Da li na Sv. Duhu postoje apartmani, koliko ih ima, da li se mogu iznajmiti (onako kao u Petrovoj), da mama može biti sama s bebicom a kamoli sreće i sa taticom??
Kakva su vaša iskustva na tu temu?
Hvala :love:
Printable View
Da li na Sv. Duhu postoje apartmani, koliko ih ima, da li se mogu iznajmiti (onako kao u Petrovoj), da mama može biti sama s bebicom a kamoli sreće i sa taticom??
Kakva su vaša iskustva na tu temu?
Hvala :love:
SD nema stolčića tipa male drvene klupice, ali ima vrijedni, sofisticirani krevet koji se u trenutku može podesiti u fantastični stolac za rađanje. Kada se krene u finiš poroda krevet se "pretvara" u stolac koji izgleda kao iz SF filmova :mrgreen:
Ja sam rađala na tom čudu od stolca i bilo je odlično.
Naravno da jeu fazi izgona zadnja stvar na koju mislite inventar rađaonice. Ja sam bila toliko znatiželjna prije poroda da sam molila osoblje da mi pokaže taj stolac te vam ga sada mogu i opisati.
palamida jesu li svi kreveti takvi ili samo jedan pa ga se treba tražiti?
Draga Adi, na žalost nisu svi kreveti takvi :cry:
Ja sam imala sreću da sam mogla birati između običnog i SF i to sam napravila na taj način da sam doslovce čekala s trudovima da premjeste novu mamu s njega (gđa. je uredno provela vrijeme na njemu sa svojim djetešcem tj. nisu je požurivali), očiste stol i hop...Ja zalegla.
Ali da te utješim, nije sve u stolu, stolčiću i čemu već.
Jako je bitno da imaš dobru i susretljivu ekipu na porodu.
znači na uzv idem kod njega na odjel ili...?Citiraj:
Citiraj:
pepi prvotno napisa
Postoji li gore uzv s printerom? Do sada sam bila 2 puta, uvijek na istom, prastarom, bez printera (pregledi su bili u popodnevnim satima, iza 17h).
Fakat bih htjela imati neku sličku.
Zvala sam jučer ambulantu pa se baš i nismo shvatile, iako je gđa. bila draga.
ovo zanim i mene jel postoje apartmani za 1-2 žene i bebe?Citiraj:
Isabel prvotno napisa
Nisam sigurna, ali mislim da tih apartmana nema.
Lili, kako misliš apartmani za 1-2 žene i bebe? Postoje sobe u kojima su po tri žene s bebama (bebe su u krevetićima), svaka takva soba ima svoj WC. Apartman za jednu ženu s bebom u kojem bi tata neometano boravio mislim da nemaju.
recite kako je u sobama sa svjetlom po noći. Jer i po noći je beba s nama i normalno ćemo ju hraniti. A neću valda u mraku ili? Da li ima neka lampica pored kreveta koja ne blješti toliko i nesmeta drugim rodiljama?
Ima, nama su inzistirale sestre da svjetlo (to malo) gori cijelu noć.Citiraj:
Adi prvotno napisa
Nisam sigurna, probaj zamoliti drugi put liječnika, slikice ne daju rutinski u svakom slučaju.Citiraj:
Jelka prvotno napisa
Ja se vodim u onoj škatuljici za humanu reprodukciju i tamo ima printer. Mi smo čini mi se u 12om tjednu zamolili za sličicu i dobili smo ju bez problema i ikakvih prigovora iako sam kasnije saznala od nekih ljudi koji rade na SD da je taj papir navodno jako jako skup pa na sljedećim pregledima nisam više željela tražiti.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
A i iskreno, sličice kod privatnika su puuuuno bolje kvalitete.
Ma stvar je u tome da taj uzv uopće nema printer (to je ona soba odmah nasuprot glavnih vratiju, na katu).
jelka, pa mozes uzeti fotic i poslikati sliku na ekranu. tako smo mi.
vidjela sam taj plavi 'stolac' i, koliko znam, mislim da to nije stolac za radjanje nego obican krevet, malo moderniji. :/ moze mu se podignuti naslon, ali i dalje polulezis-polusjedis, noge su ti dignute gore, u stremenima, sto nije bas prirodan polozaj za radjanje. pravi stolac za radjanje je slicniji stolici, naslon je gotovo uspravan, a noge su dolje, tako da sjedis i bolje mozes kontrolirati tiskanje (plus sto pomaze gravitacija, za razliku od ovog kreveta).Citiraj:
palamida prvotno napisa
od tri boksa, u dva su ti moderni plavi kreveti, a u jednom je stari krevet. bar je tako bilo prije par mjeseci.
Ma zadnji put smo imali fotić, ne sjećam se zašto ga nismo upotrijebili. Neee, sad sam se sjetila! Zaboravili smo ga doma, pokušali s mobom, pa na niš nije ličilo. Idem sad odmah staviti si 3 podsjetnika. :roll:Citiraj:
Felix prvotno napisa
Hvala!
