Gost, mi kao Udruga organiziramo radionice o dojenju. Obicno obavjesti o radionicama budu na nasem portalu.
Nadam se da ces nam se pridruziti na jednoj od slijedecih radionica. :)
Printable View
Gost, mi kao Udruga organiziramo radionice o dojenju. Obicno obavjesti o radionicama budu na nasem portalu.
Nadam se da ces nam se pridruziti na jednoj od slijedecih radionica. :)
Za sada organiziramo radionice namijenjene trudnicama i njihovim partnerima, dakle, ne za majke. Ovaj model koji Gost opisuje je model Grupa za podršku dojenja, kakve su bile organizirane u hrvatskoj (neke još funkcioniraju) od strane Hrv. udruge grupa za podršku dojenja. Slično je LLL grupama, ima majku- voditeljicu, druge majke, i trudnice, te patronažnu.
Ne znam hoće li roda u dogledno vrijeme organizirati ovako nešto, ali voljeli bismo.
evo ja spadam u one "sretne" koje su rodjene 70-tih i koje je majma dojila i to jaaako dugo,koliko ja znam(po slikama)preko godinu dana,a koliko tocno morala bi pitati mamu :heart:Citiraj:
martinaP prvotno napisa
Ja isto. Hvala, mama :bye: !
onda ću ja danas sutra kad budem trudnica - opet - ako Bog da slijedeće godine - svakak gledat da se pridružim jednoj od vaših radionicaCitiraj:
Maja prvotno napisa
a koliko često organizirate radionice?
ja sam išla na onaj trudnički tečaj sa mm-om ono u dz pa nije baš bilo puno riječi o dojenju
više o porodu...
u Zagrebu jednom mjesecno, uvijek je obavijest o radionici na portalu i na forumu
povremeno drzimo radionice i u ostalim gradovima u Hrvatskoj
Na žalost, informacije na trudničkim tečajevima koje se dobiju o dojenju često su netočne, a uz to prisutno je i "darivanje" bočica i dudica i sličnog.Citiraj:
Anonymous prvotno napisa
Gost, jako ti se veselimo na nekoj od sljedećih radionica!
hvala i ja se veselim radioniciCitiraj:
Maja prvotno napisa
evo upravo sam se pokušala registrirati
al mi kad unesem zaporku veli da nije točna
ne kužim
sad sam na poslu a dala sam mail adresu od kuće i ne mogu dalje
šteta
aj, javi mi se na mail pa ćemo nešto smisliti (za registraciju)
maja.tarle@gmail.com
Prvo želim reći da je tekst na protalu (kojeg ovdje komentiramo) fantastičan. Stvarno sam poželjela isprintati ga i poljepiti kod pedijatra, ginića, u DZ u...
Definitivno se premalo zna o dojenju. A to je iskonska potreba čovjeka, kao živog bića, sisavca.
Stvari se previše kompliciraju. Postoje načini da se dojenje ispraksira i usavrši (da ne kažem nauči) i u tome je ženama često potrebna pomoć. Nekima više nekima manje. Ovakvi tekstovi sigurno pomažu (jer su meni upravo tekstovi s rodinih stranica pomogli).
Ono što je meni u prvih (složit ćete se i najtežih) mjesec dana falilo jest "živa" pomoć. Tako sam željela popričati s nekom dojiljom, pozvati ju k sebi da pogleda mene i bebu, radimo li sve kako treba, kako nam ide (ohrabrenje - najvrijednije u trenucima uspostavljanja uspješnog dojenja)
riječi podrške od nekoga tko zna.
Toliko sam bila zaokupljena trudom da nam uspije da nisam uopće palila comp niti dolazila na forum.
Sada kad beba ima 7 i sitno mjeseci, dojimo još uvijek, fenomenalno nam ide i ja imam silnu potrebu pomagati i davati podršku ženama koje su na početku. To me toliko ispuni nekim dobrim osjećajem, vjerojatno jer se još uvijek sjećam (iako je lako zaboraviti) kako je teško bilo ispočetka. Nekima ipak ne bude dovoljno čuti "Izdrži, isplatit će ti se kasnije, bit će ti super, samo se još malo strpi". Ja imam sreću da nam je išlo relativno lako. Bez puno ragada, bez zastoja i samo s jednom temperaturom koju je sredilo cjelodnevno cicanje.
Držim fige svima koji su na početku!!
