eno nje opet brine :PCitiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
faris je propricao sa 21 mjesec i od tad usta ne zatvara
do tada je imao vrlo uzak rijecnik a onda je naglo progovorio odmah u recenicama
ako me pamcenje dobro sluzi :mrgreen:
Printable View
eno nje opet brine :PCitiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
faris je propricao sa 21 mjesec i od tad usta ne zatvara
do tada je imao vrlo uzak rijecnik a onda je naglo progovorio odmah u recenicama
ako me pamcenje dobro sluzi :mrgreen:
I Nikola tako, propričao sa 16 mjeseci - odmah nakon prohodavanja- i nabrzaka sustigao vršnjake koji su progovorili ranije. Zasad su njegovi biseri smiješni samo meni ali uskoro se pišemo 8)
Luna ne brigaj!
(inače sjetila sam te se jerbo sam bila ovo ljeto na Silbi a ti si jednom napisala da ćeš se udati na Toreti. Krasno mjesto ali ja se malko bojim visine pa se valjda zato nisam udala nikako :mrgreen: )
Keti me uhvati za ruku, potrči i zadere se MMu:
- Tata, lovi nas!
Nas dvije bježimo dok se MM dramatski približava; laganim naglašenim pokretima, prijeteći prstićima, facama.. Kad se približi, Keti se počne smijati; ne zna kuda bi.
- Tata, nemoj nas! To smo samo mi kozlići!
Smije se, samo čeka da nas "ščepa". I tako u krug..
* * *
Sad imamo i skraćenu verziju. :P
- Tata, lovi!
- Tata, kozlići!
Keti se tušira u kadi.
Sama upravlja tušem i komentira što pere, kojim redom, kakva je voda. Zaljeva po rubu kade i to joj branimo. Par trenutaka kasnije ponovi. Uzmemo još tuš, a ona će "Keti pere nogice". Čim joj vratimo tuš i ona skuži da je ne pratimo, šprica okolo.
Nažica me malo šampona, a ja joj objašnjavam da se s tim pere kosa. Sva u strahu da joj ne bi oprala kosu pokušava vratiti šampon u tubu, otresti ga s ruke..
Pitam je: - Kaj, misliš da ga možeš vratiti? Da se ovo ne broji?
Keti odmaršira na drugi kraj kade i počne: - Jedan, dva, tri, četiri...
Citiraj:
Honey prvotno napisa
pravi je!
Ovaj mi je prekrasan!Citiraj:
Honey prvotno napisa
Prvi kojeg sam se sjetila zapisati
Sjedimo na krevetu i svlačim body i komentiram: „Lana se ide tuširati“,
a Lana na to nagli okret prema dudi i duduu (krpica za spavanje) i komentara: "Ne, spavati"
Toliko o ljubavi prema tuširanju :mrgreen:
Nikola razgledava barbiku. Pa komentira: kosu, oko, usta... cica...
pa ju okrene naopako, pokaže u guzicu i kaže "kakajo, bljak" :lol:
Vozimo se baki i na otvorenoj cesti preteknem auto ispred nas. Katja objašnjava lutki: "Vidiš ti to kako mama vozi! Da poludiš!"
evo konacno i ja imam sta napisati :roll:
nekidan se sjeetim da sam kupila jaknu dok sam bila trudna i tad je naravno nisam mogla zakopcati. stanem ispred ogledala i ponosno je zakopcam, a BC me pogleda i okreme se MM-u: mama epa (lijepa) :heart:
Jedan neverbalni:
Uvali mi se Vid u krilo i krene vuci majicu. I ja ju dignem, nudim mu siku i kazem: Ajde papaj siku. A on s dva prsta, palac-kaziprst "uzme" nesto s bradavice i stavi si u usta. :lol:
Evan je tek prošao 17 mj., pa nemamo baš rečenične zgode, ali evo nekoliko.
Hoda gol po kući, i naravno popiški se. Ja dođem do njega i kažem:
JA: Zašto si sad tu piškio? Pa gdje se piški? A gdje je bila lonka? (tuta,
kahlica)
On otrči, čujem nešto ronda, kad nosi lonkicu i kaže sretno: "Tu jeee"
Drugo je varanje mame i tate. Naime, ostavim ga isto golišavog i on odjednom vikne "KAKA", MM i ja skačemo, sve ostavljamo, a on se smije kao lud i bježi od nas. (Ne mora kakati)
Počeo je govoriti MAMANE i TATANE (mamino i tatino), i tako donosi naše majce, papuče, mobitele... i govori MAMANE ili TATANE. Odjednom ode, donese mop za pranje poda i kaže: MAMANE! :roll:
Došla moja mama danas kod nas. Sjedimo mi u kuhinji, baka na stolici kod stola, ja na malom stolčiću do kante za smeće i gulim krumpire.
Odjednom se Tin nešto sjeti i vikne: "Mama, AJDE DIGNI SE!" (Hoće da se ustanem i nekamo idem s njim.)
