svraćati.... o đizusCitiraj:
tinkie winkie prvotno napisa
Printable View
svraćati.... o đizusCitiraj:
Mi smo na Pagu, ali teško da ćemo sa Leom do Zadra radi vrućine. No, MM i ja ćemo vjerojatno ići kupiti pješčanik. Baš sam te i htjela pitati kojih u Zadru ima shopping centara tj. gdje bi mogli naći nekakav pješčanik?
Ajme, ti u Zadru? Mi bili neki dan i brćkali se na Boriku (nisam preoduševljena :/, ali OK je sve to zamišljeno, samo da nema stakla u onom plićaku i tako još nekih stvari, uglavnom održavanje... Mrak su vam oni ogromni tobogani ali nisu radili)Citiraj:
Pozdrav svima! Mi smo se danas vratili s mora, bili smo u Solarisu kod Šibenika i uživali, iako je Andrej povremeno bio iznimno naporan.
Što se pelene tiče, u 10 dana imali smo samo jedno pišanje u gaće (i to na povratku kući, u snu u autu), 2 noćna kakanja, 2 kakanja u gaće i ostalo sve u - tutu! Daleko je to još od idealnog, ali ipak ide prema naprijed. O skidanju noćne pelene još uvijek ne razmišljamo.
Faza opsjednutosti brojevima i kalkulatorom ne jenjava, dapače, zahuktala se. To što smo bili u hotelu samo je dovelo do toga da počne čitati troznamenkaste ( :shock: ) brojeve (čitajući s vrata soba). Sredio je i drugi kalkulator (ne znam što mu je napravio, ali sagorio je displej, kao i na prvom). Samo mi još uvijek nije jasno, je li on stvarno toliko vudren za matematiku, ili je samo opčinjen znakovima koje uči napamet bez prevelikog razumijevanja :?
Kupanje je bilo čista nula, jedva da je ušao u vodu, i to na veliko nagovaranje i opsežne psihološke pripreme. Sad nema ništa do sljedećeg ljeta. Ovakvim tempom, proplivat će u dobi od 10 godina kao i majka mu :mrgreen: ali što mogu.
Naša je pelena jako mokra ali Dora još uvijek pije 2-3 dcl sojinog mlijeka prije spavanja.Neki dan me tražila da joj skinem a ja joj velim da onda nema mlijeka u krevetu(na flašicu naravno :roll: :mrgreen: ,koju smo uveli kad je Dora imala nekih 18 mjeseci i od onih problema sa alergijom) Razmišljala je par sekundi i na kraju rekla da nek joj obučem pelenu i dam flašicu :lol: Meni se ne žuri da joj to ukinem još neko vrijeme dok ne jede mliječno ali sam primijetila da zadnje vrijeme ide na bolje,neki dan je pojela na nekom rođendanu komad torte u koji mliijeko ide na biskvit,u kremu i šlag pjenu i poslije toga sladoled.Mislila sad da će dobit proljev samo tako ali nije bilo ništa.Možda se to skroz povuče za neko vrijeme,bar se nadam.
U Kauflandu ih već dugo nisam vidjela. Niti u Getrou. Imaš Mercator/ Interšpar /Billa /Plodine na magistrali na ulazu u grad, sva 4 su ti jedan preko puta drugoga. Nekako mi se čini da bi ih moglo biti u Mercatora. Ima jedan dućan prije Getroa (na magistrali, kad ideš prema Šibeniku) prije Getroa- "La Dama"- u istoj zgradi gdje je i Tepih centar- tamo bi ih moglo biti. Ako ne, onda Pevec.Citiraj:
Mima prvotno napisa
Sad se otvara za koji dan i super Konzum preko puta autobusnog kolodvora.
Ja borik izbjegavam ljeti u sezoni. Prevelika gužva... Najljepše je pred početak i pred kraj ljeta. Zimi smo tamo skoro svako vikend.Citiraj:
mina prvotno napisa
Al za turiste nije loše. Mada bi moglo biti i bolje, prije rata je bilo puuuuno više sadržaja. I čišće.
Ja sam bila uvjerena da se otvorio Baumax ii Bauhaus u Zadru. Znam gdje je Billa i gdje je Pevec pa ćemo potražiti. Hvala!Citiraj:
Pozdrav svima, velikima i malima!!
