mukice :naklon: :naklon: :naklon: :lol:
Printable View
mukice :naklon: :naklon: :naklon: :lol:
imam 23 godine i studiram, nemam djecu nit sam agresivni primitivac. cak stovise, ni jednom u zivotu se nisam potuko s nikim. samo sam glasan i znam kako da me se cuje kad me se napada.Citiraj:
Hana_Sara prvotno napisa
glasan, prost i sa stavom "ajmo zatuc svakog ko se ne slaze sa mojim izborom"... ja bar ne zagovaram debatiranje na nivo "e ovo mi je glupo, ovo preglupo, a ti si idiot" (stvarno visok stupanj kulture i obrazovanja :/ . anyway, znam da sam rekla da cu otici, ali morala sam komentirati i stvarno mislim da nije u redu tako se razgovarati na forumu koji bi trebao imati veze sa odgojem DJECE. cista pristarnost da taj post nije moderiran :roll: :evil:Citiraj:
pwnd prvotno napisa
:klap:Citiraj:
pwnd prvotno napisa
Da Hana_Sara, fakat je taj post skroz različit od tvojih :roll: .
ko nebo i zemlja. gdje ja nekoga nazivam idiotom ili glupanom? koliko znam, stav ovog foruma je :Citiraj:
VedranaV prvotno napisa
dakle kao sto rekoh, moderatori?Citiraj:
KORISNICI FORUMA:
1. Korisnici imaju pravo stavljati na Forum poruke bilo kakvog sadržaja na temu roditeljstva, kojeg smatraju korisnim i/ili zabavnim ostalim korisnicima. Imaju puno pravo na zaštitu privatnosti, slobodu izražavanja i fer odnos od strane drugih korisnika i osoblja Foruma. Ta prava vrijede tako dugo dok se poštuju obaveze, zabrane i ograničenja Foruma, opisani u nastavku teksta, i sve dok ne zadiru u prava ostalih korisnika. Korisnici također imaju pravo na pomoć i podršku osoblja tako da svoja prava mogu i ostvariti.
....
IZRIČITO JE ZABRANJENO:
2. Korištenja vulgarnih izraza (psovke, prostote i sl.) te se zabranjuje vrijeđanje i omalovažavanje bilo kojeg korisnika Foruma, kao i bilo koje religijske/etničke/seksualne ili slične grupe ili pojedinca, te poticanje mržnje i zlostavljanja.
koliko god se ja osobno zbog SVOJIH uvjerenja (sto opet spada pod moje pravo izrazavanja) ne slazem sa homoseksualnim opredjeljenjem, nikakve vulgarne izraze nisam koristila. vjerujem da je moja poanta i bez toga dovoljno jaka, sto ocito moj sugovornik ne smatra. samo si probajte zamisliti da sam ja na nekom drugom topicu napala nekoga na nacin na koji je on ovdje krenuo na mene jer imam misljenje koje je ovdje u manjini... mislim da bi bila isti cas iskljucena s foruma. trazim bar istu pristojnost s strane moderatora u ovom slucaju.
A vrijedjanje je samo kad nekoga nazivas glupanom ili idiotom?Citiraj:
Hana_Sara prvotno napisa
To sto ti ciljano vrijedjas jednu skupinu(koja ukljucuje mene) nazivajuci ih nenormalnima i hendikepiranima nije uvreda?
Naravno da nije, jer je to tvoje misljenje. Ako se ja s time mogu pomirit, pomiri se i ti s mojim misljenjem.
Hana Sara, bez obzira na osobna misljenja, ni ja bas ne vidim svrhu tvog javljanja na temu na kojoj se trazi konkretan savjet.