Zaboravila sam reći..
Da se nešto dogodi i ne mogu dojiti, pogotovo kad je beba mala (ali i sada) voljela bih da ga doji druga žena ili da dobije majčino mlijeko iz banke.
I svakako bih na isti način nesebično pomogla drugoj bebi/bebama.
Žao mi je što ne postoji banka mlijeka u Hrvatskoj.
radionica za trudnice o dojenju je super, ali bi i grupe za dojenje bile potrebne.ili još bolje, da osmislite projekt za kućne posjete dojiljama koje imaju probleme s dojenjem, vjerujem da bi mogle dobiti financije za takvo što
Ja bih i da žene postanu svjesne da njihovo tijelo zna :heart:.Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
To je posao patronažnih. Treba s njima ostvariti suradnju, educirati ih i eto...Citiraj:
Zeko1 prvotno napisa
Sve sugestije su nam dragocjene, i, sasvim smo svjesni potrebe i za radionicama i za kućnim posjetama. Zato marljivo educiramo savjetnice za dojenje jer nas je trenutno malo premalo da bismo mogle sve to ovaj čas (podsjećam samo još jednom da smo sve volonterke i da sve ovo radimo uz osmosatno radno vrijeme) - ali rado bilježimo sve ovakve sugestije i idemo polako u tom pravcu.
imaš mail :)Citiraj:
Maja prvotno napisa
nemam :(
evo opet probala poslatCitiraj:
Maja prvotno napisa
evo mene zanima kako naci majku koja bi zeljela uz svoje dijete dojiti jos i tvoje
malo mi se to cini "mission imposible" :/
U diskusiju jel korisnije dojenje ili adaptirano mlijeko uopce ne bih ulazila jer je, u danasnje vrijeme i s toliko saznanja, zaista stupidno izjednacavati jedno i drugo ili se pozivati na nekakve radioaktivnosti iz 1945. I vrapci na granama znaju sto je najbolje za dojence (uostalom, tako je i korijen rijeci- doji- dojence). Ali.. osvrnula bih se na tekstove koje sve cesce nalazim na portalu Roda i koji su, blago receno, pomalo zastrasujuci i militantni. Recimo, upravo ovaj.
Na stranu to da u njemu stoje podaci koji vuku vodu na autoricin, pa i Rodin mlin, cinjenica je da je tek ponesto bolji od teksta Posisi to za koji, osobno, ne znam cemu sluzi. Jer, bez znanstvenih podataka autorica teksta tvrdi kako djeca umiru od adaptiranog mlijeka. Maltene, sve mi koje dijete hranimo adaptiranim mlijekom, ubijamo ih. Pa kad ih vec ubijamo mlijecnom formulom, mozemo i kravljim mlijekom, ili mozemo odmah pasti u depresiju i ne hraniti bebu uopce. Pomislite kako se osjecaju majke netom nakon poroda, sve smusene i jadne, rade hormoni, neki podaci govore o 80% baby bluesa i ako jos k tome dojenje ne ide iz razno raznih razloga, beba urla i gladna je, sto da pomisli kad dodje na vas portal?
A dojenje cesto netom nakon poroda ne ide. Zar je toliki grijeh dati flasicu i kombinirati, pa opet doci samo na dojenje? A takvih primjera znam puno.
Osim toga, mislite li ozbiljno da pogled na letak reklame caja za dojilje moze uzrokovati to da bilo tko odustane od dojenja i pocne s (kršitelj koda)om? Meni je to vrijedjanje moje inteligencije.
Na portalu cesto nailazim na tekstove bez znanstvene podloge, poput Posisi to, sto je pretenciozni i besmisleni clanak, pisan senzacionalisticki koji bi svaki ozbiljan urednik bacio ravno u smece, a svaki ozbiljan novinar ni pod razno ga ne bi donio. I nije jedini, sto je zalosno.
Recimo, mene je ubio tekst o frenulumu koji se pokazao kao prvi na googlu na hrvatskom jeziku gdje se eksplicitno u clanku trvdi da 75% beba s frenulumom ne moze dojiti. Odgovorno tvrdim da to niposto nije istina. Ali, kad sam ustanovila da klinac ima frenulum, i kad sam isla pogledati na net tocno sto je to i je li to osnovni azlog zasto sepamo s dojenjem, pogledala sam vas tekst i doslo mi je da zaplacem od muke. Srecom, bila sam dovoljno prisebna pa sam nazvala dva pedijatra koji su mi rekli da je to glupost. Da ce dijete dojiti s poteskocama, da ce hranjenje trajati dulje, ali da cemo s vremenom, doci na svoje. Jer, frenulum se do kraja prve godine djeteta smanjuje jer vrsak jezika do te dobi raste.
