jedva, mislim da mi je bilo lakse roditi :lol:
Printable View
jedva, mislim da mi je bilo lakse roditi :lol:
Ja sam DOBILA mengu :D i ubacila isti, danas ću hodati tako po svijetu!!!
Kako da znam da li je dobro sjeo? Osim ako ne bude curilo sa strane :/
evo ja tri dana funkcioniram sa cudom tehnike :)
super je, morala sam doduse skratiti pipak do kraja jer mi je isao na zivce.
treba malo skuzit kak duboko ga stavit, ja sam isla od sto pliceg polozaja, ali ispada da ipak je ugodnije kad je malo vise unutra.
skuzila sam i u cemu je stos sa frkanjem, treba pustit malo zraka unutra kad ga stavljate, jer ipak je to volumen, pa ako nutra nema zraka a MC je sfrkan kad ga stavljate ni nemoze se rasiriti :)
ostalo sve ok, i po noci mi nis ni curilo. primjecujem doduse da je malo slabije krvarenje, neznam jel se to potrefilo ili mozda tkivo bolje reagira kad nije maltertirano sa suhim tamponima...
super mi je kaj nema smeca nikakvog!!!! :D
Ja koristim već drugi dan :D , stavljanje sam apsolvirala, moja tehnika bi se mogla opisati kao nešto modificirani 'punch fold', ali vađenje je :shock: .
Pogotovo zato što je, kao što Nite kaže, ugodnije kad je malo dublje unutra. I zato mi onaj pipac puno znači, da ga bar malo mogu povući inače bi valjda cijelu ruku morala gurnuti da obuhvatim dno.
Ali, zasad ne curi, noćas sam ga imala oko 6 sati i niš nije procurilo (inače se noću budim obavezno mijenjati onaj noćni turbodugački uložak). Nemam baš naivne menge, prva dva dana su dosta jaka, i zato se i ja čudim kako tako malo krvi u čašici. Ne mogu vjerovati da mi se naprasno krvarenje smanjilo, nego mislim da je to samo stvar percepcije, i stvar uložaka koji zapravo manje upijaju nego što razliju po površini (jer, kad bih god pogledala svoj korišteni uložak s donje strane, rijetko kad bih vidjela da je krv probila do zaštitne folije).
Jedino ajderecimo negativno što sam primijetila je da mi pritišće mokraćnu cijev i da teže mokrim. To mi se znalo dogoditi i kod tampona ako ga ne bih dobro stavila (preplitko ili 'nakoso'). Ali možda je i to stvar prakse i navike.
Što se tiče položaja, meni se puuuuno bolje čini kad ga stavim dosta pliće, bolje uhvati, a uopće ga ne osjećam (mislim, ne osjećam ga nikako, al point je da ovako kao da malo "viri" pa bi očekivala da nešto smeta, ali ništa ne osjećam) Ja imam pipka još samo valda milimetar, al to isto ne zbog namjere, nego jer sam se bojala da ga na izbušim kad režem. Ne smeta mi taj milimetar. MC mi sam ode mrvicu gore, ali ako i pretjera, nije problem - cure, ne morate gurati prste do grla :mrgreen: , vaginalnim mišićima ga stisnite prema dole i neće biti problema.
Audrey, i ja sam jedan ciklus imala taj osjećaj da mi stišće mjehur, ne znam zašto, ali u to vrijeme i jesam imala jedan mali cistitis pa je možda bilo s tim povezano.
Nego ja evo jubilarni peti ciklus s MC odrađujem i još uvijek sam jednako zaljubljena u njega i jednako fascinirana tim prekrasnim izumom. Još ne mogu vjerovati da sve te godine nisam znala da postoji. :heart:
Možda su ova razglabanja za drugi topic - a ne za odu radosti... ali evo kad smo već krenuli... ima li negdje preporuka koliko bi trebalo dugo držati MC, ako samo to koristiš za vrijeme menge i danju i noću to je onda 5x24h :shock: recimo, nije li to previše???
Ja sam noćas ostavila cijelu noć i jutros me je bolilo dok ga nisam izvadila :cry: jel to zbog vakuuma?