Pozdrav. Ja san pwndova druga polovica. Eto to je uvod. Draga Hana, molin te da mi das definiciju prirodnosti. Nakon odslusanih sest kolegija iz etike gdje je to jedno od vaznijih pitanja nijedan profesor *** nije znao reci sto je tocno to. Kako vidin da ti odlicno raspolazes tin podatkon uzasno bi pomogla svin studentima, profesorima, docentima itd. filozofije kad bi to podijelila i s drugima.Citiraj:
Hana_Sara prvotno napisa
E sad nakon ovog jako glupog "pitanja" da ti objasnin sta san pokusa rec. Ti neznas sta je prirodno po definiciji, jer to niko nezna. Tako da te molin da ne ulazis u ono o cemu nema teorije da mozes i smijes uopce raspravljati. Postoji nekakva mizerna vjerojatnost da su svi ostali ljudi koji se bave ton materijom iznimno glupi, a da ti nisi, onda bi u najmanju ruku bilo u redu da svoje prosvijecene ideje dijelis s nama manje vridnima.
Moja mama je mene rodila prirodnin puten. A sta da je moja mama nakon toga odlucila zivit s nekon zenon jer je shvatila da je homo/bi? Bi li to automatizmon napravilo da ja nisan prirodno rodjen? Ako mi ikad uspijes odgovorit na ovo pitanje, mozda, al mozda vidin u daljini nekakvo svjetlo smislenosti toga sto govoris.Citiraj:
Hana_Sara prvotno napisa
[/b]
brrr koji nik
pwnd :klap:
:klap:Citiraj:
Mukica prvotno napisa
Prirodno bi valjda bilo ono sto omogucava produzivanje vrste. Ja pisem Hani Sari da je skrenula s teme, a vidim ni vas dvojica niste nista manje zaglibili.
sori, borim se protiv stereotipa i odgovaram na uvrede. ako me treba maknut, slobodno micite.
svaka cast pozdravi mi sve svoje prijatelje koji nemaju djece bilo zbog sterilnosti njega ili nje i reci in da po tebi nisu prirodni.Citiraj:
Zorana prvotno napisa
A gle, nema ti tu neke velike koristi od borbe protiv stereotipa. Mozda bi bilo bolje orijentirati se na sirenje medjusobne tolerancije i uvazavanja.
Ja osobno nisam pobornik ideje da je hetero=homo u smislu "prirodnosti". I tesko da me netko moze uvjeriti u suprotno. Ali, tebe kao osobu ne postujem nista manje nego bilo kojeg drugog heteroseksualca.
Meni je jako zao decka iz konkretne situacije. Jer, ako on stoji iza svog uvjerenja, tj. iza svojih sklonosti, onda bi mu se u svakom slucaju trebala pruziti podrska. To vise ne bi trebalo imati veze s tim sta je kome prirodno, a sta ne.
Problem neplodnosti je nesto sasvim drugo. :)Nemam ja namjeru skretati u takve teme, samo sam htjela reci da je moguce da se uvazavamo i toleriramo bez bezuvjetnog prihvacanja medjusobnih stavova i nacina zivota.
:lol:
Sori ali ja moram riknuti od smijeha na onaj poziv upomoc moderatoru od strane Hane_Sare.
H_S, a kada ti omalovazavas i vrijedjas skupinu ljudi onda se to zove sloboda izrazavanja...jel to samo zato sto ti ne prostacis ili...? :lol:
Jesam ;)Citiraj:
antun tat prvotno napisa
ma daaaaaajCitiraj:
malkavian prvotno napisa
ne moj molim te sam sebi skakt u usta.
do sad si se dobro držao, a sad...
u porodici sam u kojoj je sterilitet uzeo maha,ali oni svi smatraju da se LIJEČE od steriliteta, znači drče to za bolest.
zato nemoj ... jer to nije to ... no hard feelings, ali to je tako
drže to za bolest
štoveć, hvala što si se registrirao i napisao iskren post.
prihvaćanje je ono što svak od nas treba naučiti.
nemam neko posebno mišljenje o gay populaciji. nisam bliska s nikim tko je gaj.
ipak, vjerujem da u kritičnim periodima, kad čovjek spoznaje svoju seksualnost, nije lako živjeti između straha i tjeskoba zbog onog što jesi i silna potrebe da budeš prihvaćen.
svaka čast što si dao šansu i sebi i sinu :heart:
nakon jos malo razmisljanja, mislim da bi onaj decko iz pocetka price trebao sutiti do svoje punoljetnosti, a onda vidjeti hoce li se deklarirati ako gay ili ne. Ako je maloljetan, i okolina mu nezdrava....takov zlostavljanje ne bih nikome pozeljela.
