Ole :shock: wow koji dobar nalaz :shock:
Printable View
Ole :shock: wow koji dobar nalaz :shock:
I naravno zbog posla nije stigao :evil:Citiraj:
Storm prvotno napisa
Ali je uspio to danas obaviti sad :cekam: nalaz.
Ali je uspio to danas obaviti sad :cekam: nalaz.[/quote]Citiraj:
Puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nalaz bude NORMO.......
Kada su rezultate? :love:
Nalaz je gotov danas iza dva :/
:oops: mala greska ali vidi se koj e moj post a koj tvoj :oops:
Moram uvezbati ovo :P
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do tada
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Citiraj:
Storm prvotno napisa
Storm ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za super brze, čile i zdrave plivače!!!
Velocity je brzina, a mean, s.d. - standard deviation, median su pojmovi iz statistike, pretpostavljam da se odnose na procente spermija koji spadaju u odredjene grupe/vrijednosti indeksa linearnog kretanja...Citiraj:
Zrina prvotno napisa
Storm evo skoro je 14h i ja ~~~~~~~~~~~~~~~~ za super nalaze
Storm :cekam:
MM otisao po nalaz :cekam: da se javi
Storm ~~~~~~~~~~~~~~~~ :cekam:
Rene jeste vi dobili nalaze :cekam:
Pujice nesjecam se da sam citala u zadje vrijeme jeste vi ponavljali testic opet :?
digaje :?
4 dnevna apstinencija
Dijagnoza- Asthenozoospermia
Volumen 0,9 ml
Broj 57,78 mil
Koncentracija 64,20 mil/ml
Ph 8
Brzo progresivni 8 %
Sporo progresivni 25 %
Pokretni u mjestu 12 %
Nepokretni 55%
Morfologija 30 %
Vitalitet 75 %
Ima jos nekih vrijednosti i napomena, ali to je jedino kaj sam uspjela pohvatati telefonski za sad.
Storm :love: zao mi je ..
Nemojte sad puno razbijati glavu time odite dok. pa cete vidjeti sto dalje ima hrpa nacina da se to rijeshi :love:
Žao mi je ali ja uvijek kažem - jedan je dovoljan!
Znaš što ti je činiti... kura vitamina neće škoditi a TM nek ode urologu na pregled.
Rekli u četvrtak, samo ne znam jel to misle poslati u četvrtak, ili da ćemo mi dobiti u četvrtak. :/Citiraj:
gejsha prvotno napisa
Ak je u Osijeku onda vi morate podici s onom potvrdom da ste platili ili on ili ti ali ak ides ti onda moras osobnu ponijeti zavisi tko radi ček sad cu ja mateju ¸nazvati da ju pitam ti si iz nasica jel tako ??
Storm samo glavu gore.Malo terapije i bice sve uredu i da malo vise :gumi: :preskaceuze: da one koje su sporo progresivne stignu do cilja :love:
potpisujem.Citiraj:
Suzzy prvotno napisa
jedan će se sigurno naći za jednog malog :saint:
Nejavlja mi se na tel. al mi smo tak kak sam ti napisala..
charlie, ole, suzzy, gejsha, blondie, ina :*
u ponedjeljak smo naruceni na VV kod dr. Alebica, pa cemo vidjeti kaj dalje :roll:
storm :love:
Super da ste već u ponedjeljak na VV pa da ne razbijate glavu dugo već ćete za par dana dobiti stručnu preporuku što i kako dalje!
Uopće ne sumnjam da ćete dobiti vašeg malog :saint: , možda će samo put do njega biti malo teži! :*
Draga Storm :heart: ako već ne može biti "normo", čini mi se da je "astheno" najlakše rješiva dijagnoza: vitamini, L-carnitin i Bioastin, i da vidiš za tri mjeseca kako će se maleni ubrzati!
Sretno za ponedjeljak ~~~~~~~~~
potpisujem, to uopce nije tako losa dijagnozaCitiraj:
Charlie prvotno napisa
nismo jos, cekamo da prodje tri mjeseca zbog spermogeneze (nema smisla inace jer dobijes iste nalaze). jedino me strah jer doktori kazu da su spermiogrami inace dosta losiji u proljece i ljeto zbog vrucina, a kad se to jos poveze s alergijom MM bojim se da cemo imat jos puno losiji nalazCitiraj:
gejsha prvotno napisa
Ma ja sam mislila da je to vec proslo 3 mj. (ustvari nisam mislila da sam mislila znala bi da nije al eto..)
