Mislim da za box morate biti otvorene minimalno 4 cm.
Printable View
Mislim da za box morate biti otvorene minimalno 4 cm.
To je taman dok se ja spremim (frizura, šminka, torba......tko zna šta mi može sve zatrebati u danom trenutku....) dok se tri puta izgubimo putem.... :lol: :lol:
da, da, još uvijek mi je smiješno!!! :mrgreen:
a znam da neće tako biti, al dobro! :mrgreen:
Što se promijenilo od ovog* razgovora koji su Rode vodile s pročelnikom ginekologije 2001? Malo me šokiralo dok sam čitala ali onda sam skužila datum. Čini mi se po vašim pričama da više ne vrijedi "Epiziotomija se uglavnom radi rutinski" i "Epiduralna analgezija se ne daje". Ima li još nešto što je drugačije?
* http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=136&Show=295
Za početak, drugi je pročelnik odjela za ginekologiju :).
Novo je i to da se prilikom carskog gotovo redovno daje spinalna anestezija, a ne opća kao ranije, s obzirom da je tako i oporavak rodilje brži. Mene je anesteziologica pitala želim li opću ili spinalnu i objasnila mi što mogu očekivati u slučaju jedne, odnosno druge opcije.
E da, od ovih manje bitnih, tehničkih promjena - uvedena je klima, povećan broj wc-a i soba, sobe su uglavnom postale četverokrevetne, a posjete su od 15-16h.
Meni su radili epi, ali zaista jer su morali... žena se toliko trudila masirajući me i rastežući kožu da joj se divim na trudu.Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
A što se epiduralne tiče... čim sam došla u bolnicu nakon pregleda me dr pitao želim li ju ili ne. Objasnio mi je njene prednosti i mane i rekao na moj upit mi je iznio što on osobno misli da je bolje.
Dojenje - bebu su mi dali nakon poroda da se mazimo i onda su mi je opet donijeli dva sata po porodu i žena mi je rekla da probam dojiti i da mu što više cicu stavljam u usta kako bi počeo vuči. Bio je samnom pa sigurno dva sata...
Uglavnom... Vinogradska ima sve pohvale s moje strane! :)
Znači prvi podoj je nešto što mogu napraviti bez da me gledaju kao frikušu sa zahtjevima, jeee! :DCitiraj:
Ora prvotno napisa
Što je sa planom poroda? Kako gledaju na to?
Evo da napokon i ja napišem svoje iskustvo iz Vinogradske!
Uglavnom, da ponovim ime topica - svaka riječ hvale!
Rodila sam prije 2 tjedna, porodila me dr.Djaković za koju naprosto nemam riječi kojima bih ju dovoljno hvalila. Uz nju je bila sestra Lidija - također prekrasna žena s puno iskustva koja mi je puno pomogla!
Dobila sam i epiduralnu i to bez ikakvih problema!
Nakon poroda su me smjestili u predrađaonicu jer na odjelu nije bilo mjesta. Tamo sam bila 2 dana i i upoznala sve te sestre - tamo nisu sestre s odjela - uglavnom, znam da se ponavljam , ali zaista ne znam koja je bila pristupačnija i spremnija pomoći.
Kad su me prebacili na odjel, onda sam se uvjerila da nažalost sestre s odjela nisu baš tako dobre. Čast izuzetcima!
Uglavnom, puno hvala svima iz Vinogradske što su mi porod i boravak u bolnici učinili koliko-toliko bezbolnim i da mi je sve ostalo u lijepom sjećanju!
Anna8, bravoo, čestitaam!! :lol: :lol:
kako je bebica?imaš negdje priču s poroda? :)
moja je frendica isto nedavno rodila i isto su je stavili u predrađaonu zbog gužve na odjelu.
mislim da je ovo tvoje iskustvo sa osobljem relativno, jer meni su sestre u rađaoni bile polu koma i koma a na odjelu fantastične...to stvarno ovisi kome dopadneš
Eto, izgleda da ipak ovisi kako kome dopadne! Još nisam stigla napisati priču s poroda, al budem ovih dana! Da se malo i nasmijete mojoj bedastoći! :mrgreen:
Bebica je dobro, puno papa i raste. Jedino je dosta rano dobio grčeve pa se sad s tim borimo!
I meni su bile ista doktorica i babica, i stvarno su odlicne...Znaci, ipak nije samo slucajno sve bilo tako odlicno s njihove strane!!Citiraj:
Anna8 prvotno napisa
Danas bila na prvoj kontroli u Vinogradskoj (38. tjedan).
Iako je sve bilo brzo, moram reći da su svi bili jako ljubazni! i baš mi se čini da će sve biti super tamo! :)
Nalaz mi je F=x/2, portio omekšana, CC uloživ do unutarnjeg ušća, sekrecija sluzava. Kontrola za tjedan dana.