Ono sto me opcenito iritira je stav da ako si maloljetan, nisi osoba tj. nemas svojih prava (al zato brdo obaveza :roll: )
Ne definiram roditeljsku odgovornost kao odredivanje djetetove seksualne orjentacije. Dapace, nalazim ga uvredljivim. Seksualnost je nesto sto nalazimo svatko za sebe, i iskljucivo onako kako mi mislimo da je dobro.
ajde da se nekad dogodi da sam sretna sto zivimo u nizozemskoj
u zgradi imamo 3 homoseksualna para pa ce sebastian u startu viditi da je svaka seksualna orjentacija normalna
savrseno mi je svejedno da li ce biti hetero, bi ili homo, samo silno zelim da bude sretan i da nadje srodnu dusu, sto god to njemu znacilo
nije mi jasno zbog cega homoseksualci ne bi mogli biti roditelji? pa postoji ivf, uvijek se mogu dogovorit 2 osobe koji su recimo dobri frendovi da zele dijete i dobit dijete i tako. mozda se uskoro i hrvatska unormali pa se dozvoli usvajanje homoseksualnim parovima
u zgradi je jedan od muskih parova kombinacija tipa koj je prije bio ozenjen i ima dvoje djece iz te veze i klinci najurednije dolaze tati i partneru na vikende, sto vise kad tata sljaka partner sam vrlo cesto ide po klince, bavi se sa njima
kak je to prokleto sto u hr ljudi samo vrebaju priliku da bi nekon osudjivali, otuzivali i pljuvali umjesto da se pokusa sve okrenut na pozitivu i u svakoj situaciji pronac ono pozitivno i to stavit u prvi plan (ovdje je takav mentalitet)
...sad naletila na ovaj post: :heart:Citiraj:
štoveć prvotno napisa
tek danas procitah ovaj topic
potpuno podrzavam usvajanje od strane homoseksualnih parova.Citiraj:
mozda se uskoro i hrvatska unormali pa se dozvoli usvajanje homoseksualnim parovima
no sto me zgrozilo na ovom topicu je kolicina predrasuda prema homoseksualnim osobama :shock: :/ pa seksualna orijentacija osobe je samo jedan (i uz to jos intiman) aspekt necije licnosti (koji nikog drugog ne dira); svaka osoba je satkana od toliko razlicitih aspekata licnosti, i osobu reducirati samo na njegovu seksualnu orijentaciju je za mene potpuno neprihvatljivo.
znaci svi oni ljudi (bilo homo bilo hetero) koji iz nekog razloga ne zele/mogu ucestvovati u produzenju vrste (recimo poznam curu koja je rodjena bez maternice) su neprirodni, nisu "jednaki" (=) onim heteroseksualnim osobama koji rade na produzenju vrste.Citiraj:
Prirodno bi valjda bilo ono sto omogucava produzivanje vrste.
ako smo na svijet dosli samo iz razloga da produzavamo vrstu, onda zasto se ne sastojimo samo od genitalnih i reproduktivnih organa, zasto smo sposobni ochima vidjeti, ushima chuti i rukama stvarati... mozda ce ovo zvucati blasfemicno na roditeljskom forumu poput ovome, al covjek moze imati ispunjen i sretan zivot i bez da ikad osjeti chari roditeljstva (sto je takodjer samo jedan od aspekata necije licnosti).
white musk
kao sto vidis, usporedba se ipak da napraviti.