Postoje preporuke na siteu (faq) koliko često ga prazniti tokom 24 sata,a kako je dozvoljena i noćna uporaba, očito je ok tih 5x24 sata (ja sam ljetos u Dubrovnik išla samo s MCom, bez iti jednog uloška, dakle, stvarno sam ga nosila 5 ili 6 dana neprestano, bez problema)
Ne znam što te bolilo, kako? Sigurna da nije baš od menstrualnih grčeva?
Bolio me baš taj dio na kojem je MC :(
Ne znam :( fakat nemam iskustva s tim. (Noćas sam slučajno zaspala s njim, inače po noći stavim platnene, jer, kog sam ih vraga nakupovala preko dvadeset :mrgreen: )
Probaj onda prek noći s ulošcima, možda samo treba vremena da se navikneš, ko bradavice na dojenje :)
Marla hvala ti :love: :heart:
Nema na čemu, držim fige da se "srodite", da i ti pišeš hvalospjeve ubrzo. :love2:
eto i meni prvi dan prošao al izdržala sam s MC samo do oko 14 h. Super mi je feeling, ništa se ne osjeća ali kad se opustim samo mislim na to kako se bućka to u meni.... malo unutra u MC pa onda malo natrag van, pa nutra... i tako čim sam uspavala Jakoba morala sam ga izvaditi van i to jedva jedvice, već me panila spopadala.
Brrrrrr... moram biti jako zaposlena kad nosim MC i ne misliti na gluposti.
Btw. i meni se činio ogroman ali stavim ga samo s malo frke, nigdje ništa ne curi.
panila = panika
kakva tocno bol? ja nekad osjecam pritisak, laganu bol kao da mi je mjehur pun.Citiraj:
cekana prvotno napisa
pa jel ti to gimnasticiraš dok ga nosiš? radiš kolute? visiš naglavačke? inače ne vidim kako bi ti se to tak bućkaloCitiraj:
hildegard prvotno napisa
ma neeee Majo samo legnem kad uspavljujem Jakoba. Ma znam da je to u mojoj glavi... kad imam vremena mislim na gluposti.
ima doduse nesto u tome slijevanju menstrualnih produkata natrag "gore"... citala sam negdje dok sam istrazivala MC prije kupovine, da se jos diskutira o mogucnim negativnim posljedicama tog slijevanja,da za to kao jos nisu sigurni. ali mislim da bi to stvarno trebalo cubit na glavi da se nesto dogodi,pa ipak je tkivo iznad MC-a skupljeno i nebi trebala ta krv tako lako proci natrag.
enivej, meni se dogodilo nesto sto nije vec duuuuugoooo :shock: menga mi je stala 3 dana ranije :? eno jucer jos nesto sitno bilo i odeeeee
e sad zasto to, stvarno NEMAM POJMA, al ne sjecam se kad se zadnji put desilo. dvije stvari koje su sad bile neobicne, to je prvo koristenje Dive i pojacana terapija za stitnjacu (od koje mi je bilo grozno zlo pa sam uzela pauzu pred dva dana, tj smanjila dozu na pola).
neznam u cem je stos ali NE SMETAAAA NE SMETA NE SMETAAAA :lol:
Ja znam samo da poslije trećeg poroda krvarim kao nikada u životu :( jučer (treći dan) mi se MC napunio za 1 sat, a prva dva dana sam ga praznila na 3-4 i cijelu noć izgurala. Danas mi pak "ne dihta" dobro... početnica :roll:
ja ću se samo hvaliti :mrgreen: evo drugi ciklus sa MC i oduševljena sam,zna mi procuriti ali ono kap,kapljica i to zasad samo 2puta
pipak nisam odrezala jer me bilo strah kako ću ga vaditi ali sam skopčala
a i lakše mi je uhvatiti ga prstima i prekinuti vakum nego potezati van
jedna od boljih investicija u zadnje vrime :D
napokon sam iscitala svih 7 tranica. :coffee:
kako sam u iscekivanju, pomisao na jednokratne uloske mi je grrr, sva se najezim.
ja imam jako bolne menstruacije, zanima me, jel mozda netko primjetio da su jos bolnije, ako su vam bile bolne?
pretpostavljam da ne bi trebalo imat veze..
i da, pipkala sam casicu jos ljetos :mrgreen:
i moje su dosta bolne bile i ostale, nije se pogoršalo :love:Citiraj:
Nika prvotno napisa
meni se bol smanjila....
Mooncup tehnike svijanja!!!