Moja Viktorija je na moru s bakom i djedom i vraca se u utorak. Njoj je super, kupa se i igra, ali kad se cujemo kaze: Mama, ja ne mogu tako dugo cekati da ti dodem u Zabreg. A ja sam :cry:
Uskoro slavimo rockas pa se tome veseli. Obecala sam joj tortu pcelicu Maju kad se vrati. Samo to jos moram ostvariti...
Kupi pokrivku,ima zaista prekrasnih.U Velikoj Goricu u Veselom dućana dovoljno ja da dan ranije naručiš kakvu želiš(može biti čak i fotografija djeteta).Ja sam nedavno naručivala A je to,košta 30 kuna.Citiraj:
jacman prvotno napisa
http://www.veseli-ducan.hr/
Pozdrav cure i dečki :bye:
Vidim da ste uglavnom svi dobro, pa vam želim da tako i ostane.
More... šmrc...ove godine ne idemo (bar dok se ne izvučemo iz minusa na tekućem) a znam da bi Marko uživao.
I mi smo već desetak dana bez pelene, ide nekako, ima dana kad sve ulovimo, a nekad se upiški par trenutaka nakon što odlučno kaže da ne može piškit :roll:
Najveći problem je, čini mi se, što njemu uopće ne predstavlja nikakav problem ako se popiški u gaće (ili tepih).
Ne znam kako da reagiram, pričam da nije lijepo, da se piški u tutu i u wc, da svi tako piške itd. ali njega to nimalo ne zanima.
I da, nikada ne traži sam.
Bog svima.
Nama je danas 20-ti dan bez pelene i do prije dvije večeri je sve bilo za pet a onda opet mokar po noći. Prvu noć čak dva puta.
S obzirom da je već noćima suh pretpostavljam da je to od prehlade jer malo šmrca i curi mu nosić. Zato smo ova dva dana bili na kupanju bez kupaćih gaćica pa se nadamo da će sunce i more pomoći.
Ali je zato moje malo zlato zaslužio sve pohvale za dan jer sve štima. Danas je čak ostavio kopjutersku igricu da bi se otišao kakati i to bez da ikoga zove u pomoć.
Jako želi bili samostalan. :D
makka ni moj Filip još ne traži za ići na WC jer i inače jako malo priča. Juče sam ga svukla u gaćice a one se nakon par sekunda popiškio po tepihu i to se začuđeno uhvatio za gaćice i pišu dok je piškio i malo raširio nogre i vikao O-O-O, a onda pošao po mokru maramicu i brisao tepih.
A što se tiče odlaska na kakanje mislim da to zna prepoznati jer mu je govance jako tvrdo i boli ga kad ide na WC, tako da se sav uspaniči i vuče nas prema WC-u. Ne znam kad se zadnji put pokakao u pelenu.
Kod marka nije do pričanja, jer melje sve u 16 (valjda od kad se rodio)
Njega jednostavno to ne zanima, piškenje u wc ga uvijek ometa u nečem važnijem, pa se često buni da ne mora piškit.
I ako se popiša u tepih, gaće, kaže "gle, ja sam se upiškio", i nastavi dalje svojim poslom.
Kakanje nam dosta dobro ide, već par dana bez problema sjeda na tutu i kaka, što do nedavno nije htio ni probati.
evo i mi da se prijavimo ....napredujemo!
otkrila sam gdje sam grijesila pri skidanju pelene....nekad je imao a nekad ne ...dobro, teta cuvalica je grijesila, nisam ja :lol: :saint:
vec danima nema pelenu (osim kad spava) i ide u WC bez ikakvih problema (kuc kuc)
cim ima pelenu na sebi (citaj ujutro) odmah se piski i kaki u nju...
Dori ništa draže nema nego se pokakati u pelenu.Evo već dvije noći spava bez pelene..........čitaj POPLAVA.Interesantno je sa se uopće ne budi dok piški,ujutro mi samo veli "upišala sam se,malo mi pobjeglo" Ma šta malo morala sam prati i madrac jer je izgurala onu gumenu plahticu i dva ptu sam je noćas vraćala u kinderbet da i mene na zapiša :lol:Citiraj:
Njojza prvotno napisa
Marta se sinoć prejela lubenice, i sreća da sam joj stavila pelenu noćas!