:shock: to nisam znala :oops: a nista nam onda ne preostaje nego da ih hladimo, sad odma ih staviti u banjicu s hladnom vodom i nevaditi do jeseni :)Citiraj:
pujica prvotno napisa
nije, bit ce u travnju tek :cekam:Citiraj:
gejsha prvotno napisa
a tako su MM rekli urolog i androlog (mislim, ima logike, kaj ne?)Citiraj:
gejsha prvotno napisa
Ima logike ak im smeta stisnuta odjeca i visoka tjelesna temp. zasto onda nebi i vanjska ..
samo sto covjek ne razmislja o tome dok ne zagusti :/
storm :love: potpisujem sve što su cure rekle
Napomena:Citiraj:
Storm prvotno napisa
Zbog malog volumena smanjen je broj spermija u ejakulatu. Smanjen je broj pokretnih spermija s progresivnom gibljivoscu, i ima spermija slabijih kinetickih osobina. Fertilnost je smanjena. Od MPO indiciran AIH i/ili IVF-ET
storm ma stavi ti njega na rezim e-vitamina, l-carnitina, l-arginina i piskavice pa ponovite nalaz za tri mjeseca, jako je puno muskih s tim totalno popravilo ovakvu dijagnozu
nije to nis strasno, mi imamo i asteno i terato i oligo - to se vec ne moze popravit
pitanje (molim,ne se smijati): MM ide sutra na spermiogram, a zadnji put smo :preskaceuze: u subotu popodne -> je li to trodnevna, četverodnevna, troipodnevna apstinencija ili neka kaže naprosto "od subote" pa nek si oni misle?
I još jedno - po nalaze se ide tamo ili se mogu dobiti na mail ili...?
thanks
nisam napomenula, ići će u petrovu
e vidis bas si i ja sad mislim koliko je to onda dana, ali mislim da racunas od nedjelje (znaci 3)
a po nalaze moras tamo iza 14h, ne salju ih nikako
:? Cure jel mi koja moze reci kakve su ovo vrijednosti, i kaj to znaci :oops:
MEAN (SD) MEDIAN S.E.M.
Velocity (micron/s) 19,6 (19,5) 20,8 4,7
Linear velocity (micron/s) 17,2 (5,4) 17,4 1,3
Linearity index 87,6 (29,2) 89,8 7,1
Storm, i mi smo to imali na nalazima od Petrove. Pretpostavljam da se radi o brzini spermića, a da su mean srednja vrijednost, sd je standardna devijacija ili odstupanje od srednje vrijednosti, a s.e.m. ne znam što je. :?
Bilo bi nam lakše protumačiti da su stavili i referentne vrijednosti! Mogu ti kad dođem doma napisati koje su bile naše vrijednosti, pa pošto je dijagnoza bila normo, mogu ti poslužiti za prvi orijentir.
Moglo bi biti da je velocity brzina općenito, a linear velocity brzina kretanja u jednom pravcu, da se ne broje oni koji se motaju vamo-tamo :mrgreen: Ma, pojma nemam, nagađam
Nama na kraju piše dijagnoza rječima i između ostalog piše dobra kinetička svojstva i vrlo dobra gibljivost, tako nešto...
Aha-a kad sam ja pitala nitko to nije vidio! :mrgreen:Citiraj:
Storm prvotno napisa
Na prethodnoj stranici su mi odgovorili da su to vrijednosti za brzinu spermića izraženo preko statističkih podataka. Morat ću sad još malo provjeriti podatke doma sad kad imam s čim usporedit.
Storm, draga.... samo da ti kažem da imaš sreće.....indiciran ti je AIH...meni jadnoj odmah ICSI :(
Inseminacija ja tako jednostavna......
Najbolje da ti sandrij2 sve izdeklarira - uz vitaminčeke, testiće i ostala čuda bit će kod vas prirodna trudnoća :*
A što će meni biti indicirano?
Upravo stigli nalazi. Jel mi može netko malo protumačiti?
Volumen 2.2ml (ref. >2)
pH 7.8 (ref 7.2 - 8.0)
Koncentracija spermija 59 milijuna/ml (ref. >20)
Broj spermija u sjemenu 129 mil./v (ref. >40)
Vitalnost 47 L % (ref. >75)
Motilitet 40% (ref. >50 za a) i b) )
a) brzo-progresivni 29%
b) sporo-progresivni 10%
c) stacionarni 1%
d) nepokretni 60% :shock:
Morfologija (ref. interval >30%)
a) normalni oblici 42%
b) patol. oblik glave 47%
c) patol. oblik sredine tijela 11%
d) patol. oblik repa 0%
Cink 1.7 mmol/l (ref. 1.2 - 3.5)
Kisela fosfataza 1226 kU/l (ref. 250 - 1300)
Fruktoza 10.9 mmol/l (ref. 8.3 - 27.8)
Citrati 27.9 mmol/l (ref. 10.4 - 41.6)
Dodatne pretrage: nešto mladih formi i stanica spermatogeneze.
Sve sam prepisala s nalaza.