Dr. Herman je rekao da je sve OK i da će beba brzo!!!!
S obzirom da mi je termin 17.2. to brzo me malo iznenadilo pa nisam uspjela pitati šta znači to F =x/2...... otvorenost....pretpostavljam?! dva prsta??? Jel to puno? :?
Sutra se moram javiti svom ginekologu, ali ne mogu čekati da mi on to protumači!!!
Jel mi može netko pomoći???!
Hvala!
:)
da nakon dugo vremena odgovorim, iako sam bila 10cm tvorena pitali su me zelim li epi, dbila, onda su mi dali nesto "protiv bolova"d čeg sam samo pvraćala, vodenjak mi je probusen u 7h a rodila sam u pol 2 tako da smatram da bi mi bilo lakše da sam hodala još 2 sata a ne bila prisiljena ležat probušenog vodenjaka jer bi se i beba lakše spustila i trudovi ne bi bili toliko bolniCitiraj:
Neroslava prvotno napisa
[quote="
da nakon dugo vremena odgovorim, iako sam bila 10cm tvorena pitali su me zelim li epi, dbila, onda su mi dali nesto "protiv bolova"d čeg sam samo pvraćala, vodenjak mi je probusen u 7h a rodila sam u pol 2 tako da smatram da bi mi bilo lakše da sam hodala još 2 sata a ne bila prisiljena ležat probušenog vodenjaka jer bi se i beba lakše spustila i trudovi ne bi bili toliko bolni[/quote]
i da, dali su mi i drip da "ubrzaju"
Normalno, možda bi malo duže trajalo ali dijete se može roditi u vodenjaku, ja osobno poznajem dva dječaka koja su došla na svijet u vodenjaku.Citiraj:
Neroslava prvotno napisa
Ovdje sam se odlučila javiti samo zato što sam vidjela ime ove teme.Jako je lijepo što neki smatraju da toj bolnici treba dati same riječi hvale..
Ja samo i ovdje želim ukazati da to nisu zaslužili,a neću ponovo pisati zašto,pošto postoji tema koju sam otvorila vezano uz to.Nadam se da će sve buduće majke koje namjeravaju ići u to rodilište prethodno pročitati i moju temu pod naslovom "Kako smo dobili i izgubili anđela-kritika Vinogradske"-samo zbog toga da znaju gdje idu.I s čim imaju posla.Da ne dođu tamo nespremne.
Tu temu sam i pokrenula prvenstveno zbog toga.
Lijepi pozdrav svima i želim vam puno sreće u tom rodilištu...
Eto i moja šogica rodila prije par dana u Vinogradskoj, carskim ali iako je sve oko toga proslo ok, veli da bebe stalno nadohranjuju i da ih jako rijetko donose te da kratko ostaju s mamama...
frida editirala dio koji nije u skladu sa pravilima foruma
rijetko s mamama? :shock: :shock:
ja sam tamo rodila, nismo imali odmora ni sekunde, jer bebe su dolazile (ako se ne varam) ujutro rano prije vizite, pa nakon vizite opet dođu i budu sve do ručka oko 12-13, pa nakon ručka dodju pa odlaze kada je vrijeme posjeta (oko 16), pa ih nakon posjeta vraćaju do večere koja je koliko se sjćam oko 19..i onda dolaze i budu s mamama sve do 22-23 sata...pa ujutro sve ispočetka, budjenje oko pola 6 i sve u krug...to je bilo prije godinu dana i malo više pa se možda nešto primijenilo...
Nije, sve je isto.Citiraj:
marka99 prvotno napisa
Sve je isto, uključujući i nadohranu. Moja mala je svaki put spavala ko top kad bi je doveli, prvi put sam je pupteno dojila tek kad smo došli doma. Na tome bi možda mogli malo poraditi.
pošteno, ne pupteno :lol:Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
totalno OT: Mrvna, super ti je fotka u avataru :)
mi smo našu princezu :heart: rodili u vinogradskoj 29.01.o.g.
kao i svugdje i tamo rade različiti ljudi no većina ih je izvrsna ...
dr. mi je na pregledu 40+3 predložio inducirani porod na koji ja baš i nisam bila spremna no sumnjao je da bi se plodna voda mogla zazeleniti ... nakon razgovora sa suprugom odlučili smo se na inducirani, otišli po stvari, na kavu i vratila se u bolnicu ...