U 2 u noći me budi da ide piškiti, ali je pelena bila skroz natopljena. Ajde, bar znam da može zvati i usred noći, bar nešto.
Ejla i Marine, jeste vi ovdje prvi put na topicu? ja slabo hvatam postove u zadnje vrijeme. Ako jeste, dobro nam došli :bye:
Tinki winkie javljali smo se par puta tj. od kada smo počeli skidati pelenu.
Rodin forum sam "otkrila" tek kada sam drugi put zatrudnila pa sad nadoknađujem propušteno. Lipo je znat da negdi u tren oka možeš podjeliti sve dobro i ono manje dobro.
Pozdrav svima i sretno s pelenašima, nadam se uskoro bivšim.
Mi smo opet imali suhu noć i nadamo se da će tako i ostati. :*
Vidim da svi imate pomaka ka skidanju pelena - to je super!
A Leonu je najbolji prijatelj odjednom postao bicikl :D
Prvo smo mislili kako uopce nije tip za voznju bicikala, dok nije iz cista mira provozao kod mojih, dok smo mi sjedili za stolom i nitko nije kuzio da se popeo. To su bile kratke voznjice samo u dvoristu. E, a ovaj smo cijeli vikend proveli u voznji kvartom, tj. on vozi, a ja trcim za njim :lol:
Bas dobar prisilni aerobic za mamu :lol:
Jako je smijesan - cak mu i boja kacige pristaje uz boju bicikla, odmah se opustio na ulici (mislim pjesackom naravno) ko da vozi vec godinama :)
mony koji bicikl vozi?
mi smo u krizi jer je njegov NOV NOVCAT bicikl nakon par dana pukao!
A ja sam izgubila racun i ne mogu reklamirat :evil:
i sad se ne usudim kupiti neki drugi jer su svi prilicno nekvalitetni, a pravih bicikala sa metalnim svim dijelovima nema!
Nema gdje nisam gledala....
a moje sunce stalno pita, kad ce dobiti novi
Njojza, oba bica koja ima su iz TL-a.
Onaj kod bake i dede smo mi kupili, s rucnim kocnicama, pedale semogu vrtiti i unatrag, i OK je.
A ovaj drugi je dobio za rockas - nema rucne kocnice, al se koci s pedalama, znaci ne vrte se unatrag.
S oba smo zadovoljni.
Iako, za pocetak je bolji ovaj koji koci s pedalama, jer tesko se sjetit da treba zakocit rukama, kuzis ;)
Kod bake i dede koci tako da se zaleti u ogradu ili s druge strane u stolicu, jer ne moze jos rukama kociti. :lol:
Stavit cu slike veceras (ak se sjetim) pa da vidis...
Eh, kad smo kod bicikala...
Mony, koju veličinu biciklića imate i koliko je Leon visok sada?
Mi razmišljamo o biciklu za rođendan, ali me strah da mu ne kupimo nešto što je preveliko za njega... Andrej baš nije dugonja (ima 97 cm).
mony, hvala ti
nas bicikl je imao noznu kocnicu i bio je bas super, F je vozio ko lud i nije silazio s njega (pa cak ni po kuci :lol: ) ali je kratko trajalo i sad se vise ne usudim...
otici cu u TL da vidim sta imaju sad u ponudi
Naravno, zaboravila sinoc staviti sliku :/ - sorry, budem veceras.
A sto se visine i bicikala tice, Leona nismo nesto mjerili, al ima tu oko metra, sic mu nije do kraja spusten i bic mu je OK. Onaj najmanji iz TL-a. Mislim da ne mozete pogrijesiti ako kupite one najmanje (bar one koje sam vidla u TL-u, ne znam ima li manjih od tih najmanjih iz TL-a :mrgreen: ).
Njojza, ne znam gdje si kupila taj koji je riknuo, al mislim da gdje god kupis, ne mozes pogrijesiti previse. Mozda jednostavno niste imali srece s ovim.
btw. i Leon ga vozi po stanu - najzabavnije mu je raditi krugove po dnevnoj :lol: A kad ide piskit, mora ga sparkirat tik uz sebe, tj. skoljku - fakat su si najbolji frendovi :roll: :)
Marta ne voli biciklu... :/
najdraža joj je guralica, imamo jednog starog crvenog, kojeg je prešišala, ali to je njen "Jurić" i ne da se s njega i gotovo...