Mene su odgajali da su to bolesni ljudi, s vremenom sam ipak pocela shvacati da moji dotadasnji stavovi i nisu opravdani....
Nikad nisam imala blizi kontakt s "tim" ljudima, ali sam svejedno zazirala i od same pomisli na to.
a onda mi je frendica posudila knjigu COMING OUT, objavljenu kod nas, autorica je nasa cura, psihologinja, Iva Žegura (by the way - sestra Marte Žegure) i raspametila sam se....
Od griznje savjesti sto sam bila tako paranoidna i nesklona tim ljudima koji se vole i imaju pravo voljeti se.
Pitam se često sto bih ja ucinila da meni dodje sin ili kcer i outaju se. Bojala bih se za njih kao i tata (s prethodne stranice), ali bih uvijek bila i ostala njihova mama.
Procitajte knjigu, obogatit cete se, vase ce srce preplaviti ljubav. biliv mi.
Meni je sasvim svejedno hoće li mi djeca biti homo ili hetero, samo nek' su sretni.
Ljudi rade šta god hoće,šta im se sviđa i što im paše.Udovoljavaju svim mogućim svojim željama bez ikakvog srama stida ili želje da se promjene i shvate što je dobro za njih a što loše.I onda kad dođu bolesti,pošasti i ostale posljedice slobodnog lutanja čude se šta se to dogodilo.Ono što čovjek sije to i žanje.Biblija bi trebala bit vodič za sve nas,a čovjek najviše pati zbog loših odluka koje donosi u životu.Bog voli sve ljude i želi im pomoći da izaberu ono što će ih ćiniti sretnim i ispunjenim.Puno pozdrava :saint:
I WILL......Citiraj:
štoveć prvotno napisa
[quote="mama courage"]tek danas procitah ovaj topic
potpuno podrzavam usvajanje od strane homoseksualnih parova.Citiraj:
mozda se uskoro i hrvatska unormali pa se dozvoli usvajanje homoseksualnim parovima
tu se ne bih složio s tobom.......iako sebe smatram dosta širokih svjetonazora po ovom sam pitanju dosta konzervativan......pa kvragu šta treba sve dopustiti ljudima.......pomalo smo zastranili u svim tim slobodama.......i pravima za ovakve i onakve skupine....OK neka žive zajedno i neka eventualno imaju kakva imovinska prava ako žive s nekim u zajednici određeni niz godina....ali da bi im dao pravo na usvajanje ......NIKADA.......ne zato što nisu odgovorni ili blesavi ili ..... jednostavno mi to nije prirodno isto kak mi nije niti normalno što u Nizozemskoj pokušavaju legalizirat pedofiliju
ne svidja mi se ideja da homosexualci usvajaju djecu.
Da mi dijete kaze da je homosexualac naravno da bih prihvatila to, ali bi mi bilo jako tesko.
POSVAJANJE...NIKAD...PA NI TAD, KAJ SE MENE TICE !
nema potrebe da se deres, time tvoj argument ne postaje jachi. dapache...Citiraj:
POSVAJANJE...NIKAD...PA NI TAD, KAJ SE MENE TICE !
a da onda tvoje dijete, homoseksualac, zazheli da usvoji dijete, jel bi ti se svidjela ta ideja ?Citiraj:
Da mi dijete kaze da je homosexualac naravno da bih prihvatila to, ali bi mi bilo jako tesko
da budu ljudska bica. po cemu je moja zelja za roditeljstvom plemenitija i vrijednija, od zelje jedne druge zhene, istog godista, istog obrazovanja, istih financijskih mogucnosti, pa cak i nacionalnosti ( :roll: ), al eto razlicita po seksualnoj orijentaciji.Citiraj:
pa kvragu šta treba sve dopustiti ljudima.......
