Ja vidjela u ODredu za čistoću da se lišče biljaka može prebrisati korom od banane. Probala. Super.
Printable View
Ja vidjela u ODredu za čistoću da se lišče biljaka može prebrisati korom od banane. Probala. Super.
zasto?Citiraj:
makita prvotno napisa
Mama mi je mnogo čistila i uvijek je za najbrži efekt sa najmanjom količinom detergenta koristila ove čarobne krpe. Meni se čini da je bila u pravu, na koncu konca, što god da prebrišem, a ostane vlažno, ne trebam brisat suhom krpom jer nakon čarobne ne ostaju tragoviCitiraj:
cokolina prvotno napisa
koristim onu iz DM-a i to bez deterdžentaCitiraj:
makita prvotno napisa
za staklo koristim također njihovu krpu za staklo(onako svilenkasta je i ne ostavlja tragove)
za pod njihovu navlaku za brisač(super je)
meni su super bijele spužvice koje samo namočiš u vodu i opereš čuda..
i meni isto, one "gumice za prljavštinu" :)
Daj malo pobliže objasni, pliz.Citiraj:
kasiopeja prvotno napisa
Ja na čarobnu isto ne stavljam uvijek deterdžent ;)
pa, baš su bijele skroz , pravokutne , ima ih i vileda al ja uzmem od dm,u četvrtastoj kutiji , ima ih četiri unutra, koštaju 20kn. Upotrebom se troše , nestaju. Meni su super, i za kamenac na pipi, i za flek na kauču, i za neku zasušenu staru fleku, ma ja sve perem s tim. I prozore, i fronte, i vrata...
Ovo mi je totalno otkriće!!!Citiraj:
kasiopeja prvotno napisa
Probala sam kožne stolce prebrisat sa dj. vl. maramicama, al nema sjaja, ima li nešto još za kožu?
Čime očistiti crne fleke(pretpostavljam da su gljivice) koje se nakon nekoliko godine stvore u kadi, između, odnosno oko silikona?
Pokušala sam svim agresivnim sredstvima,nije otišlo, a baš gadno izgleda.
kako kaže Kasiopeja, fronte u kuhinji, kemijsku s kauča ili bilo čega drugog, masnoću iz pećnice (nisam probala), ali jesam tepihe, čiste te čudotvorne spužvice Miraclean, Vileda ili DM.
Ima ih u supermarketima i DM-ovima.
Bez deterdženta, samo se namoče vodom i udri miško. Troše se i stvarno rade.
Meni je to bilo otkriće za kuhinjske fronte.
KOjim si agresivnim probala? Ja posudila za tu priliku malo domestosa i otišlo. Mislim da bi trebalo poć i sa klorom. Od ovih običnih stvari probala bih sa sodom bikerbonom, octom, kombinacijom toga, limunskom kiselinom...Citiraj:
wana prvotno napisa
Probala sam tako i ne ide. Ali zato pali onaj trik s novinama i peglom. :DCitiraj:
aries24 prvotno napisa
I još jedan mali trik s novinama i peglom; ako vam se nešto zalijepilo za
peglu, najlakše ćete to skinuti tako da ugrijanom peglom pređete preko
novina na koje ste posipale malo obične kuhinjske soli.
ajde probacemo i to.Citiraj:
Drimm prvotno napisa
dosla sam sad i z dm-a i ubila sam se trazeci te spuzvice za prljavstinu u dm-u, nema nista slicno.. kako to pakiranje tocno izgleda, jel u kutiji, vrecici, velicina? i kako se tocno zove, ako netko moze napisati? pliz :*Citiraj:
kasiopeja prvotno napisa
Mene je strah toga s peglom.Citiraj:
Zeera prvotno napisa
Imam i ja jedne hlače u zamrzivaču, ali ne ide žvaka dolje. Nekako je gnjecasta i poslije zamrzavanja.
Mislim kupiti dr. Beckman za skidanje žvaka u dm-u. Javim ishod.
Dr. beckman je linija malih bočica za skidanje mrlja i svaka je za drugo: masnoću, hrđu, krv, kemijsku, žvaku...
Ako su vam slavine pune kamenca, omotajte ih sa svih strana debelim slojem papirnatog ubrusa ili wc papira, a zatim to natopite octom (nikako jabučni) i ostavite stajati oko pola sata. Kad poskidate papir, iznenadit ćete se.
Citiraj:
cokolina prvotno napisa
ajoj, baš sam bacila kutiju jer mi je samo jedna ostala pa je posebno spremila. Četvrtasta kartonska kutija smeđe bijelih nijansi ( recimo12x12), piše gore profissimo, ima ih 4 unutra.
A ovak izgledaju viledine, ima ih i u dm-u i običnim dućanima.
http://www.ciao.de/Vileda_Miraclean__1436521
jel mozda neka od ovih:
http://www.dm-drogeriemarkt.de/dmDHo...ook=topbox.jpg
I ja došla iz dm-a bez bijelih spžvica :? .
Žurila sam pa nisam tražila osoblje da mi pomogne.
