za povećat debljinu endom. čitam da treba piti ciklin sok i jesti ananas ,a jel netko može reči u kojim količinama na dan ili tjedno koliko se mora toga popiti i pojesti ?
Printable View
za povećat debljinu endom. čitam da treba piti ciklin sok i jesti ananas ,a jel netko može reči u kojim količinama na dan ili tjedno koliko se mora toga popiti i pojesti ?
moze onaj ananas u kompotu,tj.kompot od ananasa(je l isti ucinak ananasa tako,kao i svjezi?)
koliko sam i ja shvatila po prethodnim postovima na ovom forumu da vrkuta ne smije jer može utjecati na hormone..a što se tiče ananasa mislim da je bolje svjež onda jesti, ima sada svugdje kupiti svježeg.
a za ciklu ću vam preporučiti što ja koristim a lako je napraviti..1kg cikle, 1kg mrkve i 1kg jabuka kiselih naribati svježe ( bez guljenja kore ) i dodati malo manje od 1kg šećera i pomiješati sve skupa i ostaviti da prenoći. sutra to procijediti i piti sok a čak i ostatke možete jesti ( što ostane poslije cijeđenja zamrznuti i svaki dan po jednu kesicu odmrznuti i pojesti ) sok se jedino brzo kvari pa držati u frižideru..
Danas na 16dc endometrij 3-5mm :-o:roll:.
Čitam stare postove da vidim kako popravit...:aparatic:
Drage moje, meni je 4 dana prije M izmjerena debljina endometrija 4,2 mm. Jeste li ikad čule za gori endometrij? Pitam se kako je moguće da je toliko tanak... Negdje sam pročitala da se end. stanji nakon dugotrajnog uzimanja kontracepcijskih pilula. E pa ja sam pametna bila na Cilestu 12 godina (s pokojom malom pauzicom), ali ima već godinu dana da ne pijem kontracepciju. Nije li se endometrij onda trebao vratiti u neko normalno stanje do sad? Inače, nisam u postupku potpomognute oplodnje. Tek 6 mjeseci pokušavamo i tek sam u fazi otkrivanja razloga dosadašnjeg neuspjeha. Osim produženih ciklusa (oko 30 - 35 dana) i jajnika nalik na policistične, sad još i taj endometrij, koji me od svega ustvari najviše zabrinjava. Bojim se da mi ananas i cikla neće riješiti problem...
O endometriju se ne raspravlja nigdje nego na podforumu potpomognute pa sam se tu ubacila iako nisam u PO.
Ilaria može biti još tanji...ja sam imala prije dva mjeseca 1,5 mm...
Radi endometrioze bila na op, primala zoladex, pila kontracepciju...bila sam u šoku kad mi je doktor rekao da je tako tanak. Uglavnom, pila sam vrkutu+stolisnik dva tjedna i na ultrazvuku mi je tada bio 10mm...nevjerojatno.. i doktor se čudio. Naravno da mu nisam rekla od čega ;-).
Fairy, vrkuta+stolisnik miješano? koliko na dan otprilike?
Meni ti je dobitna kombinacija bila 1 cikla,1 mrkva,1 jabuka i 1 naranča pa u sokovnik a potamanila bi i po pola tegle cikle kad god bi mi palo na pamet. Rezultat nakon 15 dana ciklarenja je bio endometrij 11mm na 13 dc :-)
Da miješano, jednaku količinu npr. 5 velikih žlica stolisnika i 5 vrkute dobro izmiješam u jednu staklenku i onda uzimam jednu žličicu mješavine na 1 šalicu čaja. Prelij, pusti da odstoji oko 20 min, procijedi i to je to. Pila sam 3 šalice dnevno. Dosta je dobar okus, pa nemoj stavljeti šećer. Pij toplo, gutljaj po gutljaj. Možeš piti kroz cijeli ciklus. Vidjet ćeš da će biti uspješno. Draga držim ti fige. Javi mi se obavezno poslije pregleda da vidim da li je i tebi upalilo. :kiss:
Fairy, puno ti hvala na iscrpnom odgovoru. imam dogovorenu folikulometriju + praćenje endometrija za 9. mjesec. do onda ću slijediti tvoj recept, a nakon svega toga javiti rezultate.
čitam na nekim forumima o iskustvima žena koje svoj endometrij nikad i nikako nisu uspjele podebljati, a nema šta nisu pokušale od tradicionalne, alternativne i narodne medicine. užasavam se takvih priča i činjenice da bih se mogla naći u takvoj situaciji...