Iskreno me zacudio i razocarao taj tekst na portalu zagovornica dojenja.
Potom, tekstovi o porodu. Michael Odent je lijecnik koji je karijeru napravio drzeci predavanja i prakticirajuci tzv. prirodne porode. Imala sam ga priliku susresti, kao i jednu od njegovih doula, jos 2001. Ono sto vam nedostaje tu jest druga strana medalje. Recimo, Svedska ima zabranjene porode u vodi. Umrlo je jedno novorodjence i od tada im ne pada na pamet da to pokusavaju. Da skratim, malo vise objektivnosti na svim tekstovima na portalu ne bi skodilo.
Ovako, ispada da je dobro samo ono za sto se borite, a sve je drugo nesto sto treba potcjenjivati. A na stranu to da udruga koja nosi ime Roditelji u akciji bi trebala objedinjavati sve roditelje. I one koji su pro dojenje i one koji nisu. Zenino je pravo da odluci sto zeli. A to ju ne cini manje majkom. Srecom, majcinstvo je dozivotno zanimanje u kojemu je dojenje samo segment.
Nije cudo da vas mnogi roditelji smatraju pomalo militantnima. Skakcuci po necemu toliko dugo, isticuci argumente koji to nisu ili nemaju neku jako utemeljenu podlogu, dodje do iverzije. Probudi se inat. Pocne se razmisljati, tko su oni da meni govore da sam losa majka i da ubijam svoje dijete jer mu dajem **** ili milupu ili bebivitu ili humanu. I stvarno, zar ne postoji ljepsi nacin jednako agresivne propagande?
I za kraj, ja ne dojim, ali razlozi zasto ne dojim i nisam dojila ni prvog sina, vas se ne ticu. Nikome se ne moram opravdavati.
osvrnut cu se na ovaj dio:
ovo nije tocnoCitiraj:
Recimo, mene je ubio tekst o frenulumu koji se pokazao kao prvi na googlu na hrvatskom jeziku gdje se eksplicitno u clanku trvdi da 75% beba s frenulumom ne moze dojiti. Odgovorno tvrdim da to niposto nije istina.
dva su clanka o skracenom frenulumu, pretpostavljam da si citala ovaj
gdje pise:
sori, ali za mene to nikako nije esplicitna tvrdnja da 75% beba s frenulumom ne moze dojiti.Citiraj:
Djeca sa zadebljanim frenulumom imaju u 75% slučajeva poteškoće s dojenjem.
Inace, autorica teksta je Dr. Irena Zakarija-Grković, dr.med. FRACGP, IBCLC - lijecnica obiteljske medicine sa specijalizacijom iz pedijatrije i certificirana konzultantica za dojenje (IBCLC = International Board Certified Lactation Consultant - uskoro ce na portalu izaci tekst o ovoj udruzi i njihovom djelovanju)
za mene, netom nakon poroda, i nakon probdjevenih desetak noci i dana na kojima je visio po meni to JEST eksplicitna tvrdnja. U tome jest problem. Vi ne vidite kakav dojam vasi tekstovi na portalu ostavljaju na babinjace.
Ok, neka je tak tekst pisala lijecnica. A sta je s drugima?
ja da sad trebam tvoj post komentirati, swenova mama, ne znam odakle bih krenula :/
al cu se osvrnuti na dio u kojem prozivas udrugu naziva "roditelji u akciji" i kazes da "bi trebala objedinjavati sve roditelje. I one koji su pro dojenje i one koji nisu"
rekla bih (iz svog osobnog i skromnog iskustva) da roditelja koji su protiv dojenja bas i nema. ima onih koji ne doje. iz raznih razloga. da se netko bas bori protiv dojenja - nisam cula :/
a odgovorno cu tvrditi da dojenje i nedojenje nema veze s clanstvom u udruzi.
mozda bi imalo, da se udruga zove, recimo: dojilje u akciji.