Ja mu kažem da ne mogu sad jer radim ručak.
Digne se baka sa stolice, Tin veselo otrči do nje i kaže: "Baka se dignula!" Okrene se prema meni, namršti se i kaže: "Mama se neeće DIGNUT!"
jedan od najboljjih bisera u zadnje vrijeme mi je kad je F sam MMu poceo pricati:
F: babane, ja ti imam fijmu,
MM: a jel, a kako ti se zove?
F: konzejva
MM: a cime se bavis?
F: prodajem kompjuteje
MM: a kakvih imas?
F: pave, zute, tejene i bjzinske
MM: a posto su ti?
F: dvije majke
:lol:
1.
dajem mu breskvu za međuobrok
Fran: " Mama, inače više vojim jabuku, ",vrlo ozbiljno s piljećim pogledom u moje oči [/i]
2.
Fran: „Oćem ipp“
Mama: „ Nema ippa pokvario se, ne prodaju više, ne valja, ne smijemo to kupovati to je fuj……“
Fran: „Oćem iiiiiiiiiiiiiip“
Mama: „ Franek ne možeš dobiti **** to više ne papaju dečkići to samo male bebe“
Fran: „O(Z)BILJNO oćem ipp!“
3.
Fran leži u krevetu i gleda prema zatvorenim blakonskim vratima i spuštenim roletnama ( vide se rupice svjetlosti na roletama). Pitam Frana da što gleda ( on zagledan i ne odgovara ). Odjednom odgovori: „Ob(l)ake“
Mama: „ a što ima iza oblaka „
Fran: „ Muhe!“ začuđeno i iznenađeno
Mama: „ A što rade muhe „
Fran : „ Svijaju taju,“ [i] sviraju gitaru
4.
MM i Fran crtaju kredom po betonu u dvorištu . Nacrtali su ljestve ( lojtrice ).
Tata kaže Franu da se proba sad popeti po lojtricama a Fran odgovara:
„Tata, samo nacjtane, ne možem penjat“
5.
Fran gleda snimku našeg vjenčanja u crkvi, pjeva sporanistica uz pratnju orgulja.
Fran: „Teta , tužno peva, teta tužna…
dolazim tiho u dnevni boravak, a Mak ( 2 god.) stoji sam pred akvarijem sa malom gitarom u rukama, prebire i tiho pjeva:
blim-blimm....liba..(riba)
Danas ujutro zvoni nama poštar, pas počne lajati.
Kaže Tin: "Ne boj se, to netko zvoni na vratima."
Danas kod moje mame:
baka: Ja sam mama tvojoj mami
Marko : Nisi, to je moja mama!
baka: Ali j sam je rodila
Marko : Ja sam rodio mamu!
baka: :shock: :roll: ode
Marko: -dođe do mene- dig´o sam ti mami tlak i smije se
marko :lol:
Citiraj:
Njojza prvotno napisa
dobar ti je taj tvoj firmas!!!! :kiss:
1. Kažem Katji neki dan, nakon što se pokakala: "Ajmo sad promijeniti pelenu, pa se onda vraćamo na igranje."
Odgovara Katja meni u jednom dahu: "Može dogovoreno eto ti ga na."
2. Vozimo se jučer u vrtić, na radiju svira neka zgodna melodija, i ja usput pjevušim la-la-la.
Nakon nekog vremena Katja me zamoli: "Ne, mama, pjevati. Nije dobro." :oops:
:D evo i Tinov prvi biser s nepunih 16 mjeseci.
U kupaoni smo i ja piškim, a on okolo zvrnda i kopa po ormarićima. Okrene se, dođe do mene, iznenađeno mi pogleda među noge i ispali:" Va-va". :lol:
1. Cura je postala mala mudrica, sve ispituje i sve joj moramo objašnjavati. Tražila je od mene da joj objasnim iz jednog crtanog zašto je netko tužan i kad sam joj objasnila i ona se snuždila, počela lagano odmahivati glavom i kaže: "Bože moj, to nije dobro"!
2. Tata joj je "objasnio" da ljudi koji imaju auto bez krova, nisu imali novaca da kupe krov :lol: I sad, kad sam počela raditi, objašnjavam joj da moram ići raditi da bi imali novaca za ovo i ono, a ona će meni "mama ne moraš ići raditi, pa imamo krov" (na autu) :heart:
Prolazi pored nas kombi hitne pomoći.
- Jel ovo hitna pomoć, mama?
- Je.
- A jel ona dođe po nekog kad mu treba hitno pomoć?
- Je, odobravam ja. Ovo smo već odavna usvojili.
- A ća, mama, kad je neko luđak(ja :shock: -jer tako baš ne nazivamo ljude okolo), jel onda po njega dođe luđačka pomoć?
- A može se to i tako reć, odgovorih.
- Sad ću ja tebe, mama, malo zezat. Ti si luđak i po tebe će doć luđačka pomoć.
