Riža s bobom.
Dakle bob: prije sam ga kuhala na varivo, očistila bi od mahuna i kuhala. Pa je bilo prigovora da je tvrdo.
I sad sam očistila od mahuna, prokuhala i očistila od ljuspica. Sat vremena čišćenja :x .
Printable View
Riža s bobom.
Dakle bob: prije sam ga kuhala na varivo, očistila bi od mahuna i kuhala. Pa je bilo prigovora da je tvrdo.
I sad sam očistila od mahuna, prokuhala i očistila od ljuspica. Sat vremena čišćenja :x .
...palenta s brudetom od hmmm.... :? :? kako se kaže na 'rvackom?-grunja ... :mrgreen: ...-i za desert-princeze s njami kremom.eto1
Danas - pileći ajngemaht (pišem "po Vuku" jerbo moja mama to baš tak zove, a radi se ustvari o dinstanoj piletini i raznom povrću koje se onda zalije vodom, a kad je kuhano ukuhaju se žličnjaci)
Sutra - varivo od mladog kupusa u paradajzu i pečena svinjetina.
Citiraj:
Leina mama prvotno napisa
dok bi ja to izgovorila skuha bi se rucak vjerojatno je to tingulet a ako nije molim recept!
:lol:Citiraj:
luce mala prvotno napisa
Original, njemački, pisalo bi se "Eingemacht". Nemam pojma da l` je to ting.... :mrgreen: , pa evo recepta:
Na malo luka popržiš kratko piletinu (bijelo meso, krilca, a veće komade možeš rasjeći), dodaš mrkve i peršina nasjeckane na kolutiće, celera sjeckanog na kockice i svakog drugog povrća kojeg imaš (ja stavila malo graška i malo mahuna). Podliješ vodom, dodaš začina (sol, biber, vegetu) i ostaviš da se sve povrće skuha. Kad je kuhano, ukuhaš žličnjake od jaja i kad su oni kuhani, gotovo je (umjesto žličnjaka možeš ukuhat i rezance, taranu ili bilo što drugo što bi ukuhala i u juhu). Dobar tek!
Mi to zovemo ajngenmahtes :lol: i jako ga volimo.
i mi čemo provat taj ajgl.... ;) danas smo imali njoke iz konzuma sa mljevenim mesom to je sve sutra ču nešto nabrzaka kao i aleksandra grdič u mjenjam zenu :mrgreen:
A mi ajgenmahtec! :)
Danas - minestrone sa piletinom i kruh sa češnjakom, origanom i parmezanom
Sutra - lovački :mrgreen:
Zapečeni šampinjoni sa sirom + piletina + zelena salata
daj samo malo ove janjetine plizCitiraj:
Maxime prvotno napisa
Mi imamo "žutu" rižu(sa šafranom) - jednostavnije od toga :mrgreen:
juce chilli con carne- i nije bas prolejtno jelo ali meni se bas jelo
a danas imam pilecu juhicu i uz to bi zgance sa jogurtom. ali idem na pauzi na trznicu pa mozda dobijem insipraciju za nesto drugo uz tu juhicu :)
luce tingulet jos nije dosao na red :( nikako da se MD i ja uskladimo u rapsoredima i zeljama za klopicu ali napravim ja to sebi sutra pa on ako stigne pojesti stigne :)
juce chilli con carne- i nije bas prolejtno jelo ali meni se bas jelo
a danas imam pilecu juhicu i uz to bi zgance sa jogurtom. ali idem na pauzi na trznicu pa mozda dobijem insipraciju za nesto drugo uz tu juhicu :)
luce tingulet jos nije dosao na red :( nikako da se MD i ja uskladimo u rapsoredima i zeljama za klopicu ali napravim ja to sebi sutra pa on ako stigne pojesti stigne :)
Juha od pilećeg filea, paprike, mrkvice, graška, poriluka, karfiola....
Zeljanica
Ledeni vjetar
Danas - njoki od bundeve sa pršutom, pelatima i parmezanom - zapečene
Kako to radiš, može nešto drugo umjesto bundeve?Citiraj:
Mama Nataša prvotno napisa
Ne znam što bi moglo umjesto bundeva...
Imam zalihe pečene bundeve u zamrzivaču.
Recept sam našla na Alnaturinoj stranici i malo ga prilagodila (falilo mi nešto mesnato pa sam dodala pršuta :oops: )
U njoke ide pečena bundeva, ricotta, jaja, muškatni oraščić i brašno.
Na dno vatrostalne posude se izlije malo umaka od rajčice i posipa se peršinom. Na to se stave kuhani njoki i sve se prelije pršutom koji se malo poprži i zalije pelatima, doda se bosiljka, papra i začinske soli. Sve se bogato posipa parmezanom i zapeče na 20-ak minuta.
Evo čeka me porcija za ručak pa ti javim kakvi su ispali.
Bili su odlični (sigurno su bili još bolji jučer navečer kad su bili topli i mirisni)...Ponovit ćemo...
Lignje punjene pršutom i sirom te to zapečeno u pećnici u maslinovom ulju,salsi i vinu.dodatak-sol,papar i petersin.mljac.prilog-kuhani krumpir.desert.sladoled Strauss. :mrgreen:
Pužići u saftu od luka, mrkvice, pilećih bataka, paprike (žute, crvene, zelene), tikvica i vrhnja, zelena salata.
danas smo se snašli na brzake,kupila pečenu koku skuhala blitve i juhu kokošju iz kesice bilo je dobro
Danas pržena škarpina, pire krumpir i špinat.