Nemoj tako razmišljati. Kad sam čula da je tako tanak rekla sam sama sebi, ima da se podebljaš u dva tjedna pa makar dubila na glavi. Misli pozitivno, to je najbitnije. :) Medicinski gledano, nakon mojih svih terapija koje sam dobila nakon operacije endometrioze nije postojala šansa da u dva tjedna postignem takve rezultate. Nadam se da će tako biti i kod tebe.
Krivo sam se izrazila gore... nadam se da će tebi uspjeti kao što je i meni. :-*
Ima li neka iskustva s tankim endometrijem zbog kiretaže nakon poroda? Na dan ovulacije mi je bio 6,5 mm, ali su mi menstruacije jako oskudne, skoro da ih ni nema. Ginekolog mi je dao Duphaston, ali ni nakon 2 mjeseca menstruacija se nije unormalila. Ima li netko slično iskustvo?
Da nastavim. :mrgreen:
3 mjeseca Duphastona, menstruacije jednako oskudne. Sad pijem femoston, tek treći dan. Ono što me još brine je što dakle 3 DC osjećam jajnike, znaći ovulacija će uskoro. To je prerano jel' tako? Ima li tu kakve pomoći?
endometrij 25dc je 7,8mm, pa koliki je onda bio za vrijeme ovulacije????
Mimah ne mora značiti i ja sam uvijek osjećala rano jajnike,to je vjerovatno zbog hormona! Đurđa,Prag topim se kad vidim vaše mrvice:zaljubljen:
Što se tiće endometrija meni je poslije estrofema(3x1) 12-13 dan bio oko 9-10 m
9-10mm :-)
Bokić,drage moje.Pročitala sam sva vaša pitanja i odgovore vezano uz debljinu endometrija ali niti u jednom slučaju nisam pronašla problem sličan mome.Naime kod mene je glavni problem što je 3.dan ciklusa moj endometrij predebeo i to mi onda stalno odgađa početak postupka.Na koji način još se taj endometrij može stanjiti osim sa uzimanjem kontracepcijskih pilula?
Hvala,unaprijed!
Ja sam krenula u klomifenski Ivf,10 dc mi je endić 2,6 mm.Očajna sam :cry:
Ništa od postupka.
Žao mi je, tamara :(. Priraslica nema? (inače, znamo se s prevođenja nesretnog Ashermana :-)).
Hej,danas ću napraviti još jednu folikulometriju,baš me zanima dali se barem malo zadebljao.Za priraslice me nitko ništa ne pita,niti mi govori.:zbunj:
Mislim da ću se ipak uputiti u Zagreb na konzultacije
Kako si ti?
U iščekivanju menstruacije. Još sutra pijem hormone i onda čekam. Nadam se da će biti obilnija. Nakon toga ponovno na histeroskopiju u Vili.
Nadam se da ti se zadebljao i da će ti se referirati netko na Ashermana. Sretno! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nije se ni malo zadebljao...i dalje je 2,6 mm...baš sam nesretna :cry::cry:
Uh! :love2: Što sada, što ti kažu?
Ova dr.koja me pregledala nije baš upućena u moju problematiku tako da ću tek u ponedjeljak kod svog liječnika na razgovor.Mislim da ću malo poraditi na debljanju endića pa tek onda u postupak.
Sad me malo panika uhvatila jer me bolio vaginalni uzv,tj.kad je okrenula sondu na lijevu stranu onda me zabolilo...sve me strah da su se priraslice počele vraćati :/
Već te bolio UZV? Mene su pregledavali nebrojeni, nikad me nije ništa boljelo, a priraslice su bile sigurno tu, čvrste i postojane. Tako da te možda nije boljelo zbog priraslica. Kakve su ti menstruacije?
Sorry što ti nisam odmah odgovorila...menstruacije su mi obilnije nego one prije operacije.
Ipak sam odradila inseminaciju,14 dc.mi je endić bio 4,4 mm.Za dva dana se˝udebljao˝ 1,8 mm.Pila sam estrofem 3x2 mg do oplodnje.Prekosutra vadim betu.
Btw,blokiran mi yahoo račun(nemam pojma zašto)pa ti ni tamo nisam stigla odgovoriti
Držim fige za betu! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Drage moje, htjela sam samo dati povratnu informaciju vezano za moju debljinu endometrija, iako je od onda otkad sam iznijela ovdje taj problem prošlo puuuuno vremena (cca dvije godine), ali eto, sada sam čačkajući na to naišla, pa... ću ukratko iznijeti što je kod mene bilo uzrok nedovoljnoj debljini endometrija. možda nekome ova informacija pomogne u rješavanju problema...
