaći u jaslicama kada mene neće biti u blizini, a i mora se navikavati na djecu različitog uzrasta. On je za sada dobrica koja uglavnom nikoga ne dira nego daje sve kaj ima u rukama, a ako neko krene rukama prema njemu on se ukopa na mjestu i čeka kaj će biti, tako da obično bude i udaren i ogreban i slično, ali do sada nije nikada plakao.
Curke kak je kod vas sa izljevima bijesa vaših bebača? Od kada je došao iz bolnice M. se baca na pod kad je bijesan ili nas rukama udara. Pokušavamo to smireno riješiti ili ga na tren ignoriramo i on se smiri. Mislim da je još uvijek ljut što je proveo tamo jednu noć sam. :cry:
Da li i vaši to rade ili ..?
Kovke kak je Fran danas?
Kod tete je još jedna curica i super se slažu. Istina je da i teta malo bolje pripazi da ju ova starija ne udari u žaru igre. Ništa, morat ću se učiti diplomaciji 8)
Evo i novijih slika sa puta...
http://public.fotki.com/NatasaS/prvi-koraci/
Pusa svima i laku noć!
Mama Nataša koja je Lena slatkica i mala šminkerica, a cipice su joj preslatke. Koju to autosjedalicu imate?
Laku noć.
ja pošizim kada vidim klince koji maltretiraju druge klince a roditeljima se ......., ali ponekad pustim (do određene granice) da vidim kako Vid reagira, uglavnom se povlači (muškarčina mamina)
što se tiče bjesa Vid je bjesomučno počeo udarati glavom o "susjedne mu predmete" i to svom snagom - koma, stvarno ne znam kako da to izbjegnem
MNataša - Lena je već prava frajerica.
moram i ja uzeti fotić u ruke jer Vid već dva dana sam hoda - kada se sjeti da to zna i može :lol:
Bravo za Vida! :D
Nitice, sjedalica je Grandprix Brevi, nisam baš presretna s njom, dobili smo se je na poklon.
Sad stvarno idem! Pusa!
anita je prvo iskazivala neslaganjem vristanjem i bacanjem u nazad (par putda je za milimetar fulala zid i ostre kuteve
ja sam joj skulirano, drzeci je da se ne ozlijedi, privukla paznju i govorila da se to NE radi, da ne volim takvo ponasanje....
onda je evoluirala, pa se derala i grizla me iz sve snage...ja opet gorenavedeno
onda je opet evoluirala i "samo" me grizla iz sve snage..ovo je potrajalo duze, ak kako je bila "starija" (cca 12 mj) povisila sam ton i iobjasnjavala:NE TO RADITI kad si ljuta, mamu to buba, reci sto zelis blabla vidi samo kako je ugriz natekao (OGROMNA FLEKETACA), (tuznim glasom) mamu buba, das pusu mami...blabla
sad grize samo kad je JAAAAAKO ljuta, i kad je u pravu (npr. ignoriram je poduze vrijeme :oops: )
dakle..trud trud trud i puuuuno objasnjavanja
sve oni razumiju, i to jako dobro