s obzirom da ricinus :roll: nije djelovao nakon prospavane noći i vizite otpraćena 8) sam do rađaone ... suprug je već bio u čekaonici ... kako od trudova nije bilo niti T porod je induciran od samog početka (bila sam otvorena 2 cm) s dripom, vodenjak prekinut nakon cca 20-ak minuta (i da, plodna voda je počela zeleniti, tako je da odluka bila ispravna) ... iako mi je to drugi porod, nije bilo lako ... drip učini svoje + injekcije protiv bolova + injekcije za otvaranje ... ogromna, ali ogromna pomoć mi je bio suprug ... nakon samo 4 sata dripa + ručno otvaranje, izgon je krenuo, da nije bilo babice Blaženke, doktorica bi me izrezala uzduž i poprijeko, no Blaženka nije dala ... u rađaoni je bila jedna prekrasna mlada sestra (ne znam joj ime, no često je u kosi nosila špancisu s plavom mašnom) koja je mi je pokušala pomoći kako god je znala ... malena je stigla :heart: stavili su mi je odmah na prsa ... za sat vremena su me vratili na odjel, sestra mi je odmah ponudila da mi pomogne (ako želim) oko tuširanja, čim sam se vratila s tuširanja donijeli su mi malenu :heart:...
bebe su zaista jako često tokom dana donošene (tako je bili kad sam i prvi puta radila, prije deset godina) i ostavljaju ih po par sati ... moja je sikila svaki puta kada bi ju donijeli ... nisam imala utisak da ih često sami hrane ...
većima sestara koje su s bebama su predivne ... pogotovo sestra Zila ... zaista imaju i strpljenja i živaca :D ... sestre koje su zadužene za rodilje, korektne su i hoće pomoći ... jedino što mi je išlo na nerve je nervoza pred vizitu :roll: ... ne znam da li je tako i u ostalim bolnicama, no toga se sjećam još s prvog poroda ...
ono što se jako popravilo je čistoća u tuš kabinama i na wc-u :D
da ponovo rađam, izabrala bih ponovo vinogradsku i tražila babicu Blaženku i supruga uz sebe
mi smo našu princezu :heart: rodili u vinogradskoj 29.01.o.g.
kao i svugdje i tamo rade različiti ljudi no većina ih je izvrsna ...
dr. mi je na pregledu 40+3 predložio inducirani porod na koji ja baš i nisam bila spremna no sumnjao je da bi se plodna voda mogla zazeleniti ... nakon razgovora sa suprugom odlučili smo se na inducirani, otišli po stvari, na kavu i vratila se u bolnicu ...
s obzirom da ricinus :roll: nije djelovao nakon prospavane noći i vizite otpraćena 8) sam do rađaone ... suprug je već bio u čekaonici ... kako od trudova nije bilo niti T porod je induciran od samog početka (bila sam otvorena 2 cm) s dripom, vodenjak prekinut nakon cca 20-ak minuta (i da, plodna voda je počela zeleniti, tako je da odluka bila ispravna) ... iako mi je to drugi porod, nije bilo lako ... drip učini svoje + injekcije protiv bolova + injekcije za otvaranje ... ogromna, ali ogromna pomoć mi je bio suprug ... nakon samo 4 sata dripa + ručno otvaranje, izgon je krenuo, da nije bilo babice Blaženke, doktorica bi me izrezala uzduž i poprijeko, no Blaženka nije dala ... u rađaoni je bila jedna prekrasna mlada sestra (ne znam joj ime, no često je u kosi nosila špancisu s plavom mašnom) koja je mi je pokušala pomoći kako god je znala ... malena je stigla :heart: stavili su mi je odmah na prsa ... za sat vremena su me vratili na odjel, sestra mi je odmah ponudila da mi pomogne (ako želim) oko tuširanja, čim sam se vratila s tuširanja donijeli su mi malenu :heart:...
bebe su zaista jako često tokom dana donošene (tako je bili kad sam i prvi puta radila, prije deset godina) i ostavljaju ih po par sati ... moja je sikila svaki puta kada bi ju donijeli ... nisam imala utisak da ih često sami hrane ...
većima sestara koje su s bebama su predivne ... pogotovo sestra Zila ... zaista imaju i strpljenja i živaca :D ... sestre koje su zadužene za rodilje, korektne su i hoće pomoći ... jedino što mi je išlo na nerve je nervoza pred vizitu :roll: ... ne znam da li je tako i u ostalim bolnicama, no toga se sjećam još s prvog poroda ...
ono što se jako popravilo je čistoća u tuš kabinama i na wc-u :D
da ponovo rađam, izabrala bih ponovo vinogradsku i tražila babicu Blaženku i supruga uz sebe
jel mi moze netko reci kakva je situacija sada po ljeti.. posto su po 4 zene u sobi, jel se skapava od vrucine ili su nabavili klime?? Cula sam neku pricu da svaka soba ima klima uredaj, pa mi je u to tesko povjerovat...