imaš iskustva kao nesigurna babinjača. Kako bi ti s takvim iskustvom poručila jednoj isto tako nesigurnoj babinjači da nastavi dojiti kad je snađe neki problem? Mislim, koji bi ton upotrijebila, kakav stav bi zauzela? Ne želim izazvati, stvarno me zanima kako bi se moglo nastupiti, a da ne bude "preagresivno" i "militantno"?Citiraj:
swenova mama prvotno napisa
dojenje na portalu se ne zove "pitajte lijecnika o dojenju" niti nam je cilj da to postane.Citiraj:
za tekst o frenulumu sam naglasila da ga je pisala lijecnica jer se ipak radi o medicinskom problemu. postoji i drugi tekst na istu temu koji nije "lijecnicki"
swenki, činjenica jest da
Ne možemo mi na portalu tu činjenicu nikako drukčije napisati nego tako kako jest. Ne znam što bi drugo ovo moglo značiti nego - potražiti pomoć. Pa nitko se valjda ne osjeća kriv i zbog skraćenog frenuluma.Citiraj:
Djeca sa zadebljanim frenulumom imaju u 75% slučajeva poteškoće s dojenjem
Što se tiče Posišite ovo, to što se na kraju članka ne navode eksplicitno radovi na kojima se temelji ne znači da takvi radovi i istraživanja ne postoje :? Na temelju kojih istraživanja ti tvrdiš da je to neistina?
I na kraju ću citirati ivaricu:
Citiraj:
nasa kampanja jest agresivna, ne bi se slozila s onima koje pisu da nije, ali i brojka od samo 16% djece koja su dojena 6 mjeseci trazi od svih odgovornih za zdravlje i prehranu djece da se trgnu, da prestanu zamagljivati pojmove i stititi industriju nadomjestaka.
ako moramo birati da s jedne strane imamo neki broj majki koje ce se osjecati krive, a s druge imamo tih 80inesto% djece koji su u zdravstvenom riziku zato jer ih majke nisu dojile, i koji trebaju nasu pomoc, onda cemo preuzeti tu odgovornost.
Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Neopisivo je zalosno da je Hrvatska tako primitivna zemlja koja ce uciniti sve samo da zene unisti psihicki i fizicki! Jos je zalosnije sto to dolazi od zena samih!
Divno je to da se neke stvari sto se tice poroda i dojenja pomicu na bolje ali izgleda da vi cim vidite nesto novo u svijetu odmah to postaje trend. Nemojte krivo shvatiti ja se 100 posto slazem da je dojenje najbolje sto se djetetu moze ponuditi i da se formula ne moze usporediti. Mislim da vi zaboravljate da nisu sve zene iste pa tako ni prsa.Ja znam da vecina zena moze dojiti ali ponekad ima ozbiljnih problema koji to mogu sprijeciti.
Mislim da je odlicno da promovirate dojenje ali zaboga da li je normalno prebacivati zeni koja nema mlijeka i djete pocine dramaticno gubiti na tezini.
Ja sam osobno rodila u Britaniji,isla sam na tecajeve za dojenje i puno sam citala o tome no nakon poroda nije bilo ni kapi mlijeka.Dolazili su mi strucnjaci i strucnjaci i nakon sto je mala izgubila jako na tezini sta sam ju trebala ostaviti gladnu.
Da li znate kakav je to osjecaj kad drzis bebu koja place od glada a nista nema za podudat.Izdajanje nije pomoglo!
Iz osobnog iskustva kazem da je najgore majku koja je u tom polozaju izlagati stresu i govorit joj da je mlijeko najbolje.Ona to sama zna,a ako ju izlozite stresu ,mlijeko sigurno nece nadoci.
Gledajuci unatrag mislim da sam trebala biti sretna da sam rodila zdravo dijete sto je i prioritet.
Uostalom ima toliko slucajeva gdje su djeca bila na prsima i imala astmu i alergije a djeca koja su bila na formuli nista.
Nastavite i dalje sa dobrim radom ali nemojte kao konj gledat samo naprijed!
:roll: agresivna propaganda...big brother ima agresivnu propagandu, di god se okrenes big brother. svi znaju za big brother. za rodu ne znaju. ne znaju ni svi roditelji. dosta njih zna da postoji ali ne zna sta radi i cime se bavi. da je agresivna kampanja svi bi znali.
sada dolazi bozic i vipove i t-comove reklame. TO je agresivna kampanja.
ovo je daleko od militarizma, agresije....
i roda ima muske clanove. i oni su roditelji. i ne doje.
ovo na portalu su edukativni tekstovi i HVALA rodi na njima!!!