ma, da, uzas zivi. zene dobile pravo glasa, crnacka djeca posjecuju iste skole ko bijela, da ne pricamo o vjerskim slobodama.Citiraj:
pomalo smo zastranili u svim tim slobodama.......
i vanbracna djeca imaju ista prava kao djeca rodjena u brakuCitiraj:
i pravima za ovakve i onakve skupine....
sto ti usporedjujes homoseksualizam i pedofiliju ?!? :roll: sto je to normalno, sto prirodno ? prije sto godina nije bilo normalno da zene studiraju, nekad je ropstvo bilo normalno, u juznoj africi aparthejd... samo bijelac, muskarac, heteroseksualac, samo to je normalno ? a sve ostalo su skupine ?Citiraj:
jednostavno mi to nije prirodno isto kak mi nije niti normalno što u Nizozemskoj pokušavaju legalizirat pedofiliju
Na žalost upravo sve više čitamo i čujemo o povezanosti homo sa pedofilijom.Znam dečka kojeg su homseksualci kao maloljetnog htjeli privolit na svoje,a on nije to htio pa ga silovali jer baš im se svidilo da imaju dječake za partnere.Strašno jadan :cry: Draga mama kad se krene krivo sve ode k vragu. :/
ne bi mi se svidjeloCitiraj:
mama courage prvotno napisa
a zasto homoseksualni parovi ne bi trebali imat klince? pa vecina homoseksualaca dolazi iz heteroseksualnih obitelji
kod nas to funkcionira najnormalnije, i jos se sjecam neke emisije o muskom paru sa cetvero usvojene djece, njih su se dvojca ubijali od posla, najnormaniji roditelji velikog broj djece. klinci su ih zvali tata x i tata y
vecina ljudi pada u amok sa vizijom o sexualnom zlostavljanju posvojene djece i valjda kak im samima savjest nije cista prozivaju druge za svoje prljave misli (ili cak izvedbe)
od svih ljudi u mojoj zgradi ja bih sebastiana ostavila na cuvanje jedino bas jednom od tih muskih parova, ostatku zgrade ne bih ostavila sliku sovjeg psa da mi je pricuvaju
kak vam nije jasno da nasa djeca imaju pravo bit svoja i ono sto jesu, i da nema nama kaj bit drago ili ne zbog toga sto su hetero ili homo. pa kaj vam nije logicno obozavat svoje dijete upravo zbog toga sto je takav kakav je ili je kriterij "kaj ce rec susjedi i familija" presudan faktor u vasim ocekivanjima
Ne bih ulazio preduboko u neke analize jer je velika vecina svega vec recena no međutim moram izraziti veliku sumnju u istinitost posta koji je napisao štoveć...dok sam citao imao sam osjecaj da ga je pisao netko kao pwnd, kako bi prikazao "njihovu" više manje "sretnu" pricu.
Moje mišljenje je velikoj vecini poznato i zato mi se ne da ispravljat krive Drine !
U zadnje vrijeme se velika pozornost daje "prijateljicama" Ani i Miji...ako je netko pratio i informirao se oko tih bolesti mogao je primjetiti kako nitko nije izljecen od tih bolesti.
Homoseksualizam me uvelike podsjeca na Anu i Miju...prvenstveno zato jer se radi o jednom kliku u glavi koji se desi iz razno raznih razloga tijekom zivota i nakon toga nema povratka. Nitko od nas ne moze reci da se netko s tim rodio, kako ni sto ne moze reci pwnd da se s tim rodio jer jednostavno to NE moze znati.
Ja homoseksualizam smatram jednom vrstom bolesti i ako moje dijete bude homo orijentirano prihvatit cu je kao takvu, bez ikakvih dodatnih prica. No posvajanje NE dolazi u obzir !
stray_cat nitko od nas ne kaze da su homici zlocesti ljudi...na kraju krajeva puno ih je više hetero zlocestih tako da ova tvoja izjava o cuvanju djece je nepotrebna.