Kasiopeja, dobar opis, budem potražila opet, a cijena je oko 20kn, koliko sam shvatila ili?
nemam sad vremena fotkati kutiju (moram napuniti bateriju), ali piše:
Profissimo (gore lijevo bijelim slovima u crvenom pravokutniku )
dm (gore desno)
SCHMUTZ-
RADIERER (oko sredine)
kutija je svjetlozelena i na njoj je slika 2 drvene bojice i dječjih crteža
ja sam ih jedva našla jer su u mom dm-u bile na donjoj polici :P
bingo cokolina, to su ove na sredini.. :)
nisu nisuCitiraj:
bingo cokolina, to su ove na sredini..
ove u sredini su maramice za čišćenje naočala 8) (imam obje kutije ;) )
Te viledine su ove na koje je Kasiopeja stavila link. Samo ja sam kupovala u najlonu, ne u kutiji. Izgled je isti. Nalaze se na polici (Vileda ima one svoje stalaže) gdje je sve od Vilede, vise i metle i rukavice i čarobne krpe i Miraclean... :mrgreen:
Ja sam ih plaćala 24 kn u dm-u.
ups, brzopleta..
Probala s domestosom i starom četkicom za zube, ne ide, kao da su se nekako uvukle i zakamuflirale.Citiraj:
makita prvotno napisa
a koliko ih ima u pakiranju od Vilede?Citiraj:
Drimm prvotno napisa
nisam fotkala al sam skenirala ;)
gore spužvice, dolje maramice za naočale
http://i157.photobucket.com/albums/t...profissimo.jpg
možda pomogne...
e prosvjetlila si me...hvala. idem opet u potragu. znam da sam to vidjala po dm-u ali nisam imala pojma da je to "to".. :)
4 su.Citiraj:
cokolina prvotno napisa
Citiraj:
wana prvotno napisa
Možda ti ovo pomogne.Citiraj:
Bathroom mold: Mold in bathroom tile grout is a common problem and can be a health concern. Mix one part hydrogen peroxide (3%) with two parts water in a spray bottle and spray on areas with mold. Wait at least one hour before rinsing or using shower.
Postoji posebna samoljepiva traka kojom se zalijepi prelaz između kade i pločica. Meni je ona super - spoj izgleda puno urednije i čišće i ne skupljaju se gljivice.Citiraj:
wana prvotno napisa
Gdje se to može kupiti? Kako da tražim/pitam?Citiraj:
tinars prvotno napisa
Može li se koristiti i za prelaz između pločica i tuš kabine?
Nemam pojma kako se točno zove, probaj opisno.
Obično ih ima tamo gde prodaju i sanitarije i pribor. Mislim da ima i u Bauhaus/baumax i sl trgovinama.
Može i na tuš kadu.
Radi se o traci cca 2 cm koja je na sredini stanjena tako da ju je lako uredno zalijepiti - polovica se lijepi na zid, polovica na kadu.
Zar nije to silikonska traka? Ja sam nešto slično vidjela u AD prometu. Mislim da je oko 30 kn koštala.
Hvala, pokušat ću. Voda ne može proći između te trake i pločica,fuga,kade, da sva sretna kako sam riješila problem, ne poplavim kupatilo :mrgreen: .Citiraj:
tinars prvotno napisa
Da li će biti potrebno odstraniti "stari" silikon ili to ide preko njega?
Enela, hvala, prvo ću pokušat na "tvoj" način :*
Ne kužim kako bi ta traka mogla uzrokovati poplavljivanje :?Citiraj:
wana prvotno napisa
Mi smo je stavljali preko silikona.
A mislila sam, ako skinem sav silikon i stavim samo traku, pa kad perem-tuširam tuš kabinu i pločice po zidu unutar tuš kabine, ako guma idealno ne dihtuje,a voda uvijek pronađe put-u ovom slučaju npr. između fuga koje su za 1mm uvučene u odnosu na pločice i te trake koja dobro dihtuje na pločice,ali ne i na fuge. Kužiš?Citiraj:
tinars prvotno napisa
A jesam objasnila, nie za čudit se ako ne skužiš :oops:
Sigurno nije ekološko rješenje, ali izvanredno radi posao. Ja fronte (takođe od medijapana, polusjajnog) čistim uljnim razrjeđivačem. Otvorim sve prozore, zatvorim kuhinjska vrata i opleti. Sve skine. Otkrila sam to kad sam pokušala skinuti sve slojeve prljavštine sa kuhinjske nape. Probala alkoholom, nije išlo, benzinom, išlo, ali prebrzo hlapi, i tako sam se dohvatila uljnog razrjeđivača :lol: Skida sve masne fleke sa pločica, inoxa i medijapana, provjereno. Samo nemojte uzeti nitro, nego uljni, nitro rastvara sve živo, pa i boju kuhinjskih frontova.Citiraj:
cokolina prvotno napisa
Za kuh fronte medijapana sjajnog, idealna mi je ona čarobna plava krpa(za prozore) što se kupuje preko kataloga, + obična voda, a ako je puno masno + sredstvo za pranje prozora.
Za sve vrste i oblike masnoća totalno neekološko rješenje-KH7