Citiraj:
Leina mama prvotno napisa
Moze receptic?
Printable View
Citiraj:
Moze receptic?
Kupiš Uncle bens malezijski umak od šljiva i napraviš ga prema uputstvu :mrgreen: (sori, nisam mogla odoljeti :* )Citiraj:
ornela_m prvotno napisa
Malo sam prebrzo stisnula 'pošaljite'.
Radila sam točno po receptu (napravila sam svinjeće rolice punjene šunkom i sirom (ili samo šunkom, ne sjećam se), ali kad sam probala umak skoro sam izgorila od ljutine pa sam ubacila dobre dvije žlice (velike) pekmeza od šljiva (podravkinog) i još malo rajčice da popravi okus. Tada je bilo podnošljivo ljuto da mogu jesti :mrgreen:
U biti, došla sam na ovaj topic napisati kaj sam danas kuhala pa sam zaboravila na kraju:oops:.
Goveđe-povrtna juha, mesna rolada punjena jajima, lešo krumpir s keljom, crveno zelje na salatu. Za desert Damen kapric iliti Ženske mušice.
No frks, pogodila si :*Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
Dakle, mi to ovak radimo (MM ili ja) - na luku izdinstamo puretinu ili piletinu narezanu na kockice, pa zalijemo Uncle Bens malezijskim umakom od šljiva i poklopimo, te ostavimo da se kuha na laganoj vatri 20-ak minuta.
Uz to Gallo integralna riža, u koju se dok se kuha doda curryja po ukusu.
Kad se to sve u tanjuru pomiješa - mljac, za prste polizat - i nije baš tak jako ljuto, već onak na granici (ja ne volim ljutu hranu i ovo je maksimum ljutog koji mogu jesti). :mljac:
Piletina u soja/chili umaku i tempura od povrca :*
Jučer - juneća juhica, pečena svinjetina u pećnici + talijanski mix povrća+krumpiri
Danas - kuhana junetina, krumpir pire i paradajz sos
Kelj varivo i pečena svinjska rebra
Mi danas krumpir gulas + kupus salata
Sutra cufte
Mama Natasakako kuhas kelj varivo ja bih to papala a nemam pojma kak se to radi (garant je neka jednostavnost)
Listove kelja prvo blanširaš pa narežeš na rezance (najbolje da odrežeš i one debele žile u sredini), staviš kelj u posudu, dodaš mrkvu narezanu na kolutiće, kockice krumpira, češnjak, (luk-po želji, ja ga ne stavljam) i kuhaš. Možeš zagustiti prosom ili zaprškom, možeš dodati malo suhog mesa ili slanine da zamiriši... Ma niš posebno.
Mislim da je nedavno bio neki topic o kelju pa pogledaj što cure predlažu ;)
Pileći paprikaš sa želucima i mladim krumpirom.
Mi smo imali dva dana sarmu. :)
Granadirmarš
Ravioli sa sirom iz vrećice i brzi umak od vrhnja, zdenka sira i komadića šunke.
Jučer: pomfrit i hrenovke
Danas: mahune čušpajz
Jučer - pilav sa puretinom
Danas - tortelini u umaku od vrhnja i topivog sira (hvala na ideji :* )
Sutra napokon - slanutak Goli kuhar
Go, Nataša, go! :DCitiraj:
Mama Nataša prvotno napisa
Naš današnji ručak:
pohani pureći odresci, rizi- bizi, zelena salata i knedle od šljiva za desert
Desert?? :? Kod nas je to uvijek glavno jelo, a i tak je zasitno da osim dvije knedle više nema šanse išta pojesti tijekom jednog obroka...Citiraj:
Linda prvotno napisa
Kod nas je danas složenac od pilećih fileta, buđole i sira, te pečeni krumpir i za salatu kisela paprika iz teglice.
Ana kako radis tu piletinu u umaku od gljiva
ručak za sutra:
grah, tikvica, mrkva, malo kobasice i ječmena kaša.
:lol: Mi smo ti malo jačeg kalibra. :lol:Citiraj:
Piletinu nasjeckaš na komadiće, začiniš i pržiš na maslinovom ulju dok ne dobije žućkastu boju i onda makneš sa ulja i u to isto ulje dodaš šampinjone i radiš ih dok ne smekšaju. Dodaš vrhnje za kuhanje i meso opet ubaciš unutra i radiš još par minuta.Citiraj:
knatkaj prvotno napisa
Uz to kao prilog može ići pire krompir.