Draga Felix,
Ja sam u porodu na tom SF krevetu prošla od ležećeg, poluležećeg do sjedećeg položaja u kojem sam u konačnici i rodila. Tada su mi leđa bila uspravna, a noge položene dolje. U samom finišu poroda (15 min) znam da su me 1-2 puta "naštimavali" u najbolji položaj (od "visokog" poluležećeg, do sjedećeg) ali sam definitivno rodila na tom 3D SF krevetu, : ).
onda se ispricavam! :) meni to nije izgledalo kao uspravan sjedeci polozaj, ali mozda iz nekog razloga naslon nije bio podesen uspravno onoliko koliko je mogao. drago mi je da si imala pozitivno iskustvo! :)
ina33, ma da mislila sam jel postoji ne nužno jednokrevetni apartman, može i onaj di su 2 žene i 2 bebe? Čini mi se da bi crkla od dosade da ne mogu ni s kim popričat :lol: pa bi radije dvokrevetni ali očito ne postoji.
recite da li prije pregleda idem mokriti na wc ili čekam da mi sestra da čašicu?
kad se prijaviš da si došla i predaš povijest bolesti i zdravstvenu sestra ti da čašicu, ako ona zaboravi ti zatražiCitiraj:
Adi prvotno napisa
ponekad nemaju trakica pa zdravim ne daju čašicu
hvala bila sam danas
i da sestra pita jeste li imali problema sa bubrezima ako da onda ideš piškit, ako ne onda ništa.
Bila je gužva ali se brzo sredilo. Svi su ljubazni, a dr. Habek također. Ovo mi je prvi bezbolan pregled u trudnoći. S obzirom da mi je prvi porod bio na carski, kaže doktor da vjerojatno drugi neće biti, ali nikad se ne zna.
Znači priremam se za vaginalni :)
Imam pitanje u ime svojih prijateljica trudnica... je li porebno uz zdravstvenu knjižicu, osobnu i trudničku ponijeti i vjenčani list??? naime, tako nešto su one čule. ja u vinograd nisam trebala..!
Naravno da nije, djecu rađaju majke, bile one udane ili ne.Citiraj:
nikolo prvotno napisa
recite mi molim vas sad sam u 35tj, na kontroli na SD-u sam tek za 2 tj. Međutim već 2 večeri osjećam neka stezanja od kojih malo teže dišem, i kad legnem prestanu. Vjerojatno lažni truddovi.
Nego zanima me ukoliko dobijem prave trudove gdje se javljam u bolnici?
U trudničku ambulantu ili u rađaonu? A šta ako me uhvate u noći?
Prvi put sam na SD-u pa još ne znam kako to ide, a kad dođem na preglede neželim sestre gnjaviti ionako su u gužvi.
I da da li mi tad treba uputnica?
adi javljaš se u rađaonu ako dobiješ trudove
ako su lažni oni će te poslati doma
ne trebaš nikakvu uputnicu,samo uvijek poneseš sa sobom svu lječničku dokumentaciju
ja sam prije 4 godine bila u dvokrevetnoj sobi sa zasebnom kupaonomCitiraj:
Lili75 prvotno napisa
Ako te uhvate trudovi ideš u rađaonu bez obzira u koje doba dana. Rađaona je otvorena 0-24.Citiraj:
Adi prvotno napisa
Tamo će te pregledati, staviti na CTG.
A što se tiče uputnice, meni nikada nisu trebale.
Istina, ja sam zadnji puta rodila prije 5 godina.
Vidim da su neke cure pisale da su imale uputnicu. Javit će se neka cura koja je friško rodila pa će znati.
hvala cure, nadam se da još neću do rađaone. da stignem sve spremiti. Tek sam ovaj tjedan počela.
I da nek se neko javi s friškim informacijama
curke ima li ko termin blizu mog?
i da kako prihvaćaju plan poroda? kada ga je najbolje predati?
I da li da im samo usmeno sve lijepo kažem?
Uputnica ti treba samo ako su te narucili na indukciju, ali onda se prvo javljas na patologiju. U radaonu ides bez uputnice.
Plan poroda u pisanom obliku stavi na vrh ili medu svoje papire koje predajes kad dodes, a tvoja pratnja im sve lijepo jos isprica ;)
mislim da ne treba uputnica niti za indukciju (tj. ja je nisam imala prije godinu dana).
kada su posjete na SDu?
Onda kako doznati kada je koji dr. u rađaoni? Da li ima neki popis obješen negdje da ga pregledam?
imaju oni u radjaoni izvjesen popis koje koji dan u tekucem mjesecu u radjaoni. a ak se dobro sjecam posjete su od 3-4 i nesmije nitko kod tebe u sobu vec ti izadjes van
a kako da dođem do rađaone kad još nisam za nju? nemogu samo ušetat unutra?
e da uopće gdje je rađaona? meni je ta bolnica toliko komplicirana za pronalaženje odjela. Jedva sam trudničku našla
nazoves potru kazes da te spoje i hoceju ti reci i objasniti u radjaoni tak da ne brines. joj sad preuredjuju bolnicu tak da mozes rodit dok dodjes do radjaone :lol:
:P baš smiješno
posjete su od 4-5.
ovako imam 2 susjede rodile su mjesec dana razlike prije pola godine na SDu.
Jedna kaže netreba ništa za bebu, oni presvlače, a druga da trebaju pelene i vl maramice.
E pa ima li netko friška iskustva?
ako ti je dovoljno što je oni presvlače tri puta, ne treba ti ništa.
ako hoćeš sama, onda poneseš svoje pelene.
vlažne maramice one traže, ali možeš reći da ih nemaš ako ih ne želiš koristiti.
ja sam imala spremnu vaticu namočenu vodom i sestra se nije bunila, odmah je zapamtila da ja neću maramice.