Udruge se bave onime što im je popisano u ciljevima u Statutu, a naši ciljevi su se kroz godine vrlo malo mijenjali. Ime udruge ne mora nužno objašnjavati čime se bavi ili čime bi se trebala baviti.Citiraj:
Citiraj:
Potpuno se slazem sa Swenovom mamom!!!
U potpunosti se slazem sa swenovom mamom....kao sto vi pokusavate ukazati na nesto, tako vam i mi pokusavamo reci da u svojem "pohodu" ostavljate ranjenike. U baby bluesu djeli vas mrvica od postporodjajne depresije, i pored cijele okoline dodjes na forum Roditelji u Akciji i jednostavno se nadjem na rubu placa.
Ok, kao sto su neke rekle mozda nisam to preboljela, normalno da mi je zao,jer moje dijete ne dobiva najbolje moguce,ali zar mi pokusavate reci da ga ubijam?? Da ga trujem??
Mozda bi se vise trebali orijentirati iskljucivo na medicinsko osoblje nego na nas.
Sve trudnice imaju namjeru dojiti,malo je onih koje to ne zele iz svojih razloga (opet pravo izbora), pa ne razumijem zasto toliko reklamna kampanja usmjerena , po meni, na krivu ciljnu skupinu.
Dojenje nije nipošto novi trend, traje već milijunima godina i održava male sisavce (dakle, ne samo ljude) na životu.Citiraj:
Katinki prvotno napisa
Mliječne formule su novi trend.
Nikako nećemo ženi koja ima problema poslije poroda ponuditi tekst o štetnosti formule. Ponudit ćemo joj neki od tekstova kako riješiti problem s dojenjem. Ali, ako je ta žena prije toga pročitala tekstove o štetnosti formule neće na nju olako prijeći, a ako se na to i odluči, njezin će izbor biti informiran, i to je ono što želimo.
Naravno da postoje dojena djeca koja su bolesnija od neke djece hranjene formulom, ali to nije nikakav argument. [/b]
ne, normalno joj je savjetima i podrškom pomoći da poveća količinu mlijeka. misliš li da je bolje predložiti joj dohranjivanje formulom, da se ne uzrujava što dijete plače? znaš li kamo će je to odvesti? ravno do prestanka dojenja, jer će se produkcija smanjivati sa svakom bočicom i svakim preskočenim podojem.Citiraj:
Katinki prvotno napisa
ja mislim da savjetnice jako dobro znaju da nisu "sve žene i sva prsa" isti, zato i prolaze edukaciju. isto tako mislim da prazne izjave "dojenje je najbolje" neće nimalo pomoći kad mama naiđe na poteškoće, pogotovo ako su popraćene dodatkom "... ali nije ni formula tako loša".
užasnuta, rekla bih da ranjenike ostavljaju oni koji potkopavaju dojenje, bilo to dohranjivanje u rodilištu, loš savjet patronažne, pedijatar koji inzistira na prečestom vaganju ili obitelj koja ne pruža podršku majci...
informirane majke pune samopouzdanja mnogo je teže poljuljati. :)
da, ili kako organizirat da ćeš joj ga nositi svako koliko na dojenjeCitiraj:
Dia prvotno napisa
tj. izbacili smo dojenje svakih određenih sati
već promoviramo dojenje na traženje
kako onda to uskladiti
iskreno nemoguće
jedino kad bi se ta majka izdajala to bi eventualno bilo izvedivo
Ovo nije reklamna kampanja, ovo je informiranje.Citiraj:
Užasnuta prvotno napisa
Usmjerene smo i na medicinsko osoblje, i na njihovu informiranost i radimo i na tom polju sve što možemo obzirom na naš status (mi smo nevladina udruga, ne Liječnička ili Komora medicinskih sestara, mi ne možemo medicinsko osoblje direktno educirati) - stalno radimo na tome da se njihovo znanje o dojenju revidira i proširi i obnovi.
Mnoge trudnice ne znaju da i samo jedna bočica može biti opasna. Manje će se educirati oko dojenja ako vjeruju u neopasan nadomjestak.