Irchi, to je i Annin prvi biser od prije par mjeseci. :D :D
Drugi:
Kada je prohodala, svi su joj govorili da Anna sada seta.
Gleda ona mrava i pokazuje prstom i govori "seta, seta...".
a ja kad pjevam Kristijan mi povisenim tonom kaze:" ne mama pjevati, to se ne pjeva!" :roll: :roll:Citiraj:
Mishkica prvotno napisa
makita a ja sad skuzila da tvoj Damir spada u ZPB´05 (zimsko-proljetne bebe 05) pa svrati malo :)
Neki dan šećemo vani i sretnemo čovjeka sa dalmatinericom. Dalmatinerica je dobra prema djeci i Tin se ne boji pasa, i ohrabrujemo mi njega:
Mi: Ajde podragaj psa
Tin: (pikne ju prstom u rebro) Pas je tvrd!
Drugi dan u šetnji sretnemo poznanike sa preslatkom mopsicom. Mopsica voli papati pa se lagano zaokružila.
Tin ju je podragao: Pas nije tvrd!
evo nas prvi biser:
u zadnje vrijeme M. lista knjige i pokazuje prstom, a ja moram reci kako se sto zove, imamo knjigicu sa zivotinjama i sad ja govorim, dodemo do papagaja i on sam pokaze prstom i kaze "papa", ja njemu "bravo", a on napravi ustima onaj mot kao da jede :lol:
Prije nekoliko dana smo se Tin i ja igrali pred kućom u pijesku i naleti starija susjeda pa kao ona priča s njim. Ustvari, postavljala mu je bezbroj pitanja i sama odgovarala na njih, onako kako često rade ljudi kad pričaju s malom bebom u kolicima :roll:
Tin je njoj na skoro svako pitanje (kak je uopće stigao) davao odgovore, ali ona ga uopće nije doživljavala.
Na kraju se prodere on iz sveg glasa: "TETA PJESTANI PJIČAT!!!" :lol:
E to je čula :lol:
Bila sam na godišnjem mjesec dana i Grga je bio non-stop sa mnom.I kad sam počela radit prvi tjedan svaki dan plač kad ga ostavljam kod bake.
Kad dođem po njega vesel je i zaigran i ne ide mu se doma i ja ga pitam pa zašto se plačeš kad te mama ostavlja kod bake kada ti je tako lijepo s bakom a on meni ko iz topa:"Za mamom!"
korina neplanirano pojede sladoled nakon rucka.
par sati kasnije, david - da bi je potkupio za ne sjecam se vise sto - kaze: ajde, pa ce ti braco dati sladoled.
a ona se odmakne od cice i kaze: fala, nina vet pojela!
odvalila sam na njenu ljubaznost :lol: :lol:
Arpi maloprije: "Što je ananas? Ananas je vrsta manga."
Kristijan iz cista mira ko iz puske:"MAMA MORAS SLUSATI KAD TI SE NESTO KAZE! MORAS BITI DOBRA!" :shock: :roll:
Dolazimo prije par dana doma iz vrtića, i Katja k'o iz topa kaže MM-u: "Mama je bila kod jednog štikeca (stričeka)!"
MM :?, ja otprilike ista reakcija... Gledamo se zbunjeno, MM oprezno pita: "I što je mama radila kod štikeca?"
Katja: "Točila je benzin!!!"
(fakat smo bile na benzinskoj prije dolaska doma, pa nam je ljubazni "štikec" pomogao tankati :oops:)
a joj, sva sreca da su iskreni :)Citiraj:
Mishkica prvotno napisa
jucer:
nakon sto nije mogao da nadje metar koji mi je trebao dan prije, te ga napokon nasao i donosi meni sav sretan
"evo mama nasao sam ti metaj, a za sta ti tjeba"
rekoh da nesto izmjerim
dobjo, odmice se od mene, ide u sobu da se igra, te se naglo okrene jer je nesto zaboravio, digne prst u zrak i veli mi ozbiljno "i dobjo ga cuvaj, nemoj ga izgubiti"
jutros:
spreman za obdanistem sjeo za sto da jede.
pitam ga hoce sam jesti ili da mu pomognem jer zurimo
kaze on meni, sam cu, a ti mama idi da se spjemas (pa opet znacajno podigne prst u zrak kao da mi nesto jako vazno ima reci) i nemoj da odes na posao bez mene
danas:
zovem tetu u vrtic da vidim kako je proveo dan nakon pauze od 7 dana radi bolesti
veli teta sve super, samo smo mu se ismijali do suza:
sjede za ruckom, on jeo supu i zavrsio i sad mu stavljaju makarone, a on ih onako znacajno pogleda i veli:
nemoj meni stavljat bona ne bila, ja sam ti bojestan
presmješan je :lol:
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
Njojza prvotno napisa
Muntam ja Viktora da piski prije spavanja, poslusa me on, ode u wc, stane nad skoljku, skine gace, priceka malo i kaze "Ali mama, ne radi! Pokvario se!"
:)