BITNO za sve koje imaju problema sa umetanjem :)
http://community.livejournal.com/men...ps/453392.html
Mooncup LJ, imate hrpu pitanja i hrpu odgovora
http://community.livejournal.com/menstrual_cups
usporedba SVIH postojecih cupova
http://community.livejournal.com/men...61.html#cutid1
aaaaaaa
samo mi je ovo trebalo! :nope:
i storklja prodaje mooncup!
ne trebate ici daleko po njega :D a i postarina je jeftnija
baš mooncup uk ili neki drugi?
pa ja nisam baš daleko išla po njega - do poštanskog sandučića :P
a jesi vidjela kako je zovu? ;)
je li netko naručivao sa štorklje?
zakaj? :)
zaboravih napisat tamo gore, na tom LiveJournalu imate u principu SVE informacije o cupovima, mislim da nema teme koja nije pokrivena. mozda nebi bilo lose da admin skupi linkove iz ove teme na jednu hrpu i napravi sticky.
enivej, ima i stranica za naruciti - http://www.fannyfunnels.co.uk/. 18.50 funti za bilo gdje u svijetu, jos nemaju secure odering pa nazovete njih i ostavite podatke (sigurno je kod engleza,ja narucivala vec tako) dok ne postave taj online sistem. to vodi jedna teta koja siva i neke kapice i slape za klince, znaci mala firmica.
nisam narucivala ali znam odakle znaju za njega 8)
nisam ni sumnjala ;)
ne znam mogu li naručiti pouzećem otamo dovde.
znala sam da ti i/ili mamaju imate prste u ovome :DCitiraj:
ivarica prvotno napisa
Malo sam gledala ove linkove što je Nite stavila. Vidim da nisam jedina koja ima problema s mokrenjem dok je čašica unutra, i opći stav je da je to stvar anatomije :( (a ja sam se nadala da je stvar prakse), dakle nema mi druge nego vaditi Divu ako se hoću pošteno popiškit.
I još nešto mi nije jasno, autorica ove 'usporedne studije' kaže da Divu koristi i njena kćer tinejdžerica koja je još djevica. Pa ne kužim kako je to moguće :? ?
citala sam ja o tome na mooncup-u
http://www.mooncup.co.uk/menstrual_cup_faq.html#Thrush
http://www.mooncup.co.uk/menstrual_cup_faq.html#Hymen
inace ima i yahoo grupa
http://health.groups.yahoo.com/group/MoonKeeperDivas/
i jos jedno poredjenje
http://www.busybusymomma.com/MC.html
Meni je mooncup predobar! ovaj uk/ima i neki drugi navodno/
http://www.mooncup.co.uk/wc.php?u=1187
Imala sam ga par zadnjih mengi po doma i sad sam se usudila i na posao ic i fakat nije procurio nimalo/od 6 ujutro do 4 popodne/. Po noci i dalje imam platnene, al brijem da bi i mooncup izdurao.
Kad bi bar javni wci imali umivaonik u Wc-u, a ne izvan...Onda bi to bilo puno prakticnije neg da negdje moras furat bocicu, intimne maramice i sl. potrepstine za oprat ga i sterilizirat.
ja sam svoj narucila iz UK preko nappymaine
http://nappymania.co.uk/catalog/prod...ea068ec2eb6a18
nisu mi nikakvu postarinu naplatili
danas eo 3. dan menge i nemam nikakvih problema sa stavljanjem al zato vadjenje :shock: . nije zbog vakuma nego kad onaj gornji rub izlazi van oci mi ispadnu[/url]
ovo se zove tajming: jučer stigao mc, jutros menga
trenutno je u akciji, idem nam dobro
ja u toku/nakon prvog ciklusa s mooncupom pokupila taaaakvu gljivicnu infekciju kakvu u zivotu nisam imala :cry: dodje mi da ugradim cetku za pranje boca koliko me svrbi :oops: i ne znam sta sad - uredno sam ga mijenjala svaka 3-4 sata, sterilizirala svaki drugi dan, mislim da sam radila sve po PS-u. tesko mi se iti usuditi probati ponovno.
moze biti da je slucajnost.
takodje, postoji mogucnost da si alergicna na silikon.
u takvom slucaju preporucuju lunette casicu koja je gumena
jel netko pričao svom giniću o mc-u?
kakve su bile reakcije?