Klime su u sobama imali još prije godinu dana kad sam ja tamo ležala. Samo se treba potrefiti da su ti normalne cimerice, pa da se dogovorite oko klime kad bebači nisu s vama (jedino kaj ti je to kratko, jer bebe donose puno puta na dan po sat ili dva, a ako neka od mama i beba taj dan idu doma, onda joj bebicu ostave od jutra s njom :))
dal ima koja cura iskustva sa sestrom Vesnom na porodu? dal radi epiziotomiju rutinski ili ipak ne?
Mene zanima da li prave probleme ako se prema adresi stanovanja ne pripada toj bolnici???
Ja bih inace trebala roditi u Petrovoj (prema adresi), ali mi se tamo ne ide...
I da li je netko od vas cura donirao maticne stanice za Zakladu Ana Rukavinau toj bolnici?
Prije godinu dana me nitko nije pitao odakle sam i kud spadam, mislim da je i dalje tako.
Znam da je offtopic...ali ja sam mislila da D.Selo pripada pod Merkur :/ Samnom su u rodilištu ležale žene iz D. Sela. A ja sam iz Sesveta i spadam pod Merkur, pa mi je nekako logično da i D.Selo spada pod Merkur. :/Citiraj:
silvy prvotno napisa
Dugo Selo spada pod Petrovu..Da, malo je cudno, ali eto! A u Petrovu mi se ne ide iz mnogo razloga...Prvu put sam je uspjela izbjeci pa bih i ovaj put pokusalaCitiraj:
Ninči prvotno napisa
Dugo Selo spada pod Petrovu..Da, malo je cudno, ali eto! A u Petrovu mi se ne ide iz mnogo razloga...Prvu put sam je uspjela izbjeci pa bih i ovaj put pokusalaCitiraj:
Ninči prvotno napisa
A kad ti je termin? Možeš i u Merkur ako ti je termin nakon ovih radova. Ali sudeći po iskustvima, i Vinogradska će te primiti bez problema. :)
Znači, kad se preselimo u Rugvicu i prijavimo se tamo, i mi ćemo spadati pod Petrovu? :/ Ništa, onda definitivno rađam kod kuće :mrgreen:
Bilo je promjena....Citiraj:
Neroslava prvotno napisa
Po novom gledaju gdje spadaš, ali mislim da hitni slučaj ne bi smjeli odbiti (recimo kad dođeš s trudovima).
I za preglede u TA se treba naručivati (barem je tako pisalo na vratima rodilišta, od 1.6.2009.), a prije si samo došao i predao knjižicu.
ja rodila u trecem mjesecu u vinogradskoj ,a po mjestu stan.spadam u petrovu i nitko me nis nije pitao :/
Normalno me ne smiju vratiti ako dodjem s trudovima, da to naprave ja mislim da bi ih MM stavio u sve medije :)
Nego ja zelim donirati maticne stanice i za to moram otici na nekoliko pregleda u bolnicu u kojoj se zelim poroditi (barem sam tako cula, jos moram provjeriti) pa me to muci da kad se htjednem naruciti na pregled ne bi rekli:" E ne moze ne spadas kod nas!" To me malo muci...Morati cu ih onda nazvati i vidjeti sto ce mi reci....Mislila sam da netko ovdje ima takvih iskustava...
Ne znam za donaciju, mi smo uzimali matične stanice za vlastite potrebe.Citiraj:
silvy prvotno napisa
Nisam išla na preglede u bolnicu (osim kad sam došla u hitnu pa sam bila hospitalizirana).
MM je uplatio prije poroda oko 1000 kn za troškove uzimanja MS, a ako doniraš onda to ne plaćaš.
Ne znam jel trebaš ići tamo na pregled ako doniraš, mi smo na dan poroda samo došli s onim koferom i oni su dalje o svemu brinuli.
Ja jesam išla na pregled u trudničku ambulantu kod njih ali me tad nisu ništa pitali o matičnima. Tek kad sam došla roditi sam im dala papire. Mislim da pregledi nemaju veze s tim gdje ideš na preglede.Citiraj:
silvy prvotno napisa
Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
E onda je to super...Ali danas cujem od kolegice da su njezine dvije prijateljice vratili iz Vinogradske s trudovima :shock: Sad sam bas izbezumljena....Jednostavno ne zelim u Petrovu, ne zelim im dati 400kn (ili koloko vec) za tecaj da bi MM mogao prisustvovati porodu, osim toga puno djece se zarazi tamo bakterijama, to ne zelim.....
Neki dan sam se naručivala za prvi pregled u trudničkoj ambulanti (sad sam 36. tjedan i planiram tamo roditi), i vrlo detaljno su me ispitali i provjerili u kojem kvartu živim ... izgleda da su jako počeli paziti na to.