Dvoumim se izmedju ta dva ,sad pijem elevit al trazim jeftiniju soluciju :)
Jedna tableta mi se cini malo i folne i zeljeza pa bi svakako uzimala dvije, ako ga narucim,4 mi se cine previse.
Ili nadopunit,kao jo1974
Printable View
Dvoumim se izmedju ta dva ,sad pijem elevit al trazim jeftiniju soluciju :)
Jedna tableta mi se cini malo i folne i zeljeza pa bi svakako uzimala dvije, ako ga narucim,4 mi se cine previse.
Ili nadopunit,kao jo1974
S iHerb.com stiže u roku 10-ak dana...dosta stvari sam naručivala i bili smo prezadovoljni, naročito jer je puno jeftinije nego kod nas
Super, budem naručila. Imaju i dobra organska ulja i slične stvarčice.
Oprosti, ne znam gdje ti kuma-farmaceut radi, ali ako te informirala ovako kako pišeš-loše te informirala. Uzimaš na svoju ruku preparate koji nisu provjereni na trudnicama i dojiljama i nema garancije da nisu štetni za dijete. Nemam sad vremena ispravljati sve pogreške koje navodiš (ustvari, ništa od ovog što tvrdiš nije točno). Najopasnije što radiš je uzimanje MgSO4 i nigarija. Nadam se da to nikom drugom neće pasti na pamet.
Za tvoje dobro-poslušaj drugi puta nekog tko zaista nešto zna o tome. Ako ti je mr.ph. ( :-o) savjetovala da to uzimaš onda nemam riječi!!!
I ja sad tek vidim na mojim Solgar prenatal tabletice da piše da se 4 serviraju a ja cijelo vrijeme pijem samo po jednu i tako već 10mjeseci, tiješi me to što sam na početku od 4tt počela piti folic plus a bilo je izobilje voča i povrča pa se nadam da nisam svog pišulinca uskratila za sve što mu je potrebno i dalje nastavljam ko i do sada,nisam pobornik nikakvih dodataka a tabletu kad popijem sve mislim da ču se udavaiti pogotovo ove prenatal koje su konjske dimenzije
Čula sa se s trudnom sestričnom farmaceuticom. Kaže da su na našem tržištu najkvalitetniji Elevit i Solgar i da ništa drugo ne bi pila. Sad ću si kupiti Elevit (potrošit ću TL za nekoliko dana ) i dalje naručitivati Solgar. Fakat se isplati. Kod nas je 60 tableta oko 125 kn, a prek interneta 240 kom 20$. Pomislila sam si, tko zna u kakvim vremenskim uvjetima oni to transportiraju, al kao da ljekarnama šalju u termičkim torbama.
Mislim da nema veze što si pila samo jednu tabletu. Pila si pola doze (kod nas su 2 kom, ne 4), ali dosta voća i povrća. Ameri ga fakat pretjeraju s dozama vitamina. Npr, oni piju 2 tablete TwinLabovog prenatala u kojem je 100% dnevne potrebe za vit. A, s kojim se nije za zezati. Zato je kod nas preporuka 1 tableta.
Inače rađe nosim sve što mi treba kroz hranu, ali u trudnoći nam ipak treba malo pomoći u obliku tabletica. Kad se sjetim gdje sve ima štetnih sastojaka, to što tablete ne rastu na drvetu ni najmanje me ne uzbuđuje. 8-) Odrasla sam na ljekićima pa mi je normalno piti tablete. :roll:
ja sam prije 2 god (kad smo prestali koristit zastitu i poceli raditi na bebi) pila folic, i onda kad nismo neko vrijeme uspjeli ostvarit T presla sam na a-z mama jer mi je financijski isplatljivije bilo... sad ga pijem vec 1god...
e sad kad sam T dr. mi je preporucio da predjem na elevit, pa vas ja pitam sta vi o tome mislite? ja isto mislim da se tu vecinom placa ime, iako naravno zelim najbolje za sebe i za bebu! u a-z mama ima 400mikrog folne, to je jedino sto bi mi trebalo duplo, ali ne znam smijem li zbog drugih vrijednosti piti po 2 tablete dnevno? kako ste vi uzimale?
vrijednosti a-z mama:
provitamin A 2mg
B1 1,2mg
B2 1,5mg
B6 1,9mg
B12 3,5mikrog
vit C 110mg
vit D 5mikrog
vit E 12mg
biotin 60mikrog
folna 400mikrog
niacin 15mg
pantotensk kiselina 6mg
zeljezo 15mg
jod 200mikrog
selen 30mikrog
cink 7mg
Tako je i meni rekao elevit, ali meni je to skupo. Stvarno. Popila sam jednu kutiju. 130 kn. Nakon toga sam kupila od natural wealtha prenatal 100 tableta, bilo na snizenju 130 kn. I to mi je za vise od 3 mjeseca. Kemija kako god okrenes - to je ono kaj ja mislim o svim tim proizvodima
Ja sam samo na pocetku trudnoce kupila elevit jer ima vise folne i onda nastavila sa AZ mama
Prva tri mj sam pila elevit a sad sam uzela centravit prenatal s omega 3. Jel ima netko iskustva s njim?
I ja sam istrazivala jeftiniju verziju i nije mi se to svidjelo na kraju. Isla sam s namjerom da kupim opet elevit.
Umjetni vitamini uglavnom služe za proizvodnju jako skupe mokraće :)
Normalna ishrana omogućuje organizmu da dobije sve tvari potrebne za život. A vitamina i minerala ima svugdje, čak i u nepoželjnoj dječjoj hrani :)
Evo recimo sadržaj nekih vitamina u čokolinu:)
folna kiselina 54 mikrograma
niacin 5 miligrama
B1 0,6 mg
B2 0,5 mg
B6 0,5 mg
vitC 30 mg
vitE 54 mikrograma
Jedan link koliko su dnevne potrebe vitamina i u kojoj hrani ih ima http://www.fitness.com.hr/prehrana/n...ali-vodic.aspx
Na primjer, vitamina B1 treba oko 1 mg na dan. Samo jedan miligram.
C vitamina je dovoljno 60 mg na dan, a u prosječnoj naranči ga ima 50 mg. Sve više od toga će tijelo izlučiti kao nepotrebno.
Ako ne želite piti umjetne vitamine ili nemate novaca za njih, ne treba se osjećati krivim. Hrana nam daje sasvim dovoljno i njih i mineralnih tvari.
Naravno, u slučaju bolesti ili dokazanog manjka bilo koje tvari, treba slušati liječnika, tada je druga stvar.
Ja sam sada na Elevitu, a Solgar mi stiže poštom, pa se onda prebacujem na njega. Oba prenatala su kvalitetna, jedino što me je Solgar ovako došao jeftinije (fala tetagogolina na savjetu).
Ništa drugo ne bih pila, nikakav Belupo ili NW. Pila sam TL, ali sam odustala od njega.
Što se tiče prehrane, gledam jesti kvalitetno. Inače sam zadovoljna time, ali u trudnoći to nije dovoljno jer trebamo jesti i za bebu - vitamina i minerala.