dakle, kao što sam navela u postu od 21/07/2011 godine meni je izmjeren endometrij 4,2 mm i to 4 dana prije M. naravno da sa takvim endometrijem u toj fazi ciklusa ne bih baš mogla zatrudnjeti. nedugo nakon toga, možda desetak dana, stigli su mi rezultati briseva (bris uretre i cerviksa) i ispostavilo se da imam bakteriju zvanu Ureaplasma urealyticum. pili smo antibiotik desetak dana. u prvom ciklusu nakon terapije ostala sam trudna. sada sam ponosna mama jednog predivnog 17mjesečnog dečkića.
ovu bakteriju imala sam jako dugo, mjesecima, gotovo godinu dana. to sam kasnije shvatila. patila sam od konstantnih upala mjehura, tj. mislilo se da su to obične upale mjehura, a ustvari je bakterija radila svoje. doktori su me uvjeravali da sam sklona upalama mjehura i da je to to. napatila sam se... tek kad sam došla do prave ginekologice - dr. Kalinić iz Rijeke, koja je napravila sve potrebne briseve, otkrilo se što je na stvari.
pretpostavlja se da je navedena bakterija, obzirom da je okupirala i reproduktivni i mokraćni sustav, bila i uzrok tankog endometrija.
Folik.15mm,al endometrij nije sjajan.s cime se on poboljsava,ananas? Punkc.u poned.najvjerojatnije
Klara i ja sam imala problema sa uspavanim jajnikom pa sam pila sok od cikle i jela svjezi ananas- neznam jeli to pomoglo ali sigurno je imalo ucinka!
hvala jojo, jela sam danas odmah ciklu i sok od ananasa, vidit ćemo sutra
Cure molim pomoc,11.dc,folikul na lijevom jajniku 18x15mm,endometrij 14 mm.Jel endometrij dovoljno zadebljan?jer dr mi je prepisao duphaston od 17.-29 dc....cemu to?inace ciklusi su 27-28 dana.hvala na odgovorima
Malo podižem temu...
Imam pitanje. Malo mi se pobrčkao ciklus (valjda zbog stresa u zadnje vrijeme) pa je kao M došla 31. 3. (neko smeđe brljavljenje) 2 dana i ništa više. Onda mi je prije tjedan dana, prošlu srijedu (14. dc), popodne krenula svježa krv, ali samo to popodne i do navečer sve stalo, da bih sad u subotu (17. dc) opet na papiru vidjela nekaj roskasto. Bila sam danas kod gina (ja sam si zabrijala da već ulazim u predmenopauzu, ipak imam već 44 i pol godina :-P pa nek on to potvrdi ) i on je vidio da mi je endometrij zadebljan 18 mm (danas bi bio kao 20. dc) i dao mi Provera tablete da mi potaknu dolazak M. Malo sam čačkala po forumima i naišla na podatak da ako je endometri 18 mm da se to liječi ili kiretažom :-o ili tak tabletama i da se tu može svaštanešto zakomplicirati, čak se spominje i riječ "rak" :-o. Uglavnom, ima li koja od vas iskustava s time ili s Proverom (da ne pričam da sam i o toj Proveri pročitala nuspojava i nuspojava, užas jedan) i kaj nije normalno da je oko 20. dc endić te debljine???? Heelpppp:*.
Evo ja sam u perimenopauzi i stalno vodim bitke s tim zadebljanim endometrijem. Završila sam lani u rujnu na kiretaži, jer je endo došao do 23mm, a ni Duphaston ni Provera me nisu uspjeli "isčistiti". Sad sam opet na 18mm i na over doseu Provere (3x 10mg). Razlog svemu tome je najčešće disbalans estrogena i progesterona u perimenopuazi, a tvoje godine Franny nisu baš male (ja imam 47) :-P. PHD nalaz endometrija nije pokazao nikakvih abnomarnih stanica. Komplikacije su u stvari vrlo rijetke. Najgora su ta česta i nepravilna krvarenja. Meni je rečeno da debljina endometrija ne bi smjela prelaziti 12mm ni u kojoj fazi ciklusa. Ja na Proveri imam glavobolje, ali podnošljive i tu i tamo napadaj živčanoće, no moj zakoniti veli da se ne razlikuje puno od klasičnih ženskih napadaja koji su redoviti :mrgreen:
Bok cure.
Ja sam bila privatno na pregledu nakon poroda i ginekolog mi je rekao da mi maternica i endometrij izgledaju kao da sam nedavno rodila. Međutim, doktor je rekao da imam cističan i zadebljan endometrij jer drugu menstruaciju nakon poroda nikako da dobijem. Mene je međutim zabrinula ta cista na endometriju, doktor se nije previše uzbuđivao, ali meni se sve to sleglo par dana nakon pregleda i nekako sam se počela brinuti oko toga. Ako tko ima kakva iskustva, savjete, dobro došlo je!