Sutra smo na fešti (moj udio u fešti je Nutella Cheesecake Brownies :mrgreen: )
njoke (od ostatka jučerašnjeg pirea) sam ubacila u dinstane tikvice i na to naribala sir. uz to pohana piletina. jako dobro.
Lički šnicli, pire-krumpir, zapečeni karfiol, zelena salata, nutella čizkejk braunis s višnjama.
ja sam dosla da vas pitam kako zepecete karfiol :mrgreen:Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
cime ga prelijete???? Molim recept :mrgreen: Moze i recept za varivo od kelja
:mrgreen:
ja sam za sutra planirala tvoj rucak od danas :mrgreen:
Jučer teleća koljenica, šampinjoni i zelena salata.
Danas pita od poriluka, salata od radiča i salata s paradajzom, feta sirom i bosiljkom.
Vafli u popodnevnim satima za desert.
Citiraj:
snorki prvotno napisa
Skuham u slanoj vodi karfiol narezan na cvjetiće. Stavim ga u vatrostalnu posudu malo namazanu uljem, posipam ribanim sirom, malo posolim, povegetim (ali malo jer je sir slan), pobiberim, zalijem vrhnjem i pečem na oko 220 dok ne porumeni.
I, snorki, ne moraš mi govoriti 'vi' (s obzirom da si samo mene citirala :mrgreen: :* )
Danas - ajngemahtec
Sutra - nabujak od kelja
Pitala si za recept Grin ali i ja radim slično pa ti se možda svidi.Citiraj:
ja sam dosla da vas pitam kako zepecete karfiol Grin
cime ga prelijete???? Molim recept Grin Moze i recept za varivo od kelja
Skuham karfiol u slanoj vodi, nakon što se skuha malo ga zgnječim, stavim u vatrostalnu zdjelu. Odvojeno izmješam: 2 jaja, kiselo vrhnje, naribam gauda sira (može i sa kockicama salame), povegetim, popaprim i stavim origano i to je to.
Ja karfiol radim i na drugi način, tj, poham ga kao i tikvice: skuham ga malo zgnječim i dodam u prethodno izrađenu smjesu: 1-2 jaja, brašno, prezla, začini(vegeta,sol,papar), u tavi ugrijem ulje, žlicom radim male polpetice, malo ih pritisnem da budu tanje i poham s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Što se tiče variva od kelja ja ga radim na sljedeći način: prvo dobro skuham krompire, da se dosta raspadnu, da dobiješ bijelu, gustu čorbu (mislim možeš i sama nakon 30 sata kuhanja malo zgnječiti ako imam komad slanine ili suhog mesa kuham i njega sa krumpirom, poslje dodam kelj, začinim maslinovim uljem.
ako nemam suhog mesa, onda samo skuham krompire (tada mi nije bitna ona gusta bijela čorba) jer nakon što u tome skuham kelj, procjedim (kao blitvu) začinim i na kraju dodam obilato maslinovog ulja, idealan prilog uz pohano meso.
mi smo se danas opet prošle na brzake bez puno kuhanja kupila sam svinječu koljenicu več gotovu i uz to pomfrit i salata od poma,lagano a dobro neznam šta bi više kuhala po ovoj vručini treba nešto lagano povrče bi svaki dan a uz prilog :?
ja danas zdravo kuhala.. ispekla pljeskavice i pomfri :mrgreen:
Danas bila teletina dinstana u umaku od povrća i tjestenina.
Jučer kuhao MM brudet i palentu.
Danas će biti punjene tikvice u umaku od kopra. Desert jagode.
Skampi na pariski s umakom od djumbira i rigom, za desert 'torta u zdjeli' od jagoda.
Torta u zdjeli? Imala sam jedan takav recept davno (bez jagoda) a nisam ga nikad probala. Može detalji? Hvala :*
Moze stihiski recept mama natasa (ovaj 'kolac' jako lici na engleski triffle) :oops:
- Ispeci biskvit od 5 jaja i preretati na pola
- Poloziti jednu polovicu biskvita u staklenu zdjelu i poskropiti se s vocnim sokom ili Quantro-om (ako samo odrasli mandjaju)
- Pripremiti gustu kremu od vanilije i lagano umjesati tvrdo stuceni slag (mozete se dodati mrvicu narandjinog soka cisto da malo dobije stiha)
- Preliti biskvit s pola vaniline kreme
- Posloziti sloj voca vlastitog izbora (ja napr. znam stavljati kruske)
- Staviti drugu polovicu biskvita i preliti ostatak kreme i ponovo posloziti voce
- Zadnji sloj voca se moze preliti s polu tucenim slagom i posipati s kakao-om ili garnirati s glaziranim komadicima voca (za glazuru: marmeladu od marelice zgrijati s malo limunovog soka i s tim sirupom premazati voce)
Nadam se da sam donekle bila jasna, tu sam za pitanja :mrgreen:
da malo skrenemo sa teme o kolačima :mrgreen:
mi smo danas imali jenetinu tj.šnicele u šugu sa blitvom i krumpirima kao prilog
pileći paprikaš, pire i mješana salata
Hvala Maxime :mljac:
Danas-svinjski odresci sa grahom, kukuruzom i crvenom paprikom (svježom) zapečeni u vrhnju za kuhanje, paradajz salata