Ja bih samo rekla da ne mislim da je kampanja o dojenju agresivna, ali je vrlo učestala agresivnost ili bar negativistički obojen pokroviteljski stav na forumu prema mamama koje ne doje. Netko je rekao da to nije primjetio, ja jesam puno puta,a zadnji put upravo maloprije na pdf 0-1. To nema veze s udrugom, nego s ljudima koji postaju na forumu i s atmosferom koja ovdje vlada. Ja takve stvari primjećujem jer sam prvo dijete dojila kratko i to me još peče. Drugo evo dojim i dalje puunom parom, zahvaljujući onome što sam naučila na Rodinim stranicama.
Mnoge trudnice ne znaju da i samo jedna bočica može biti opasna. Manje će se educirati oko dojenja ako vjeruju u neopasan nadomjestak.
Evo tocno ovakve recenice su te koje friske mame baca u ocaj.
Edukacija trudnica da, ali da je bocica opasna??
Sto sam ja, nemajka?? Ajde da cujemo...Anketa.
Slažem se, ne moraš.Citiraj:
majo, to je savrseno tocno. Nijedna udruga se ne mora opravdavati ni zbog cega, pa ni Rode. Meni je ponekad samo zao kad cujem kako se o Rodama govori jer sam udrugu, a to i sama znas, simpatizirala od pocetka. Zato moj post nije napadacki, vec ga smatram konstruktivnom kritikom. I ne vidim razloga da se na mene obrusi samo zato jer imam (nesto) drukcije misljenje.
Litala, meni ne trebaju studije. Ja nemam portal. Ja nemam tu odgovornost da bilo kome bilo sto govorim u ime neke udruge. Ja, kad pisem, a svi znamo da mi je to posao, itekako moram provjeriti ono sto pisem. Odgovorno tvrdim da takve tekstove ne bih nikad objavila. Na stranu to da su i utuzivi jer su tvrdnje u njima pausalne.
Tocno, udruga ne okuplja one koji su pro i kontra dojenja. Iako sam imala prilike upoznati i zene koje ne zele dojiti. Ali, moras priznati, udruga, a pogotovo portal, na svaki spomen adaptiranog mlijeka dobije osip. nerijetko na MiB dolaze zene na pdf Adaptiranog i tvrde da su ovdje bile ismijane ili izbacene, nelijepo docekane i sto sve ne jer su se raspitivale oko adaptiranog mlijeka. Uostalom, sto se radi ovdje kad netko postavi pitanje koja je bocica najbolja ili koje je mlijeko od kojeg proizvodjaca najbolje, ako se ne doji? Nisam bas sigurna da se docekuju objerucke.
to se moze drukcije reci. ne mora se stavljati postotak. Moze se reci da djeca sa zadebljanim frenulumom cesto imaju poteskoce pri dojenju i to ovakve, ovakve i ovakve. te se poteskoce mogu prevladati tako, tako i tako. Emili, to je ujedno odgovor i tebi. Tko god da ga je napisao, ne zna koji dojam ostavlja, a onaj koji ga je nalijepio na portal nosi odgovornost objavljivanja.Citiraj:
Djeca sa zadebljanim frenulumom imaju u 75% slučajeva poteškoće s dojenjem
Da je tekst pisan tako da ostavlja drukciji dojam, cinjenica koja govori u prilog je ta da sam ja, a smatram se prilicno pametnom, iz njega doslovno zapamtila ono sto sam prvo napisala. I to bi se dalo objasniti zakonima struke u kojoj jesam, ali ne bih sad o tome.
leonisa, agresivna propaganda moze biti ovakva ili onakva. Glupo je usporedjivati T-com ili Vip koji raspolazu s kudikamo vise novca od Roda. U okvirima kojima se bavite, da, imate agresivnu propagandu dojenja. Dokaz tome je i to da jedino sto se veze uz Rode je dojenje. Sve druge akcije, a ima ih, pocesto ostaju po strani.
mendula, ne bih se bas nazvala nesigurnom babinjacom. Otkud ti ta pausalna tvrdnja koju si mi odmah prilijepila samo zato jer sam postavila pitanje i tekst koji ti se ne svidja? Ti i ja se ne poznamo. Tesko je suditi o bilo kome na temelju jednog posta, a ponajmanje mu lijepiti etikete. Postoji nastup koji moze biti suptilan i normalan. zene bolje razumiju da je lakse bebu pristekat na prsa po noci i nastaviti spavati nego se baviti flasicama, mjericama, prokuhanom vodom i slicnim, a onda se jos dodaju istrazivanja koja govore pro dojenja, a ne tako kontra adaptiranog.