Brzo i jednostavno, a fino :mljac:
Ana :D velkam bek!
Jučer muž topli sendvići a ja kelj na lešo i hrenovke.
Danas ja "bosanski"lonac,muž njoke i gorgonzola.
Sutra musaka....+salata.
radije bih na lonac tvog muža nego tvoj ;)Citiraj:
lola24 prvotno napisa
OT: ne znam šta je za ručak - MM radi iznenađenje :mrgreen:
Lola,vidim da se i kod tebe kuha dupli ručak,posebno za tebe i posebno za TM :) Joj,mene to izluđuje,stalno kombinirat što će tko od nas troje jest!!!
Jučer muž imao mahune od dan ranije, a ja i Jana riblju juhicu,pohane tikvice i zapečeni krumpir s mlijekom.
Danas još ne znam što ćemo.
Mi ćemo danas špinat, pire i prženi tofu + clafoute
A sutra špagete bolonjez - Lea priča već tjedan dana da bi jela špagete - živi bili pa vidjeli.
Subota - juneći gulaš sa njokima
Nedjelja
- doručak - kajgana i čokoladne palačinke sa komadićima čokolade (e tu sam mogla prestati kuhati za nedjelju :mrgreen: )
- ručak - pureća juhica, Gavelino, mlinci, kupus salata
Danas - sarma iz pećnice
Raštika i buncek :D
Jučer i danas varivo od graha i slanutka s kuhanom sušenom vratinom.
Ma ja kao na Montiju,a moj se dragi ne može naviknuti na integralno,kelj i mahunarke baš i ne smije zbog problema sa crijevima i eto-duplo kuhanje.Citiraj:
stella prvotno napisa
Danas je bolognese ali ja bez tijesta i salata.Juha od kocke ;)
Sutra oslić na lešo i kelj,predvečer dolaze mi frendice na večeru-obečala lazanje od pršuta.
Subota čufte i pire krumpir a nedjelja :? :?
Varivo od poriluka sa prosom
lola24 - pričaj malo o lazanjama sa pršutom! :D
Pirjane prokulice, integ. makaroni, leća s curryem. Cikla. Juha od mrkve, luka i cvjetače.
I što je najbolje, sve sam spremila da ponesem na posao i ostavila doma. Pa sad čekam dostavu koja kasni. :(
Ej to je odlično a jednostavno!Citiraj:
Andora prvotno napisa
Napraviš ili kupiš gotovi bešamel.Na pleh od pečnice ide oko 0,8 l mlijeka.
Napraviš isto toliko paradajz umaka.Na pleh ja stavim oko 15 dkg pršuta tanko narezanog(onako razmak za svaku kocku-ne pretjerujem).Umake ne soliti jako.
Prije slaganja ja pomiješam obadva umaka.
Slažeš tijesto,umak,pršut,par šnita sira i tako 4x.
Na vrh umak i gore sir.I u pečnicu :* :*
Vidim da mi je topic "pao" pa da ga podignem :mrgreen:
Petak - ne sjećam se ručka, u sjećanju su mi samo ostali muffini sa kesten pireom
Subota - pileća juha sa povrćem, pileći file u vrhnju, prilog palačinke sa mrkvom i tikvicama
Jučer - minestrone sa piletinom i kruhom sa maslacom, češnjakom i origanom
Danas - burek (s mesom, naravno)
Nataša, jesi se odvažila na goli slanutak? Kako je prošlo?
MM je sinoć skuhao današnji ručak po receptu jedne bakice iz Bosne- zove se kalja, ide svježi kupus, meso i još štošta, ali nisam zapamtila. Baš me zanima kako će ispasti. Nemam baš neku predodžbu... Bosanci, javite se! :mrgreen:
Jesam, razboljeli smo se pa nisam stigla napisati.
Na kraju nije bilo loše, iako mislim da sam zaribala stvar jer sam možda dodala previše vode pa je ispalo više kao juhica. (kuhala sam i za svoje pa sam se bojala da ne ispadne malo :mrgreen: ). Mama je to još frizirala sa suhim mesom i zaprškom, da nahrani gladna muška usta....
:lol: sama sebi se smijem... Nismo se razboljeli od slanutka, nemaš straha...Citiraj:
Mama Natasa prvotno napisa
Velika salata: zelena salata, pecena piletina, panceta, mozzarella, kuhana jaja i umak s jogurtom i vlascem. Mljac :oops: